Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המלצה למכונת קפה אמיתית


TheOne23
 שיתוף

פוסטים מומלצים

בתאריך 15.10.2021 בשעה 08:39, יבגניפ כתב:

הbarista express די פופולרית בארץ, אם לשפוט לפי האינטרנט.

 

בתור בעלים של המכונה המדוברת, להלן חוות דעתי והערותיי (הבנתי שפות"ש החליט שהוא רוצה מכונה אוטומטית, אבל בכל זאת רציתי להוסיף את השנקל שלי):

 

בתאריך 15.10.2021 בשעה 08:39, יבגניפ כתב:

זה לא מכונה אוטומטית וכן תדרוש ממך התעסקות.

 

אכן. הכנת קפה במכונה הזאת לוקחת לי רבע שעה, אבל אני אוהב לקחת את הזמן ולא למהר, וגם לנקות הכל כל פעם, אז נראה לי שאפשר לעשות את זה ב-10 דקות או פחות.

 

בתאריך 15.10.2021 בשעה 08:39, יבגניפ כתב:

סך הכל זה לא מאוד משנה אם המטחנה היא במכשיר נפרד ליד המכונה לדעתי.

 

האמת שזה כן משנה. המטחנה המובנית בתוך ה-Barista Express סבירה, אבל אי אפשר להגיד עליה שהיא טובה. במטחנת אספרסו חשובה היכולת לכוונן את הטחינה במדויק, להיות מסוגל לטחון את הפולים דק מאוד (הכרחי בפולים מסוימים), ולקבל טחינה אחידה כדי שלא יהיה לך אבק קפה שייפול דרך הפילטר.

 

המטחנה המובנית לא מסוגלת לעשות שום דבר מזה בצורה אידאלית (שלא לדבר על זה שהיא מתחממת ביחד עם המכונה כל פעם שאתה מכין קפה, מה שמקלקל את הפולים מהר יותר), לכן קניתי מטחנה נפרדת יחסית זולה.

 

בתאריך 15.10.2021 בשעה 08:39, יבגניפ כתב:

זמן המתנה בין הכנת קפה לבין הקצפת החלב (או הפוך) במכונות מהסוג הזה (מכונות עם דוד יחיד)

 

ה-Barista Express היא מכונת Thermoblock, שמחממת את המים כמו מכונת קפסולות (מעבירה את המים דרך בלוק מתכת חם). אין לה דוד, וטוב שכך, כי מכונות עם דוד אחד בלי Heat Exchanger זה דרעק.

 

אכן יש קצת דיליי בין הכנת הקפה למתי שאפשר להשתמש במקציף, אבל זה לא דרמטי.

 

בתאריך 15.10.2021 בשעה 08:39, יבגניפ כתב:

ידית קיטור מהסוג שיש בבריסטה אקספרס (פנרלו נראה לי קוראים לזה?) מקשה להקציף כמו במכונה מקצועית

 

זה לוקח בערך חצי דקה, לעומת משהו כמו 10 שניות במכונה יותר משוכללת. לא קריטי.

 

אם יש לי תלונה נגד המקציף היא שהוא לא מבודד (גוף המקציף מתחמם), אבל זה נפוץ מאוד במכונות בתקציב הזה.

 

בתאריך 15.10.2021 בשעה 08:39, יבגניפ כתב:

או להמר על זה שיטחנו לך איפה שתקנה פולים

 

לא, לא, לא, ועוד פעם לא. הדרך הכי "טובה" להרוס את הקפה שלך היא לקנות קפה טחון. מקומו של קפה שנטחן לפני יותר מחצי שעה איננו במכונת אספרסו, אלא בפח.

 

---

 

בסה"כ, ה-Barista Express היא אחלה מכונת אספרסו למי שאף פעם לא הייתה לו מכונת אספרסו בעבר. המחיר הזול, הידידותיות למשתמש, והמטחנה המובנית (אל אף חסרונותיה) נותנים לך להתנסות בתפעול מכונת אספרסו חצי-אוטומטית ולהחליט אם זה לא בשבילך, אם זה בשבילך והרמה ההתחלתית הזאת מספקת אותך, או אם אתה רוצה להתקדם בהמשך למשהו רציני יותר.

 

יש לי את המכונה כמעט 3 שנים, ואני סה"כ מרוצה ממנה, ולא מתכוון להחליף אותה מבעוד מועד. אם וכאשר היא תתקלקל (ולא נראה שזה יקרה בקרוב, במיוחד בהתחשב באופן שבו אני מתחזק אותה), המכונה הבאה שלי תהיה ה-Rocket Giotto Cronometro. המטחנה גם צריכה להחזיק עוד כמה שנים טובות, והמחליפה העתידית שלה תהיה כנראה ה-Ceado E37J.

  • רעיון טוב! 2

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 184
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

סליחה שאני נדחף ככה אבל אני מחפש מכונה שיודעת להוציא אספרסו טוב, קרוב עד כמה שניתן למכונות שיש בבתי קפה (כשמשתמשים בהן כמו שצריך). אני לא צריך מקציף ופי'צרים סופר דופר- רק אספרסו. אין לי בעיה עם קצת התעסקות (רכישת פולים, ניקיון, אחזקה) אבל עדיף מכונה שטוחנת לבד (לא מעוניין לרכוש עוד מטחנה ולקחת עוד נדל"ן מהשיש). מה התקציב המינימלי למכונה כזו? מה האופציות שיש?

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני כשעה, Trilandian כתב:

לא, לא, לא, ועוד פעם לא. הדרך הכי "טובה" להרוס את הקפה שלך היא לקנות קפה טחון. מקומו של קפה שנטחן לפני יותר מחצי שעה איננו במכונת אספרסו, אלא בפח

עד כדי כך?

אני טוחן פעם בשבוע ומאחסן בכלי אטום. נכון שמיד אחרי הטחינה הקפה קצת יותר טעים, אבל נשמע לי קצת מוגזם שאחרי חצי שעה זה מיועד לזבל.

.Volvo 740. It's hip to be square

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צ'מע, יש אנשים שיגידו לך שאתה צריך לקנות פולים שנקלו עד לפני כמה ימים בודדים אצל קולה קפה מקומי ולהחזיק אותם רק לתקופה של שבוע-שבועיים לפני שאתה קונה חדשים.

 

אני לא מרחיק לכת עד כדי כך, אבל אני לא רואה סיבה להתפשר על מועד הטחינה של הקפה, במיוחד כשזה משפיע בצורה כ"כ משמעותית על האיכות של המוצר הסופי ולא מצריך מאמץ מיוחד. גם פולים שלמים שמוחזקים בכלי אטום מאבדים מהטריות שלהם בצורה מורגשת אחרי זמן מה, וקפה טחון מתקלקל בעשרות מונים יותר מהר מפולים שלמים.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 24 דקות, SlowRide כתב:

עד כדי כך?

אני טוחן פעם בשבוע ומאחסן בכלי אטום. נכון שמיד אחרי הטחינה הקפה קצת יותר טעים, אבל נשמע לי קצת מוגזם שאחרי חצי שעה זה מיועד לזבל.

 

לאניני טעם זה מפריע, לאנשים רגילים לא.

אם אתה קונה פולים ב 200 ש"ח לקילו כנראה שאתה אנין, אם אתה קונה ב 100-120 שקיות של מותגים זה באמת לא משנה הרבה.

 

לפני 32 דקות, Gosser1860 כתב:

סליחה שאני נדחף ככה אבל אני מחפש מכונה שיודעת להוציא אספרסו טוב, קרוב עד כמה שניתן למכונות שיש בבתי קפה (כשמשתמשים בהן כמו שצריך). אני לא צריך מקציף ופי'צרים סופר דופר- רק אספרסו. אין לי בעיה עם קצת התעסקות (רכישת פולים, ניקיון, אחזקה) אבל עדיף מכונה שטוחנת לבד (לא מעוניין לרכוש עוד מטחנה ולקחת עוד נדל"ן מהשיש). מה התקציב המינימלי למכונה כזו? מה האופציות שיש?

 

ממש כמו בבית קפה 15,000-20,000

קרוב לבית קפה 9,000

רוצה לחשוב שיש בית קפה 3,000

 

קח בחשבון ש:

1. אתה רוצה מטחנה בנפרד, גם אם אתה חושב שלא (למעט דגמים שאין בארץ, כל מה שיש כאן המטחנה לא מספק טובה לרמה של בית קפה). מטחנה ביתית זה 2,000-3,500 ש"ח לרמה טובה.

2. זה יצא הרבה יותר טעים מבית קפה (אני מתכוון לרשתות רגילות, לא לבתי קפה מתמחים)

  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 27 דקות, GTאי כתב:

ממש כמו בבית קפה 15,000-20,000

קרוב לבית קפה 9,000

רוצה לחשוב שיש בית קפה 3,000

 

קח בחשבון ש:

1. אתה רוצה מטחנה בנפרד, גם אם אתה חושב שלא (למעט דגמים שאין בארץ, כל מה שיש כאן המטחנה לא מספק טובה לרמה של בית קפה). מטחנה ביתית זה 2,000-3,500 ש"ח לרמה טובה.

2. זה יצא הרבה יותר טעים מבית קפה (אני מתכוון לרשתות רגילות, לא לבתי קפה מתמחים)

 

נו טוב, אז נישאר עם הקפה שחור ונספרסו בבית ואת הקפה הטוב נשמור לבתי קפה. 9-20 זה הרבה מעבר למה שחשבתי להשקיע בנושא.

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא התכוונתי לבאס 😏 רשמתי בסוף שזה יהיה "הרבה יותר טעים מבית קפה".

אם סבבה לך קפה של ארומה ושות' אתה יכול להוציא משהו לא רחוק מציוד של 2500-3000 ש"ח. בסיסי וסבבה.

 

*נקודת הייחוס של ל"בית קפה" זה מקומות שמתמחים בקפה ולא מסעדות שמגישות קפה כמו ארומה ושות.

 

עריכה אחרונה על ידי GTאי
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, GTאי כתב:

*נקודת הייחוס של ל"בית קפה" זה מקומות שמתמחים בקפה ולא מסעדות שמגישות קפה כמו ארומה ושות.

זו גם נקודת הייחוס שלי. מקומות שהביזנס שלהם זה בעיקר קפה. פולים איכותיים, טחינה מתאימה, תחזוקה נאותה של המכונה, עובדים מיומנים ואכפתיים וכמובן הגשה "לפי הספר". 

אולי בכלל עדיף שהחוויה תישאר בבתי קפה, אחרת היא עוד עלולה להימאס.

 

  • רעיון טוב! 1

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

אספרסו טוב על הבוקר בבית בכוס חרסינה לבנה קטנה כזאת זה אף פעם לא נמאס וההתעסקות עבור זה מינימלית, גם במכונה ידנית.

אבל מה אני יודע, אני נהנה גם מקפה טורקי של עלית...

בתיאוריה, גם אם יש לי מכונת קפה מעפנה של נספרסו ב200 שקל, קניתי קפסולת נירוסטה רב פעמית ושמתי בזה קפה איכותי שטחנתי באותו יום, אין סיבה שלא יצא קפה טעים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

.Volvo 740. It's hip to be square

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה עולם ומלואו ובאמת שאין לזה סוף.

 

החל מבחירת הזן הבסיסי (ערביקה/ רובוסטה) ועד למדינת הגידול (וסביבת הגידול בתוך המדינה עצמה).

עד לסוג הקלייה, תוך לקיחה בחשבון של תאריך הקלייה, המתנה של שבועיים ממנו ורק אז להתחיל להשתמש בפולים.

משם ממשיכים למידת הטחינה (בהתאם לסוג הפולים, וסוג הקפה - מקינטה/ שחור/ אספרסו וכו').

כל זה לפני שמתחילים בכלל להכין את המשקה עצמו.

 

להכנת המשקה עצמו חשוב לשקול את כמות הקפה הטחון שבו נשתמש (18 גרם זו ההמלצה),  לפזר אותו בצורה שווה בסלסילה ולדחוס אותו בצורה ישרה ובעוצמה מתאימה.

 

עכשיו מתחילים להזרים את המים החמים דרך דיסקית הקפה שהכנו.

נרצה לראות זרימה אחידה לחלוטין בקצב מאוד ספציפי עד לקבלת כמות מאוד ספציפית (מודדים עם טיימר + משקל).

 

זה התהליך הדרוש לקבל האספרסו ה**מושלם**.

 

מכאן, אתה בוחר אילו פינות לעגל ומתי.

לדעתי (אני יודע שהרבה יחלקו עלי), המשתמש הסביר יכול להסתפק במכונה טוחנת אוטומטית ולוודא שהוא קונה פולים איכותיים - זה לדעתי ייתן80% מהתוצאה ב20% מהמאמץ. מי שרוצה את כל הדרך עד ל100% ייאלץ להשקיע את האקסטרה.

 

לגבי פולים עצמם - יוניקו שהוזכרו פה נחשבים מומלצים מאוד (עוד לא יצא לי לבדוק), אני אישית קונה מנגרו קפה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Guy_25 כתב:

 

לדעתי (אני יודע שהרבה יחלקו עלי), המשתמש הסביר יכול להסתפק במכונה טוחנת אוטומטית ולוודא שהוא קונה פולים איכותיים - זה לדעתי ייתן80% מהתוצאה ב20% מהמאמץ. מי שרוצה את כל הדרך עד ל100% ייאלץ להשקיע את האקסטרה.

 

לגבי פולים עצמם - יוניקו שהוזכרו פה נחשבים מומלצים מאוד (עוד לא יצא לי לבדוק), אני אישית קונה מנגרו קפה.

 

אני מסכים שלמשתמש הסביר זה מספיק, אבל זה 30% מהתוצאה (שהיא טובה) ולא 80%. גם עם הרבה עיגולי פינות אפשר להגיע לטעמים הרבה הרבה יותר טובים עם ידנית ומטחנה.

ארומות ואפטרטייסט לא מקבלים מאוטומטית

 

נגרו מעולים :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יודע, אני לא מסוגל לשתות קפה במכונות האוטומטיות שיצא לי להתקל בהן. בטח לא לנסות להוציא קפוצ'ינו.

אני לא יודע אם אנין טעם (כנראה שלא כל כך), אני גם לא בטוח שאני מוציא שוטים טובים במכונה שלי (כנראה שלרוב הם בינונים וסבירים), אבל בכל זאת, זה מרגיש לי כמו משקה אחר.

 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז אתה לא משתמש סביר :)

ואתה צודק, מה שרשמתי היה ביחס לאספרסו, קפוצינו ממכונה אוטומטית עוד יותר קשה לקבל באיכות סבירה - וגם זה רק במכונות היקרות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 שיתוף

×
×
  • תוכן חדש...