Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה למכונת קפה אמיתית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 דקות, dalet11 כתב:

פיליפס 5400 והסאקו GrandAroma הם אחיות עם "בפנוכו" זהה לחלוטין, ממשק תפעול וכפתורים זהה לחלוטין וההבדל היחיד הוא שימוש במקציף עם צינורית לבין מקציף LatteGo + כמה טאצים עיצוביים.

שתי המכונות יכינו קפה באותה הרמה בדיוק וה"פיצר" האקסלוסיבי המהותי היחיד לסאקו הוא היכולת להכנין שני משקאות על בסיס חלב בלחיצה אחת.

אם המחיר זהה - לך על הגראנד שהיא קצת אקסלוסיבית יותר במראה ובפינישים. אם המחיר שלה יקר יותר לא רואה שום טעם בהשקעה מעבר ל5400 (אם אני משווה רק בין שניהם) וביננו לא רואה גם צורך ביותר מה4300 (שאני מחזיק בה) כיוון שכל ההבדלים זה עוד כמה סוגי משקאות ש90% מאיתנו לא נשתמש לעולם + כמה טאצים קלים בעיצוב שלא מרגשים אותי.

אגב, ראיתי כמה וכמה מכונות עם הצינורית ופייר הרבה יותר קל לנקות את המקציף של פיליפס LatteGo מאשר הצינוריות האלו.

איך כל המכונות האלו 'עומדות' ביחס למליטה\ניבונה למיניהן?

מבחינת איכות הקפה של הפיליפס, יש הבדל בין ה-4300 ל-5400?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 3 דקות, dorsht כתב:

איך כל המכונות האלו 'עומדות' ביחס למליטה\ניבונה למיניהן?

מבחינת איכות הקפה של הפיליפס, יש הבדל בין ה-4300 ל-5400?

לא יודע להשוואת לך מול המליטה / ניבונה ברמת איכות הקפה שיוצא מהם - אני רואה בקבוצות בפייסבוק הרבה חוות דעת טובות על שניהן אך מכל מה שחקרתי לפני הרכישה הפיליפס הכי קלה ונוחה לתפעול.

באיכות הקפה, אין טיפת הבדל בין 4300 ל 5400 כי יחידת החליטה ובכלל כל המערכת הפנימית זהה לחלוטין. ההבדל הוא קוסמטי + כמה אופציות למשקאות נוספות בתפריטים.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
לפני 23 דקות, Gosser1860 כתב:

אחרי עוד קצת מחשבה פתאום יש לי חשק למכונה בסגנון barista express. ברור לי שיש חסרונות (מטחנה משולבת שמתחממת ביחד עם הגוף המרכזי), דיליי בקיטור (לא סופר קריטי, אנחנו שותים בעיקר אספרסו) וכמובן ההתעסקות הכללית.

ואין לי בעיה בהמשך להוסיף מטחנה אם אני אראה שזה יתרום לעניין. יש עוד חסרות מרכזיים שאני מפספס?

יתרונות:

• מחיר ידידותי למתחילים.
  • מטחנה מובנית שחוסכת את החיפוש וההוצאה על מטחנה נפרדת (במיוחד כשאתה עוד לא מבין במטחנות).
  • מיכל מים ומגש מים גדולים.
  • מד לחץ. הזוי מבחינתי שיש מכונות שאין בהן את זה.
  • ממשק הפעלה פשוט ונוח שאפשר לתפעל גם בבוקר כשעוד לא התאוששת לגמרי מההשכמה.
  • דגם ותיק עם איכות מוכחת שכל הבעיות שלו ידועות מראש.
  • בהינתן פולים טובים שנטחנו כמו שצריך, נותנת תוצאות טובות ואחידות.

חסרונות:

• מטחנה מובנית באיכות בינונית מינוס. צעדים רחבים בין דרגות הטחינה, טווח דרגות טחינה מצומצם, אחידות טחינה לוקה בחסר, והתחממות של הפולים כשהמכונה עובדת.
  • גדולה (בגלל המטחנה). לא בעיה אם אתה משתמש במטחנה המובנית, אבל גורם למכונה לתפוס מקום מיותר אם קנית מטחנה נפרדת.
  • צינור קיטור איטי שמתחמם במהלך העבודה. גורם לחלב שנשאר על הצינור בסוף ההקצפה להיצרב על הצינור, מה שמקשה על הניקוי, ומהווה סכנת היכוות במקרה של נגיעה בטעות בצינור מחוץ לידית הגומי.
  • מנגנון התקררות אוטומטי שגורם למכונה לשפוך למגש את כל המים החמים שבה אחרי שצינור הקיטור לא היה בשימוש 8 שניות, שלא ניתן לבטל אלא ע"י כיבוי המכונה.
  • גודל פילטר לא סטנדרטי (54 מ"מ במקום 58 מ"מ), שמגביל אותך ברכישת אביזרים. אגב פילטר, בפילטר של ה-Barista Express יש 3 זיזים, במקום 2 ברוב הגדול של המכונות האחרות, כשאחד מהם פונה קדימה, מה שיכול להקשות על השימוש בו במטחנות קפה מסוימות (לא במטחנה המובנית, מן הסתם).
  • אהבתי 1

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

כנראה שעדיף לקנות סט נפרד, גם כי אם תקנה מטחנה סבירה לא תצטרך לשדרג אם אי פעם תחליף מכונה.

תקרא קצת אם יש הבדל בתהליך ההכנה בין 54 ל-57 או 58 ממ. סביר שכן (במכונות הפשוטות של דלונגי משתמשים במשהו שנקרא pressurized filter ולא בטוח שהתוצאה היא ברמה זהה לסטנדרט).

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, dalet11 כתב:

לא יודע להשוואת לך מול המליטה / ניבונה ברמת איכות הקפה שיוצא מהם - אני רואה בקבוצות בפייסבוק הרבה חוות דעת טובות על שניהן אך מכל מה שחקרתי לפני הרכישה הפיליפס הכי קלה ונוחה לתפעול.

באיכות הקפה, אין טיפת הבדל בין 4300 ל 5400 כי יחידת החליטה ובכלל כל המערכת הפנימית זהה לחלוטין. ההבדל הוא קוסמטי + כמה אופציות למשקאות נוספות בתפריטים.

איך ה-3200 ביחס ל-4300?

https://ksp.co.il/web/item/68243

https://ksp.co.il/web/item/144891

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני 50 דקות, dorsht כתב:

ההתלבטות שלי היתה בין השניים, רכשתי בסוף את ה4300 בגלל מבצע שהיה בKSP (מבצע לילה ואיזה קופון) והיא עלתה רק 2429. היום אפשר להשיג אותה במבצעי לילה הרגילים בKSP ב2600 נדמה לי.

יצא לי לראות את ה3200 בסופש האחרון אצל קרובת משפחה והאמת שאני ממש שמח שהוספתי עוד כמה שקלים בשבילה, התפעול הרבה יותר נוח עם המסך ומבחינת נראות ה3200 שכרגע זמינה רק בצבע לבן בכל מקום בארץ נראת הרבה הרבה הרבה פחות טוב.. זה לבן מבריק עם חזית שחור מבריק - פשוט נראה מצועצע רצח.

• מעניין 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

פורסם

איפה ראית את מבצע הלילה ואת הקופון? באחד מאתרי הדילים?

מבצעי הלילה זה משהו שיש כל לילה או רק חלק מהזמן?

רשום כרגע שיש הנחה בסניפים, אבל בפועל כששמים בעגלה לא קורה כלום, אין איזו הנחה, חשבתי שזה יופיע שם גם כן.

פורסם

כמעט כל לילה אם תיכנס אחרי 9 בלילה יהיה הערה "מבצעי לילה" ותראה הנחה שיורדת בעגלת קניות. יש גם אותו דבר לפעמים בסופי שבוע. שווה לעקוב.

אגב, חודש הבא יום הרווקים הסיני, בלאק פריידי. שווה לחכות אולי למבצעים באמזון / בארץ מאמין שיהיה דילים כאלו ואחרים..

• רעיון טוב! 1

פורסם

חשבתי על זה גם, השאלה אם יהיו מבצעים כאלו על מכונות קפה.

לא זוכר מה היה שנה שעברה.

פורסם

פחות התעניינתי במכונות קפה בשנה שעברה אבל זכור לי שהיו כמה דילים. בכל מקרה המבצעים מתחילים לצוץ כבר בתחילת נובמבר - אם אין לך לחץ הייתי מחכה עוד שבועיים לראות לאן הרוח נושבת.

פורסם

@dorsht

דיברנו על מבצעים והינה קפץ לי בפייסבוק

https://www.lp.pauza.co.il/november_presale/?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=%2Fnovember_presale&fbclid=IwAR31WaApIqbrRq-Cfs9aNWc8PqhT5wfDcDGtIDL5rvMtI4eh7umOJfDbOTU

69*36 = 2484

יבואן רשמי. דיל שווה. (מניח שאפשר גם בפחות תשלומים)

• מעניין 1

פורסם (נערך)

יש לי בבית מכונה אוטומטית, מקינטה, ועוד כל מיני שטויות של קפה ואני מוצא את עצמי משתמש כל יום בזה:

https://www.amazon.com/AeroPress-Coffee-Espresso-Maker-Bitterness/dp/B000GXZ2GS/ref=mp_s_a_1_3?crid=2152YU1AG6Y3V&dchild=1&keywords=aeropress+coffee+maker&qid=1634832664&sprefix=aer&sr=8-3

הקפה יוצא יותר מוצלח מכל המכונות האוטומטיות. אחרי שמכינים קפה זה "בועט" את הקפה המשומש עם הפילטר ישר לפח, ואז חצי שניה מתחת לברז מנקה אותו לחלוטין.

בנוסף מדובר בלואו טק שתמיד עובד גם בשטח, בלי חשמל ובלי להתחכם.

ממליץ בחום.

עריכה אחרונה על ידי edward
  • מעניין 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, dorsht כתב:

למה לא מליטה כלשהו מאמאזון גרמניה במחיר הזה? שמעתי עליהן דברים טובים וגם הביקורות באמאזון טובות.

לא מבין איך לא ראיתי את האופציה הזאת לפני כן, אכן נראית כהאופציה הטובה ביותר של VPM.

החלטתי להחליף פאזה ולהשקיעה במכונת אספרסו אוטמטית טובה standalone ללא מקציף מובנה,

ובנפרד לקנות מקציף מקצועי איכותי באמת כיוון שבאף מכונה אוטומטית ממה שראיתי אי אפשר באמת להגיע לתוצאות הקצפה טובות באמת, בנוסף זה מאפשר לקצר זמנים למקבל בין הקפה לחלב מה שאי אפשר במכונה אוטומטית משולבת.

הוזמנה סופית הMelitta Purista מאמזון DE, כמכונת אספרסו standalone, ומקציף מקצועי Severin SM 3586😀

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תוכן חדש...