Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המלצה למכונת קפה אמיתית


TheOne23
שימו לב! השרשור הזה בן 724 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

כבר שנתיים יש לי את המכונה הזו מכונת קפה אוטומטית מלאה Delonghi Magnifica Esam 3000.B (ksp.co.il)

נקנתה בדיוטי פרי ב 200$, טוחנת לבד את הקפה, מוציאה קפה מצוין לאדם הסביר. הקצפה לחוד עם קיטור, סה"כ שווה את המחיר. קונה פולי קפה בחנויות מתמחות או מביא מחו"ל את זה Lavazza - Caffè Crema Classico ganze Bohne 1 KG (interspar.at)

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עם רוקט צ'ליני כבר כמה שנים (נראה כמו הגרסה הישנה של האפרטמנטו), קניתי מגרמניה ועלה לי קרוב ל-6K ש"ח (כולל כד הקצפה של מוטה ועוד כל מיני אביזרים), חוץ מהמכונה עצמה צריך כמובן מטחנה, לי יש ברצה סטה שבסה"כ אני מאוד מרוצה ממנה ומהסט בכלל. החסרון של סט כזה לעומת נספרסו ושות' זה המחיר הראשוני להשקעה בסט וההמתנה כל הפעלה עד שהמכונה מתחממת (אפשר לפתור בקלות ע"י מתג WIFI שאני יכול להפעיל מרחוק כשבא לי להגיע הביתה והמכונה כבר חמה).

בגדול מדובר במוצר לא מורכב מכנית, עד עכשיו המכונה מפגינה אמינות יחסית גבוה, החלפתי רק גומיה בראש ומשאבה ויברציונית. מבחינת ההתעסקות וזמן ההכנה לי אישית אין בעיה עם זה וכל הטקס מסביב, לפני כן שנים שהייתי טוחן ידנית עם פורלקס ומכין במקינטה 😁

לדעתי אם לא בא לך להשקיע כמעט 8K בסט אפשר למצוא סט מכונת ראש E61 ומטחנה יד שנייה בסביבות ה5K.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 17.10.2021 בשעה 11:24, dalet11 כתב:

אחרי חיפושים חפירות מעמיקות צפיה בהשוואות שונות ביוטיוב והרבה חושבים מה יתן לי הכי הרבה בתקציב של עד 2500~ ש"ח החלטתי ללכת על פיליפס 4300 עם מקציף אוטומטי (Lattego) וזה היתה בחירה פשוט מעולה (נרכשה במבצעי חגים שהיו בKSP ב2429).

 


גם לי יש מכונה דומה עם Lattego וזה אכן מקציף גאוני ואני סה"כ ממש מרוצה מהקפה (לרוב מאורו פרמיום, כרגע לוואצה אקספרט גוסטו פורטה, אני לא פיינשמקר יותר מדי)
רק שים לב שאני ממש לא ממליץ לשטוף אותו במדיח, למרות שלפי ההוראות אפשר.

עם הזמן הפלסטיק השחור שסביב כניסת הקיטור מתרופף, קיטור בורח וההקצפה חלשה. קניתי אחד חדש בחו"ל ואני שוטף רק ידנית במים קרים.

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 33 דקות, elibaba כתב:

רק שים לב שאני ממש לא ממליץ לשטוף אותו במדיח, למרות שלפי ההוראות אפשר.

עם הזמן הפלסטיק השחור שסביב כניסת הקיטור מתרופף, קיטור בורח וההקצפה חלשה. קניתי אחד חדש בחו"ל ואני שוטף רק ידנית במים קרים.

 

העניין הזה של הפלסטיק השחור שמתרופף ראיתי בכמה תגובות באמזון שקורה פה ושם אחרי שנה + בין אם שטפו במדיח ובין אם לאו. אז לא בהכרח יש קשר פשוט פלסטיק מתעייף - למרות שב4300 + 5400 פיליפס כתבו ששיפרו קצת את התיכנון של המודל (ואכן הפיה גם נראת שונה בהשוואה למכונת 3200 אצל דוד שלי) והוא אמור להיות עמיד יותר. הזמן יגיד.

לגבי הפולים, ממליץ לך לנסות בית קליה מקומי לא משנה אפילו איזה, פולים טריים נותנים טעמים אחרים לחלוטין מכל פולים שנארזו בחול בשקית לפני כמה חודשים.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017

Chevrolet Sonic RS 2015 1.4T 2017-Unknown.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@TheOne23

האינטרנט מוצף בציוד מבתי קפה שסגרו את העסק. 

https://www.yad2.co.il/item/xdge4kii 

 

ישנו גם בית עסק (לא זוכר את שמו) שקונה/מוכר ציוד מסעדות/בתי קפה כיד שניה.

אולי תוכל למצוא משהו מקצועי בסכום נמוך. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי הרבה יותר נכון לקנות יד שניה מפרטי, יש לא מעט שדרוגים בתחום ואנשים מוכרים ציוד בן כמה חודשים שלא עבד קשה. למשל כאן:

https://www.facebook.com/hashtag/למכירה/?__gid__=1168121600027818

 

ואם כבר לקנות מכונה ב7,000 ש"ח - צריך לדעת בדיוק מה מחפשים בסכום יש שניה כזה (2 דודים, PID וכו)

  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 18.10.2021 בשעה 18:42, פריג'י כתב:

אני אוכל לתת במהלך השבוע חוות דעת מקוצרת (אספרסו טעים או לא טעים) על פיליפס 2220, נמצאת בבגאז' של האוטו ומחר תורכב במשרד. 

הרכבנו.

 

המכונה חביבה מאוד. נראית  לא רע בכלל, אפילו משדרת סוג של יוקרתיות והיי טקיות. אבל יש לציין שהיא דיי פלסטיקית.

 

נוחה לשימוש, ההפעלה טריוויאלית.

 

בפתיחה ראשונה קצת לא ברור מה סדר הפעולות כי צריך לבדוק את קשיות המים עם נייר לקמוס, להזין למערכת, לשטוף את המכונה, לרוקן את המים, לשטוף פילטר לפי הוראות, להרכיב פילטר ולמלא מים. אחר כך צריך לעשות אקטיבציה לפילטר שזה בעצם תהליך שטיפה נוסף.

 

אחרי שהכל בוצע שמים קפה, מכוונים בורר אנלוגי לעובי הטחינה, ומכינים את הקפה. 

ממשק ההפעלה ממש טריוויאלי. יודעת להכין אספרסו ב- 3 רמות עוצמה ו-3 כמויות מים (9 קומבינציות) וגם קפה באותה שיטה (9 קומבינציות של חוזק ומים).

לא ברור אם חלק מהן חופף (דיאגרמת ון...).

 

הקפה טעים (זה הפשוט של לוואצה מסוג גוסטו פיאנו) כלומר המכונה לא שורפת אותו והוא לא יוצא חזק מדי, מר מדי, חמוץ מדי אלא מאוזן, כנראה שכיוונו הכל בסדר.

 

מבחינת קצף של האספרסו אז כרגיל במכונות אוטומטיות שנתקלתי כמות הקצף יחסית נמוכה אבל קיימת.

 

בנוסף לפני כל כוס יש הזרמת מים לכוס, אבל עם דיליי מסוים שזה חשוב כי אפשר לשים את הכוס אחריו בלי לקבל את השליכטה של המים עם הסחל'ה (אלו המינוחים הכי מקצועיים שאני מכיר).

 

ניסינו גם להקציף חלב, סך הכל המקציף עובד בסדר, צריך לעבוד על הטכניקה שלנו לראות מה הכי טוב שנצליח לעשות, אין בריסטה בקהל.

 

יסתיים הקילו הזה, נתחיל לאתגר אותה עם קפה יותר איכותי.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. מישהו רשם פה מקודם שהוא אוהב את החלב בקפה רותח. לצערי אחוז מאוד גבוה מגיש ככה קפההפוך בארץ שזה פשוט זוועה (החלב פשוט מקבל טעםשרוף)

החלב צריך להיות עד טמפרטורה מסוימת כך שאחרי מספר שניות כבר תוכל לשתות אותו ולא לחכות .

2. כיום עם מכונה פשוטה של נספרסו, מתכנן להשתדרג עם מקציף נפרד איכותי, כל הדיבורים על מכונות במספרים של 5 ואף דו ספרתיים זה פשוט מטורף לדעתי (טוחן פולים ב2K למשל) .

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

במספרים דו ספרתיים אפשר מקסימום להכין קפה שחור :)

אבל ככה זה בכל תחום, יש את רמת הכניסה הבסיסית וזה עולה עד לציוד מטורף למשוגעים בלבד.

 

לא כ"כ קשור למכונות קפה, רק שלשום גיליתי איך מפיקים קפה בכבישה קרה. העולם שלי השתנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אוסיף לשרשור עוד משהו שנזכרתי בו; הכל מתחיל מנקודת הייחוס.

 

במקור, רציתי שיהיה בבית משהו שיותר טעים מסתם קפה נמס (או שחור, שזה בכלל אני לא מסוגל לשתות). אז התחלתי מקפסולות. בכלל, מי ש"הביא" אותי לקפה הייתה אשתי. לפני כן הייתי משותי התה, כזה אנגלי אמיתי (ולא ניכנס לסוגים וטעמים כי לא נצא מזה...). אבל בזמנו, יצא שלשנינו אין מספיק זמן לשתות בבית קפה לפני העבודה אבל כן בבית- בקטנה. אז התחלנו ממכונת קפסולות, ששידרגה את ה"נמס" באופן משמעותי. אח"כ, חמי קיבל מכונה ידנית של Gagia מתנה מהעבודה והעביר לנו, ואז התחלתי עם כל הטקסים המתוארים בשרשור, עם מכונת טחינה נפרדת וכד'. אלא מה? פתאום הסתבר שזה מתאים למי שיש לו זמן, ויותר מזה- למי שיש לו חשק- כי לאשתי, בצדק, לא היה חשק להתעסק בזה. כי כפי שנכתב כאן, זו הגדולה של מכונת קפסולות- קפה "נורמלי" במינימום מאמץ, בטח למי שהורגל בנס קפה.

 

בהמשך, כשמתה מכונת הקפסולות, החלטנו להתקדם למכונה אוטומטית שעבורנו, ואני מדגיש- עבורנו- עונה על כל הצרכים. אין לי ספק שאני לא אנין טעם מספיק, ושותי קפה מדופלמים שכתבו מעלי (זה לא נאמר בזלזול), יודעים ומעידים מה זה קפה טוב ואיך מגיעים אליו, ובעיקר- כמה זה עולה (אגב, זה היה מעניין לקרוא בפני עצמו). אבל למשתמש הסביר, זה שנקודת הייחוס שלו הייתה קפה נמס בבית, מכונה אוטומטית כזו היא מענה מצויין, ואכן אולי עדיף עבור אחד כזה לרכוש מכונה כנ"ל אבל להשקיע בחיפוש פולים שמתאימים לו.

 

אגב, ממה שאני חווה במקומות כמו ארומה ודומיהם, בטח מאז הקורונה כשכולם עברו לכוסות חד פעמיות (לא ברור למה אבל זה מרגיש לי קשור)- כולם איבדו את זה. הבאריסטות מצליחים להוציא קפוצ'ינו חם מדי, שהורס את הטעם. ובסוף בסוף בסוף? הכל קם ונופל על באריסטה שמכיר אותך ויודע איך אתה אוהב את הקפוצ'ינו שלך. לי יוצא להתחיל את יום העבודה (בבורסה בר"ג), ואני מגיע מספיק מוקדם בשביל לשתות קפוצ'ינו ראשון ב"דומיניק". משמרת הבוקר כבר מכירה אותי ויודעת איך אני אוהב את הקפה שלי, כמו שאר הקבועים בשש וחצי בבוקר, וזה עושה את כל ההבדל.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

אין ספק שהכוס זה חלק מהחוויה של הקפה ואם מגישים אותו בכוסית נייר חד פעמית זה מעפן, לא משנה כמה מעולים הפולים וכמה מקצועית המכונה שהוציאה את הקפה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שנים שהחלטתי להכנס לעולם הקפה בבית "כמו בבית קפה" השקעתי במכונה של saeco כמו במשרד של איזה לקוח שביקרתי, טוחנת ,מכאנית, עם פיית הרתחה לחלב. 

עם הזמן למדנו (כל בני הבית) להכין את הקפה הרצוי לכל אחד, בעיקר אחרי שהבת שלי עבדה כסטודנטית בבית קפה ולמדה מהבריסטה את סודות ההכנה - קנקני נירוסטה בשני גדלים, על פי כמות החלב המבוקשת ומידת ההקצפה.  המכונה הוחלפה אחרי 10 שנים! כשכבר לא יכולתי לנקות את הצנרת הפנימית באופן יסודי וחששתי מזיהום עקב השומן שהצטבר בצנרת שאין אליה גישה מבלי לפרק את המכונה לגורמים.

המכונה שנבחרה לפני שנה + (תחילת הסגר הראשון) היא אותה saeco תחת השם של פיליפס -דגם 3200.

הפעם עם הקצפה אוטומטית. (יעני, עם אביזר קפוצינטור ).  לוקח זמן להכיר את ה setting עם המכונה הזו עד שמגיעים לתוצאה הרצויה, בעיקר שליטה בכמות החלב בקפוצינטור על מנת שיצא יותר או פחות קצף ולא ישרף החלב. אבל אחרי ניסוי וטעיה במשך כ 20 כוסות, הגענו לתוצאה משביעה רצון.

בנוסף, השקעתי בסטים של כוסות אספרסו, גם חרסינה וגם זכוכית על מנת להנות יותר. אגב, כוס זכוכית עדיפה. 

 

  • אהבתי 1

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@פריג'י אכן ב2200 אין מסך שמדריך בהפעלה ראשונית, בדגמים החדשים 4300 + 5400 בהפעלה ראשונה כל ההוראות המדוייקות לכל השלבים ניתנות על המסך ובכלל לא צריך לעיין בחוברת.

לגבי דרגת הטחינה - חשוב מאוד לשים לב שכיוון המטחנה יש לבצע אך ורק בזמן שהמטחנה טוחנת פולים - אחרת אפשר לגרום נזק למטחנה בעיקר כשמורידים את דרגת הטחינה. זה כתוב גם בהוראות חשוב לא לפספס את זה ואם יש לכם אנשים שאוהבים לשחק במשרד הייתי אפילו שם מדבקה או שלט לא לגעת בדגרת טחינה. יש מישומה המלצה גורפת בקבוצות בפייסבוק בתחום הקפה וגם בבתי קליה לכוון את המטחנה במכונות אוטומטיות לנמוכה ביותר. אצלי מצאתי שכיוון כזה מוציא לי קפה מר מאוד בכל סוגי הפולים - דווקא דרגה סביב 4-5 בבורר נותנות לי את התוצאות הכי טובות עם כמה סוגי פולים כולל חד זני אז ממליץ לנסות להישאר בטווח הזה.

 

הפולים של הלוואצה גם אני קיבלתי מתנה והם לא וואו בכלל - אני נפתרתי מהם הרבה לפני שסיימתי את השק הם סבירים מינוס לטעמי. חשוב לשים לב גם שהמכונה עושה כל מיני "כיוונונים" פנימיים בתקופת ההרצה הראשונית שלה ורק אחרי משהו כמו 20 כוסות יתחיל לצאת קפה טוב באמת (בחוברת כתוב 50). הכוסות הראשונות אצלי יצאו קטסטרופה ואם תסתכל גם במיכל איסוף תראה בכוסות הראשונות (גם לאחר שינוי דרגת טחינה) שה"עוגיה" יוצאת מאוד רטובה ומתפוררת. אחרי בערך 20-30 סיבובים מתחילה לצאת עוגיה מהודקת ויפה שנשארת שלמה או גג חצויה ל2 (מיכל האיסוף בנוי כדי לחצות אותה) - בשלב הזה הקפה מתחיל לצאת מעולה.

  • אהבתי 2

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017

Chevrolet Sonic RS 2015 1.4T 2017-Unknown.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...