Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המלצה למכונת קפה אמיתית


TheOne23
 שיתוף

פוסטים מומלצים

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

אתה משתמש בדאבל לקפוצינו? הסטנדרט זה סינגל, לא?

תלוי איזה סטנדרט. בקפליקס, waycup ואדה (ליד שוק הפשפשים) משתמשים במנה כפולה

  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 189
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 4 שעות, Trilandian כתב:

 

התהליך שלי כזה:

  1. שם את הכוס על המשקל ושוקל את הסוכר.
  2. מבריש שאריות גרגירי קפה של אתמול מהפילטר.
  3. מרכיב את הפילטר, שם אותו על המשקל, ובמקביל מדליק את המכונה.
  4. טוחן קפה לתוך הפילטר.
  5. מחזיר את הפילטר למשקל לוודא את כמות הקפה. במידת הצורך, טוחן לתוכו עוד קפה או מוריד ממנו קפה מיותר.
  6. מבריש שאריות קפה מתוך המטחנה (במידה והיה חסר קפה בפילטר, מבריש את השאריות האלה לתוך הפילטר).
  7. בוחש את הקפה בפילטר עם קיסם כדי לפזר אותו באופן אחיד.
  8. דוחס ומחליק את הקפה בפילטר.
  9. מבריש שאריות קפה מהדוחסן ומהשוליים של הפילטר.
  10. מרכיב את הפילטר על המכונה, שם את הכוס מתחתיו, ומוציא דאבל. במקביל שם את הכד על המשקל ושוקל את החלב, ומבריש שאריות קפה מהמשפך.
  11. מערבב את הקפה, ונותן לעוגיה כמה שניות להתייבש.
  12. מוציא את הפילטר מהמכונה, מוציא את העוגיה, מוציא סינגל כדי לרחוץ את הראש, ובמקביל שוטף את הפילטר.
  13. נותן כמה שניות למכונה להתחמם.
  14. מדליק את שרביט הקיטור ומחכה שיתחמם.
  15. מכניס מדחום לכד, מקציף את החלב, ובסיום מכבה את המכונה.
  16. מוזג את החלב ומערבב.
  17. מרטיב מגבת נייר רב-פעמית ומנגב את שרביט הקיטור. חוזר על זה פעמיים-שלושה.
  18. שוטף את המדחום.
  19. שוטף את הכד.
  20. מרטיב את המגבת ומנגב את הראש.
  21. שוטף את המגבת ומניח אותה להתייבש.

סה"כ יוצא עד רבע שעה.

 

אז אתה עובד עם משקלים + SD :) 

יפה שיש לך סבלנות... אין מצב שאני משקיע רבע שעה בכוס קפה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

זה לא חייב לקחת רבע שעה, הכל תלוי בסטנדרט שמספק אותך. אני מכין אספרסו במכונה ידנית, לוקח לי 5 דקות גג ויוצא הרבה יותר טעים מנספרסואים למיניהם שטעמתי, אבל כנראה לא כמו כוס שהשקיעו בה רבע שעה. לא חושב שאני מספיק אנין טעם להבדיל האמת.

.Volvo 740. It's hip to be square

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@Trilandian זה נשמע נוראי. מה אתה עושה אם באים אליך 4 אורחים שרוצים לשתות קפה?

עד כמה שאני מבין ועושה, אני משתמש במטחנה שטוחנת ישר לתוך הסלסילה. פשוט אני טוחן עד שהסלסילה מלאה. ככה אוטומטית מקבלים את הכמות הנכונה. נותן סיבוב קטן עם הטמפר, ומעביר את הסלסילה למכונת קפה. 

לוקח דקה עד שאני יכול להכין את הכוס הבאה.

סוכר? מה זה?

בצינורית הקיטור אני משתמש להכין שוקו מוקצף לילדים..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קרוב המשפחה היחיד שלי שמגיע אלינו מידי פעם ששותה קפוצ'ינו הוא בן הדוד שלי, אז אין לי בעיה להכין לו קפה כשהוא מגיע לבקר פעם ב. להכין רק אספרסו זה תהליך הרבה יותר קצר, ורוב האנשים שאני מכיר שותים קפסולות ממילא.

 

למדוד את כמות הקפה בעין זה ממש לא מדויק. גם אם הקפה נשכב בצורה אחידה (מה שבפועל אף פעם לא קורה), אפשר בקלות להגיע לסטייה של כמה עשיריות גרם ממנה למנה (ואני מבין שזה יכול להישמע לא משמעותי, אבל כשמדובר בסדרי גודל של 17-18 גרם, כתלות בגודל הפילטר, זה בהחלט משמעותי). יכול בקלות לצאת לך ככה שוט מר או חמוץ מידי.

בנוסף, לא לפזר את הקפה זה כמו לא לנפות קמח. זה גורם לצפיפות לא אחידה עם גושים וחללים, שבמעמד הכנת הקפה גורמת לחלק מהקפה להיות מושרה יותר או פחות מחלקים אחרים, ויכולה לגרום לקפה לצאת עם טעמי לוואי לא נעימים.

 

לגבי טהרת הקפה בלי סוכר וחלב, אני לא מסכים איתך. לא לכולם יש את החך לזה.

תה אני שותה בלי תוספות, אבל קפה בלי סוכר ו/או חלב, כמה שניסיתי, זה לא בשבילי. הורדתי את כמות הסוכר והחלב למינימום שבו הקפה יוצא לי טעים ועם מרקם נעים.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה התפקיד של הטמפר, לדחוס את הקפה ולפזר אותו בצורה אחידה לחלוטין. 

השוטים שאני מכין מאוד קונסיסטנטים.

ומעניין, בדרך כלל אנשים ששותים עם חלב וסוכר לא מרגישים בהבדלים קטנים. דווקא מי ששותה אספרסו נקי בדרך כלל יותר רגיש לזה.

כנראה יש לך טעם מיוחד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 29.10.2021 בשעה 16:37, iAmital כתב:

עקבתי אחר השרשור ועושה חשק להחליף את הנספרסו.

אמה מה.. בת הזוג שותה את כל הטעמים המיוחדים וניל/קרמל וכו', לא מצאתי אפשרות כזו במכונת פולים - אני טועה?

אפשר להוסיף סירופים בטעמים, בדומה לסטארבקס למשל.

 

בתאריך 30.10.2021 בשעה 20:07, GTאי כתב:

אני לא יודע איזו מכונה יש לך, אבל בשביל לקבל טעם אחיד בכל מנה יש כמה וכמה משתנים (משקל מדויק, שליטה על טמפ', לחץ, אופן זרימת המים ועוד).

אני לא שם ברמת הדיוק (מבחירה) ככה לעיתים יש שוני בין המנות ואתה מגלה טעמים אחרים מאותם פולים... 

המכונה היא barista express, טמפ', לחץ ואופן זרימת המים המכונה מקופנגת ולכן אלו משתנים קבועים. גם את הקפה אני שוקל טרום הטחינה וטוחן את מלא הכמות. 

כל עוד השוני הוא מזערי אז כנראה הטעם לא משתנה מידי, ולכן כשאני צריך להכין כמה כוסות של דאבל אני שוקל את הכמות לכוס כפול כמות הכוסות ונותן למכונה לטחון "מנה", פה יש הבדלים של כמה עשיריות הגרם, אבל אני לא סופר פדנט אם אני צריך להכין יותר מכוס אחת.

 

בתאריך 30.10.2021 בשעה 20:07, GTאי כתב:

ספציפית לגבי הכמות, תראה את זה, אני משתמש בשיטה הזו במקום במשקל

https://negro.co.il/איך-להשתמש-בדוזר-נגרו-2021/

הגיע לי כלי כזה עם המכונה, לא אהבתי את השימוש בו האמת, אבל אולי אנסה שוב.

 

בתאריך 30.10.2021 בשעה 20:07, GTאי כתב:

לגבעה אתה נותן דחיפה ראשונית עם הטמפר ואז מתחיל לסובב אותו. בשלב הזה אתה לא מפעיל כח... ככה היא תתיישר.

וגם עם האצבע זה סבבה :)

 

בד"כ אם הגבעה בצד אחד הטמפר יצור אזור יותר דחוס (ואז הזרימה בו פחות טובה) ואזור אחר יותר מאוורר (בו הזרימה תיהיה מהירה מידי). התחלתי לשים יותר דגש על פיזור הקפה טרום הדחיסה עם הטמפר והקפה בהחלט השתפר.

 

בתאריך 30.10.2021 בשעה 20:51, Trilandian כתב:

 

התהליך שלי כזה:

  1. שם את הכוס על המשקל ושוקל את הסוכר.
  2. מבריש שאריות גרגירי קפה של אתמול מהפילטר.
  3. מרכיב את הפילטר, שם אותו על המשקל, ובמקביל מדליק את המכונה.
  4. טוחן קפה לתוך הפילטר.
  5. מחזיר את הפילטר למשקל לוודא את כמות הקפה. במידת הצורך, טוחן לתוכו עוד קפה או מוריד ממנו קפה מיותר.
  6. מבריש שאריות קפה מתוך המטחנה (במידה והיה חסר קפה בפילטר, מבריש את השאריות האלה לתוך הפילטר).
  7. בוחש את הקפה בפילטר עם קיסם כדי לפזר אותו באופן אחיד.
  8. דוחס ומחליק את הקפה בפילטר.
  9. מבריש שאריות קפה מהדוחסן ומהשוליים של הפילטר.
  10. מרכיב את הפילטר על המכונה, שם את הכוס מתחתיו, ומוציא דאבל. במקביל שם את הכד על המשקל ושוקל את החלב, ומבריש שאריות קפה מהמשפך.
  11. מערבב את הקפה, ונותן לעוגיה כמה שניות להתייבש.
  12. מוציא את הפילטר מהמכונה, מוציא את העוגיה, מוציא סינגל כדי לרחוץ את הראש, ובמקביל שוטף את הפילטר.
  13. נותן כמה שניות למכונה להתחמם.
  14. מדליק את שרביט הקיטור ומחכה שיתחמם.
  15. מכניס מדחום לכד, מקציף את החלב, ובסיום מכבה את המכונה.
  16. מוזג את החלב ומערבב.
  17. מרטיב מגבת נייר רב-פעמית ומנגב את שרביט הקיטור. חוזר על זה פעמיים-שלושה.
  18. שוטף את המדחום.
  19. שוטף את הכד.
  20. מרטיב את המגבת ומנגב את הראש.
  21. שוטף את המגבת ומניח אותה להתייבש.

סה"כ יוצא עד רבע שעה.

ניסית להקציף את החלב עם הסוכר? אם אתה משתמש בהרבה סוכר זה יבטיח התמוססות יותר טובה.

אני לא שוקל את חלב או סוכר (אני לא שותה עם סוכר), מצד שני אני שוקל את הפולים לפני הטחינה וטוחן עד הסוף, ככה שאין התעסקות עם "השלמת טחינה". 

מבחינת שטיפת הראש אאל"ט בספר הוראות היצרן צריך לחבר את הפילטר חזרה (אחרי שהוצאת את העוגייה והעברת ניגוב) ואז להוציא סינגל, זה שוטף די טוב את שניהם. אחרי זה אני מנגב את שניהם. 

בגדול שאר השלבים די דומים לשלך, ויוצא לי כל הסיפור אזור ה-10 דק' פחות או יותר.

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, Trilandian כתב:

למדוד את כמות הקפה בעין זה ממש לא מדויק. גם אם הקפה נשכב בצורה אחידה (מה שבפועל אף פעם לא קורה), אפשר בקלות להגיע לסטייה של כמה עשיריות גרם ממנה למנה (ואני מבין שזה יכול להישמע לא משמעותי, אבל כשמדובר בסדרי גודל של 17-18 גרם, כתלות בגודל הפילטר, זה בהחלט משמעותי). יכול בקלות לצאת לך ככה שוט מר או חמוץ מידי.

בנוסף, לא לפזר את הקפה זה כמו לא לנפות קמח. זה גורם לצפיפות לא אחידה עם גושים וחללים, שבמעמד הכנת הקפה גורמת לחלק מהקפה להיות מושרה יותר או פחות מחלקים אחרים, ויכולה לגרום לקפה לצאת עם טעמי לוואי לא נעימים.

 

האמת שאני מבסוט שיש טיפה שוני בין מנות, אחרת היה משעמם בפה...

ספציפית מר\חמוץ לפחות מהכירותי זה קשור לטמפ' חליטה ולא לכמות בסלסלה. 

לפני 13 שעות, amosbmw כתב:

זה התפקיד של הטמפר, לדחוס את הקפה ולפזר אותו בצורה אחידה לחלוטין. 

השוטים שאני מכין מאוד קונסיסטנטים.

לפיזור יש כלי מיוחד שנקרא  Leveler (distributor)

הטמפר זה לדחיסה.

 

 

עצלנים כמוני משתמשים בטמפר לשניהם :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 49 דקות, GTאי כתב:

ספציפית מר\חמוץ לפחות מהכירותי זה קשור לטמפ' חליטה ולא לכמות בסלסלה. 

 

אם כמות הקפה נמוכה מידי, זה גורם לתת לחץ במהלך הכנת הקפה, ולטעם חמוץ/מימי. מנגד, כמות קפה גבוהה מידי גורמת ליתר לחץ ולטעם מר/גס. חוץ מזה, זה גם גורם לבעיות בעוגיה, שיכולה לצאת רטובה/שבורה/דבוקה לראש.

 

לפני 13 דקות, Nemesis כתב:

זה הדבר ששיפר אצלי הכי הרבה את החזרתיות בהכנת הקפה בהכי מעט כסף :)

 

בוא'נה, חמוד! 👍 יש מצב אני אקנה לעצמי משהו כזה גם.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באיזו מטחנה אתם משתמשים?

אני בזאת: https://espressimo.co.il/product/מטחנת-קפה-מקצועית-ascaso-i-steel/?gclid=CjwKCAjwoP6LBhBlEiwAvCcthFDGNogK5a8JehmGmssA9K2nXXulUA2s1ikZDmDbCss6DfoQRhMfuBoCQswQAvD_BwE

נוצר הר אחד במרכז הסלסילה. לחיצה וסיבוב קטן עם הטמפר ואפשר להמשיך. 

הכמות של הקפה זהה בכל כוס.

לא מערב מאזניים בסיפור..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

יש לי מטחנת תבלינים פשוטה, טוחן את זה עד שמתקבל המרקם הרצוי לפי העין. המטחנה לא מסוגלת לטחון דק ברמה שתסתום את הפילטר.

משם ממלא את הפילטר בכף מדידה של המכונה, דוחס וזהו.

.Volvo 740. It's hip to be square

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במטחנה המובנית שבאה עם המכונה. אפשר לתת לה לטחון ידנית "מנה" בודדת או כפולה. אבל עלולות להיות סטיות במשקל (עשיריות הגרם).

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 שיתוף


×
×
  • תוכן חדש...