Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המלצה למכונת קפה אמיתית


TheOne23
 שיתוף

פוסטים מומלצים

לפני כשעה, edward כתב:

יש לי בבית מכונה אוטומטית, מקינטה, ועוד כל מיני שטויות של קפה ואני מוצא את עצמי משתמש כל יום בזה:

https://www.amazon.com/AeroPress-Coffee-Espresso-Maker-Bitterness/dp/B000GXZ2GS/ref=mp_s_a_1_3?crid=2152YU1AG6Y3V&dchild=1&keywords=aeropress+coffee+maker&qid=1634832664&sprefix=aer&sr=8-3

 

הקפה יוצא יותר מוצלח מכל המכונות האוטומטיות. אחרי שמכינים קפה זה "בועט" את הקפה המשומש עם הפילטר ישר לפח, ואז חצי שניה מתחת לברז מנקה אותו לחלוטין.

 

בנוסף מדובר בלואו טק שתמיד עובד גם בשטח, בלי חשמל ובלי להתחכם.

 

ממליץ בחום.

 

הולד דה פון! אתה יודע על מה עלית כאן?

 

image.png.6fbd8974867ebc074cbed4383593369b.png

 

ממתי חזר הסכום הזה על משלוחים חינם? זה נעלם עם הגעת הקורונה (וחזר בסכום גבוה יותר). @hans !

 

עריכה: טוב, בדקתי בשרשור המתאים והתעדכנתי.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
  • מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, TheOne23 כתב:

לא מבין איך לא ראיתי את האופציה הזאת לפני כן, אכן נראית כהאופציה הטובה ביותר של VPM.

קודם כל, תתחדש!

המכונה נראית טוב.

גם אצלנו זו הייתה הגישה, הפרדת כוחות. מקציף יש, צינור הקצפה במכונה יש, למי שרוצה זה מספיק ולשאר אין הצדקה להיפרד מעוד אלפייה בשביל חלב במכונה. בכסף הזה נביא פרה וזהו.

 

רק לא הבנתי במה המליטה עדיפה על פיליפס 2220? 

לפיליפס יש מקציף לא אוטומטי ולא צריך להשתמש בו, והמחיר דומה, ואתה מקבל אחריות יבואן לשנתיים.

 

לפני שעה, TheOne23 כתב:

 

הוזמנה סופית הMelitta Purista מאמזון DE, כמכונת אספרסו standalone, ומקציף מקצועי Severin SM 3586😀

 

לגבי המקציף, מי שכתב את דף המוצר לא ראה את המערכון הרלוונטי של הפרלמנט?!

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 21.10.2021 בשעה 11:39, Gosser1860 כתב:

 

אחרי עוד קצת מחשבה פתאום יש לי חשק למכונה בסגנון barista express. ברור לי שיש חסרונות (מטחנה משולבת שמתחממת ביחד עם הגוף המרכזי), דיליי בקיטור (לא סופר קריטי, אנחנו שותים בעיקר אספרסו) וכמובן ההתעסקות הכללית.

ואין לי בעיה בהמשך להוסיף מטחנה אם אני אראה שזה יתרום לעניין. יש עוד חסרות מרכזיים שאני מפספס?

 

ברור לי שזה לא יהיה אותו קפה כמו הסט-אפ שיש בבתי קפה מתמחים עם מכונות ב-20K ומטחנות בעוד אי אלו אלפים ובריסטה מיומן, אבל אם אני אקבל חוויה די דומה (פולי קפה טריים, טחינה בסמוך לשתייה, מיצוי סביר) נראה לי אחלה בחלה.

 

לימים שבהם לא יהיה לי או לזוגתי זמן/סבלנות, אז עדיין מכונת הנספרסו תישאר בתור גיבוי.

 

לא, אין משהו שאתה מפספס (ז"א יש עוד המון דברים, אבל בשלב שלך לא צריך להיכנס לקטנות)

זו אחלה דרך להתקדם בעולם הקפה בלי לקפוץ למים עמוקים מדי. 

שווה לבדוק אפשרות של יד שניה אם אתה בקטע, יש מקרים של חבר'ה שקונים ציוד בסגנון הזה ומהר מאוד משדרגים. 

 

אגב, יהיה מעניין לראות אם תמשיך עם הנספרסו במקביל... 🤪

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השרשור עשה לי חשק לגדול הלאה מנספרסו אבל התאורים של המכונות הידניות נראים גדולים עליי בשלב זה.

 

לטובת אספרסו בלבד - מבחינת לחץ, הספק, טמפרטורה או כל עניין אחר - האם יש הבדל בין פיליפס  1200, דרך 2200 ועד 5400 או ששהמנגנון דומה בכולן?

בתקציב עד 3,000 שקל - האם הדלונגי דדיקה ומטחנה בסיסית יתנו אספרסו עדיף ביחס?

לאיזה כוון הייתם מושכים?

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי עדיף לא לקפוץ מעל הפופיק בהתחלה ולקנות בנפרד מטחנה ומכונה לא יקרה ולהתקדם משם. אני כאמור חובב Aeropress.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, hissi כתב:

 

לטובת אספרסו בלבד - מבחינת לחץ, הספק, טמפרטורה או כל עניין אחר - האם יש הבדל בין פיליפס  1200, דרך 2200 ועד 5400 או ששהמנגנון דומה בכולן?

 

 

 

כל הדגמים הנ"ל חולקים אותם רכבים ככה שבחינת איכות התוצר הסופי שתקבל  יהיה זהה, האספרסו ייצא זהה בכולם.

ההבדל היחיד זה בממשק מול המשתמש, יותר כפתורים/מסך טאצ'/ועוד פיצ'קס שמעלים את המחיר הסופי.

עריכה אחרונה על ידי TheOne23
  • רעיון טוב! 1

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, hissi כתב:

 

בתקציב עד 3,000 שקל - האם הדלונגי דדיקה ומטחנה בסיסית יתנו אספרסו עדיף ביחס?

לאיזה כוון הייתם מושכים?

 

ברור.

ב3,000 ש"ח אתה יכול לקנות דדיקה עם מטחנה טובה (ולא בסיסית) 

אם אתה בקטע של ציוד יד שניה ממישהו שמשדרג אחרי כמה חודשים - זו לדעתי הקניה הכי טובה.

https://www.facebook.com/hashtag/ידשניה/?__gid__=1168121600027818

כאן יש לך דדיקה עם מטחנה בסיסית ב 1,200: 

https://www.facebook.com/groups/1168121600027818/permalink/1975168289323141/

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נקודה חשובה לטוחנים הנפרדים. חשוש מאד! לשמור כל סביבת עבודה נקייה, גרגירי קפה (יותר נכון גרגירי האבק קפה טחון) שמתפזרים בסביבת המכונות מושכים "חיות בית" לא אהודות. במקרה של בית קרקע, נחילי הנמלים המתגלים בבוקר שלמחרת ההכנה זה מחזה מאד לא סימפטי ומשימה לא פשוטה לביעור "הכח הפולש" 😐

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) ושום דבר לא השתנה סביבי , עדיין רואה נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת בכל נסיעה . עכשיו גם הכל מתועד מלפנים ומאחור ואפשר לשחזר ולהתעצבן שוב ושוב :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעדכן עבור מי שזה יכול לעניין אותו:

 

טוב, אז ה-breville barista express  או יותר נכון sage barista express הוזמנה מאמאזון גרמניה בחמישי ונחתה בשני בבוקר בבית. אחרי שטיפה, התקנה ומעבר של מיכל שלם של מים דרך המכונה היא היתה מוכנה לעבודה. בסופ"ש יחסית חרשתי על לא מעט סרטונים על המכונה הספציפית ואיך לעשות לה dial-in, ובאופן כללי על הכנת קפה וכו'.

מצויד בפולי קפה, משקל וטיימר התחלתי במלאכה. בכוס הראשונה הקפה היה די דוחה, גם בכוס השניה והשלישית. אחרי בערך 5 כוסות המצב השתפר. המשכתי לעשות עוד ניסויים וכמעט גמרתי 250 גר' עד שהייתי מרוצה. לטעמי הקפה שמתקבל יותר טעים מרוב הרשתות ומחלק מבתי הקפה שיצא לי לטעום. יש לי עוד הרבה מה ללמוד, אבל חד משמעית זה שדרג את החווית קפה בבית. 

 

מבחינת מה שהייתי מוסיף/בעיות שיש לי כרגע:

- ה- tamper שמגיע עם המכונה לא משהו ועם איך שהקפה יוצא מפתח הטחינה נוצרת גבעה שפוגעת באחידות. ממליץ על distributor משולב tamper מתכווננים, כדי לשפר את האחידות. כמובן שגם חוסר הניסיון שלי לא מוסיף לעניין האחידות בלחיצה של הקפה לסלסלה.

- המשפך של המטחנה מייצר יותר מידי לכלוך (לטעמי). ממליץ לרכוש funnel שמתלבש על הסלסלה, כך שיש פחות בזבוז של קפה ופחות לכלוך. אפשר להסתפק בכוס שאליה טוחנים ואז לשפוך לסלסלה עם קצת קוארדינציה, אני פחות התחברתי.

- הכיוון של כמות הטחינה לא מספיק מדוייק. אני ממליץ לטחון כל פעם כמות מדודה מראש ולטחון עד הסוף (רעש הטחינה משתנה, הופך צורם יותר).

- הייתי רוצה קפיצות יותר קטנות בטחינה ויותר רמות. אבל אני מניח שאי אפשר לקבל הכל במחיר שהייתי מוכן להוציא על העניין.

- למטיבי לכת, משקל משולב טיימר. המשקל הנוכחי שלי (לאפייה) קצת גדול מידי, והטלפון הנייד (הטיימר במקרה הזה) מידי פעם מתלכלך כשצריך למדוד זמנים.

 

בתאריך 23.10.2021 בשעה 00:16, GTאי כתב:

אגב, יהיה מעניין לראות אם תמשיך עם הנספרסו במקביל... 🤪

 

בוודאות נשאר. נכון, הקפה שהוא מוציא הרבה פחות טעים ביחס למכונה, אבל ברוב הפעמים הנוחות וחוסר הזמן ינצחו את הטקס של: הדלקת המכונה, חימום של 10-15 דק', שקילת הפולים, טחינה, הידוק הסלסלה, שטיפה קצרה של הראש, חיבור, הפעלה (עם משקל וזמן), פירוק, שטיפה של הראש, פינוי הסלסלה לפח ואז שטיפה וניקוי של כל מה שהתלכלך. רק מלהקליד את כל זה התעייפתי ועוד לא דיברתי על הקצפת חלב. בנספרסו, לחיצת כפתור, קפסולה ואז עוד לחיצה על הכפתור ויש קפה. בערך פי 10 פחות זמן, לפחות עבורי. אני לחלוטין מתחבר לאמירה מאיזה סרטון (נראה לי של James Hoffmann) לגבי מכונה "אמיתית", כדאי לקנות אותה אם רוצים תחביב חדש.

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, Gosser1860 כתב:

- המשפך של המטחנה מייצר יותר מידי לכלוך (לטעמי). ממליץ לרכוש funnel שמתלבש על הסלסלה, כך שיש פחות בזבוז של קפה ופחות לכלוך. אפשר להסתפק בכוס שאליה טוחנים ואז לשפוך לסלסלה עם קצת קוארדינציה, אני פחות התחברתי.

 

משפך לא יכנס לתוך פתח המטחנה המובנית. אם וכאשר תקנה מטחנה נפרדת, לעומת זאת, אכן מומלץ מאוד.

 

לפני 9 דקות, Gosser1860 כתב:

- ה- tamper שמגיע עם המכונה לא משהו ועם איך שהקפה יוצא מפתח הטחינה נוצרת גבעה שפוגעת באחידות. ממליץ על distributor משולב tamper מתכווננים, כדי לשפר את האחידות. כמובן שגם חוסר הניסיון שלי לא מוסיף לעניין האחידות בלחיצה של הקפה לסלסלה.

 

גגל את המונח "Weiss distribution technique". אני משתמש בקיסם וזה עובד סבבה. בשביל זה אתה כן תצטרך משפך, אחרת הקפה יעוף לך לכל מקום.

  • רעיון טוב! 1

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, Trilandian כתב:

משפך לא יכנס לתוך פתח המטחנה המובנית.

התכוונתי למשהו כזה. ל-2 חבובים בעבודה יש כזה ואומרים שעשה להם סדר בעמדה.

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתבקש המשפך הזה... ממש ג'יג מירכוז לקפה.

תתחדש ותהנה

היה לי מוזר לשמוע שהמכונה צריכה רבע קילו של קפה כדי להוציא משהו בר שתייה... קצת מוגזם.

  • מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה!

לא באמת היה צריך כל כך הרבה, אחרי 5 כוסות כבר היה די סבבה, אבל המשכתי לשחק עם זה (טחינה דקה/גסה יותר), קצת משחק עם המשקלים (17-18-19-20 גר' קפה), תזמונים שונים (20-35 שניות) כדי לראות איזה טעמים יוצאים. והופ יצא שהכנתי 10 או 12 כוסות.

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 שיתוף

×
×
  • תוכן חדש...