Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לתקן או למכור?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

יש לי יונדאי i30 140,000km שנת 2009 שמורה מאוד.. 

שמתי לב לפני כמה זמן שהנוזל קירור כל הזמן נגמר ולא היתה לי שום נזילה .. במוסך אמרו שזה קשור לראש מנוע, שהנוזל לא זורם בצורה מחזורית ויוצא דרך האגזוז. 

השאלה האם כדאי למכור את האוטו עם הבעיה, לתקן ולמכור, או לתקן ולשמור. 

במוסך אמרו שתיקון המנוע יעלה בסביבות 8.5 אלף. 

אם כדאי לתקן, אז עדיף לתקן את המנוע או להחליף למנוע חדש? 

פורסם (נערך)

זו בדיוק הבעיה שלנו בארץ, שרוב מי שמוכר רכב זה בגלל שיש לו תקלה או שהוא מסתיר משהו,

תעשה טובה, תתקן את האוטו ורק אז תמכור או תשמור, אל תזרוק את הזבל שלך על אחרים בבקשה.

לצערי ביום בחיפוש אחרי רכב משומש, ראיתי כבר סביב ה15 רכבים כולם עם משהו מוסתר שהצלחתי לזהות,

זה מתסכל וגורם לקונה הפוטנציאלי בזבוז זמן רב ועוד לא הגעתי כמה עלה לי לשלם דלק ובדיקות, בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

עד כמה אתה סומך על המוסך שלך?

קיבלת עוד חוות דעת?

בשני רכבים שהיו לי, איבדתי מים ללא נזילה, בשניהם נפתרה הבעיה עם החלפת פקק של מיכל העודפים בעלות של 50 שקל

• אהבתי 1

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

כרגיל - אין תשובה נכונה. יש רצונות ואמצעים.

אם הרכב מתאים ורק התקלה הזו ספציפית עומדת בינך לבין האושר המוטורי שלך - תתקן.

העלות שציינת לתיקון נשמעת לי די מופרכת. הייתי ניגש למוסך מומלץ אחר לחוות דעת נוספת.

אם התקלה מחר לא קיימת יותר, האם עדיין בא לך להחליף רכב ?

אוסיף שבשלב הזה בפורום בדר"כ מגיעה תשובה בסגנון:

"אבל זה לא רק התקלה הזו, יש עוד תקלה קטנה כאן, ועוד זה לא עובד כמו פעם, והמזגן כבר פחות מקרר, וגלגלים צריך להחליף ומצבר חלש טיפול גדול בפתח)

ובסוף אשאר עם רכב בן 12 עם 150 אלף קילומטר"

ואז אני אומר -

אם אין לך רצון או יכולת כלכלית (ללא הלוואות) - אז אין פה באמת בחירה ונשאר רק לתקן (שוב, בזול יותר, לא בסכום האסטרונומי שכתבת).

אם בא לך להחליף (כי ישן מדי / בא להתחדש) ויש יכולת כלכלית - לך על זה.

אם בחרת למכור -והסכום גבוה עבורך - לא הייתי מתקן, אלא מוריד את הסכום מהמחיר ומודיע לקונה מראש. גם אם זה מגרש.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם
לפני 12 שעות, stum כתב:

אם הרכב מתאים ורק התקלה הזו ספציפית עומדת בינך לבין האושר המוטורי שלך - תתקן.

העלות שציינת לתיקון נשמעת לי די מופרכת. הייתי ניגש למוסך מומלץ אחר לחוות דעת נוספת.

למה מופרכת?

מדובר במנוע שעשוי מאלומיניום.

מנועים כאלה לא שורדים טוב התחממות ייתר - יישור והחלפת אטם לא תמיד פותרים את הבעיה (גם מדובר בהימור של כמה אלפי שקלים) ואז נגררים להחלפת מנוע.

אז מוסכים אומרים מראש שצריך להחליף את כל המנוע.

פורסם (נערך)
בתאריך 24.9.2021 בשעה 21:00, yairw כתב:

עד כמה אתה סומך על המוסך שלך?

קיבלת עוד חוות דעת?

בשני רכבים שהיו לי, איבדתי מים ללא נזילה, בשניהם נפתרה הבעיה עם החלפת פקק של מיכל העודפים בעלות של 50 שקל

הלכתי למוסך אחר ושם אמרו שזה בכלל לא קשור לראש מנוע. הסיבה לנזילה וההתחממות היתה בגלל סתימה ברדיאטור. 

סידרו לי את זה שם, והבעיה נפתרה ב400₪. 

עכשיו נוסע בלי שום בעיות. 

עריכה אחרונה על ידי ווקלס
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, ווקלס כתב:

הלכתי למוסך אחר ושם אמרו שזה בכלל לא קשור לראש מנוע. הסיבה לנזילה וההתחממות היתה בגלל סתימה ברדיאטור. 

סידרו לי את זה שם, והבעיה נפתרה ב400₪. 

עכשיו נוסע בלי שום בעיות. 

למה הראדיאטור היה סתום מהתחלה? האם אתה משתמש במי ברז?.

יש לי חבר שגם הייתה לו בעיה דומה, הראדיאטור נסתם, והרכב התחמם. במוסך שטפו וניקו את הראדיאטור. אחרי כמה זמן נסתם שוב, התחמם והלך המנוע. אם כבר היה מחליף ראדיאטור, זה לא היה קורה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תוכן חדש...