Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 39 דקות, SlowRide כתב:

מה הוא נוהג אולי לא, אבל מה הוא לובש ואיך הוא נראה? אם כבר מדברים על מתווכי בתים, קבענו עם איזה אחד מאתר פרצוף ספר לראות דירה. בא בחור על קטנוע בן 20 לא מגולח, עם חולצה שאפילו אני הייתי מתפדח ללכת איתה עם כתם עמבה בצווארון ושאריות טחינה על השפם אבל ביטחון עצמי של דונלד טראמפ. מיותר לומר שברגע שראינו את הבחור, עוד לפני שבגלל ראינו את הבניין ידענו שמאחד כזה לא קונים כלום. מקסימום הייתי מקבל ממנו המלצה על מקומות של שאוורמה באזור.

תוצר של תרבות fake it till you make it

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואדים, התרבות הזו עובדת. למי יותר ולמי פחות. 

ואלו שהצליחו, זוכרים מאיפה הם באו.

לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

מה הוא נוהג אולי לא, אבל מה הוא לובש ואיך הוא נראה?

יצא לך פעם להיות באיזה שוק בארץ? העפת מבט על הבאסטיונר שם?

נראים כמו - לא רוצה להתחיל להגדיר תיאורים ציוריים במיוחד, אבל יושבים לרוב על סכומים נאים מאד שאני יכול רק לחלום עליהם.

הלבוש והמראה לא משחקים אצלי תפקיד בדיוק כמו הרכב והשעון.

אולי להיפך, למקצועות מסויימים יש BIAS לגבי סוג מסויים של אנשים, ולמקצועות אחרים סוג הפוך. כל דבר אחר לא נראה טבעי פשוט.

לא בטוח שהייתי רוצה רופא שנראה ולבוש כאילו הרגע יצא ממחנה פליטים, אבל גם לא בטוח שהייתי רוצה לקחת אינסטלטור שנראה ולבוש כמו מנתח מח. על ה-BIAS הזה אני מדבר.

ועדיין לשניהם אתן צ'אנס זהה כמו לכל אחד אחר, ולא להופעה שלהם בלהרשים אותי לגבי ידע ויכולות.

לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

אם כבר מדברים על מתווכי בתים, קבענו עם איזה אחד מאתר פרצוף ספר לראות דירה. בא בחור על קטנוע בן 20 לא מגולח, עם חולצה שאפילו אני הייתי מתפדח ללכת איתה עם כתם עמבה בצווארון ושאריות טחינה על השפם אבל ביטחון עצמי של דונלד טראמפ. מיותר לומר שברגע שראינו את הבחור, עוד לפני שבגלל ראינו את הבניין ידענו שמאחד כזה לא קונים כלום. מקסימום הייתי מקבל ממנו המלצה על מקומות של שאוורמה באזור.

הגיל דווקא פה כן מרתיע. אין מספיק ניסיון (להערכתי) במה שהוא עושה, שזה פתח ללא מעט טעויות, אי-דיוקים והפתעות בחוזה שיכולות להימנע בקלות ממישהו מנוסה יותר.

מה קשור קטנוע וכל השאר?

אני הייתי מקשיב לו. שואל את השאלות הנכונות ואת אלו שהיו עולות לי במעמד.

אם היו עולים חשדות, זה בגלל המקצועיות שלו נטו ולא כי הוא לבש עמבה בבוקר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הייתי רוצה לקנות דירה דרך מישהו שנראה כמו בעל בסטה בשוק, עגבניות אין לי בעיה. בן אדם צריך לכבד את האנשים שהוא עובד איתם ואת מעמד הפגישה וזה לא שייך לכמה עולים הבגדים והשעון שלו אלא קומון סנס בסיסי לא להגיע מלוכלך ומרוט לפגישה. כמו שאתה כלקוח לא תגיע לפגוש אותו בבית של מישהו זר בקרוקס ותחתונים. וזה הוכיח את עצמו בכך שהוא הראה לנו דירה מבולגנת שלא טרחו אפילו לנסות לסדר אותה והסתיר כל מיני דברים שהיו כתובים במודעה והתבררו כלא נכונים.

לפני כשעה, ברווז כתב:

מה קשור קטנוע וכל השאר?

הקטנוע היה בן 20 בערך, הבחור היה יותר לכיוון ה40. אין לי משהו נגד רכבים ישנים אבל אם זה חלק ממה שאתה מציג ללקוחות שלך אז לפחות שיראה נקי ושמור ולא כמו משהו שמצאו בפח זבל ומשמש להברחת חשיש מסיני. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

בן אדם צריך לכבד את האנשים שהוא עובד איתם ואת מעמד הפגישה וזה לא שייך לכמה עולים הבגדים והשעון שלו אלא קומון סנס בסיסי לא להגיע מלוכלך ומרוט לפגישה. כמו שאתה כלקוח לא תגיע לפגוש אותו בבית של מישהו זר בקרוקס ותחתונים.

מסכים. 

לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

הקטנוע היה בן 20 בערך, הבחור היה יותר לכיוון ה40. 

:rofl: הבנתי את זה הפוך :rofl:

פורסם
לפני 10 שעות, ברווז כתב:

ואדים, התרבות הזו עובדת. למי יותר ולמי פחות. 

ואלו שהצליחו, זוכרים מאיפה הם באו.

עובדת?

היא מייצרת תדמית שטחית של הצלחה בכאילו, מבלי אשכרה לעשות משהו בשביל זה.

חשבו שהיא תמלא את העולם בביל גייטסים ואילון מאסקים, בפועל היא ממלאת את העולם במשפיעני אינסטוש/אונליפאנס, מפורסמים שמפורסמים בלהיות מפורסמים, קואוצ׳רים בני 25 שמספרים לך שגילו את סוד ההצלחה ובפועל גרים עם אמא, והבחור עם אוטו טרנטה, חיקוי של רולקס וניים דרופינג עד הודעה חדשה.

כמו קרוסאובר קופה 1.0T אבל עם פוזה של כאילו רכב שטח קשוח. אודי A1 במימון מלא. רולקס מעליאקספרס. להיות בלי ולהרגיש עם. להראות סממן חיצוני של הצלחה בלי אשכרה לעבוד בשביל זה.

אני מעדיף להראות טרנינג, סיוויק ושעון קסיו. לפחות זה אמיתי.

יותר מזה - אני מרגיש יותר טוב בהונדה בת 20 מאשר איך שהרגשתי ברכב ליסינג חדש ונוצץ, שבו הייתי מקבל התקף של סינדרום מתחזה בכל התנעה.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עניין התדמית בעל חשיבות שונה בחברות שונות. אני רואה את הקולגות שלי במגזר - רובם יקפידו לנהוג ב-A4 או סדרה E או משהו דומה (או יותר) זה חלק מהתדמית שהם זקוקים לה. מצד שני - איזה ארנונה הם משלמים (אם בכלל)? 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@vadim6385 אין שום דבר רע בלקחת רכב בליסינג, זה לא זיוף אם אתה עומד בתשלומים ולא מוותר על משהו אחר בתמורה. 

נכון שברכב בבעלותך הפרטית אתה תישן רגוע יותר בלילה כי אתה לא חייב לאף אחד גרוש על האוטו, אבל זו ממש לא FAKE IT, זו נטו בחירה של לשפר את חווית הנסיעה היומית. 

פורסם
לפני 18 שעות, vadim6385 כתב:

עובדת?

היא מייצרת תדמית שטחית של הצלחה בכאילו, מבלי אשכרה לעשות משהו בשביל זה.

חשבו שהיא תמלא את העולם בביל גייטסים ואילון מאסקים, בפועל היא ממלאת את העולם במשפיעני אינסטוש/אונליפאנס, מפורסמים שמפורסמים בלהיות מפורסמים, קואוצ׳רים בני 25 שמספרים לך שגילו את סוד ההצלחה ובפועל גרים עם אמא, והבחור עם אוטו טרנטה, חיקוי של רולקס וניים דרופינג עד הודעה חדשה.

כמו קרוסאובר קופה 1.0T אבל עם פוזה של כאילו רכב שטח קשוח. אודי A1 במימון מלא. רולקס מעליאקספרס. להיות בלי ולהרגיש עם. להראות סממן חיצוני של הצלחה בלי אשכרה לעבוד בשביל זה.

אני מעדיף להראות טרנינג, סיוויק ושעון קסיו. לפחות זה אמיתי.

יותר מזה - אני מרגיש יותר טוב בהונדה בת 20 מאשר איך שהרגשתי ברכב ליסינג חדש ונוצץ, שבו הייתי מקבל התקף של סינדרום מתחזה בכל התנעה.

נראה לי שלא הסברתי מספיק טוב למה התכוונתי- 

לא דיברתי מבחינת רכוש והופעה חיצונית, אלא מבחינת התנהגות והתנהלות.

כמו שאמרתי קודם, הדבר האחרון שמעניין אותי זה אם יש לבן אדם שאני מדבר איתו קרוסאובר קופה 1.0T\ג'יפ רנגלר\טויוטה טונדרה\יונדאי גטס\הונדה בת 20\הונדה טייפ R\מה שזה לא יהיה.

מאד יכול להיות שקבלן שיפוצים יופיע עם דאקינג יונדאי I10 לדבר אתך, וזה בכלל הרכב של אשתו כי שלו כרגע עובר תיקון  במוסך.

בעבודה הקודמת, מעליי ישבו חברת מימון לרכב. הבעלים מאד אוהב את רנו ותמיד מתנייד לו על רנו נחמדה בגרסת גימור גבוהה. 

יום אחד אני רואה אותו נכנס לג'יפ (לא זוכר דגם) חדש.

אחרי שאמרתי לו תתחדש, אמר לי שזה בכלל של אשתו- הם התחלפו לאותו היום כי הרכב שלה צריך טיפול וטסט והיא לא מבינה כלום ברכבים אז הוא מטפל בזה (פלוס יש לו את הזמן, ולה אין).

באותו הקשר, אחד הלקחים היותר מעניינים שלמדתי הוא לגבי הנחות (מה שמתקשר בדיוק לפייק איט טיל יו מייק איט)- באנגלית: 

When you ASSUME you make an ASS out of U and ME.

אני משתדל להניח כמה שפחות הנחות מאז שהפנמתי את זה :lol:. כולל לגבי הופעה חיצונית או רכבים של אנשים.

מה שניסיתי לומר- אם תתנהג כאילו אתה מצליחן, בסופו של דבר תסגל לעצמך תכונות שיעזרו לך להגיע להצלחה שאתה מחפש. לזה התכוונתי. 

בזכות העסק שהיה לי, סיגלתי לעצמי כמה תכונות שלא היו מובנות אצלי מההתחלה. וזה עוזר לי בכל תחומי החיים- ראיתי כבר איך הלקחים והדברים שלמדתי מהווים הבדל בחיים שלי.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ברווז כתב:

מה שניסיתי לומר- אם תתנהג כאילו אתה מצליחן, בסופו של דבר תסגל לעצמך תכונות שיעזרו לך להגיע להצלחה שאתה מחפש. לזה התכוונתי. 

על פולחן קארגו שמעת?

https://en.wikipedia.org/wiki/Cargo_cult

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • מעניין 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה לא אותו דבר, זו אחת הדרכים להתגבר על תסמונת המתחזה, וזה לגיטימי כשמדובר בתפקיד עצמו ולא במה שמסביב.

אם אתה קונה מרצדס ורולקס וחליפות כדי להראות כמו זה לא הופך אותך למתווך בתים מוצלח אבל אם אתה מתנהג ומדבר בביטחון כאילו אתה מתווך בתים מוצלח, כל עוד אתה לא משקר ללקוחות שלך אתה גם תהיה כזה בסופו של דבר. זה עובד בכל תחום כי בלי ביטחון עצמי לא תצליח להתקדם אפילו שיש לך את הידע.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 8 שעות, vadim6385 כתב:

על פולחן קארגו שמעת?

https://en.wikipedia.org/wiki/Cargo_cult

שמעתי על פליינג קארגו...

מכיר את הסיפור הזה, שמעתי על זה לראשונה לפני הרבה מאד שנים- כבר הספקתי לשכוח מזה. 

אין שוני בין זה לבין "חוני המעגל" או לריקודי גשם אינדיאנים או לתרנגול כפרות או הצטלבות או הנחת קטורת או תפילין.

אחד הדברים השנואים עליי זה "להשוויץ" ולהתפאר בידע והיכולות שלי. זה מכשול רציני ביותר בראיונות עבודה, למשל. 

חלק מזה נובע גם מחוסר ביטחון עצמי. 

כשאתה "פייקינג איט" אתה מקרין החוצה דברים.

לא קרה לך שמישהו התקשר אליך ו"שמעת" את החיוך שלו מהצד השני של הקו? קרה לי, וקרה לאנשים שאני התקשרתי אליהם. זה מה שכיוונתי אליו. כשבפועל, בהחלט יכול להיות שהיום שעבר אליי היה אחד הזוועתיים.

"אם תאמין שיהיה טוב, יהיה טוב". בערך, בגדול.

אם אני מתווך בתים, ומתנהג בביטחון גם כשאני מותקל עם שאלות קשות שהתשובה לא ידועה לי, יש הבדל בין "שוויצר", בין "זה שיודע הכל", בין "זה שסמוך ויהיה בסדר" ובין זה שמפגין גדלות ומודה שלא יודע אבל יבדוק- גם אם האינסטינקט אומר לעשות משהו קצת אחר אולי.

אבל אני עדיין לא רואה את עצמי משוויץ. בעעע.

פורסם

ילדים כולכם ;)

כשאליי מתקשרים להציע הלוואה,אני מסכים בתנאי שלא צריך לשלם חזרה.

בדרך כלל זה מלווה בשתיקה מביכה של הנציג,לפעמים צחקוק,ולרוב ניתוק אחרי זה.

ככה צמצמתי מהטרדה יומיומית (!) לחד שבועית,לכמעט אף פעם לא (עכשיו מתחכמים,לא מתקשרים אבל שולחים סמס - שאותו אני מיד מוחק בעת הקבלה)

• משעמם 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

אליי לא מתקשרים בלי זה.

למה פשוט להגיד "לא, תודה" ולנתק? הרי זה לא נרשם בשום מקום ש"לקוח מספר בדיחות אבא, נא לא להטריד אותו".

הם מקבלים את הרשימות שלהם מכל מיני מקומות שכורים אותם באמצעות אתרים/אפליקציות וכאלה. לא רוצה לקבל הטרדות בטלפון - אל תפתח חשבונות באתרים מפוקפקים ואל תאפשר גישה לאנשי הקשר שלך לכל משחק שהורדת לטלפון. אל תנדב מידע.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

פורסם

בוא נגלה לך סוד,הם לא מקבלים את הרשימות,הם קונים אותן.

היום כל חברה עם מאגר לקוחות הכי קטן שיש מוכרת לכל חברה שתרצה,וברור שאם תשאל יבטיחו לך מפה לירח שהפרטים נשמרים במערכת ולא יוצאים.

כל חברה קונה כל מאגר,מכל חברה,רק בשביל להושיב מוקדנים ולתמרץ מכירות.

לגבי הטלפון,אין לי שום חשבון באף אתר מפוקפק ולאף אחד מצד ג' אין גישה לאנשי קשר (משחקים בכלל אין)

פשוט סביר שהגיעו אליי כל מוקדי ההודעות הפרסומיות (כמו בבחירות לדוגמה) מחברות גדולות שמפיצות הלאה מספרי טלפון ופרטים תמורת סכום נאה.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...