Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 שעות, ba323f כתב:

אפשר לבדוק בעזרת מחשב את המאוורר, לבצע לו הפעלה יזומה ואפשר גם לנתר את טמפ' המנוע.

אם המהירות השנייה /הראשונה לא נדלקות גם עין בלתי מקצועית בעליל כמו שלי זיהתה ללא מחשב אז כל אחד יוכל לזהות- עניין של שמיעה האם המאוורר נכנס לפעילות ולשים בזהירות את היד (כדי לא לקבל כוויה מהרדיאטור) ולראות האם המאוורר מסתובב בכלל.

אם לא- משהו בפיעקוד (ממסר מאוורר/נגד מאוורר) או מאוורר עצמו עייף .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 6 שעות, elimalka כתב:

שאלה.. אמרת שלא שילמת על התיקון עדיין.

מעניין איזה מוסכניק שיחרר לך את הרכב מבלי לגבות תשלום...

כי הוא עשה לי ראש לפני 4 חודשים ושזה קרה לי שוב זה קרה לי אחד על אחד כמה פעם שעברה אז הוא אמר לי להביא את האוטו ואם זה שוב ראש אתה לא משלם כלום כי יש אחריות 

בגלל זה לא שילמתי כלום 

לפני 5 שעות, colauti 9 כתב:

אם המהירות השנייה /הראשונה לא נדלקות גם עין בלתי מקצועית בעליל כמו שלי זיהתה ללא מחשב אז כל אחד יוכל לזהות- עניין של שמיעה האם המאוורר נכנס לפעילות ולשים בזהירות את היד (כדי לא לקבל כוויה מהרדיאטור) ולראות האם המאוורר מסתובב בכלל.

אוקי נבדוק את זה בצהרים ..

חבר שמבין טיפה ברכבים אמר לי שזה יכול להיות המאוורר או בגלל הוונטה

מזה וונטה אם אפשר לדעת ? 

פורסם
לפני 12 שעות, colauti 9 כתב:

אז ככה היום הייתי במוסך הוא עשה לי את הבדיקה למנוע ואמר שלי שחייב להחליף מנוע ובנוסף יש שמן בצינורות של הרידאטור ..

והוא אמר לי שאם אני מחליף מנוע אני חייב להחליף רדיאטור גם כי תמיד מחליפים ביחד 

וזה המחיר הכולל זה הגיוני ?

F583A2FC-7DC7-4E02-9975-79F19E21E005.jpeg

פורסם (נערך)

אין סיבה להחליף רדיאטור,אלא אם הוא סתום/סתום חלקית או שהוא נזל ובגלל זה הרכב התחמם.

יש רדיאטורים תחליפיים במחירים נמוכים משמעותית- קניתי תחליפי לפני כמה שנים בפחות מ 900 ש"ח (רק החלק ללא עבודה).

אם המאוורר שיושב על הרדיאטור עשה את הבעיה גם החלפת רדיאטור לא תעזור.

המוסך הנל לא מקצועי מסיבה פשוטה- לא שם את הסיבה שגרמה להתחממות הרכב,הרס ראש המנוע ולהתעוות ראש המנוע/בלוק המנוע.

בלי שיעלו על סיבת ההתחממות זה לא ייגמר רק בהחלפת מנוע אחד.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 12 שעות, יונדאי i30 2009 כתב:

כי הוא עשה לי ראש לפני 4 חודשים ושזה קרה לי שוב זה קרה לי אחד על אחד כמה פעם שעברה אז הוא אמר לי להביא את האוטו ואם זה שוב ראש אתה לא משלם כלום כי יש אחריות 

בגלל זה לא שילמתי כלום 

אוקי נבדוק את זה בצהרים ..

חבר שמבין טיפה ברכבים אמר לי שזה יכול להיות המאוורר או בגלל הוונטה

מזה וונטה אם אפשר לדעת ? 

כמה שילמת על שיפוץ ראש המנוע בפעם הראשונה?

פורסם
לפני 51 דקות, elimalka כתב:

כמה שילמת על שיפוץ ראש המנוע בפעם הראשונה?

2,000 שקל 

לפני שעתיים, colauti 9 כתב:

אין סיבה להחליף רדיאטור,אלא אם הוא סתום/סתום חלקית או שהוא נזל ובגלל זה הרכב התחמם.

יש רדיאטורים תחליפיים במחירים נמוכים משמעותית- קניתי תחליפי לפני כמה שנים בפחות מ 900 ש"ח (רק החלק ללא עבודה).

אם המאוורר שיושב על הרדיאטור עשה את הבעיה גם החלפת רדיאטור לא תעזור.

המוסך הנל לא מקצועי מסיבה פשוטה- לא שם את הסיבה שגרמה להתחממות הרכב,הרס ראש המנוע ולהתעוות ראש המנוע/בלוק המנוע.

בלי שיעלו על סיבת ההתחממות זה לא ייגמר רק בהחלפת מנוע אחד.

הוא אמר לי שזה גם לא בטוח קודם הוא חייב לפתוח את המנוע ולראות ואם זאת הבעיה הוא מחליף ואם לא ואפשר לעשות לסדר את המנוע הוא יעשה ..

בגדול הוא נתן לי את המחיר ואם זה המנוע במיוחד !

פורסם (נערך)

פעם לא ראשונה בשרשור הזה- "הלך מנוע" זו תוצאה ולא סיבה וללא מציאת הסיבה האמיתית אתה בבעיה גדולה.

חובה לבדוק ביסודיות את כל רכיבי מערכת הקירור כדי להבין,מדוע הרכב התחמם (במילים אחרות מה היתה הסיבה לכשל שגרםן להתחממות)- להתחיל טיפול משם.

רק לאחר,שנפתרו הבעיות (נתתי לך מס' כיוונים באחת ההודעות הקודמות),יצטרכו לבצע תיקון למנוע- שיפוץ ראש מחדש/החלפה למנוע מיבוא.

אם מחליפים מנוע,כדאי כמובן להחליף כבר משאבת מים ,לגבי רדיאטור הכל נאמר ועשה לעצמך טובה,השקע  עוד כמה ש"ח בנוזל קירור קצת יותר איכותי (יש ZEREX מעט יותר יקר בכמה ש"ח אבל שווה את זה- מע' בהקירור ברכבים האלו די רגישה להזנחה וטיפול בחומרי סוג ג' והלאה).

אם בסופו של יום תחליף מנוע ושילמת על שיפוץ ראש,שיזכו אותך על 2000 ש"ח ותשלם את ההפרש.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם
לפני 9 שעות, colauti 9 כתב:

פעם לא ראשונה בשרשור הזה- "הלך מנוע" זו תוצאה ולא סיבה וללא מציאת הסיבה האמיתית אתה בבעיה גדולה.

חובה לבדוק ביסודיות את כל רכיבי מערכת הקירור כדי להבין,מדוע הרכב התחמם (במילים אחרות מה היתה הסיבה לכשל שגרםן להתחממות)- להתחיל טיפול משם.

רק לאחר,שנפתרו הבעיות (נתתי לך מס' כיוונים באחת ההודעות הקודמות),יצטרכו לבצע תיקון למנוע- שיפוץ ראש מחדש/החלפה למנוע מיבוא.

אם מחליפים מנוע,כדאי כמובן להחליף כבר משאבת מים ,לגבי רדיאטור הכל נאמר ועשה לעצמך טובה,השקע  עוד כמה ש"ח בנוזל קירור קצת יותר איכותי (יש ZEREX מעט יותר יקר בכמה ש"ח אבל שווה את זה- מע' בהקירור ברכבים האלו די רגישה להזנחה וטיפול בחומרי סוג ג' והלאה).

אם בסופו של יום תחליף מנוע ושילמת על שיפוץ ראש,שיזכו אותך על 2000 ש"ח ותשלם את ההפרש.

כן ברור שזה יזכה אותי ב-2000 פחות השאלה שלי עכשיו אם אני מחליף מנוע , משבאת מיים מסנן שמן , שמן מנוע , רצועה , רדיאטור טרמוסטט , נוזל קירור .. אלו הדברים שהוא אמר לי שיפתרו את הבעיה כי יש לי שמן בצינורות של הרידאטור ובלוק מנוע גמור אין אפשרות כבר לעשות ראש .. אם זה כל הדברים שיכולים להיות הסיבות להתחממות ואם לא אז לא שווה לי להשקיע על הכל כי הוא אמר לי שזה הטיפול שצריך בשביל האוטו שלא התחמם !

פורסם (נערך)

שמן בצינורות יוצא כשממלאים מים, זה לא עושה נזק לא לצינורות ולא לרדיאטור וגם לא צריך להחליף רדיאטור עם המנוע, בתנאי שהרדיאטור הישן תקין (שמן לא הורס שם שום דבר...) אין בזה שום צורך.

אם הבלוק עקום יתכן גם נזק ברמת בוכנות, המנוע לא יסחוב ויבלע שמן - זה כבר הופך את ההשקעה למאוד יקרה.

אם הבלוק עקום המנוע יתחמם, זה כמו ראש מנוע עקום רק מהצד השני - לא יעזור לעשות ראש מנוע, צריך ליישר גם את הבלוק, יישור זה בעצם גילוח מהחלק העליון של הבלוק זה לא תמיד  אפשרי ולא תמיד עובד, כי יתכנו סדקים או עיוותים שלא ניתן לתקן מה שהופך את הסיפור ל- לא רוצה להתעסק בזה ומחליפים מנוע שלם.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם
לפני 28 דקות, tribel כתב:

שמן בצינורות יוצא כשממלאים מים, זה לא עושה נזק לא לצינורות ולא לרדיאטור וגם לא צריך להחליף רדיאטור עם המנוע, בתנאי שהרדיאטור הישן תקין (שמן לא הורס שם שום דבר...) אין בזה שום צורך.

אם הבלוק עקום יתכן גם נזק ברמת בוכנות, המנוע לא יסחוב ויבלע שמן - זה כבר הופך את ההשקעה למאוד יקרה.

אם הבלוק עקום המנוע יתחמם, זה כמו ראש מנוע עקום רק מהצד השני - לא יעזור לעשות ראש מנוע, צריך ליישר גם את הבלוק, יישור זה בעצם גילוח מהחלק העליון של הבלוק זה לא תמיד  אפשרי ולא תמיד עובד, כי יתכנו סדקים או עיוותים שלא ניתן לתקן מה שהופך את הסיפור ל- לא רוצה להתעסק בזה ומחליפים מנוע שלם.

מנוע כן צריך להחליף הייתי בכמה מקומות וכולם אמרו לי פה אחד שחייב מנוע חדש ..

אז אתה אומר לי שבכיוון הרידאטור הוא מנסה לעקוץ אותי בעוד כסף , ואיך אני אמור לדעת הרידאטור שלי תקין ?

והוא אמר לי שצריך להחליף משבאת מיים אני לא יודע למה כי שהוא בדק אין לי שום בריחות או נזילות ברכב ?

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, tribel כתב:

מהיכן המידע המטעה הזה?

שמן מנוע במערכת הקירור יוצר נזק הרסני ביותר לצינורות המים, הצינורות הופכים לרכים מידי עד מצבים שהצינורות הופכים ל"ג'לי" נפגעים קשות ואינם מסוגלים לעמוד בלחץ ובסופו של דבר הצינורות מתפוצצים.

הרדיאטור נסתם משמן שהופך לסמיך מאוד כתוצאה מערבוב עם המים ואין סירקולציה תקינה, בנוסף ברדיאטור יש אטמים שאינם עמידים בשמן אותו המצב כמו צינורות מים.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
לפני שעה, ba323f כתב:

מהיכן המידע המטעה הזה?

שמן מנוע במערכת הקירור יוצר נזק הרסני ביותר לצינורות המים, הצינורות הופכים לרכים מידי עד מצבים שהצינורות הופכים ל"ג'לי" נפגעים קשות ואינם מסוגלים לעמוד בלחץ ובסופו של דבר הצינורות מתפוצצים.

הרדיאטור נסתם משמן שהופך לסמיך מאוד כתוצאה מערבוב עם המים ואין סירקולציה תקינה, בנוסף ברדיאטור יש אטמים שאינם עמידים בשמן אותו המצב כמו צינורות מים.

אז מה שאתה אומר זה שחייב להחליף רדיאטור גם ?

וכן הצינורות מתפוצצים לי מהר אני לא יכול ליסוע אם הרכב 20 דקות רצוף 

פורסם (נערך)

תבדוק עלות של רדיאטור חדש(לא מההצעה של המוסך).

אם הרדיאטור שלך ישן והוא המקורי אז לדעתי אין טעם לקחת אותו לניקוי במכון לרדיאטורים כי הוא ממילא ישן ומי יודע כמה עוד יחזיק.

אם הוא במצב טוב, יהיה אפשר לבצע לו במכון רדיאטורים שטיפה יסודית+ בדיקה בלחץ לוודא שהוא תקין ולא נוזל ולהשתמש בו.

כשמחליפים מנוע לבדוק את כל הצינורות של המים כל מה שלא תקין ועייף להחליף בחדש, פקק לרדיאטור גם להחליף כי יש עליו גומיה שהשמן גורם לה להתנפח.

אולי עם המנוע החדש תגיע משאבת מים במצב טוב ללא סימני קורוזיה ונראית טוב תוכל להשתמש בה מבלי להחליף משאבה.

המשאבה ברכבך מתפרקת ומוחלפת בקלות יחסית כך שלדעתי יהיה ניתן לוותר על משאבת מים, אבל אם אתה רוצה ראש שקט אחרי התיקון לזמן ממושך ולא תיקון זמני תחליף אותה.

תבדוק הצעת מחיר במוסך אחר לגבי החלפת מנוע אולי תמצא מוסך מומלץ עם מחיר טוב יותר למרות "ההנחה" שקיבלת.

לגבי מנוע מיבוא זה לא מפתה ולא הדבר העיקרי אין שום הבטחה שמנוע מיבוא טוב יותר מפירוק מקומי בארץ.

אתה יכול למצוא בפירוקיות מכוניות שבקושי נסעו ממודלים חדשים יותר וזרוקים במגרש עם ק"מ נמוך שהמנוע שלהם במצב מצוין במחיר טוב יותר.

תיגש למוסכים מומלצים באיזורך ותקבל הצעות מחיר להחלפת מנוע ומשם תתקדם.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • תוכן חדש...