Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב 

יש לי 2 שאלות

1 האם יש פקודה  כתובה שאומרת שאסור לגרור/לחלץ רכב עם רצועה ? 

2 האם שוטר בתפקיד יכול להנחות אותי לגרור / לחלץ רכב מהכביש שלא ע"פ פקודות התעבורה  ( למיטב הבנתי גרירה מותרת עם מוט גרירה וחילוץ יעשה ע"י מי הוסמך  בקורס גרירה וחילוץ )? 

ההנחיה לפנות רכב ולא להצלת חיים כמובן  ? 

פורסם

1. תקנה 90 לתקנות התעבורה מדברת על גרירה בעזרת מוט חיבור מתאים וחזק בצורה מספקת.

כאשר נמצאים בשטח, ורוצים לחלץ רכב תקוע (למשל טיול ג'יפים), אז לעיתים משתמשים ברצועה או כננת (בהתאם לסיטואציה והתאם למה שקיים). אבל, במקרה כזה לוקחים את הסיכון שיגרם נזק לרכב המחולץ ואז אולי יש עילה להגשת תביעת נזיקין כנגד המחלץ).

2. שוטר יכול לבקש. אינו יכול לדרוש (למרות שיש כאלו ששכחו את ההבדל). כל עוד אין לך הסמכה/הכשרה ורכב מתאימים - אינך חייב לבצע חילוץ ("אסור לי מבחינה חוקית").   אם אתה מוסמך עם רכב מתאים - מי משלם ?

פורסם
בתאריך 24.6.2021 בשעה 16:46, guya72 כתב:

שוטר יכול לבקש

כלומר, אין אפשרות לתביעה על הגורר מצד בעל הרכב הגרור ?  בגלל שאדון שוטר חרג מהוראות החוק ואדון גורר שמע בקולו ?

לא נשמע לי הגיוני.

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...