Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שאלות על תחזוקת רכב, מטירון

sheff2k21
שימו לב! השרשור הזה בן 1217 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לאחרונה קניתי את הרכב הראשון בחיי(נהגתי המון אבל זה הראשון שבבעלותי ובטיפולי). מדובר בפיאט טיפו 2017 עם 51 אלף ק"מ, שטופלה במוסך מורשה ועברה יפה את הבדיקה(דיברתי אתכם בפוסט אחר לגבי צמיגים בשבילו).

אני רוצה לעשות דברים כמו שצריך, אז יש לי כמה שאלות בשבילכם:

1) שמתי לב שהיום אנשים כמעט לא בודקים שמן ומים. לפני 20-30 שנה, היה מאד נפוץ לראות אותם פותחים את המכסה של המנוע ו"מתעסקים". גם בתחנות דלק כל הזמן הציעו לבדוק שמן מים. האם משהו השתנה מהותית במכוניות מאז? אולי פשוט ה"סטנדרט" של הישראלים עלה, והם נפטרים מטרנטות הרבה יותר מהר? בכל אופן, השאלה היא האם בכל זאת מומלץ לי לבדוק מדי פעם,  בלי קשר ל"טיפולים" השגרתיים שאני אבצע? כמובן זה אומר גם שאצטרך לקנות את הנוזלים התואמים.

2) אני רואה שהשמן המתאים למנוע שלי הוא SAE 0W-30. באתר של אוטו דיפו למשל, בכלל לא מופיע מוצר עם נתון כזה, אלא רק 5W30. האם מדובר במשהו לא נפוץ? יש בכלל טעם שאני אקנה משהו כזה, או שאני יכול להסתמך על הטיפוליים התקופתיים, ו"לשכוח" מהשמן?

3)לגבי נוזל קירור: בספר כתוב משהו כמו: CUNA NC 956-16, ASTM D 3306 SPECIFICATIONSS, מה שזה לא אומר. בחנות אמר לי מוכר "לבדוק איזה צבע הנוזל אצלי..". זהו, זה כל מה שיש לדעת? הצבע מייצג סטנדרט כלשהו?

תודה מראש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. לבדוק שמן פעם בשבועיים עד חודש או כל 1000 ק"מ. זה לא בהכרח אומר שתצטרך לקנות שמן, רוב הסיכויים שאין לאוטו צריכת שמן ואין צרוך להוסיף. 

2. ממש לא נדיר שמן 0W30, יש בכל חנות חלפים. תבדוק בספר גם מה התקן הנדרש. אבל כאמור, אל תרוץ לקנות. 

3. תריץ את מה שרשמת פה בגוגל, תראה איזה נוזל קירור אתה צריך. תשתמש רק בנוזל כזה. מה שאמרו לך בחנות לא נכון. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1 - כל חודש,1000 קילומטר או לפני נסיעה מאוד ארוכה לאילת או בסגנון זאת תדירות טובה. תמיד ישנה צריכת דלק כלשהי אבל לא אמורה לעלות על מעל ליטר שניים ל10 אלף קילומטר.

2 - 0W30 זמין בכל חנות חלפים שמכבדת את עצמה, תעשה טובה ואל תתקרב לאוטודיפו לדברים כאלו, רוב המותגים שם זולים או עלומי שם ובנוסף יקר סתם. לך לחנויות כמו אוטוסטור.

3 - באמריקאיות ויפניות עם נוזל קירור אדום/כתום כולם בערך מתבססים על dexcool של GM (שברולט) אז בערך כל דבר שהוא בצבע הזה באמת בתקן והוא בסדר לא משנה אם זה תקן dexcool, פורד, הונדה, טויוטה וכולי וכולי. זה למה גם יצאה מנטליות כזאת של צבע זה צבע.

בשאר העולם זה יותר מסובך ותצטרך להיצמד לתקן יותר בקפדנות.

עריכה אחרונה על ידי Shab00
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבנתי. צילמתי תמונה של הנושא הזה בספר רכב...לך תבין משם משהו:

מופיעים שם קודים של שני מוצרים ספצפיים. מניח שזה סתם "פרסומת". מעבר לזה לא ברור לי אף "קריטריון" שעלי לחפש.

תיקון: הקודים האלו שסימנתי זה תקנים..לא מוצרים ספציפים...מסתבר שבאתר של autostore יש תקן כזה שלפיו ניתן לסנן, כמו המוצר הזה:

https://www.autostore.co.il/product/נוזל-קירור-ירוק-motul-inugel-multi-1l/

דבר נוסף מאד חשוב: כתוב שם שצריך לשים 50% מהנוזל הזה, ו50% מים. ככה זה ברוב המכוניות? יעני אם עכשיו חלילה באמצע נסיעה יש לי איזו דליפה, ואני רואה שאין לי מים ברדיאטור, אני צריך להתחיל להכין לי "שיקוי" של חצי חצי?... במוצר שצרפתי למעלה, שזה לא המוצר המקורי שפיאט שמים(paraflu), כתוב שזה "מוכן לשימוש".

מעבר לכך, עולה לי שאלה כזו לראש: אם אני מביא את הרכב ל"טיפול" למוסך מומלץ, אך לא מורשה. כיצד המוסכניק ידע בכלל איזה נוזלים לשים, כאשר מדובר ברכב לא נפוץ כלל וכלל, כמו פיאט טיפו? האם הוא אמור לבקש את הספר רכב? יש מצב שהם "מחלטרים", ופשוט שמים מה שיש להם, שמתאים לרוב המכוניות? מצטער על כל השאלות, פשוט זה הכל חדש לי וקצת מפחיד חח.

20210615_234551.jpg

עריכה אחרונה על ידי sheff2k21
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1217 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...