Jump to content

sheff2k21

  • הודעות

    38
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

כל מה שפורסם על ידי sheff2k21

  1. לאחרונה נאלצתי להחליף את אחד הפנסים הקדמיים ברכב פיאט טיפו 2017. במוסך המורשה רצו מעל 2000 שח(!!!). הלכתי בסוף למוסף שהומלץ לי, ושילמתי 1500 שח(כולל עבודת פחחות קלה לנזק באזור הפנס). כמובן שזו לא חכמה גדולה לברר מחירים לאחר הרכישה, אבל בכל זאת אני רוצה לדעת אם "דפקו אותי". אני רואה שהמחירים לפנסים של רכבים "סטנדרטיים" עומדים על כמה מאות שקלים. פער של שמיים וארץ לעומת מה ששילמתי. מה שכן, פיאט טיפו זה לא ממש רכב סטנדרטי. מאד לא נפוץ. מכיוון שבמוסך המורשה רצו סכום עתק, הסקתי(באופן שגוי אולי), שהמחיר שהוצע לי במוסך השני הוא "סביר". הנחתי גם שזה נובע מכך שהרכב לא נפוץ, והפנסים שלו גדולים ודי "מפוארים". קיצור, האם זה הגיוני? אציין גם שהפנס ששמו לי הוא חליפי, אבל עושה רושם שזה זהה לחלוטין.
  2. באיזה חומר משתמשים לניקוי שכזה עם המכונה?
  3. יש לך מכון מומלץ שכזה באזור השפלה?
  4. שים לב, לא מדובר בשטיחונים הנשלפים. הלוואי וזו הייתה הבעיה מדובר בריפוד של הרצפה, מתחת למושב
  5. תודה, אבדוק. מה מבחינת טיפול שטחי בשטיחון(בהנחה שאין מים לכודים מתחת)? יש רעיון?
  6. יש רעיון איך לבדוק את זה? לגשת למוסך?
  7. בסופה האחרונה עשיתי טעות: שכחתי לסגור עד הסוף את אחד החלונות(אולי ס"מ לכל היותר פתוח). הרכב חנה כל הלילה, מתחת לכיפת השמיים. כשנכנסתי לרכב למחרת, זה לא שהייתה שם שלולית או משהו משמעותי, אבל בהחלט חדרו יותר מדי נוזלים. מאז, כבר כמה ימים- הרכב פשוט מסריח. סרחון כמו של סחבה רטובה. ניסיתי להשתמש בחוש הריח כדי לאתר את האיזור הבעייתי, ועושה רושם שמדובר ב"ריפוד" מתחת למושב(קרוב לחלון שנשאר פתוח). נראה שהבד הזה פשוט לא מסתדר עם נוזלים. הכל כבר נראה יבש לגמרי, אבל הסרחון נמשך. אווררתי את הרכב מאה פעם, עשיתי ניקוי יסודי בשטיפת רכב- ועדיין הריח שם. השאלה היא, מה אתם ממליצים לי לעשות מבחינת חומרי ניקוי, או כל דבר שעלול לעזור. מובן שלעבור על זה סתם סמרטוט לח זה לא רעיון טוב, כי ראינו איך זה מגיב למים, ואני בספק גם ככה שמשהו שטחי שכזה יעזור(הריח ספוג). מדובר במין "שטיח" סינטטי טיפוסי שכזה, שמרפד את כל החלק התחתון של פנים הרכב(כמובן לא מדובר בשטיחונים הנשלפים). הרכב הוא פיאט טיפו 2017. מצרף תמונה של האזור הבעייתי, שתבינו פחות או יותר במה מדובר:
  8. בהנחה שמדובר במיסב, מה פחות או יותר מחיר החלפת החלק הזה אמור להיות, במוסך מורשה?
  9. במקרה שלי, זה דווקא קורה כשהרכב קר. למשל אז, כשבאתי למוסך, התופעה פתאום נעלמה(מין הסתם הרכב לא הספיק להתקרר תוך שעה) מעניין חח
  10. כן, בדיוק עכשיו אני רואה פוסט שמתאר בעיה דומה. במקרה שלו הלך המיסב...בכל אופן אנסה לבדוק טוב טוב את הגלגל באור יום.
  11. לפני כחצי שנה רכשתי פיאט טיפו 2017, 50 אלף. הכל בסדר בסך הכל, ועברה את הבדיקה יפה, אבל לאחרונה התפתחה בעיה מוזרה, שצצה ונלעמת מדי פעם: במהלך נסיעה, שומעים(כנראה מאזור הגלגלים הקדמיים) מין צלילי טיקטוק, או יותר נכון צקצוק. התדירות שלהם עולה עם מהירות הנסיעה. להמחשת העוצמה, אציין ששומעים אתז ה רק עם חלון פתוח(היו כמה מקרים שהצלחתי לשמוע את זה גם עם חלון סגור). התופעה הזו היא משהו שפגשתי כמה פעמים ברכבים ששכרתי בעבר(זהו הרכב הראשון בבעלותי), כך שנראה לי שמדובר במשהו די נפוץ. הייתי במוסך מורשה לפני כחודש וחצי. דווקא כשהם לקחו לנסיעת בדיקה- התופעה נעלמה(איזה מזל חח). בכל אופן הבחור אמר שלדעתו מדובר בבלמים. הם בדקו, וראו שהבלמים בסדר(הרכב טופל כמו שצריך במוסך מורשה על ידי הבעלים הקודמים), אבל החליטו לעשות משהו שנקרא "השחזת פאזות"(מה שזה לא יהיה). התופעה חלפה(כאמור, היא גם ככה נוטה לבוא ולהיעלם). לאחרונה זה שוב חזר. לא מדובר בנקישות חזקות או משהו ברמה הזו. אני מתכוון לנסוע מחר או מחרתיים למוסך שוב, אבל אשמח לקבל מכם חוות דעת, עד כמה שניתן, מה זה עלול להיות. כמובן שאני לא יכול להקליט את הסאונד הזה, אבל בגלל ששמעתי את זה פעמים רבות בעבר, אני מניח שזה נשמע לכם מוכר. שוב: קול צקצוק עדין מאד, שתואם במחזוריותו את מהירות הנסיעה. יש רעיון?
  12. תודה רבה. כן, הזמנתי כבר את את הUP מאיזה אתר, מקווה שיגיע מהר(ונכון..) למרק 10: אתה צודק, אבל אני מאד חסר נסיון ומבולבל מכל העסק הזה, ואני גם יצאתי מתוך נקודת הנחה שבדבר שקורא לעצמו "מוסך מורשה", יתנו לי את מה שצריך. אבל שכחתי איפה אני חי.
  13. חח מקודם אני בא למלא מהנוזלים(קניתי גם מים מזוקקים), לפני נסיעה ארוכה. ומה אני מגלה, כשאני פותח את המיכל של נוזל הקירור? שהוא כחול, בעוד שאצלי אדום(המוסכניק ראה את זה בבירור..).על האריזה לא כתוב הצבע(לפחות לא באנגלית). אמנם ההגיון שלי אומר שאין שום משמעות טכנית לצבע, החלטתי שקודם אשאל אתכם. האם יש מצב כלשהו שלצבע יש משמעות?(מעבר לעובדה שערבוב בין הצבעים עלול אולי להקשות עלי לראות את הרמה של המים במיכל). דבר נוסף: אני רואה שיש הבדלים במחיר בין האדום לכחול, בחנות ספציפית, מה שמוביל אותי לחשוב שאולי כן יש הבדל....תגידו, למה המכונאים בארץ כאלו חאפרים? מה זה זה? אני רואה גם שזה לא לגמרי אותו דגם, אחד נקרא up והשני 11. מבחינתם רק לקחת כסף ולך הבייתה:
  14. בדקתי, 5.4 ליטר. באמת נראה לי שאין משמעות להוספה של כמה מאות מיליליטרים של נוזל מרוכז.
  15. סבבה. האם יש משמעות ל"איכות" המים המזוקקים? אני רואה שהם כולם די זולים, אבל אני מבין שיש הבדלים בתהליכי היצור. יש משהו שכדאי להסתכל עליו, כשאני קונה? כמו כן, מצאתי בכמה חנויות גרסא "מוכנה לשימוש" של המוצר הזה: https://www.motorstore.co.il/items/3706969-נוזל-קירור-PETRONAS-Paraflu-UP-2L-מוכן-לשימוש-פראפלו ניתן לדעתכם להשתמש בזה, למרות שכרגע במכונית יש את הגרסא המרוכזת(ככה אני מניח, אין לי מושג מה עשו בטיפולים, לפני שרכשתי את האוטו)?
  16. מעניין. וכמה ליטרים של נוזל קירור יש ברכב "סטנדרטי" בימינו?
  17. סבבה. ולגבי מי ברז, אתה בטוח? גם בהוראות כתוב מזוקקים, וכך גם אני רואה בכל מיני מקומות באינטרנט, כמו זה:
  18. אני אעשה את זה, פשוט לא ברור לי איך מוסך מורשה יכול להטעות ככה...
  19. עוד לא הוספתי כלום. מחר מתכוון לחזור למוסך עם המוצר הזה. מה אני אמור להסיק, אם כך, מהמוסך? וזה מוסך מורשה......
  20. קפצתי היום למוסך מורשה פיאט, לברר איזה נוזל קירור אני צריך(היה חסר לי קצת). נמכר לי הדגם הספציפי שמומלץ על ידי פיאט Paraflu up 11. שאלתי חד משמעית את המוסכניק אם זה "מוכן לשימוש", והוא אמר "כן". אמר לי פשוט להוסיף. בטפשותי, לא שמתי לב שכתוב על הבקבוק concentrate. מאוחר יותר בבית ראיתי בגוגל שיש לזה וראיציות של ready for use. מה אתם חושבים על זה? כתוב גם בהוראות של הנוזל(https://gzhls.at/blob/ldb/3/f/5/6/64a6d73a93b876f1da11138c97f8f04322dc.pdf) וגם בהוראות של פיאט, לערבב את זה עם 50% מים מזוקקים- בניגוד למה שמנהל המוסך אמר לי. אני באמת לא יודע מה לחשוב על זה. הנסיון שלי אפסי, אבל ההגיון הבריא שלי אומר שפיאט לא סתם יבלבלו את המוח, וצריך להקפיד על ההוראות. מה חושבים?
  21. הבנתי. צילמתי תמונה של הנושא הזה בספר רכב...לך תבין משם משהו: מופיעים שם קודים של שני מוצרים ספצפיים. מניח שזה סתם "פרסומת". מעבר לזה לא ברור לי אף "קריטריון" שעלי לחפש. תיקון: הקודים האלו שסימנתי זה תקנים..לא מוצרים ספציפים...מסתבר שבאתר של autostore יש תקן כזה שלפיו ניתן לסנן, כמו המוצר הזה: https://www.autostore.co.il/product/נוזל-קירור-ירוק-motul-inugel-multi-1l/ דבר נוסף מאד חשוב: כתוב שם שצריך לשים 50% מהנוזל הזה, ו50% מים. ככה זה ברוב המכוניות? יעני אם עכשיו חלילה באמצע נסיעה יש לי איזו דליפה, ואני רואה שאין לי מים ברדיאטור, אני צריך להתחיל להכין לי "שיקוי" של חצי חצי?... במוצר שצרפתי למעלה, שזה לא המוצר המקורי שפיאט שמים(paraflu), כתוב שזה "מוכן לשימוש". מעבר לכך, עולה לי שאלה כזו לראש: אם אני מביא את הרכב ל"טיפול" למוסך מומלץ, אך לא מורשה. כיצד המוסכניק ידע בכלל איזה נוזלים לשים, כאשר מדובר ברכב לא נפוץ כלל וכלל, כמו פיאט טיפו? האם הוא אמור לבקש את הספר רכב? יש מצב שהם "מחלטרים", ופשוט שמים מה שיש להם, שמתאים לרוב המכוניות? מצטער על כל השאלות, פשוט זה הכל חדש לי וקצת מפחיד חח.
  22. לאחרונה קניתי את הרכב הראשון בחיי(נהגתי המון אבל זה הראשון שבבעלותי ובטיפולי). מדובר בפיאט טיפו 2017 עם 51 אלף ק"מ, שטופלה במוסך מורשה ועברה יפה את הבדיקה(דיברתי אתכם בפוסט אחר לגבי צמיגים בשבילו). אני רוצה לעשות דברים כמו שצריך, אז יש לי כמה שאלות בשבילכם: 1) שמתי לב שהיום אנשים כמעט לא בודקים שמן ומים. לפני 20-30 שנה, היה מאד נפוץ לראות אותם פותחים את המכסה של המנוע ו"מתעסקים". גם בתחנות דלק כל הזמן הציעו לבדוק שמן מים. האם משהו השתנה מהותית במכוניות מאז? אולי פשוט ה"סטנדרט" של הישראלים עלה, והם נפטרים מטרנטות הרבה יותר מהר? בכל אופן, השאלה היא האם בכל זאת מומלץ לי לבדוק מדי פעם, בלי קשר ל"טיפולים" השגרתיים שאני אבצע? כמובן זה אומר גם שאצטרך לקנות את הנוזלים התואמים. 2) אני רואה שהשמן המתאים למנוע שלי הוא SAE 0W-30. באתר של אוטו דיפו למשל, בכלל לא מופיע מוצר עם נתון כזה, אלא רק 5W30. האם מדובר במשהו לא נפוץ? יש בכלל טעם שאני אקנה משהו כזה, או שאני יכול להסתמך על הטיפוליים התקופתיים, ו"לשכוח" מהשמן? 3)לגבי נוזל קירור: בספר כתוב משהו כמו: CUNA NC 956-16, ASTM D 3306 SPECIFICATIONSS, מה שזה לא אומר. בחנות אמר לי מוכר "לבדוק איזה צבע הנוזל אצלי..". זהו, זה כל מה שיש לדעת? הצבע מייצג סטנדרט כלשהו? תודה מראש.
  23. קשה לי להגיד לגבי רעידות במהירות גבוהה, כי אין לי כל כך מדד להשוואה האמת. לא מספיק מנוסה. בדצמבר אני צריך לעבור טסט. האם זה דברים שהם בודקים שם(וזה טוב מבחינתי, אם כן..)?
  24. תודה לכל המגיבים. בסוף זה נסגר ככה: נסעתי לפנצ'ריה וותיקה ומאד מומלצת ברחובות. בררתי אם יש להם את אחד הצמיגים שהוזכרו כאן בפוסט, אמרו שלא, אבל הציעו לי איזה צמיג של goodyear(שאני לא זוכר את שמו..) ב450 ש"ח(שזה זול יותר ממה שהנוכלים הקודמים לקחו לי על צמיגי budget של Kelly, דיברתי על זה בפוסט אחר; https://carsforum.co.il/topic/694479-צמיגים-של-kelly/). הפעם כבר אני כמובן לא הייתי תמים, ובדקתי ישר בגוגל, וראיתי שמדובר בצמיג טוב, ושהמחיר הוא פחות או יותר 450. אמרתי סבבה. ברגע שאחד הבחורים ניגש לעבודה, הוא ישר אמר לי: "אחי, הצמיגים שלך חדשים"(מדובר באחוריים, לא הצמיגים של kelly). הפניתי את תשומת לבו ל"פגם", מין חתך קטן על הצמיג, והוא אמר לי שזה שטויות, ואין צורך להחליף. קראתי לעוד שני עובדים שם לראות את זה, כולל בעל הבית המבוגר, והם הסכימו שזה חרטא ברטא, ואני יכול להיות רגוע ולא צריך לשפוך כסף סתם. אנשים הגונים ביותר. למה בכלל הסקתי שאני צריך להחליף את הצמיגים האחוריים? כי הנוכלים הקודמים, שהחליפו את הצמיגים הקדמיים(היה באמת צריך, הם כבר עשו 50 אלף והיו פגומים), הפנו את תשומת לבי ל"פגם" הזה בצמיג אחורי, כדי לעשות עלי קופה(למזלי אני לא עד כדי כף תמים, אז הסתפקתי רק בקדמיים). בקיצור בסוף לא החלפתי את האחוריים. השאלה שלי היא כזו: מכיוון שהנוכלים הקודמים עבדו עלי לחלוטין במחיר, וניסו להוסיף חטא על פשע בכך שימכרו לי עוד זוג צמיגים שאני לא צריך- האם אני יכול לדעתכם לסמוך עליהם שהם עשו את ה"איזון" כמו שצריך, ובכלל את ההתקנה? אין לי מושג מהי רמת הנוכלות שלהם, האם זה גם יכול להתבטא בעבודה רשלנית או לא.. האם אני יכול לבדוק את זה איכשהו? האם זה גם מתקשר איכשהו למושג "איזון פרונט", או שאין לזה קשר לצמיגים?
  25. חח זאת אוןמרת אתם לא מבינים למה פיאט הלכו דווקא על המידות האלו? ולא, אני לא מתכנן נהיגה ספורטיבית חח
×
×
  • תוכן חדש...