Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישתי עשתה מטלת בית במשך 20 שעות, אמרתי לה שזה בזבוז זמן וחוצפה.

בדרכ מטלות בית סביב 3 שעות ושואלים שאלות

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אור,

יש לי חבר מהלימודים שמתמיין למשרת full stack כבר כמה חודשים לאחת החברות הביטחוניות.

עזוב שכבר כמה חודשים מתישים אותו בסיווג ביטחוני למרות שהוא יוצא צבא ויוצא קבלנים שעובדים עם משרד הביטחון - בינת, מגלקום וכו'.

הוא כבר שבוע כותב ערב ערב אתר ענק שהם ביקשו ממנו 😁

אז תחזיק מעמד.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אלוהים ישמור, מה הוא כותב שם?

את הפייסבוק הבא?

מקווה שמה שהם משלמים באמת שווה את זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, GABIUBOGI כתב:

יש לי חבר מהלימודים שמתמיין למשרת full stack כבר כמה חודשים לאחת החברות הביטחוניות

שיפסיק לבזבז את הזמן שלו

חברות בשוק הפרטי משלמות לפעמים פי 2 והתנאים משמעותית יותר טובים.

לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

מקווה שמה שהם משלמים באמת שווה את זה.

הן לא

אולי בשכר בסיס משתווים לממוצע - אבל בבונוסים ומניות לא מתקרבים , קידום נורא איטי ותנאים מסביב שלא מתקרבים למשרדים מודרניים.

פייר אלא אם זה תחום סופר ספציפי / פרוייקט מסוים - בזבוז של זמן כשהשוק בימינו ככ חזק

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, Liviur כתב:

אולי בשכר בסיס משתווים לממוצע - אבל בבונוסים ומניות לא מתקרבים , קידום נורא איטי ותנאים מסביב שלא מתקרבים למשרדים מודרניים.

האמת שממה שאני שומע זה תלוי איפה.

יש חברות מסוימות שמשלמות הרבה מתחת למה שנהוג בשוק ויש כאלו שמשלמות בסדר גמור.

לגביי קידום נורא איטי - גם תלוי מיקום ממה שאני שומע מחברים שעובדים בתעשיות הבטחוניות. יש כאלו שלא התקדמו במשכורות שנתיים ויש כאלו שאחרי שנה וחצי בערך קיבלו שדרוג של כ-40% בשכר.

הנ"ל נוגע למשרות פיתוח בלבד.

עריכה: דבר אחד ברור, אם אותן חברות בטחוניות ירצו לשמר את החבר'ה הצעירים הטובים אצלהן, הן יצטרכו לפחות להשוות תנאים (או לפחות להיות די קרובים) למה שקיים בשוק. אחרת סביר להניח שרובם יברחו.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 20 שעות, Liviur כתב:

1. מטלת בית לפני שאני מדבר עם ריקרוטר או משהו מהחברה - אין מצב.

2. מטלת בית שלוקחת מעל 3-4 שעות - אין מצב.

3. מטלת בית שלא באה מחברה מוכרת שאני רוצה להתקבל אליה ורואה את עצמי עובד בה - אין מצב.

בדיוק

כמראיין מה שלא תבין בראיון בשאלה טכנית טובה שאחריה שאלות טכניות מלוות לא תבין מקריאה של "מטלה". בכלל לא נראה לי שהם משקיעים זמן בלקרוא את המטלות האלה יש להם גם עבודה.

כל המטלות האלה זה ביזבוז זמן לכולם.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הרשו לי לפרוק תסכול טרי מאחת החברות הגדולות והמבוקשות.

הגשתי קו"ח דרך חבר - שיחת HR בטלפון וזימון במייל למבחן בית.
התאמנתי כמה ימים ועשיתי את המבחן.
זימון לראיון טכני ראשון.
ממשיך לראיון טכני שני.
מגיע לראיון שלישי עם ראשי צוותים.
הלאה לראיון HR.
ולסיום ראיון עם המנהלים הגדולים.

סה"כ חודשיים שלמים.

אחרי שבוע - מודעים שאמנם עברתי את כל השלבים בהצלחה מרובה אבל לא התקבלתי כי אין לי מספיק ניסיון (שזה נכון אבל זה דובר בכל ראיון) :brickwall:

הצד החיובי - אני מעריך את עצמי שהגעתי עד לקו הסיום ואני חיית ראיונות עכשיו :hihi:

פורסם
בתאריך 30.4.2021 בשעה 20:14, Or05230 כתב:

אני מועסק.

זה leverage גדול מאוד. כמו שכתבו אחרים זה לא מעניין את המראיין. אבל בגלל שאתה (כראה) לא בלחץ, זה משחרר לא מעט בתהליך הראיונות.

מציעים לי עבודה בחברה שנשמעת מעניינת, מסכים.

משימת בית- 4 שעות עבודה (שגם ככה אני במשרה מלאה תובענית, אז צריך להמשיך לעבוד עד 12 בלילה).

עובר משימת בית, ראיון טכני. חמישי חג העצמאות (מפספס על האש), מבריזים! אני 20 דקות בזום ואף אחד לא עולה. אחרי שווידאתי בבוקר שהראיון מתקיים.

אוקיי לא עולה לי כסף, בוא ניתן עוד צ'אנס.

הראיון מתקיים, אין תשובה מ hr האם התקבלתי או לא (התשובה לא משנה לי, אבל שימו לב כמה עברתי בשביל כלום).

לא עברת בשביל כלום. עברת בשביל הסיכוי להתקבל/לקבל הצעה או לכל הפחות לקבל אשרור על יכולותך/רמת השכר שאתה יכול לקבל אצל עוד מעסיק.

ראיון בחג העצמאות נשמע לי מאוד מוזר, אבל איחור של 20 דק' (בלי הודעה מראש) זה חריג. 

כמה זמן כבר עבר? בערך אחרי שבוע לגיטימי לתת פינג לבדוק דופק.

עוד הצעת עבודה מעניינת, רק אציין, בכלל לא מחפש ולא סימנתי בלינקדין שאני מחפש.

משימת בית, הפעם לקח 6-7 שעות, ואתה גם צריך לתת רושם ולא רק לסיים את המשימה, אז צריך לחשוב על הכל ולהגדיל ראש.

אין תשובה (דיי בטוח שהמשימה יצאה בסדר, אבל גם אם לא אפשר לשלוח מייל תודה רבה להתראות).

6-7 שעות זה מעבר לגבול העליון ואולי לא היית צריך להגיע לשם. 

כתבת אחרי זה שפעם אחת המנכ"ל פנה ופעם אחת אני אנחש שאשת HR. בד"כ במקרה השני מדובר בבוטים/סקריפטים שרצים בלינקדין ושולחים הודעה לכל מי שעולה בתוצאות חיפוש. 

גם במקרה הזה, כמה זמן עבר? בהרבה מקרים יש מערכת אוטומטית שדואגת לשלוח מייל דחייה אחרי שבועיים+- אם אין עדכון סטאטוס.

אחרי שפרקתי אני שואל, פעם הבאה לסרב למשימות בית? אני מכיר לא מעט שמסרבים, בטח לגדולות שביניהן.

למה המשימת בית ניתנת לפני הראיון האישי? כאילו אומרים בוא תשקיע חצי יום-יום ואז בכלל נחשוב עליך?

לא יודע מה זה מסרבים. אם אני מקבל טלפון ממקום שמעניין אותי (חיפשתי בגלאסדור/גוגל/חברים), ואחרי שיחה קצרה והבנה במה מדובר אני חושב שתרגיל בית זה אחלה כלי סינון.

לפני 9 שעות, pooh-bear כתב:

מי שכתב קוד גרוע ימשיך לכתוב קוד גרוע, ומי שכתב קוד מוצלח כנראה ימשיך לכתוב קוד מוצלח.

[יכול להיות שכבר ענית על זה בעבר ואני לא זוכר]

אני מקווה שמי שכותב קוד גרוע יש לו את האפשרות לבקש פידבק ולקבל (בהנחה וזה ניתן) מה בקוד היה לא בסדר.

כמה מילים מהניסיון שלי לאחרונה:

-  לא כל המגייסים שווים. או שמצוקת הגיוס אמיתית ומנסים לאייש משרות בכירות יותר עם צעירים מידי. הרבה תהליכים התחילו נהדר אבל כבר באמצע היה ברור שמחפשים מישהו עם הרבה יותר ידע/ניסיון.

- גלאסדור זה חבר נהדר. התחלתי תהליך בחברה מסויימת, טלפון HR, טלפון ר"צ מגייס. הכל אחלה בחלה. עובר על גלאסדור ורואה שהיה "מעניין" בקורונה. מגיע לחבר-של-חבר-של-חבר, ומבין ממנו שהחברה כבר לא מה שהיתה.

- גלאסדור זה חבר נהדר #2. עובר על גרף הביקורות ונראה שבאופן מפתיע הניקוד זינק פלאים בתאריך מסויים. עובר על הביקורות, ורואה שעשרות ביקורות עם חמישה כוכבים הועלו באותו תאריך. האמ האמ.

- גלאסדור זה חבר נהדר #3, שווה להתייחס היטב לביקורות של כוכב אחד. אם יש כמה כאלה, זה לא סימן טוב במיוחד. יש אנשים נקמנים, בוודאי, אבל כשיש דפוס, אולי יש דברים בגו.

- מגייסות שהן connection בלינקדין לאו דווקא מעוניינות להעביר קו"ח כשזה רלוונטי. למה? לא ברור.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, borsood כתב:

בדיוק

כמראיין מה שלא תבין בראיון בשאלה טכנית טובה שאחריה שאלות טכניות מלוות לא תבין מקריאה של "מטלה". בכלל לא נראה לי שהם משקיעים זמן בלקרוא את המטלות האלה יש להם גם עבודה.

כל המטלות האלה זה ביזבוז זמן לכולם.

מאוד לא מסכים. יש המון דברים שקשה לדבר עליהם בע"פ וקופצים מיד כשרואים קוד. היו לי כבר מקרים של ראיונות מוצלחים (אפילו מאוד) וקוד מזעזע. יש אנשים מבריקים שפשוט לא יודעים לכתוב קוד, או כי הם בלגניסטים חסרי תקנה או כי פשוט יש להם אפס ניסיון, ולפעמים אתה צריך מישהו שיקח משימה מהותית ויתחיל לעבוד עליה מחר בבוקר, ואין לך את היכולת לספוג באגים של אפס ניסיון כרגע.

לטעמי זה אחד הכלים החזקים שיש לך כמגייס, כי בסוף, בן אדם יכול להיות אלגוריתמאי מבריק או נורא נחמד, אבל אתה צריך את הקוד שהוא כותב. ואם הוא לא יודע לכתוב, (לרוב) לא יעזור לך כלום.

לפני שעה, Gosser1860 כתב:

[יכול להיות שכבר ענית על זה בעבר ואני לא זוכר]

אני מקווה שמי שכותב קוד גרוע יש לו את האפשרות לבקש פידבק ולקבל (בהנחה וזה ניתן) מה בקוד היה לא בסדר.

היה שרשור שלם על זה! כן יש אופציה, אם כי אני מודה שלא תמיד היא מוצעת באופן הכי אקפליסיט שיש, המרואיין צריך לבקש (כי מה לעשות, גם אני צריך לעבוד מדי פעם).

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear
  • רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 11 שעות, dorsht כתב:

האמת שממה שאני שומע זה תלוי איפה.

יש חברות מסוימות שמשלמות הרבה מתחת למה שנהוג בשוק ויש כאלו שמשלמות בסדר גמור.

לגביי קידום נורא איטי - גם תלוי מיקום ממה שאני שומע מחברים שעובדים בתעשיות הבטחוניות. יש כאלו שלא התקדמו במשכורות שנתיים ויש כאלו שאחרי שנה וחצי בערך קיבלו שדרוג של כ-40% בשכר.

הנ"ל נוגע למשרות פיתוח בלבד.

עריכה: דבר אחד ברור, אם אותן חברות בטחוניות ירצו לשמר את החבר'ה הצעירים הטובים אצלהן, הן יצטרכו לפחות להשוות תנאים (או לפחות להיות די קרובים) למה שקיים בשוק. אחרת סביר להניח שרובם יברחו.

במקרה אשתי עבדה בתעשייה הבטחונית במשרה הראשונה שלה ובתור סטודנטית (בצפון, קל לנחש באיזו חברה...)

היום עובדת בסטרטאפ "תל אביבי" טיפוסי. אין מה להשוות בכלל בין התנאים בסטרטאפ לבין החברה הבטחונית (לטובת הסטרטאפ כמובן).

אחרי חצי שנה עבודה בסטרטאפ קיבלה העלאה של מעל 25% לשכר בסיס וכמובן שבלי קשר גם השכר הראשוני היה הרבה יותר גבוה מהשכר בחברה הבטחונית.

במקרה יש לה כמה חברים מהלימודים שגם כן התחילו באותו המקום, הרוב עזבו (הם כולם סיימו את הלימודים לפני כמעט שנתיים).

פורסם
לפני 14 שעות, dorsht כתב:

דבר אחד ברור, אם אותן חברות בטחוניות ירצו לשמר את החבר'ה הצעירים הטובים אצלהן, הן יצטרכו לפחות להשוות תנאים

כמו שכתב ליביו, אין שום סיכוי שבעולם שחברה ביטחונית תשתווה לחברות הגדולות, מבחינת בונוסים ומניות. אין.

הדבר היחיד שיכול לעבוד לטובת החברות הבטחוניות, הוא העיניין המקצועי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 שעות, pooh-bear כתב:

בן אדם יכול להיות אלגוריתמאי מבריק או נורא נחמד, אבל אתה צריך את הקוד שהוא כותב. ואם הוא לא יודע לכתוב, (לרוב) לא יעזור לך כלום.

אלגוריתמאי לא אמור קודם כל לדעת לכתוב קוד?

הרי לא לוקחים להיות אלגוריתמאי מישהו חסר ניסיון. זה תפקיד שמגיעים אליו אחרי עשרות שנים בתעשיה ותארים מתקדמים, לא?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אצלי בעבודה האלגוריתמאים כותבים matlab, שהוא כמובן לא מוצר סופי.

אח"כ יש אנשי תוכנה וחומרה שמממשים את האלגוריתמים, כל אחד בשפה שלו.

אז אין צפיה שאנשי האלגוריתמים יהיו תותחים ב++C או בשפה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 53 דקות, vadim6385 כתב:

אלגוריתמאי לא אמור קודם כל לדעת לכתוב קוד?

הרי לא לוקחים להיות אלגוריתמאי מישהו חסר ניסיון. זה תפקיד שמגיעים אליו אחרי עשרות שנים בתעשיה ותארים מתקדמים, לא?

א. הכוונה היתה למשרת מפתח, אבל גם למשרות כאלו יש שאלות אלגוריתמיות כאלו ואחרות. מה שניסיתי להגיד זה שמי שמכיר כל מיני אלגוריתמי חיפוש או מיון למשל, לאו דוקא יודע לכתוב קוד.

ב. תתפלא כמה אנשים יש עם מס' דו ספרתי של שנות ניסיון שכותבים קוד מזעזע.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

תודה לכולם, מאחת החברות חזרו אליי עם תשובה חיובית ומעוניינים להתקדם.

אפרופו הדיון שמעליי על קוד גרוע.

יכול לשתף אתכם שאחת הסיבות שאני מעוניין לעזוב את המקום הנוכחי שאני עובד בו עכשיו הוא שיש לי 0 פידבק על הקוד שלי, את ה review וה merge עושה אדם שלא מכיר את ה freamwork בו אני כותב, ומעולם לא קיבלתי פידבק שלילי על הקוד (למרות שאני בטוח שפה ושם אני עושה שגיאות).

זה מכניס אותך לאזור נוחות מאוד מסוכן לקריירה, ואני חווה את זה עכשיו כשאני עושה ראיונות טכניים.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

• תוכן חדש...