Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לבנות קופסא קטנה (בערך 20 על 20 ס"מ), צורתית (ריבוע עם קימור עליון), עם דלת.

התנסיתי קצת ביציקת בטון בעבר לפרוייקטים קטנים אחרים, והתוצאות לא היו טובות במיוחד. 

אני יודע לייצר את התבנית הרצוייה. אני יודע שצריך לנער היטב בגלל בועות אוויר (יש לי מלטשת רוטטת, שהיא רק רוטטת ולא מלטשת :lol:- אמורה להתאים פרפקט).

מה שאני לא יודע:

1) האם צריך להמשיך להרטיב את הבטון אחרי שהוא מתקשה למניעת סדקים? לכמה זמן?

2) אני מניח שלכל שק בטון יש הוראות הכנה לגבי הוספת חול וכדומה, האם אני צודק? אם לא, מה אני צריך להוסיף לתערובת?

3) אני מניח שרצוי להוסיף תמיכה קשיחה לתבנית. יש לי רשת מצופה פלסטיק, האם זה יהיה טוב?

4) איך לתכנן את הדלת?... ללכת לחנות DIY החביבה עליי, למצוא ציר רצוי ולהמשיך משם?

אודה לכל תובנה ומחשבה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני לא מומחה, אבל ממעט הניסיון שיש לי.

1. אשפרה קוראים לתהליך הזה, חובה ב2-3 ימים הראשונים, כל יום לפחות. רצוי שבוע.

בכללי, אין עודף אשפרה, ככל שתעשה יותר יהיה טוב יותר.

2. לפרוייקט כזה יש שק בטון מוכן שרק צריך להוסיף מים. יקר במעט. לא תרגיש בכיס בכמות כזאת.

3. תמיכה צריכה להיות מברזל ולא מפלסטיק. לדעתי רשת לולים נשמעת מספיקה, אך אני לא מספיק מומחה.

4. אני הייתי עושה את הדלת מעץ. זה טוב? או אתה רוצה ליצוק גם אותה?

.

פורסם

ברווז,
יעזור לנו לעזור לך אם נבין מה אתה מנסה ליצור, בסופו של יום.
אתה תסתבך קצת עם הוספת ברזל הזיון, אולי תוכל למצוא רשת קשיחה אותה ניתן לכופף לצורה הנחוצה (רשת גדרות?).
תקפיד שהבטון יהיה נוזלי מאד מאד.
תחשוב על פתרון אחר לגבי הדלת: הכנסת ריבועי מתכת ליציקה שיחוברו לברזל הזיון ויבלטו החוצה בזמן היציקה, אליהם תוכל לרתך צירים ולעבור לדלת ברזל. סתם רעיון.

פורסם
לפני 6 שעות, ירחמיאל כתב:

יעזור לנו לעזור לך אם נבין מה אתה מנסה ליצור, בסופו של יום.

אני רוצה להכין בית ל-2 נרות נשמה, עם דלת שלא תתאים לשום בית נרות אחר כדי למזער סיכוי לגניבה לצערי.

אין לי אפשרות לריתוכים.

הרשת שיש לי היא ממתכת ועם ציפוי פלסטיק. היא קשיחה דיה.

לפני 12 שעות, om2 כתב:

1. אשפרה קוראים לתהליך הזה, חובה ב2-3 ימים הראשונים, כל יום לפחות. רצוי שבוע.

בכללי, אין עודף אשפרה, ככל שתעשה יותר יהיה טוב יותר.

"אשפרה" זה מונח כללי שמתאר תהליך התייבשות של חומר, בין אם יציקה או התייבשות של דבק 😉

האם גודל היציקה משנה משהו? לפי מה שראיתי, מוסיפים מים למשך שבוע רק לחלקים גדולים כמו שולחן או משהו ולא לדברים קטנים. למחזיקי נרות למשל לא ראיתי בשום מקום שמוסיפים להם מים, אלא מוכן ישירות מהתבנית לאחר הייבוש.

לפני 12 שעות, om2 כתב:

2. לפרוייקט כזה יש שק בטון מוכן שרק צריך להוסיף מים. יקר במעט. לא תרגיש בכיס בכמות כזאת.

👍

לפני 12 שעות, om2 כתב:

3. תמיכה צריכה להיות מברזל ולא מפלסטיק. לדעתי רשת לולים נשמעת מספיקה, אך אני לא מספיק מומחה.

נתתי לינק למעלה לרשת שיש לי, ברזל מצופה.

לפני 12 שעות, om2 כתב:

4. אני הייתי עושה את הדלת מעץ. זה טוב? או אתה רוצה ליצוק גם אותה?

עץ לא יתאים למטרה. אני צריך כנראה ליצוק גם אותה.

פורסם

דלת כל כך קטנה עלולה להתפורר, ובכל מקרה תהיה עבה/כבדה. תחשוב על זה, אין מספיק "בשר" בשביל לחבר את הציר עם ברגים או אפילו להטמיע אותו בתוך הבטון.

ממליץ בחום לקמבן משהו מחתיכת פח/אלומיניום.

אני כרגיל אזרוק רעיון בכיוון שונה לגמרי - למה לא לקנות כספת וזהו? קטנה ופשוטה. הכול מוכן, אפילו חורים לעיגון, ויש דלת...

באופן אישי הייתי מכין מעץ עבה. הרבה יותר קל, אין שום בעיה לקדוח/להבריג איזה ציר שבא לך, ואת בעיית העמידות פותרים עם שכבות עבות של צבע.

במידה ואתה בכל זאת מעדיף בטון, אז:

בנוגע לאשפרה - תשפריץ מים מדי פעם במהלך ה-24 שעות הראשונות. עם שפריצר, אלא מה. רשת לא מצופה עדיפה מרשת מצופה פלסטיק, אבל אם הקירות יהיו עבים מספיק לא בטוח שזה הכרחי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני חושב שהדלת תהיה יצוקה על בסיס של פלאטה פח מגלוון.למרות שעכשיו, כשחשבתי על זה, זה רק יחליש אותה עוד יותר. אצטרך לתכנן אותה אחרת.

כספת גדולה מדיי בשביל לשים במקום המיועד. 

מדוע רשת לא מצופה עדיפה?

פורסם (נערך)

מה זה גדולה מדי? יש כספות בכל גודל שתרצה, כולל 20*20.

למהדרין, יש גם כספות שאמורות להיות מקובעות בתוך נישה בקיר, והמבנה שלהן די מתאים לתוספת בטון דקורטיבית מסביב...

לגבי רשת מצופה - הבטון יידבק טוב יותר לרשת לא מצופה, בלי כיסי אוויר בין הציפוי למתכת.

אבל כנראה שבגדלים האלה בכל מקרה אנחנו דנים באימ-אימ-אימא של האוברקיל.

מה עם איפאה? אתה תקלל כל רגע במהלך העבודה אבל זה יהיה יותר עמיד מבטון ועם הזהירות הנדרשת הוא תופס הברגות.

ישרוד פצצה גרעינית. רק תתכונן נפשית לשבירת מקדחים והחלפת להבים.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתן לך רעיון אחר.

תדביק 5 בלטות טרצו בעזרת דבק שיש (או דבק חזק אחר) ותצבע את זה, יהיה לך יותר יפה ויותר חזק מכל יציקה שתעשה.

את הדלת לדעתי תעשה מפח מגוולן

.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כדי להדביק טרצו לקופסה שתצא יפה צריך לחתוך בזוית בצדדים. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא חייב. אפשר לשים אחד על השני, אז זה לא יצא ריבוע מושלם (מה שאני מבין ממנו זה לא חייב להיות ריבוע מושלם)

מה גם שאפשר שכל צד לחבר אחד לשים כך שיהיה ריבוע מושלם (קשה להסביר במילים)

.

פורסם
לפני 15 שעות, hans כתב:

מה זה גדולה מדי? יש כספות בכל גודל שתרצה, כולל 20*20.

העומק, ידידי. העומק. המידה המגבילה.

לפני 15 שעות, hans כתב:

לגבי רשת מצופה - הבטון יידבק טוב יותר לרשת לא מצופה, בלי כיסי אוויר בין הציפוי למתכת.

אבל כנראה שבגדלים האלה בכל מקרה אנחנו דנים באימ-אימ-אימא של האוברקיל.

למדתי משהו חדש. תודה.

ציפיתי שיהיה איזה "באג" כי תמיד שמים רק רשת ממתכת, אבל לא ידעתי מה זה הולך להיות.

לפני 15 שעות, hans כתב:

מה עם איפאה? אתה תקלל כל רגע במהלך העבודה אבל זה יהיה יותר עמיד מבטון ועם הזהירות הנדרשת הוא תופס הברגות.

ישרוד פצצה גרעינית. רק תתכונן נפשית לשבירת מקדחים והחלפת להבים.

עד היום רק שמעתי את השם. קראתי קצת, והרעיון מעניין מאד אבל לא ישים לביצוע עם אש גלויה בתוך הקופסא. בכל זאת זה עץ...

לפני 14 שעות, elibaba כתב:

אני בכלל הייתי בונה דבר כזה מפיברגלס. למה דווקא בטון ?

אין לי ידע, גישה וחומרים לעבודה עם פיבר. ונושא הרגישות לחום הוא גם סוגייה, מעבר לעיוותים.

לפני 14 שעות, om2 כתב:

אתן לך רעיון אחר.

תדביק 5 בלטות טרצו בעזרת דבק שיש (או דבק חזק אחר) ותצבע את זה, יהיה לך יותר יפה ויותר חזק מכל יציקה שתעשה.

את הדלת לדעתי תעשה מפח מגוולן

מחשבה מעניינת. 

פורסם (נערך)

שכחתי לרשום את זה - איפאה עץ כל כך מוזר שיש לו דירוג מאוד גבוה בתור חומר מעכב בערה (יש ויכוח על הדירוג עצמו אבל אין ויכוח על כך שהוא מעכב). תאונה עם נר דולק לא תעשה לו כלום, הוא אפילו לא יטרח להתפייח.

הפיברגלס, לעומת זאת, עלול להתלקח.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מוצאים קרמיקה/פורצלן במידה הרצויה (למשל 20×20)בונים שלד מעץ לקופסא מלאטת עץ פשוט עובי למשל 2.5 על 10 ס"מ. ואז מצפים מבפנים ומבחוץ גם בקרמיקה. שלד העץ מתחבר בברגים, ניתן לחזק במשולשי פח בפינות .הקרמיקה אפשר בדבק קרמיקה או בכל דבק סיליקוני אחר.

דלת מעץ, ציר פשוט, עם ציפוי קרמיקה מבחוץ.

בניתי כך מטבח חוץ שלם...

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...