Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אנחנו מתעניינים בלהתקין פאנלים סולריים על גג הבית שלנו, כרגע מעריכים שיש בערך 60 מ''ר לזה. יש עוד שטח דומה פנוי, אבל הוא מול חלון גדול, כרגע לא מעוניינים למלא אותו בפאנלים אבל זה אפשרי אם יש פתרונות יצירתיים כדי שזה יראה טוב.

מישהו פה עשה את זה?

אם כן, דרך איזה חברה התקנתם ואיך הייתה החוויה מולם?

מול חברת חשמל - יש בעיות או שהכל באמת עובד אוטומטית בלי התעסקות?

כמה פעמים בשנה אתם שוטפים את הפאנלים, וכמה זה עולה לכם?

וכל מידע נוסף שבא לכם לשתף, אשמח.

תודה :)

פורסם

זה עובד אבל איחרת את המועד.
כבר לא כזה כדאי כמו פעם.
החוזים הישנים מול חברת חשמל היתה קונה ממך כל KW במחיר יפה. תוך כ 10 שנים היית מחזיר את העלות.
היום :המחירים השתנו, זה כבר לא משתלם.
אז שתי החברות השולטות בשוק מתפרנסות ממוסדיים ומשידרוג מערכות ישנות בבתים. כיום יש קולטים טיפה יותר יעילים. אולי בעתיד ימצאו משהו שיותר יעיל ב 5%. אבל שדרוג מערכת עולה עוד כסף ופוגע עוד יותר בתחשיב הכדאיות.
כמובן הכל תחת הנחה שמחיר החשמל בארץ ישארו מסובסדים ולא יקפצו ב 900% כמו שקרה בטקסס.
או שהאירנים יטילו פצצת אטום שתגרום לעננות כבדה.

בקיצור: רק אם אתה אוהב לשלם כדי להחשב ירוק ומגניב. תכין טבלת צפי עלויות באקסל , תברר מחירים , תבין לבד.

פורסם
לפני 5 שעות, save כתב:

בקיצור: רק אם אתה אוהב לשלם כדי להחשב ירוק ומגניב. תכין טבלת צפי עלויות באקסל , תברר מחירים , תבין לבד.

כמובן שאני אעשה את זה, גם לא שאלתי פה על חישוב הכדאיות כי ברור לי שאת זה רק אני יכול לעשות.

אני שואל פה בעיקר על ההתעסקות שזה דורש, אם זה הולך לדרוש כל חודשיים ריבים עם ח''ח, שטיפה יקרה פעם בשנה או כל דבר אחר, זה דברים שהחברות המתקינות פחות יספרו כדי לגרום לי להתקין, אז אני מחפש אנשים שכבר התקינו ויכולים לספר איך זה בפועל, וגם מחפש המלצה לחברה מתקינה.

פורסם

אין ממש התעסקות ממה שהבנתי (בדקתי לפני שנה). מחזירים לך כסף לפי הרווח בנפרד מחשבון החשמל (אולי אם עושים דרך ח"ח זה שונה).

אבל כאמור, פספסת בשנה. באוגוסט האחרון, אלא אם היה שינוי בעניין, שינו את התעריפים ועכשיו לרוב האנשים זה לא רלבנטי כלל.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

בדקתי פעם, מזמן. לא זוכר עם מי ):.
החזר עלות מלא לאחר 6 שנים. והתחשיב הוא ל25 שנה.

הבעיה שלי היא שהמפנה של הגג לא משהו

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
לפני 3 שעות, Opel Astra GSI כתב:

https://www.solaredge.co.il/calculator/

יש כאן מחשבון. לא יודע כמה הוא נכון.

החברה רצינית מאוד. 

תודה, האמת שהייתי בכיוון שלהם ממה שהסתכלתי. מניח שהם יקרים יותר, אבל יש להם שם רציני...

בקיצור הבנתי שאני צריך לחקור טוב מה בדיוק היו השינויים ורמת הכדאיות.

תודה למי שהרגיע לגבי התחזוקה :)

פורסם
לפני 11 שעות, Opel Astra GSI כתב:

https://www.solaredge.co.il/calculator/

יש כאן מחשבון. לא יודע כמה הוא נכון.

החברה רצינית מאוד. 

צריך לשים לב שהם מציינים תעריפים של 2019 כך שיתכן שכל המחשבון לא מעודכן בכלל ולא משקף את המציאות.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

ממה שאני ראיתי היום ההסדר הוא שמוכרים לח''ח כל קילוואט ב0.48 ש''ח, בניגוד למונה נטו שמוכרים לפי מחיר החשמל בפועל.

דווקא נשמע לי לא רע ההסדר, במיוחד כשקילוואט עולה היום לצרכן בערך 0.43 ש''ח לפי האתר של ח''ח.

אני מפספס משהו?

פורסם

ראיתי עכשיו (יא אללה כמה זמן לוקח למצוא את הדברים האלו) באתר רשות החשמל שהאריכו את תוקף כל האסדרות האלו בגלל הקורונה ורצון לעמוד ביעדי אחוז אנרגיה מתחדשת אז אין בעיה. רק לוודא בחוזה מול חברת החשמל...

פורסם

האתר של חברת חשמל נוראי. חצי מהדפים לא עולים, ואלה שכן לוקח להם המון זמן🤦🏻‍♂️

לי הוסבר שהשינוי שהתבצע באוגוסט רלוונטי בעיקר למערכות גדולות, שם הורידו את המחיר שח''ח קונה בו את החשמל. למערכות ביתיות נשאר 48 אגורות לקוטש, כמו שהיה לפני. בכל מקרה מה שהיה היה, את החישובים אני אעשה לפי המחיר הזה.

למי שמתעניין, רוב החברות עושות הדמייה איך תראה התצורה הסופית לאחר ההתקנה. יהיה מעניין לראות.

פורסם

הגרוש שלי לנושא,

תלוי באיזה אזור אתה נמצא בארץ שטיפה מומלצת כל חודש בעונות הקיץ לרוב השטיפות מתחילות באפריל.

הגג צריך להיות מופנה לדרום מערב על מנת למקסם יעילות של שטח. לרוב בחשבון גס קל לחשב על פי 8 מטר רבוע לקילווט . התעריף היום לידעתי הוא 39 אגורות לקילווט ההחזר הוא לרוב תוך 7 שנים.

נכון שמחיר החוזה ירד אבל גם מחיר המערכת..

יש שיטות שונות של טפטפות וכו' לנקיונות אבל אם יש חרא של ציפורים או לחילופין אזור עמוס אבק או חומר דביק אחר אז סרט.

בגדול רעיון חכם לניצולת גג אבל מ60 מטר בטוח לא תתעשר ואולי הכיעור של הגג לא יהיה שווה את הכסף

• תוכן חדש...