Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

שוקל לרכוש מחשב נייח. ידוע כי מחשבי מותג לעולם לא משתלמים וכלכלית נכון יותר להשקיע קצת מחשבה ולהרכיב מחשב לגו.

אבל... מה קורה אם משווים הרכבה עצמית(לא באילת) מול מחשב מותג באילת? למיטב הבנתי אי אפשר לעשות הרכבה עצמית ולאסוף מאילת, אך בוודאות אפשר להזמין נייח מותג ולאסוף באילת.

אז ככה. מצאי את המחשב הזה:

https://www.bug.co.il/brand/hp/color/black/pavilion/gaming/tg01/1014nj/2e8j7ea

מחיר באילת 4450ש"ח - ואפשר להזמין אותו לשם, התקשרתי לוודא.

מחשב דומה בהרכבה עצמית(לא באילת):

https://ksp.co.il/?uin=16014&copy_comp=289.100057.1,291.101348.1,292.113829.1,1310.71020.1,298.105465.1,299.58766.1,8251.27949.1,&ami=191

ואליו עוד צריך להוסיף כרטיס מסך שיעלה לפחות 1200ש"ח.  בסה"כ המחיר בהרכבה עצמית הוא לפחות 5000ש"ח.

מבחינתי, כמישהו שלא מבין יותר מדי במחשבים, גם אם מחיר של שני המחשבים היה זהה, הייתי נותן עדיפות למותג כי אני לא צריך לצלול לעומק בחירת כל רכיב והתאמתו לשכנו(סיוט מבחינתי).

על כן מגיעה השאלה: איפה המלכודת? או לחלופין, מה פספסתי?

השאלה היא ברמה הכללית של הדיון, אני כרגע לא סגור על תקציב בכלל ולכן לא יכול למקד את הדרישות...

הנה, שלא תרגישו שנכנסתם סתם:
AAD8SLU.gif.106c27fb919bd594504795983bd24125.gif

hp.pdf

פורסם
לפני 4 שעות, method כתב:

מבחינתי, כמישהו שלא מבין יותר מדי במחשבים

לדעתי זו כבר סיבה להעדיף מחשב מותג, אבל זו לא הנקודה.

באילת אין מע"מ.. למה אתה חושב שיש כאן קץ'? גם חיתולים יותר זולים שם

פורסם

אני מניח שציפיתי לראות מחשב מותג באילת במחיר דומה להרכבה עצמית לא באילת. בדוגמא שהבאתי יוצא שהמותג יוצא יותר משתלם מהרכבה עצמית גם אם קונים אותו לא באילת... וזה לא מסתדר לי בהגיון.

אז הדמיון שלי התחיל להתפרע והתחלתי לחשוב על תרחישים בסגנון "לוחות האם במחשבי מותג הם מיושנים ואיטיים" ושות' ומהפאניקה הגעתי להתייעצות כאן...

פורסם

לוחות האם במחשבי מותג בדרך כלל בסיסיים יחסית מבחינת פיצ'רים, כלומר לרוב לא תמצא לוחות עם יכולות overclocking או ביוס מאוד מפורט וכו', אבל מצד שני נשמע שעבור משתמש כמוך זה בסדר גמור.

בחלק ממחשבי המותג יש חיסרון של דברים שהם proprietary, כלומר דברים שיגבילו אותך מבחינת שדרוג.

למשל לוח אם עם חיבורי חשמל שאינם סטנדרטיים (24 פינים ו-4\8 פין של 12V - זה הסטנדרט מבחינתי), לוח אם במבנה מיוחד שאי אפשר להעביר למארז אחר אם המארז נפגע, המגבלה של לוח האם גם נוגעת לשדרוג ספק כוח במידת הצורך, אם למשל רוצים כרטיס מסך חזק יותר שדורש ספק כוח חזק יותר וכו'.

זה לא תמיד המצב כמובן.

יכול להיות גם שתקבל SSD בסיסי יחסית ואולי בעל חיבור SATA ולא M.2 NVMe, אני לא יודע מה HP נותנים.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יופי! זה בהחלט יכול להיות הסבר הגיוני. אין לי צורך ברכיבים עם אופציות שדרוג לעתיד, עשיתי זאת עם המחשב הקודם ולא שדרגתי דבר. חבל על הכסף.

הדבר היחיד שמציק זה זה 16גיגה זכרון, את זה אני אשדרג במיידי(אם זה לא פוגע באחריות וכו').

להלן המפרט:

image.thumb.png.c72b0ed2283ebe301c47ba3a0939d9f7.png

פורסם (נערך)

מצד אחד רשום במפרט שיש סטיק אחד של 16GB, מצד שני שתי שורות מתחת רשום חריצי זיכרון בשימוש: 2 רכיבי DIMM.

מוזר.

תוודא שיש לך סלוט פנוי לשדרוג.

אגב, מה אתה עושה שאתה צריך יותר מ-16GB RAM?

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

@method

אציע שתחפש בגוגל "התייעצות למפרט מחשב".

ישנם 2 פורומים מובילים שבהם מחלקים מפרטים למחשב על פי דרישות של פותח השירשור ובהתאם לתקציב.

אמליץ בחום לקרוא קצת שעה שעתיים לראות מפרטים שאנשים ביקשו ומה קיבלו, קצת תגובות וכו'.

אם אחרי זה תרצה לקחת כמה אלפי שקלים לזרוק על מחשב גנרי, עשה זאת, אבל לפחות תבין על מה אתה משלם לפני.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, dorsht כתב:

אגב, מה אתה עושה שאתה צריך יותר מ-16GB RAM?

עובד על solidworks...

אולי אני לא "חייב חייב" 32 ברגע זה, אבל אני מניח שזה יעזור מאוד לעבודה.

ברור לי שהכיוון צריך להיות בכלל workstation או לפחות כרטיס מסך קוואדרו. אך לרוב אינני משתמש במחשב הביתי לעבודות סוליד. כל עוד לא מדובר בהרכבות מטורפות אז גם כרטיס gtx יסתדר עם הנטל.

כן, אכן במפרט לא ברור העניין עם הסלוטים הפנויים.

עריכה אחרונה על ידי method
פורסם

אני תמיד מעדיף ללכת על מחשבי מותג.

הם עוברים QA והם (בדר"כ, תמיד יש יוצאי דופן) מחזיקים הרבה בלי הפעלת אחריות

במחשב HP יש לך גם WIFI מובנה.

המעבד ב HP הוא טיפונת חלש יותר ובלי כרטיס גרפי מובנה (אבל יש כרטיס חיצוני, אז אין באמת צורך)

דעתי - כמו שאמרת, היות ואתה לא מבין בזה יותר מדי, תחסוך לעצמך כאב ראש ותקח מחשב מותג, תעשה הרחבת אחריות ל-3 שנים וסע לשלום.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעה, stum כתב:

אציע שתחפש בגוגל "התייעצות למפרט מחשב".

ישנם 2 פורומים מובילים שבהם מחלקים מפרטים למחשב על פי דרישות של פותח השירשור ובהתאם לתקציב.

יש גם קבוצות פייסבוק טובות עבור הנושא הזה.

למשל BYOPC - מפרטי מחשב.

לפני כשעה, phpclub כתב:

דעתי - כמו שאמרת, היות ואתה לא מבין בזה יותר מדי, תחסוך לעצמך כאב ראש ותקח מחשב מותג, תעשה הרחבת אחריות ל-3 שנים וסע לשלום.

המחשב של HP כבר מגיע עם 3 שנות אחריות.

• תוכן חדש...