Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום לקחתי את רכבי (מאזדה cx5 2019) למוסך, לאחר שכבר תקופה אני שומעת רעשים מוזרים בעת שימוש בבלמים.

ישר איך שהגעתי למוסך, עוד לפני שפרקו את הגלגלים נאמר לי שהקאליבר בגלגל השמאלי האחורי תפוס ויש צורך בהחלפה. 

בנוסף, פרקו את הגלגלים האחוריים לוודא כי אין עוד משהו, ושם נדהמתי.. המון חלודה באוטו שנמצא על הכביש 18 חודשים בלבד, עם פחות מ15 אלף ק״מ! רציתי להתייעץ האם החלודה ברמה כזו ברכב בן שנה וחצי זה תקין? 

ואשמח על הסבר, אם אפשרי, מה זה קאליבר תפוס? זה אמור לקרות לרכב חדש?

אני מצרפת תמונות מהחלודה

בברכה ותודה מראש,

אילנה דגן

C391747F-ED15-47A7-8E47-83A77B1134FE.jpeg

EEEFE010-568A-4C1B-B237-399912F01D11.jpeg

E61E49E6-866C-4735-B001-77745C37490D.jpeg

פורסם

יש חלודה חריגה..את גרה באיזור עם הרבה לחות? .

לקבוע שהקליפר תפוס בלי לפרק חוסר מקצועיות. צריך לפרק הכל לנקות ולגרז מחדש ולבדוק את התקינות שלו. 

אצלי היו רעשים כמו שתיארת פירקתי הכל וניקתי עם מברשת ברזל את החלודה וזה הסתדר.

פורסם

אומנם יש חלקים ברכב, שחלודה שטחית קיימת, פה ושם. זה לא תקלה.

אצלך ברכב שלך זה פשוט מוגזם.

זה ידוע שתחתית הרכב מתלכלכת ממים, בוץ, וכל מיני פגעים אחרים. זה לא אומר שחלודה חייבת להיות, על רוב החלקים שנמצאים שם. 

הם חייבים להיות לפחות צבועים כמו שצריך, ועם שכבת הגנה נגד חלודה. ברכב הזה, משום מה די "חסכו" בחומרים הללו.

לגבי הקליפר, זו אכן סוג של מחלה בדגם הזה ובשנתון המסויים. לכן הם הלכו על זה ישר, עקב המקרים .

זה טופל בדגמים החדשים של היצרן.

פורסם

מציע לחשוב ולבדוק אפשרות  שהרכב עבר שלא מרצונו טבילה ממושכת במים. היו מידי פעם מקרים שרכבים טבלו במים בעומקים כאלה ואחרים וכדאי לבחון אם הרכב הזה שייך לקבוצה הזו.

פורסם

תודה לכל העונים.

אני מתגוררת באזור החוף (לא קו ראשון לים).

אני מתקשה להאמין שחלודה כזו קשורה ללחות. היה לי באותו מקום מגורים, מיצובישי אאוטלנדר ופיאט 500x שכל אחד מהם חנה באותו המקום שהמאזדה cx5 חונה היום, למשך 3 שנים ולא היו חלודות בכלל!

לגבי הקאליבר(הבנתי שקוראים לזה קליפר מתגובותכם), אני באמת לא הבנתי איך הוא זיהה את זה מבלי לנסוע או לפרק את הגלגל.

בכל אופן, מנהל המוסך היה נראה מאוד מופתע מבעיית קאליבר בדגם הזה, ועוד שאל אותי האם אני נוסעת עם האנברייקס.. (מה שברור שלא!) ושזו פעם ראשונה שהוא רואה בעיה כזו בcx5 בדגם 2019 (החדש שעבר מתיחת פנים).

האם אתם יודעים למי אני צריכה לפנות בקשר לחלודה? המוסך מורשה לא מוכן לטפל בזה, אמרו לי ללכת לפחח שישים לי זפת.. אני לא מבינה למה אני צריכה לטפל בחלודה שלא אמורה להיות ברכב בן שנה וחצי! 

ניסיתי לפנות לשירות הלקוחות של מאזדה, הם לא ראו תמונות, וברגע שאמרתי חלודה שאלו אם אני מתגוררת קרוב לים ואמרו לי שזה לא חלודה שזה מלח.. לא משנה כמה התעקשתי שזה חלודה. הציעו לי להגיע לאחד המוסכים המורשים ובאישורם ינקו את זה וישימו איזה חומר שזה לא יחזור. האם זה יעזור? התמונות שהעלתי זה לא כל המקומות בהם קיימת החלודה, היא מופשטת לאורך כל תחתית הרכב.

האם כדאי לי להסתפק בזה? האם ניתן לעשות עוד משהו? אולי שמאי רכב? או שאין מה לעשות?

אני נוסעת ברכב עם בני בן השנה ועכשיו חוששת מהבטיחות נסיעה בו. 

הרכב בסך הכל בן שנה וחצי, עדיין באחריות.

אני מאוד מודה לכם על התשובות וסליחה על הבורות.

בברכה,

אילנה דגן

פורסם

אני עם פיאסטה שעל הכביש 9 שנים ו95 אלף קילומטר ולא נראה קרוב אפילו.

יש חלודה שטחית על הדיסקים קצת אבל אצלך נראה מוגזם ויותר משטחי סטנדרטי...

תבקש מהם הסבר מעמיק של מה בדיוק הם הולכים לשים וכמה זמן זה מחזיק.

ותתעקש על זה שזה לא הגיוני אפילו אם הם מנסים למרוח אותך.

פורסם
לפני 6 שעות, אילנהד כתב:

הבנתי שקוראים לזה קליפר מתגובותכם

אז בבקשה תפסיקי לקרוא לזה קאליבר :)

לנושא החלודה, מצד אחד מדובר בחלודה שיטחית שאין לה משמעות מכנית או בטיחותית, מצד שני אני לגמרי מבין את ההשתאות שלך למראה שניגלה. הזכירו פה לחות, אבל הסיבה העיקרית לחלודה שכזו היא דווקא מלח. אם את גרה בקירבה לים אז טיבעי שתתפתח חלודה שכזו. במדינות בהן מפזרים בחורף מלח על הכבישים, נתקלים במיקרים קשים של חלודה ברכבים צעירים מאוד, ואורך חיים ממוצע של רכב לא עולה על 5-6 שנים. כך שמצבנו בארץ יחסית סביר.

בכל אופן, אל תפתחי ציפיות מול היבואן, מכיוון שזו לא נחשבת תקלה, ואין פה משמעות בטיחותית, הסיכוי היחיד שלך לקבל מהם משהו זה רק אם תצליחי בתביעה יצוגית להוכיח שזו מחלת דגם ושיש לה השלכות כלשהן.

אחרת, במקרה הטוב, אם תתלונני המון, תקבלי שובר להחלפת שמן חינם.

לנושא הבלמים, האם הרכב באחריות? אם כן, שישברו את הראש.. שיחליפו קאליפר אם צריך.

אם לא, אני ממליץ בחום לקבל חוות דעת נוספת ממכונאי שלא בהכרח קשור ליבואן אבל מכיר היטב את הדגם. לא סביר שהקאליפר באמת דורש החלפה בקילומטראז שכזה, אולי פירוק וגירוז החלקים הרלוונטים.

יום טוב גם לך

פורסם

השערה שעלתה לי- האם יתכן שהרכב עמד באיזה מקום לח(נמל) לאורך חודשים רבים?

כלומר האם זה 0 קמ שיתכן שעמד הרבה חודשים

או היה אצל היבואן במלאי במשך מספר חודשים בנמל

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אני גר מאוד קרוב לים ועם מאזדה 3 בת 4 עוד ואין טיפת חלודה.(ואני מטפל לבד ברכב ומכיר כל בורג ברכב) 

0 חלודה חוץ מעל הצלחות חלודה שטחית שיורדת תוך 2-3 בלימות וזהו. 

ויש לנו הרבה מאזדות בבית. אין חלודה באף אחד מהם ואני גר מאוד קרוב לחוף בראשון.

תתעקשי עם היבואן,זה לא מצב תקין,אולי בדרך שלו ארצה סבל ״אקסטרא״בספינה בים.

פורסם

שלום

מניסיון של חבר, תשלחי את החומר כולל תמונות אל מר ליאור ברנד מנהל שירות לקוחות מאזדה.

מייל: [email protected].

אנסה לברר עם החבר אם יש לו מייל יותר ספציפי.

בינתיים תשלחי למייל זה.

בהצלחה

פורסם

תודה רבה לכל העונים.

אני חושבת לקחת את הרכב לבדיקה במכון בדיקה או אצל שמאי, שיתנו לי דוח מפורט מה המצב. דיברתי עם שירות הלקוחות והם הסכימו לתקן את החלודה, את הקאליפר הם החליפו במסגרת האחריות.

אני קצת חוששת לקחת את הרכב לתיקון החלודה לפני שיש לי בכתב בדיוק מה צריך לתקן או להחליף.

לא היגיוני לי שרכב בן שנה וחצי במצב כזה, זה לא רכב זול. אני מתגוררת בבניין עם מעל 80 דירות, כל הרכבים חונים באותו המקום, פניתי ל5 שכנים שכולם עם רכבים מעל 3 שנים בחניון, ואין להם חלודה ברכב והם לא שמו זפת. 

הדאגה העיקרית שלי לרכב היא לבטיחות הנסיעה ולזה שאני נכת צה״ל ועוד 2.5 שנים צריכה להחליף רכב, שלא תהיה לי בעיה למכור אותו.

איפה אתם ממליצים לי ללכת? למכון בדיקה? או  לשמאי? האם יש לכם המלצה למקום/מישהו אמין? אני ממש לא מבינה כלום בתחום הזה.

שוב אני מודה לכם מראש,

אילנה ד.

פורסם (נערך)

מכון בדיקה לא יתן לך כלום בסבירות גבוהה-גבוהה מאוד- יגבה ממך מאות ש"ח ותקבלי דף שהכל תקין ברכב-הם אפילו לא מפרקים גלגלים לבדיקה אז או שיראו את החלודה (או יותר נכון ייחסו לה משמעות) או שלא.

לגבי שמאי- אם היתה יד קודמת של הרכב או שהיתהנ כאן חלודה משמעותית יותר אז היה מתעורר חלילה חשד שהרכב כביכול עמד זמן רב או שחלילה נקנה לאחר שעבר אירוע טביעה- אצלך זה לא המצב ולכן ההוצאה הזו מיותרת.

אם היבואן הסכים לטפל בחלודה והחליף על חשבונו את הקאליפר (מימוש אחריות) אז,לא חושב שיש מה לנקוט כרגע בצעדים נוספים.

כן,הייתי ממשיך לעקוב אחר עניין החלודה כדי לראות שאינה חוזרת ואם כן,לא להסס ולחזור לפנות לשירות הלקוחות של היבואן.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...