Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי.

בגדול, נשוי + 2 מהנדס תוכנה (30).

את משבר הקורונה עברתי בצורה יחסית חלקה, ב"ה טפו טפו יש עבודה ואין שום בעיה (יש גם ביקוש נורא גדול בתחום למי שמכיר).

אבל, משבר הקורונה הוליד בי כמה שאלות על העתיד, ייתכנו מצבים בעתיד (גיל\משבר כלכלי נרחב לא משנה מאיזו סיבה) שכבר לא יהיה ביקוש למקצוע שלי כמו היום.

חשבתי ללמוד משהו מקצועי ולקבל תעודה\רישיון, סוג של ביטוח כלכלי שיהיה עוד אפיק עבודה במידה וצריך (נקווה שלא)

חשבתי על קורס חשמלאי מעשי תלת פאזי - בקצרה, קורס ערב, פעמיים בשבוע למשך שנה בעלות של כ9,500 ש"ח, שבסופו מוענק רישיון חשמלאי עוזר ותעודת חשמלאי מעשי תלת פאזי, שאחרי שנתיים ניסיון כעוזר, מקבלים רישיון חשמלאי מעשי (כיום זה 1*40 אמפר, בעתיד יהיה 3*40).

אני מגדיר את עצמי יחסית טכני ומעדיף לפתור דברים בבית אצלי או אצל המשפחה הנרחבת בעצמי לפני קריאה לאיש מקצוע.

כמובן שאין שום צורך או רצון לעסוק בזה כרגע, אבל תמיד טוב שיהיה.

מה אומרים?

עריכה אחרונה על ידי Shaike.Zam

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

בס"ד
אתה מודע לכך שאתה אמור מעשית לעבוד תחת חשמלאי בעל רשיון גבוה יותר ולהראות תלושי שכר ובחינה בכדי להתקדם ברשיונות?
אם אתה לא עובד בתחום, זה תהיה בעיה להתקדם הלאה, כך זה היה בכל אופן כשאני הוצאתי רישיון.
גם מהפן המעשי, אם לא תעבוד באופן רציף, הרמה המקצועית שלך תהיה נמוכה וגם מסוכנת כיוון שאתה עובד עם חשמל.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

כן, רשמתי שאחרי שנתיים ניסיון כעוזר (מתחת לחמשלאי מוסמך)

פשוט אם קיים לי רישיון כזה, אני יכול להתחיל לעבוד בזה נניח גם עוד 15 שנה.

פורסם

זה יצריך ממך ללכת לעבוד שנתיים מתחת לחשמלאי = להיות פועל בעבודה שחורה בשכר מינימום.

האם מהנדס תוכנה יכול להרשות לעצמו את זה?

אצלי בסופו של דבר זה נפסל בבגלל דבר כזה

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

בס"ד
אתה נדרש לחדש את הרשיון כל 3 שנים, אם אתה רוצה שהרשיון שלך יהיה בתוקף.
לא תשלם, הלך הרשיון ואתה צריך להתחיל פרוצדורה מול המשרד לרישוי חשמלאים

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
לפני 5 דקות, om2 כתב:

זה יצריך ממך ללכת לעבוד שנתיים מתחת לחשמלאי = להיות פועל בעבודה שחורה בשכר מינימום.

האם מהנדס תוכנה יכול להרשות לעצמו את זה?

אצלי בסופו של דבר זה נפסל בבגלל דבר כזה

ברור שלא ואני גם לא רוצה. זה תוכנית לא ב' אפילו, זה רק למקרה חירום כמוצא אחרון בעתיד (אפילו לגיל 50+).

ציטוט

בס"ד
אתה נדרש לחדש את הרשיון כל 3 שנים, אם אתה רוצה שהרשיון שלך יהיה בתוקף.
לא תשלם, הלך הרשיון ואתה צריך להתחיל פרוצדורה מול המשרד לרישוי חשמלאים

לא רואה בעיה לחדש כל שלוש שנים.

פורסם (נערך)

מתעלק.

מחשבה דומה עברה בראש שלי (אני מהנדס אלקט' בן 50, עם כ-24 שנות ניסיון). חשבתי על האפשרות להרשם ללימודים (אבל לא להגיע בפועל, אלא ללמוד לבד, ורק להבחן) כחשמלאי, ע"מ שיהיה לי מקצוע חליפי.

כמגייס, אני רואה יותר מדי בני 50+ שלא מוצאים עבודה, וחושש שיגיע יום בו אני אהיה אחד מהם. 

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם
לפני 13 דקות, yuvk כתב:

מתעלק.

מחשבה דומה עברה בראש שלי (אני מהנדס אלקט' בן 50, עם כ-24 שנות ניסיון). חשבתי על האפשרות להרשם ללימודים (אבל לא להגיע בפועל, אלא ללמוד לבד, ורק להבחן) כחשמלאי, ע"מ שיהיה לי מקצוע חליפי.

כמגייס, אני רואה יותר מדי בני 50+ שלא מוצאים עבודה, וחושש שיגיע יום בו אני אהיה אחד מהם. 

בדיוק על זה אני מדבר, בגיל 50+ שכבר יהיה קשה למצוא עבודה בתחום, ביקוש לחשמלאים כנראה שתמיד יהיה.

למה לא ללמוד עכשיו שעוד אין את הלחץ של הילדים (הם כרגע תינוקות)?

אגב, נוכחות חובה 80% בקורס.

פורסם

רק חשבתי על הרעיון, לא עשיתי שום דבר בכיוון.

אני מניח שאם אמצא את עצמי ללא עבודה, במקביל לחיפוש עבודה, ארשם ללימודים כאלו.

גם ביקוש למהנדסים כנראה תמיד - הבעייה היא הביקוש למהנדסים בני 50+.

:turn-l:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

למה שמישהו ירצה לשכור חשמלאי בן 50 שאין לו שום ניסיון בתחום?

לדעתי, אם אתה רוצה ללמוד מקצוע נוסף זה בתנאי שאתה עוסק בו במקביל, אפילו כתחביב ולאו דווקא כעבודה נוספת. כי אם לא, אין טעם בתעודה יפה שלא עומדת מאחוריה שום יכולת אמיתית.

למה אין ביקוש למהנדסים אחרי גיל 50? זה לא אמור להיות ההפך? בגיל 50 אחרי 25 שנה במקצוע כבר ראית הכל ויש לך המון ניסיון.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בתור מהנדס תוכנה בן 45 (כמעט 46) אני לא חושב שיש בעיית ביקוש למהנדסים בגיל הזה. אני מחפש עכשיו עובד ומראיין אנשים גם בגילאי 50+ ו-60+.

בלי להעליב אף אחד, הניחוש שלי הוא שהמערכת נוטה לקדם את המוצלחים יותר, ולכן תראה יותר תלונות על קושי במציאת עבודה בגילאים מבוגרים. אני מאוד אשמח למצוא מישהו מבוגר עם המון ניסיון שפשוט לא התקדם כי הוא נהנה לכתוב קוד.

לדעתי ללמוד עכשיו לאיזו תעודה מקצועית במחשבה לעבוד בזה בעוד 15-20 זה בזבוז כסף וזמן מוחלט. אתה לא תזכור כלום ממה שלמדת, ואף אחד לא יעסיק אותך על סמך תעודה בת 15. אפילו לא בצחוק.

יש כל מיני תתי תחומים של תוכנה שהם לא ממש פיתוח כמו למשל תמיכה, אינטגרציות, אולי אפילו אוטומציה. תמיד יש ביקוש לעובדים טובים, גם אם לא מוצאים את התפקיד הכי מדהים בסטארטאפ הכי מבטיח זה לא אומר שאי אפשר למצוא עבודה.

• אהבתי 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אישית אני מעדיף להיות חשמלאי מאשר לכתוב אוטומציה 🤣

יש דרישה לחשמלאים עוזרים, העיקר שיש רישיון (לא תעודה).

פורסם

הביקוש למתכנתים רק הולך וגובר, המספרים הצפויים לשנים הקרובות מדברים על הכפלה תוך שני עשורים. כל עוד אתה מקפיד לא להתקבע לתוך מה שנוח לך ומקפיד להרחיב אופקים בתחום תוך כדי עבודה, אין ממה לחשוש.

בלי קשר, מומלץ להרחיב את מעגל ה"דברים שאני מסוגל לעשות" בעזרת תחביבים למיניהם. לא לימודים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מסכים אותך (בזמני החופשי, כמה שהוא קיים, תמיד מעדיף ללמוד טכנולוגיות חדשות)

בכל אופן, אי אפשר להיות חשמלאי כתחביב, אפילו אסור מבחינה פלילית

• תוכן חדש...