Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, pooh-bear כתב:

בתור מהנדס תוכנה בן 45 (כמעט 46) אני לא חושב שיש בעיית ביקוש למהנדסים בגיל הזה.

אני בן 47.

החלפתי עבודה לפני כ3 שנים וקיבלתי יותר מהצעה אחת.

אבל....

בהחלט יש חברות "צעירות דינמיות באוירה תוססת" שלא ששות להעסיק מבוגרים.

אני זוכר את מקום העבודה הראשון שלי. שיא תקופת בועת הדוט קום. חברות חיפשו עובדים בכל חור והיה בונוס של 4K דולר למי שמביא מהנדס.

חבר שלי שאל את המנהלת כ"א אם הוא יכול להביא קו"ח של מהנדס בן 60. היא נתנה בו מבט של "נראה לך?".

יש חברות כמו אינטל, שכל כמה שנים עושות ניקוי אורוות, ומפטרות מסה של עובדים.

כמובן שלא יגידו שזה בגלל גיל, אלא בגלל ביצועים, אבל בפועל הרוב המוחלט של המפוטרים הם בגילאים מבוגרים, ש"פתאום" הפכו לעובדים לא טובים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

זורק עוד כמה רעיונות מהקרובים:

1. ייעוץ משכנתאות - לא צריך רישיון, מכיר מישהו שעושה את זה "מהצד" במקביל למשרה מלאה.

2. שיעורים פרטיים במתמטיקה\אנגלית לכיתות א-ט , שכר גבוה ואפשר לעבוד מהבית. אבא של חבר קרוב עושה את זה כבר כמה שנים.

3. תעודת הוראה - היום בכל בית ספר יש מגמות הנדסת חשמל,תוכנה,מדעי המחשב,פיזיקה,רובוטיקה - אפשר לעשות תעודה "ולתת" כמה שעות שבועיות עכשיו או מאוחר יותר

לאמיצים:

4. שמאות מקרקעין - מסלול ארוך ולא זול, אבל נוח מאוד לשמאים מהצד, לא יודע עד כמה נוח לשלב את זה עם חיים במשרה מלאה.

פורסם

בכל פעם שאני מגייס אני רואה את כמות המועמדים המבוגרים שמתקשים למצוא עבודה. חלקם מוצא תעסוקה כקבלן משנה זמני. עוד תופעה שלמדתי לזהות ולא להיות מופתע ממנה היא זיוף ותק למטה - כשכותבים "מעל 15 שנות ניסיון" אני בודק ומברר את המספר האמיתי, לעיתים הוא 25 ומעלה (אבל המועמדים חוששים להתפס כזקנים מדי ולכן מטשטשים).

אני (וגם החברה שלי) אינני עושה אפלייה על רקע גיל (מרבית הגיוסים בשנים האחרונות הן של ותיקים מאוד), אבל נוצר חוסר של עתודה ו"דור המשך" ולכן יש לחץ מובן לגייס צעירים.

:turn-l:
פורסם
לפני 57 דקות, Katom כתב:

זורק עוד כמה רעיונות מהקרובים:

1. ייעוץ משכנתאות - לא צריך רישיון, מכיר מישהו שעושה את זה "מהצד" במקביל למשרה מלאה.

2. שיעורים פרטיים במתמטיקה\אנגלית לכיתות א-ט , שכר גבוה ואפשר לעבוד מהבית. אבא של חבר קרוב עושה את זה כבר כמה שנים.

3. תעודת הוראה - היום בכל בית ספר יש מגמות הנדסת חשמל,תוכנה,מדעי המחשב,פיזיקה,רובוטיקה - אפשר לעשות תעודה "ולתת" כמה שעות שבועיות עכשיו או מאוחר יותר

לאמיצים:

4. שמאות מקרקעין - מסלול ארוך ולא זול, אבל נוח מאוד לשמאים מהצד, לא יודע עד כמה נוח לשלב את זה עם חיים במשרה מלאה.

אם כבר, אז אני רוצה משהו יותר טכני.

מתלבט בין חשמלאי מעשי לבין מנעולן.

יותר מעדיף חשמלאי, למרות שכמנעולן אני יכול לעשות גם כיום כמה ג'ובות מהצד

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

מה לגבי משהו שיוסיף לך קרדיט בתור מהנדס תוכנה?

כמו לעשות הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה בלימודי ערב למשל.

אם אתה לא מתכוון לעבוד בחשמל בניין פול טיים אין צורך ברשיונות שצריך להוציא, אבל זה יכול לקדם אותך במקצוע העיקרי שלך, אם תדע להתעסק גם בחומרה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

מהנדס תוכנה צעיר, נ+2, מניח שעובד בהיקף מלא וזקוק להכנסה מכסימלית - איפה בלו"ז תדחוף.לימודים ו/ או עבודה נוספת?

תלמד עכשיו מקצוע שמכניס מעט ואז תחסור לתוכנה, כי ממנה תתפרנס היטב - והלימודים האחרים יחלידו. בעוד 15 שנה לא תזכור כלום.

האם יש לך גיבוי כלכלי? במה עוסקת אשתך? התחושה שלי היא שאם אין בכוונתך לשנות מסלול לחלוטין אתה צריך להמשיך לעסוק במקצוע שלך, לטפל במשפחה ולחסוך לשעת צרה. אלא אם אתה רוצה להשקיע במסלול אקדמי אחר ולשנות כיוון לחלוטין.

דרך אגב, מישהו הציע להוציא רשיון הוראה. לא בטוח שהרעיון רע, אבל הניסיון של אשתי (37 שנים בחינוך, כולל ניהול בית ספר) הוא שמעטים מאנשי ההייטק מחזיקים מעמד מול כיתה שבה 30 בני תשחורת. הוראה אחד על אחד זה סיפור אחר, לא מצריך הכשרה מיוחדת אלא רק חידוד היכולות בתחום שמלמדים (מתמטיקה? פיזיקה?), וניצול כל הסבלנות שלך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

מה לגבי משהו שיוסיף לך קרדיט בתור מהנדס תוכנה?

כמו לעשות הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה בלימודי ערב למשל.

אם אתה לא מתכוון לעבוד בחשמל בניין פול טיים אין צורך ברשיונות שצריך להוציא, אבל זה יכול לקדם אותך במקצוע העיקרי שלך, אם תדע להתעסק גם בחומרה.

אני כבר הנדסאי אלקטרוניקה - פחות מושך אותי, מה גם שזה לימודים של שנתיים שקצת יותר דורשים מחשמלאי מעשי

ציטוט

מהנדס תוכנה צעיר, נ+2, מניח שעובד בהיקף מלא וזקוק להכנסה מכסימלית - איפה בלו"ז תדחוף.לימודים ו/ או עבודה נוספת?

אין בעיה ללמוד פעמיים בשבוע בשעות 17:00

וזה רק לשנה

עריכה אחרונה על ידי Shaike.Zam

פורסם

הנדסאי זה לא שנה, זה מינימום שנתיים, אם אתה עובד.

מצד שני זה נראה כמו משהו שייתן לך תועלת במקצוע, ויהיה פחות סיכוי שתהיה בלי עבודה בגיל 40-50 (למרות שלא חסר מהנדסי תוכנה בגילאים האלה).

עדיף על כל מיני קורסי שקר כלשהו שלא ברור מה הם יכניסו לך, אלא אם אתה רוצה לשנות מסלול מחדש לגמרי.

אבל בוא נגיד ככה שאתה מאוד תתאכזב מלרדת משכר של מהנדס תוכנה לחשמלאי או מנעולן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש עוד עניין - תלמד עכשיו, בעוד 20 שנה תהיה חלוד וחא מעודכן, שכן לא עסקת במקצוע, ואולי הוא יהיה לא רלוונטי.

באותה מידה אתה יכול ללמוד נהיגת רכב משא או משהו כזה, גם אם תחליד תוכל להתרענן עם כמה שיעורים. הבעיה (שהיתה בתקופה שלי) היא שאתה עלול להפוך לנהג במילואים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, sperial כתב:

הבעיה (שהיתה בתקופה שלי) היא שאתה עלול להפוך לנהג במילואים.

יש את זה גם היום, במיוחד לנהג משא כבד. צה"ל רואה, צה"ל לוקח.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם
לפני 9 דקות, vadim6385 כתב:

הנדסאי זה לא שנה, זה מינימום שנתיים, אם אתה עובד.

מצד שני זה נראה כמו משהו שייתן לך תועלת במקצוע, ויהיה פחות סיכוי שתהיה בלי עבודה בגיל 40-50 (למרות שלא חסר מהנדסי תוכנה בגילאים האלה).

עדיף על כל מיני קורסי שקר כלשהו שלא ברור מה הם יכניסו לך, אלא אם אתה רוצה לשנות מסלול מחדש לגמרי.

אבל בוא נגיד ככה שאתה מאוד תתאכזב מלרדת משכר של מהנדס תוכנה לחשמלאי או מנעולן.

שוב, הנדסאי זה לא רלוונטי. אני כבר הנדסאי אלקטרוניקה

ותקרא למעלה, אני לא רוצה לעשות הסבת מקצוע, זה רק ליתר ביטחון למקרה ולא תיהיה תעסוקה.

קורס חשמלאי זה לא קורס שקר

פורסם (נערך)

שייקה - הבעיה היא שאתה מסתכל רחוק מעבר לאופק. אולי רחוק מדי. הלימודים כעת יהיו לא רלוונטיים בעוד 20 שנה כיוון שלא רק עולם התוכנה ישתנה, גם עולם החשמל ואולי אפילו המנעולים. מה יצא לך מקורס חשמלאים כעת? אתה תזכור משהו בעוד 20 שנה? יהיה לך מושג מה התקנים המעודכנים?  תהיה לך בכלל יכולת להתחרות בבוגרים צעירים וחזקים או במי שעובד בתחום, מנוסה ומעודכן?

ההיכרות שלי עם עולם התוכנה קלוש מאד, אבל אני רואה את הבן שלי שנמצא בסטטוס דומה לשלך (חוץ מזה שעדיין אין לו ילדים), עם שעות העבודה שלו אני לא יודע איפה הוא יכול לזרוק סיכה לצורך לימודים פורמליים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1

פורסם
לפני 34 דקות, Shaike.Zam כתב:

שוב, הנדסאי זה לא רלוונטי. אני כבר הנדסאי אלקטרוניקה

ותקרא למעלה, אני לא רוצה לעשות הסבת מקצוע, זה רק ליתר ביטחון למקרה ולא תיהיה תעסוקה.

אז עם תוכנה ואלקטרוניקה כבר יש לך אופק תעסוקתי עד הפנסיה, מה הבעיה?

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

מעטים מאנשי ההייטק מחזיקים מעמד מול כיתה שבה 30 בני תשחורת

נכון גם אני שומע לא מעט על זה, כתבתי מתוך מחשבה שבמגמות כמו מדעי המחשב והנדסת תוכנה בדרך כלל התלמידים שם כי הם רוצים להיות שם ולא כי לא הייתה להם ברירה אחרת.

בכללי אני חושב כמו ספריאל, ללמוד משהו טכני כביטוח להכנסה שאולי תגיע בעוד 10-20-30 שנה זה חסר טעם. 

לדעתי עדיף לחסוך את העלות של התעודה ולשים עוד כמה שקלים בצד לכל צרה, את הזמן שתכננת לנצל ללימודים תשקיע בתחביבים או בלהשתפר במקצוע שלך וככה תשאר רלוונטי לזמן ארוך יותר.

פורסם
לפני 23 דקות, vadim6385 כתב:

אז עם תוכנה ואלקטרוניקה כבר יש לך אופק תעסוקתי עד הפנסיה, מה הבעיה?

אין בעיה, פשוט עוד אפיק תעסוקתי למקרה ש...

• תוכן חדש...