Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פבל תודה על כתיבה מרתקת, כרגיל. 

ככ מרתקת שהעלתה בי סקרנות לבדוק את שאר המפרט.

מרצדס בהחלט ממשיכים בחדשנות בלתי מתפשרת במערכות בטיחות.

מצאתי במפרט את גם זה, מעניין איך הם מיישמים את זה 🙃

Sound® SAFE-PRE מערכת לסיוע להפחתת נזקי שמיעה כתוצאה מתאונה

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

פורסם
לפני 5 שעות, פבל כתב:

אני לא חושב שכאן זה יותר זול, כי המסכים שמותקנים במכוניות יוקרה מאוד איכותיים וקשה לי מאוד להאמין שהם זולים יותר לקניה (מרצדס לא מייצרת את המסכים האלה בעצמה) מאשר לייצר לוח שעונים אנלוגי. המטרה פה היא כדי שיהיה אפשר להציג לנהג הרבה יותר אינפורמציה מאשר רק מהירות וסל"ד. בחלק ממצבי התצוגה במרצדס (ואאודי, ובמוו, ועוד כמה), המהירות והסל"ד מוצגים מאוד בקטן (הסל"ד בחלק מהמצבים בכלל לא מוצג) ועל כל המסך מוצגת מפת ניווט, או הדמיה של מערכות הבטיחות, או תצוגת ראיית לילה וכו'. קצת 😜

אתה מסכים איתי שזה נראה רע?

מרצדס S קלאס 2021

אני מקבל את זה שהמסך יהיה יותר ורסטילי, אבל לפחות שיעצבו את הדשבורד סביב המסך. פה זה נראה כמו גוף זר.

כאילו הדשבורד הפסיק לעבוד, ומישהו תקע טאבלט שחיבר לOBDII

אני מכיר מישהו שעשה דבר דומה במציאות, עם גולף IV, שהלך לו ספידומטר, אז הוא תקע שם סמארטפון ישן שמציג מהירות מהGPS.

ממש high tech, low life

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יצא לי לאחרונה לצפות בביקורת של Top Gear על S Class 1991 (קישור). השנים עוברות ומרצדס מצליחים לשמור על עליונות טכנולוגית בלתי מתפשרת ב-S Class חרף התחרות הלא קלה מבית ומחוץ. בהחלט הישג מרשים.

• אהבתי 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
לפני שעה, Dudi2 כתב:

Sound® SAFE-PRE מערכת לסיוע להפחתת נזקי שמיעה כתוצאה מתאונה

זאת מערכת שברגע שהרכב "מבין" שעומדת לקרות תאונה (אלוהים יודע איך הוא מבין את זה, והאם ההבנה הזו מוגבלת לסיטואציות מסוימות) היא מפיקה צליל מיוחד שנקרא "רעש וורוד" שגורם להתגמשות של איזה שריר (שוב, אלוהים יודע איך), ואז כשהתאונה קורית ויש את רעשי הפיצוח, הקריעה, השבירה והפיצלוח המאוד חזקים, הרעש אמור להפחית את הנזק שנגרם למערכת השמיעה. 

בסרטון הזה יש הסבר. את הרעש עצמו שומעים ב-2:12. 

לפני שעה, vadim6385 כתב:

אני רוצה להגיד "לא", אבל יש לי תחושה שזו לא התשובה שאתה מחפש...? :laugh:

אני כן מסכים שמהזווית שהתמונה הזו צולמה זה נראה קצת דבילי, אבל ממושב הנהג זה ממש בסדר ולא נראה מוזר. היה אפשר להוסיף עוד איזו קונסטרוקציה מאחורי המסך כמו ב-E הנוכחית וב-EQC, אבל כאמור, כשיושבים במושב הנהג זה נראה בסדר. מה שכן נראה כאילו שזה אמור להיות פח משרדי זה הבור הענק של התצוגה העילית עם ה-lip המוזר בחלק הקדמי שלו. 

לפני שעה, vadim6385 כתב:

ממש high tech, low life

מעולה! אני אאמץ ברשותך.

לפני 24 דקות, shugiflex כתב:

יצא לי לאחרונה לצפות בביקורת של Top Gear על S Class 1991 (קישור)

זבלונים, הם מיחזרו את המשפט הראשון של הסרטון הזה מאוחר יותר, כשהם עשו פרסומת לשירוקו דיזל. 

• מעניין 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

מרוב שהסתנוורנו מהמסכים והפנסים, לא דיברנו על עוד משהו מעניין:

למרות בסיס גלגלים ארוך יותר מהדגם היוצא, רדיוס הסיבוב קטן ב2 מטר. בעזרת היגוי בציר האחורי. עיקר הפיתוח הושקע בכך שחלקים המכאניים של ההיגוי האחורי לא יעשו רעש ויטרידו את מנוחתם של יושבי המושבים האחוריים המכובדים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 4 שעות, פבל כתב:

זאת מערכת שברגע שהרכב "מבין" שעומדת לקרות תאונה (אלוהים יודע איך הוא מבין את זה, והאם ההבנה הזו מוגבלת לסיטואציות מסוימות) היא מפיקה צליל מיוחד שנקרא "רעש וורוד" שגורם להתגמשות של איזה שריר (שוב, אלוהים יודע איך), ואז כשהתאונה קורית ויש את רעשי הפיצוח, הקריעה, השבירה והפיצלוח המאוד חזקים, הרעש אמור להפחית את הנזק שנגרם למערכת השמיעה. 

אני כבר רואה אנשים פוסט טראומתיים אחרי תאונה בS קלאס לא יכולים לשבת יותר במרצדס או מאבדים עשתונות למשמע הסאונד הזה

פורסם
לפני 17 שעות, אליהו שבת כתב:

לא הבנתי מה מטרת תא הכפפות ללא מכסה מעל הלוח מחוונים?

לדעתי הדגם הקודם כמה רמות מעל בנראות.

אני לא יודע אם אתה צוחק או לא, אז אני אסתכן בלצאת סאחי רצח ואענה ברצינות.

זה הפתח של התצוגה העילית. היא פשוט ממש ממש גדולה ב-S קלאס, אז צריך גם פתח הקרנה גדול. 

לפני 17 שעות, amosbmw כתב:

מרוב שהסתנוורנו מהמסכים והפנסים, לא דיברנו על עוד משהו מעניין:

למרות בסיס גלגלים ארוך יותר מהדגם היוצא, רדיוס הסיבוב קטן ב2 מטר. בעזרת היגוי בציר האחורי. עיקר הפיתוח הושקע בכך שחלקים המכאניים של ההיגוי האחורי לא יעשו רעש ויטרידו את מנוחתם של יושבי המושבים האחוריים המכובדים.

לא התייחסתי לזה באייטם כי זה לא עבר את רף המגניבות ביחס לדברים האחרים, וזה גם מהדברים שאני מניח שכולם כתבו עליהם, אז לא טרחתי.

מה שמגניב פה הוא לא עצם הקיום של מערכת היגוי אחורי, זה קיים כמה כבר אי-אילו שנים בתצורה אקטיבית, והיה קיים לפני עשרות שנים בצורה פאסיבית. החלק הכי מגניב פה הוא כמה היגוי המערכת מסוגלת לייצר. במהירות נמוכה הגלגלים האחוריים יכולים להסתובב עד 10(!) מעלות, בניגוד ל-5 מעלות באאודי A8 (לא מצאתי את הנתון של לקסוס LS, ובבמוו סדרה 7 משתמשים באותו A few degrees מאז 2016 ועד לאחרונה). אני חייב להגיד שעד היום, במכוניות עם היגוי אחורי שנהגתי בהן עד היום לא ממש הרגשתי שינוי מרעיש. נראה אם הפעם זה ישתנה.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)
בתאריך 24.12.2020 בשעה 16:06, vadim6385 כתב:

מרצדס S קלאס 2021

אני מקבל את זה שהמסך יהיה יותר ורסטילי, אבל לפחות שיעצבו את הדשבורד סביב המסך. פה זה נראה כמו גוף זר.

כאילו הדשבורד הפסיק לעבוד, ומישהו תקע טאבלט שחיבר לOBDII

אני מכיר מישהו שעשה דבר דומה במציאות, עם גולף IV, שהלך לו ספידומטר, אז הוא תקע שם סמארטפון ישן שמציג מהירות מהGPS.

ממש high tech, low life

הדבר היחיד ש"נראה רע" ו"כמו גוף זר" בתמונה הזו זה ההגה.
ברגע שתוריד אותו הכל יראה שם טבעי לחלוטין. חכה זה יגיע מתישהו, בינתיים נסבול.

מה זה "רעש וורוד"? זה הצליל של נפיחה של דוגמנית של ויקטוריה?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 13 שעות, farkash7 כתב:

מה זה "רעש וורוד"? זה הצליל של נפיחה של דוגמנית של ויקטוריה?

רעש וורוד הוא צליל בעל ספקטרום תדרים כזה שההספק לכל מרווח תדרים הוא ביחס הפוך לתדר האות. השם רעש ורוד נובע מהצבע הוורוד של אור שמופק מספקטרום כזה. 
הנה עשר שעות של רעש וורוד.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...