Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

בעולם שבו יש מאות הרוגים ואלפי פצועים בתאונות דרכים בשנה, כנראה שיש למערכות האלו קצת יותר מקום. גם אני תמיד חד ומפוקס ומרוכז בנהיגה. אבל נהגים טועים. כוללם. ללא יוצא מן הכלל. וזה לא תמיד נגמר בתאונה. לפעמים כן. ולכן יש מקום וצורך במערכות בטיחות מסוגים שונים.

לא אמרתי שזה לא נחוץ, וגם לא הייתי קונה רכב חדש בלי הדברים האלה.

אני מבין גם במקרה של תאונה רצינית בהונדה סיויק 2002 אהיה כנראה יותר מת מאשר בהונדה סיויק 2020.

וזה יתרון עצום של חדש לעומת משומש, כי אם יש משהו שבאמת התקדם בצורה מטורפת בשנים האחרונות, זה מערכות בטיחות אקטיבית (וגם פסיבית).

אבל אפשר גם להסתדר בלי בקרת שיוט, שמירה על נתיב או מצלמת רוורס. עצם העובדה שזה לא חסר לי יותר די, לפחות מבחינת נוחות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 דקות, Haim_gds כתב:

עם כל הכבוד, רצוי כי צעיר עם הכנסה נמוכה ירכוש רב-קו ולא רכב

ואם הוא גר באיזה חור בלי תחבורה ציבורית?
אבל זה לא העניין, יש הבדל בעלויות. יש מי שמוכן ויכול לשלם אותו ויש מי שמעדיף שלא. אחרת כולם היו נוסעים ברכבי פאר משומשים ובקושי היינו רואים מכוניות מיני בכבישים.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 32 דקות, EliC25 כתב:

זה ESP.

ASP זו שפת תכנות...

ASP זה השם הקודם של SaaS, אבל כולנו הבנו אז בו נתקדם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 20 דקות, Haim_gds כתב:

עם כל הכבוד, רצוי כי צעיר עם הכנסה נמוכה ירכוש רב-קו ולא רכב

ואם רכישת רכב תתן לו ניידות שתאפשר הכנסה גבוהה יותר בטווח קצר או ארוך?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

זה כמעט 1000 שקל הפרש עוד לפני שישבת באוטו והנעת. יש אנשים שבשבילם זה משמעותי (במיוחד צעירים עם הכנסה נמוכה).

אולי ספציפית בקאמרי זה לא ככה כי זה טויוטה אבל בדרך כלל מכוניות מנהלים מאבדות ערך מהר יותר, כך שבמכירה אתה תקבל משמעותית פחות. תראה למשל כמה עולה קאמרי 2015 לעומת יאריס 2017.

צריכת הדלק כן משמעותית, לפי אתר אוטו צריכה אמיתי של קאמרי היברידית 1:14 ושל איביזה tsi 1:18.  

היום אתה קונה קאמרי 2015 אחרי שהיא כבר איבדה משמעותית מהערך שלה. מפה והלאה אני חושב שקצב ירידת הערך שלה לא יהיה נורא. הנפילה הכי גדולה סופג מי שקנה את הרכב מהחברה והחליט למכור. כמו כמעט כל רכב מנהלים... יש להם ירידת ערך עצומה בשנים הראשונות. 

זה רכב שעלה 200,000 ש״ח כשיצא. היום היא עולה כמו מאזדה 3 משומשת מאותה שנה, וזה היופי. 

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

את ירידת הערך הגדולה סופג יד0 בלי שום קשר לסוג הרכב (מנהלים / ג'יפ / ספורט וכו'..)

לגבי קאמרי ומאזדה 3 באותו המחיר מאותו השנתון, ייתכן אבל אני בטוח שיש הבדל נוסף ומשמעותי לא פחות - מד הקילומטרים.

בדרך כלל רכבים היברידיים נמכרים בלוחות עם ק"מ גבוהים משמעותית, לפחות הסונטות שראיתי בציר 2017 עם 100KM+

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קאמרי 2015 עולה 70K בערך? יאריס 2017 עולה 60K בערך? (שתיהן היברידיות)

בכמה תמכור את היאריס אחרי 3 שנים ובכמה את הקאמרי? אי אפשר לדעת את העתיד, אבל אם תסתכל במחירון יד2, תראה שיאריס 2014 וקאמרי 2012 (כלומר אחרי 3 שנים) עולות שתיהן 50K. כלומר הפרש של 10K לטובת הסופרמיני.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לחזור לבסיס: רכישת רכב רציונלית מצריכה הגדרת הצרכים. זה נכון לכל רוכש רכב, בין אם מדובר בחייל משוחרר ואפילו תלמיד תיכון שמחפש "רכב ראשון", או מנכ"ל חברה גדולה שמחפש רכב נוח עם הרבה נוכחות. העניין הוא שמרבית הצעירים שמופיעים כאן מגדירים את הרכב כזול וחסכוני - אם ביוזמתם ואם בעקבות הדיונים בפורום, שנוטים לחזור על עצמם. ואז, כאשר מתברר כי מדובר ביחיד או זוג צעיר, שגרים במרכז העיר, הצורך שלהם הוא לנסוע לעבודה\סופר\סופ"ש אצל ההורים, ותקציבם לרכישה ולאחזקת הרכב מוגבל, המתבקש הוא רכב קטן. אתה בן של הורים שמוכנים לשים 200 אש"ח כדי לקנות לך רכב, גם לתחזק אותו בהמשך? תהנה מג'יפון מפונפן, אבל אתה ממש לא ה"צעיר" הטיפוסי בפורום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הוא כתב במפורש 60,000 שח. 

לא בן להורים עשירים, לא 200,000 שח. 

פות"ש - תקנה מה שעושה לך טוב, בגבולות היכולת הכלכלית שלך. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כמו שחלק כתבו פה גם אני נמנה אם אלה שלא ימליצו לאף אדם(אלא אם הוא לא מתכוון לנסוע כמעט בכלל נסיעות בין עירוניות) רכב מיני,

מי שיש לו מצוקת חניה אדירה אז כן שיעשה את החושבים שלו ויקח אוללי סופר מיני משום שרכב מיני בכביש בין עירוני, בקצב נסיעה גבוהה יהיה פחות בטוח ויציב מרכב גדול יותר.

ועלויות החזקה, על מה אנחנו מדברים פה? עוד ליטר שמן בטיפול? עוד חצי ליטר שמן?, בנזין אולי אבל כשהרבה אנשים מדברים על רכבים ישנים שהצריכה שלהם בכל מקרה תהיה מאוד דומה ומציעה הבדל קטן בעיקר אצל מי שנוסע גם בכבישים בין עירוניים ברכבים ישנים כמעט ולא יהיה הבדל, אולי בחדשים כן יהיה הבדל מורגש יותר אבל מאמין שגם ההבדל הזה ניתן לגישור על ידי נסיעה מתונה למי שממש חשוב, בעיני לא הבדל שמצדיק.

והגורם הבטיחותי והיציבות של רכב מיני בכביש בין עירוני באמת זה מבחינתי האקס פקטור ללמה לא.

ובואו בטיחות זה גם נוחות נסיעה אשר תורמת לרוגע והריכוז של הנהג.

לפותח האשכול אמליץ לרשום אם באזורו יש מצוקת חניה או לא, כמה בין עירוני נראה לו הוא יסע וכך או כך ללכת על רכב מקטגוריית סופר מיני ומעלה

פורסם
לפני 3 דקות, online כתב:

היציבות של רכב מיני בכביש בין עירוני באמת זה מבחינתי האקס פקטור ללמה לא.

למה שלרכב מיני תהיה בעיית יציבות יותר מכל סוג רכב אחר?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לפני 16 שעות, חן ג. כתב:

למה שלרכב מיני תהיה בעיית יציבות יותר מכל סוג רכב אחר?

בסיס גלגלים קצר יותר, צמיגים ברוחב קטן יותר, משקל קל יותר(למרות שזה לא בהרבה לכן מרווח בסיס הגלגלים ועובי הצמיגים יותר רלוונטים לחוסר היציבות לעומת רכבים גדולים יותר)

עובי צמיגים=רוחב הכוונה

התבלבלתי בין עובי לרוחב וזו הייתה טעות קריטית כי תכלס פחות עובי ויותר רוחב שווה יותר יציבות לעומת פחות רוחב ויותר עובי

חח מקווה שברור

למי שפחות הבין אותי הסכם במידת צמיג קטנה יותר שמזכירה יותר צמיג אופניים מאשר צמיג של כלי תחבורה שאמור לנסוע במהירות 110 קמש עם רוחות צד,(רכב עם צמיג דק בזמן תאונה\בכל זמן נתון יהיה פחות יציב מצמיג רחב יותר)

פורסם (נערך)
לפני שעה, online כתב:

משקל קל יותר

פחות משקל מגביר יציבות, יו קנואו...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

7 עמודים? 

וזה עוד כשהפורום הזה יודע כבר מ2017 שלאאוטלנדר יש פוזה של רווק? נו באמת...

פות"ש, תקנה מה שעושה לך טוב ומתאים כלכלית. 

אישית, הייתי מעדיפה להתנייד בסופר מיני צעירה, עם מנוע טורבו קטן, בקרת שיוט אדפטיבית ואנדאראויר אוטו\אפל קאר פלי ולא באאוטלנדר דור קודם (ויצא לי לנהוג באחד) או רכב מנהלים באורך של ספינה. אבל שוב, עניין של טעם. 

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אאוטלנדר ושות' זה איטרציה קצת יותר מודרנית של מיניוואן/סטיישן משפחתית.

ראו סטיישן מיצה את עצמו - אז ניפחו אותו לגובה, הזיזו את המושבים קדימה, הוסיפו שורה שלישית (איפה שלא היה, כי היו גם סטיישנים עם 7-8 מושבים), וקראו לזה מיניוואן.

ראו שמיניוואן זה לא מגניב, אבל ג׳יפ זה סמל סטטוס, אז הגביהו את המיניוואן, שמו לזה קצת פלסטיקים שחורים מסביב כדי שיהיה יענו קשוח, הקטינו קצת, וקראו לזה קרוסאובר.

בפועל - בעיני צעירים, הסטיישן/מיניוואן/קרוסאובר גדול זה משהו שמסמל שעכשיו החיים נגמרו, ויש ילדים, משכנתא, אישה שכואב לה הראש מתי שנוח לה/בעל עם חשבון גריינדר סודי.

מצד שני רכב קטן זה משהו שעדיין צעיר ומגניב, אז זה למה זה מתאים לצעירים. כי משווקים אותו בתור צעיר ומגניב.

כמו שרכב מנהלים משווק לקהל היעד של מנהלים/אנשי עסקים, וקרוסאובר פונה לאנשי משפחה.

• אהבתי 3

• תוכן חדש...