Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלה אחורי בפוקוס ST Line

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

״ארץ פרא״ אני ממש לא מחפש להציק לך. רק רושם לך מה הרושם שמתקבל מההודעות שלך. אתה מציין דברים שמאד מפריעים לך, אבל הם היו ידועים במעמד הקניה, כלומר יכולת לפסול את הרכב על הדברים האלה.

צריכת דלק היא משהו שקל לבדוק. אף פעם לא מסתכלים בפרוספקט כי הנתונים שם לא קשורים למציאות.

מה שעושים זה מסתכלים על מבחני דרכים. שם רושמים מה צריכת הדלק בפועל. גם בלי להסתכל על מבחני דרכים שילוב של מנוע טורבו 1.5 ליטר עם גיר פלאנטרי רגיל הוא לא מבשר טובות לתנועה עירונית.

מבחינת המתלה, שוב ידעת איזה מתלה תקבל. ידעת גם שיש סיכוי שמתישהו יגיע המתלה החדש. בכל מקרה משתמשים אחרים מעידים פה שההבדל לא כזה גדול.

לגבי הבעיות במוסך זו כבר בעיה אחרת.

אציין שנראה שזו לא הפעם הראשונה שאתה בוחר ברכב חדש בלי לבדוק כמה הוא מתאים לך. אם אני זוכר נכון בעבר קנית 301 שגם לא היית מרוצה ממנה.

אחד היתרונות בקנית רכב חדש הוא האפשרות לבצע נסיעות מבחן, ולהשוות בין אלטרנטיבות. זה שנתתי לך הצעה לשיפור לפעם הבאה שתקנה רכב חדש לא אומר שאתה צריך להתעצבן/להיעלב.

אתה יכול לא להסכים עם הביקורת שלי זה בסדר. היא לא אישית נגדך חלילה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנועי טורבו אוכלים הרבה דלק בתוך העיר.!

אני עם סיאט איביזה 1.0tsi+dsg עם פחות כוח מהפורד, והאצה ל100 שאורכת שנייה וקצת, יותר מהפורד.

ועם גיר רובוטי כפול מצמד, שאמור להיות חסכוני יותר מגיר פלנטרי.

בתוואי עירוני נטו, אני מקבל צריכה של סביב 1ל10 אפילו 1ל 9 ,ואין איך לברוח מזה, מנועי טורבו אוכלים יותר דלק ממנוע אטמוספרי בתוך העיר, כי הטורבו עובד יותר קשה בתוך העיר, האצות בין רמזורים עליות וכו'

היתרונות של הטורבו מבחינת צריכת דלק, באים לידי ביטוי בכביש בין עירוני ונהיגה רגועה . שם אני מקבל 1ל18 ואפילו יותר מזה, באופן קבוע..

פורסם
לפני 14 שעות, farkash7 כתב:

ואני חושב שזה יגיע לכך שכל מי שקנה ST וקיבל רב חיבורי ידרש להוסיף כסף ע"י דלק מוטורס ובמקביל המחיר של הרב חיבורי יעלה ב8000 שקלים.

אתה רציני תגיד לי?
הגיע רכב במפרט X קנית אותו.
המפרט התעדכן ועכשיו מגיע בתצורה Y טובה יותר ובאותו מחיר.
באסה למי שקנה, מצד שני ברכה למי שיקנה. זה תמיד ככה בכל תחום.

במקום להתעסק בזה תמשיך לדגום עסקאות 0 ק"מ לראות שלא דופקים אותך. יש מצב שעכשיו יגיעו לא מעט ST עם קורת מתח (אבל לא עם רב חיבורי).

כמו שכתוב, זה לא מה שקרה. מס' רכבים הגיעו בטעות עם מפרט נחות. ולא, זה למה שקורה כל הזמן "בכל תחום".

העובדה שנתון מהותי באיכות הרכב שונה משאר הרכבים שנמכרו מאותו סוג ודגם, ושהיבואן הציג כזהים, יש השלכה על ערך הרכב בעתיד, לא רק על איכותו. גם אם הנתון הזה איננו נגיש לציבור, ולא מוצג ללקוחות במסגרת הקניה, זה מוטל על המוכר להציג ללקוח נתון מהותי לגבי המוצר הנבחר, כדי לא ליצור הטעיה, במסגרת גילוי נאות.

לא מדובר פה בעגבניה בסופר, אלא במוצר מורכב, שהמשתמש ההדיוט לא יכול להיות בקיא בתכונותיו והשלכותיהן.

מה שדלק מוטורוס עשו כאן, אם מה שכתבו זה נכון (שהגיעו בטעות אקזמפלרים נחותים), זה חוסר יושר מבחינתם, שלא לאמר חאפריות, שלא לאמר לא לוקחים את הלקוח או את עצמם ברצינות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אני הנחתי שהמפרט שודרג. לא שהגיע משלוח עם קונפיגוציה אחרת בטעות.
אם הגיע משלוח עם קונפיגורציה אחרת בטעות זה מצב אחר. אני לא יודע אם זה המצב, לא ראיתי מפרט של ST שיצא עם המתלה החדש מההתחלה.

אם אינני טועה בעבר הגיע משלוח של טויוטה עם חוסר באביזר בטיחות מסויים בטעות. האביזר הזה היה רשום במפרט מההתחלה. במקרה הזה אי אפשר היה להחביא את זה.
מה דינו של המקרה הזה? תחליטו אתם.
בקשר לשאר הדברים שלך. היבואן לא הציג אותם כזהים. הוא הציג אותם כשונים. משלוח אחד הופיע במפרט עם מתלה X ומשלוח אחר עם מתלה Y.
היבואן לא סיפר לרוכשים שבמשלוח הבא יגיע מתלה אחר זה נכון. פה מדובר בגילוי נאות, אבל הוא מעולם לא הציג אותם כזהים.

אם הייתי במקומו של "ארץ פרא" ובמעמד הקניה הייתי שואל במפורש "האם יש צפי להגעת מתלה Y" הייתי בהחלט מתעצבן. מאוד מתעצבן.
אני לא יודע מה הוא שאל ומה ענו לו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

חייב לציין: 7.8 זו בעיה ספציפית לרכב הזה ולא לכל הפוקוסים . כפי שאמרתי ונאמר פה: גם אני רכשתי את הרכב וצריכת הדלק שלי היא 12-13 עירוני. לכן יש לבדוק זאת במוסך ולתקן את הטעון טיפול.

עריכה אחרונה על ידי print
פורסם

לא ניתן בכלל להסיק ממדידה אחת תצרוכת דלק ועד בעיר זה הזוי ולא ראלי. בנסיעה עירונית משתנים רבים החל ממס התנעות מרובה עליות ירידות רמזורים ופקקים זה לא קנה מידה כלל . מחזק את מה שכתב print האוטו עושה כ 12.5 בדיוק כמו רוב המתחרים שלו פלוס מינוס ליטר לקמ. ממש אין צורך לעורר סנסציה על כל דבר. 

אגב מה אומרים כל רוכשי mg החשמלית פתאום לובינסקי הורידו מחיר ב 10000₪?😩😩😩

• אהבתי 1
פורסם

לא הבנתי?

נתנו לך מוצר שונה ממה שהובטח?

מעבר לזה יעשה היבואן כרצונו, בתום לב או שלא זה עניין שלו ולא שלך.

נ.ב. אין לי מושג איזה מתלה יש לי ברכב, מעולם לא שאלתי/בדקתי, רק יודע שהוא חורק באופן הזוי (פיקאסו עם מתלה בעייתי (ידוע?) שכנראה דורש החלפה ולא מוחלף עקב חוסר תקציב)

פורסם (נערך)

רעידות מהמנוע, מהדשבורד, מהגלגלים... או שזה היה בכלל הכביש?

לפני 23 שעות, Shay Fishman כתב:

האמת, נתוני המסירות מפתיעים אותי מאוד. ציפיתי לראות לפחות כמה מאות של רכבים מהדגם של הst line, כי על הנייר , ובמיוחד מבחינת vfm. זה נראה כמו עסקה משתלמת, ומפתה במיוחד. בעיקר בזמן הזה שמכוניות הסופר מיני הירימו את האף מאוד גבוה , ונמכרות סביב 120K.

האם באמת לרכב יש חסרונות מאוד מורגשים ? כי הסיאט לאון אפילו בסוף חיה, מכרה הרבה יותר רכבים, מהפורד.

האופנה עברה לג'יפונים. מה זה 182 כ"ס לעומת תצוגת שעונים בתלת מימד?!

אם התירוץ של "לשבת גבוה" עוד מובן עם ילדים, כי זה קל יותר להכניס ילד למושב כשהאוטו גבוה, ההחלפה של מבנה המיניוואן (קופסא אחת) בצורה של ג'יפון, כבר נטולת היגיון פונקציונאלי לגמרי. מדובר בחסרונות בלבד. אבל מה לעשות ה-3008 הנוכחית נראית הרבה יותר יפה מהקודמת. אני מודה.

עריכה אחרונה על ידי falou
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

המפרט של הפוקוס אכן השתנה בחודשיים-שלושה האחרונים, מבלי שהיבואן עדכן את הרוכשים בפועל או הרוכשים הפוטנציאליים בדבר השינוי (עד כמה שידוע לי). שינוי אחד היה במתלה האחורי של ה-ST Line (מקורת פיתול לרב חיבורי) והשינוי השני היה שינוי בלו"ז הטיפולים - מ-30K או שנתיים ל-15K או שנה. 

קורה שיש שינויים, אני הייתי מצפה שהיבואן יעדכן לפחות את האנשים שכבר רכשו את הרכב. יש פה אנשים שקנו את הרכב כשבמפרט היה רשום 30K \ שנתיים ולא קיבלו הודעה על שינוי בלו"ז הטיפולים. זה מוזר.

לגבי צריכת הדלק - אצלי באקטיב איקס אני רואה כ-11 ק"מ לליטר בעיר, בנסיעות רגועות. הרכב נסע פחות מ-2500 ק"מ, אז אני לא מתרגש. מקווה שהצריכה תשתפר בעתיד.

פורסם

^

לגבי הטיפול כל 30K, כמו שציינתי אני כבר הייתי במוסך פעמיים, ויועץ השירות שם אמר לי בפירוש, תגיע כל שנה או 15K ולא משנה מה כתוב לך בחוברת,

השאלה באמת מה קורה עם מי שלא יודע ולא יצא לו להיות במוסך בשנתיים הראשונות, כנראה יעשה נזק לרכב שלו.

פורסם
לפני 46 דקות, wildlands2019 כתב:

^

לגבי הטיפול כל 30K, כמו שציינתי אני כבר הייתי במוסך פעמיים, ויועץ השירות שם אמר לי בפירוש, תגיע כל שנה או 15K ולא משנה מה כתוב לך בחוברת,

השאלה באמת מה קורה עם מי שלא יודע ולא יצא לו להיות במוסך בשנתיים הראשונות, כנראה יעשה נזק לרכב שלו.

שאלתי את היבואן. מי שרכש בעת שהיה טיפול כל 30 יכול לטפל כל 30 והאחריות תהיה תקפה. אך מבחינה מכאנית הם ממליצים כל 15.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...