Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השחרור יחסית, יחסית, הדרגתי. לא זוכר באיזה תאריך פתחו בתי ספר. מסעדות ופאבים נפתחו רשמית רק שלשום, והרוב באמת היו סגורים עד אז. לא יודע מה קורה בכל חדרי הכושר בארץ, אבל איפה שאני מתאמן צמצמו את מספר האנשים בכל אימון וקצרו אותם. בהייטק כל מי שאני מכיר עדיין עובד מהבית. אצלנו הודיעו שלא יחזרו למשרדים לכל הפחות עד אמצע יוני, וגם אז תהייה גמישות בעניין הזה.

ועם כל זה, מה אתה מצפה מהמדינה, אם האזרחים באופן מודע וכמעט גורף לא שומרים על כללי הריחוק?

זה כמו המצב בכבישים: "המדינה" לא יכולה לפתור ביום אחד בעיה תרבותית עצומה כ"כ.

ועוד לפני זה - כן, לאנשים אין סבלנות, כי מכרו להם סיפור על אסון שלא קרה. תבין: כשפרופ' גרוטו (ואין לי אנטי אליו כמו לחלק מהמגיבים כאן) מספר בראיון טלויזיוני שהוא במודע הציג מספרים מוגזמים, אז היכולת "לשווק" את המגפה כבעיה שבאמת קיימת בישראל צונחת.

בסופו של כל המשבר הזה מייצג את כל הסמפטומים הקיימים של ישראל והחברה הישראלית. תגובה מהירה, שוק וברדק בהתנהלות, קריצות עין של מנהיגים שלא שמרו על ריחוק ובידוד (קרה גם בחול) והרבה "סמוך על אח שלו" בסוף, כי הצורך להוכיח שהולכים על הקצה ולא יוצאים פראיירים הוא ב-dna של בערך כולנו.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

נכון, חוץ מהמשפט הראשון. אמנם כבר לקראת פסח דובר על "אסטרטגיית יציאה" - אבל מה שקרה בהמשך היה שבמקום לעשות צעד ולהמתין שבוע - שבועיים כדי לבדוק את התוצאות כל יום - יומיים שלפו איזה הקלה חדשה. הרושם שלי היה שמשרד הבריאות נאנס לקבל כל מיני תכניות לא בדוקות ובלי לוח זמנים, אלא שהכל נעשה בשליפה מהירה. בסופו של דבר הכל היה אלתור בלי מחשבה על התוצאות האפשריות, ואני חושש שכל מי שבכה לפני חודש וקיבל את מבוקשו מיד יקבל כעת מכות מוות מהגל השני.

וכמובן - עניין האכיפה. בתוך העסקים צריך להטיל את זה על מנהלי העסקים. אם אני נכנס לחנות - אפילו הרגישה ביותר, מזון, ואף אחד מהעובדים לא עוטה מסיכה וכפפות, מנהל העסק צריך לשלם, או השמדת סחורה שחשודה כנגועה, או אפילו סנקציות פליליות אישיות. אבל אצלנו אף אחד לא אוכף דבר, והבומרנג חוזר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 שעות, יבגניפ כתב:

לאיזה משב רוח נכנעה ממשלת ישראל?

לא נמאס לך מהפרופגנדה של עצמך?

צועקים שצריך לשחרר כי אין דרך אחרת. ואומרים את זה מומחים טיפה יותר רציניים מהפאנל של בכירי השרשור.

ביבי לא יכול ללכת לכל בית עסק ולחלק דוח. בדיוק כמו שהוא לא יכול לעמוד בכל רמזור ולחלק דוח לנהגים שלא נותנים זכות קדימה.

ואין מספיק פקחים או שוטרים לזה.

מאכזב, אבל זו המציאות. 

בגלל ביבי אין משטרה.

איך הצלחת לפספס את זה?

• מצחיק 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

החזרת מערכת החינוך לחטיבות ביניים ועל יסודי הייתה פשוט מיותרת. עוד חודש חצי גם ככה הייתה נגמרת השנה, מה בער להם להחזיר את כולם. ולא רק החזירו, גם ביטלו את הקפסולות. אני מבין גנים ויסודי כי הורים צריכים לצאת לעבוד אז לוקחים סיכון. אבל בשביל מה כללל מערכת החינוך חודש וחצי לפני שיוצאים לחופש

פורסם (נערך)

עוד גן ילדים בתל אביב מצטרף לרשימה. בית ספר וגן ילדים באור יהודה מצטרף לרשימה. 

בקיצור הגל השני כבר כאן וזה לקח בסך הכל חודש. 

לפני 2 דקות, mazinya כתב:

החזרת מערכת החינוך לחטיבות ביניים ועל יסודי הייתה פשוט מיותרת. עוד חודש חצי גם ככה הייתה נגמרת השנה, מה בער להם להחזיר את כולם. ולא רק החזירו, גם ביטלו את הקפסולות. אני מבין גנים ויסודי כי הורים צריכים לצאת לעבוד אז לוקחים סיכון. אבל בשביל מה כללל מערכת החינוך חודש וחצי לפני שיוצאים לחופש

אני מסכים ב-100%. גנים ובתי ספר יסודים לא הייתה ברירה היו צריכים להחזיר בשביל שהורים יוכלו לחזור לעבודה, אבל חינוך על יסודי והשכלה גבוהה זו פשוט רשלנות. שנת הלימודים הזאת בכל מקרה אבודה אז מה הטעם? 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

החזרה ללימודים מאפשרת להורים לתפקד בעבודה. כן, גם כשהילדים גדולים. למי שאין ילדים ***אין מושג*** עד כמה החזרה הזאת עזרה. לא רק בפן הנפשי, גם בפן המעשי של יכולת לעבוד.

הסמסטר השני נמשך בכל מקרה כחודשיים בפועל עקב ריבוי חגים, אז המהלך הזה בעצם מציל סמסטר שלם.

השכלה גבוהה - קשקוש לא ברור מה שקרה שם.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 20 שעות, korola כתב:

תגידו יש מצב שהנגיף מתאם התקפה מעל גלי ה 5G ?

דרום קוריאה , היום יש 79 נדבקים חדשים, אתמול היו 40 ,וזה אחרי חודשים של מספרים נמוכים מאוד.

תקופה ארוכה הם היו על בודדים ביום, ואולי עלו ל 20. 

אוסטריה , איטליה - יש סימנים עדינים, עדיין מוקדם מידי לראות משהו, אבל דרום קוריאה זה הכי בולט. 

תגידו רק אני בודק את זה? 

הגידול החריג אצלנו אתמול הוא לא רק אצלנו. 

אתמול כמות החולים בכל העולם עלתה ב 116 אלף, ביחס לשיאים הקודמים של 109.

בפרט דרום קוראיה, צרפת , ספרד - שרואים עלייה חריגה אתמול בכמות הנדבקים החדשה.

סיגנפור מפגיזה היום עם 600 ביחס ל 300 בימים האחרונים.

יכול להיות שאוירת "סוף קורונה" זאת תופעה שעוברת דרך התקשורת העולמית , כך שהתסמינים של התופעה מסונכרנים בכל העולם?

פורסם
נכון, חוץ מהמשפט הראשון. אמנם כבר לקראת פסח דובר על "אסטרטגיית יציאה" - אבל מה שקרה בהמשך היה שבמקום לעשות צעד ולהמתין שבוע - שבועיים כדי לבדוק את התוצאות כל יום - יומיים שלפו איזה הקלה חדשה. הרושם שלי היה שמשרד הבריאות נאנס לקבל כל מיני תכניות לא בדוקות ובלי לוח זמנים, אלא שהכל נעשה בשליפה מהירה. בסופו של דבר הכל היה אלתור בלי מחשבה על התוצאות האפשריות, ואני חושש שכל מי שבכה לפני חודש וקיבל את מבוקשו מיד יקבל כעת מכות מוות מהגל השני.

וכמובן - עניין האכיפה. בתוך העסקים צריך להטיל את זה על מנהלי העסקים. אם אני נכנס לחנות - אפילו הרגישה ביותר, מזון, ואף אחד מהעובדים לא עוטה מסיכה וכפפות, מנהל העסק צריך לשלם, או השמדת סחורה שחשודה כנגועה, או אפילו סנקציות פליליות אישיות. אבל אצלנו אף אחד לא אוכף דבר, והבומרנג חוזר.

האם בשלב כלשהו אפשר שתבין שמדינת ישראל לא יכולה להתמודד כלכלית עם כזה נגיף לאורך זמן?
בהתחשב בכמות המתים (ואין לי ספק שזה נשמע רע מאוד), הסגר היה אגרסיבי מאוד.
מי שחושב שהוא עצר את התמותה פשוט טועה, הוא רק עיקב את ההדבקה.
לעומת זאת, מיליון מובטלים, מאות אלפי עצמאיים שלא יודעים מה יעלה בגורל העסק שלהם, הנזק הבריאותי והפסיכולוגי של הישיבה בבית זה משהו שלציבור מאוד קשה לקבל, במיוחד כשהם רואים איך המנהיגים שלנו שמים פס על ההנחיות של עצמם.
סגר שני לא יהיה כאן, ויצטרכו כנראה לבודד מקומות ושכבות אוכלוסיה פגיעות.
כל אלה שמדברים על בני 30,40,50 שמתים אני מזמין אותם לבדוק מה האחוז שלהם בקרב המתים אצלנו (לדעתי פחות מ-10%) ולהבין שהמדינה יודעת להתמודד עם כאלה מספרים תוך כדי תנועה.
זה נכון שהמידע מהשכנות שלנו לא תמיד מהימן, אבל גם המספרים שם נמוכים.
פורסם

לא בטוח שהסתובבות חופשית של נוער ברחוב, בקניון, או בכל מיני מקומות בילוי לא היתה מעלה את כמות הנדבקים.
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, hans כתב:

החזרה ללימודים מאפשרת להורים לתפקד בעבודה. כן, גם כשהילדים גדולים. למי שאין ילדים ***אין מושג*** עד כמה החזרה הזאת עזרה. לא רק בפן הנפשי, גם בפן המעשי של יכולת לעבוד.

יאללה יאללה אני מגיל 12 נשארתי לבד בבית. תנו לילדים חופש ואחריות. לא מתים מזה. להפך. סובייט סטייל RULZ. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אתה מדבר כאילו חייתי בתקופה הזאת. אבל כן מלא זקנים רוסים לא שמים ז** על הקורונה בראש שלהם הם עברו את הנאצים, עברו את סטאלין, עברו מלחמת עולם, עברו גולאג, עברו עלייה. מה זה כבר הקורונה הזאת? 

פורסם
לפני 1 דקה, halperin96 כתב:

הוא ילד מידי,לא חי בתקופות שבהן סטאלין היה מפחיד.

סבא וסבתא שלך סיפרו לך שהוא היה מפחיד?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...