Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

אני מתעניין בקניית אלפא בררה 3.2 ואשמח לקבל חוות דעת על הרכב מ-2 אספקטים:

1. המלצות / דיס המלצות לכדאיות של קניית הרכב (לא מצפה לתגובות שהרכב משתלם, זול לאחזקה ונטול תקלות, בכל זאת יש לי קצת מושג לקראת מה אני הולך). מה שכן, אני אשמח לנתונים יותר פרקטיים מאנשים שמכירים טוב את הרכב, כמו עלויות טיפולים, צריכת דלק, תקלות כרוניות נפוצות ועלויות לתיקונם וכו'..

2. מה כדאי לבדוק נקודתית ברכב לפני הרכישה? האם יש דברים שכדאי לשפץ / להחליף / לתקן מיד ולא לחכות שיתבלו ויגרמו נזק נוסף? אני חושב אולי להשקיע בפרויקט שיפוץ כללי בשאיפה שיתן לי תקופה של שקט מתקלות.

ועוד שאלה, מה אתם חושבים על תוכנת ניהול מנוע לרכב הנ"ל (+ אולי תוכנה לגיר), למטרת חסכון בדלק וצמצום בלאי?

תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי motek
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

Up

@nimnim מחיטוט מעמיק בפורום, הבנתי שהייתה לך בררה ומכרת אותה בגלל עלויות אחזקה גבוהות (תקן אותי אם אני טועה). אני אשמח מאוד לקבל ממך מספרים פחות או יותר, ובכללי את דעתך בעניין.

אני מתכנן לעשות אולי פרויקט קטן על הרכב לאחר הרכישה, להחליף משולשים, דרייבשפט, מיכל עיבוי + כל מה שיימצא בלוי ברכב (בתקווה שאצליח למצוא חלפים), בנוסף ללכת למקום רציני שעושה ניקוי פיח מהמנוע. מאמין שכל זה ייתן לי שקט לתקופה מבחינת אחזקה.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם

א. רכב כזה כל אחד יכול לקנות ולעשות איתו מה בא לו, לא מכיר חוק כזה.

2. אם כבר נתת את הערה הזאת שלא ברור לי איך הגעת לזה שאני רוצה לקנות בררה למטרות שיפורים וחיסכון בדלק, אז אבהיר שלא לשם כך אני מעוניין לקנות את הרכב. אך אני כן מעוניין לצמצם במידת האפשר את עלויות האחזקה שמאוד גבוהות ברכב הנ"ל ממה שהבנתי.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם

לפני שאתה מנסה להיות יותר חכם מהמהנדסים של אלפא רומיאו ולשפר את האוטו כדי שיהיה אמין וחסכוני יותר - תחשוב קודם איך אתה מביא אותו למצב שהוא כמו שיצא מהמפעל.

פורסם
לפני 18 דקות, pl7410 כתב:

לפני שאתה מנסה להיות יותר חכם מהמהנדסים של אלפא רומיאו ולשפר את האוטו כדי שיהיה אמין וחסכוני יותר - תחשוב קודם איך אתה מביא אותו למצב שהוא כמו שיצא מהמפעל.

מבחינה אסטטית? חשבתי כבר אל דאגה. מבחינה מכאנית? גם חשבתי:

לפני 11 שעות, motek כתב:

אני מתכנן לעשות אולי פרויקט קטן על הרכב לאחר הרכישה, להחליף משולשים, דרייבשפט, מיכל עיבוי + כל מה שיימצא בלוי ברכב (בתקווה שאצליח למצוא חלפים), בנוסף ללכת למקום רציני שעושה ניקוי פיח מהמנוע. מאמין שכל זה ייתן לי שקט לתקופה מבחינת אחזקה.

אבל זה לא קשור למה שאני שואל, ואני לא מנסה להיות יותר חכם מאף אחד. מדובר ברכב ישן ושקלתי תוכנות ניהול מנוע וגיר מודרניות בתקווה שיגרמו לרכיבים לעבוד בצורה יעילה יותר.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם

לאוטו יש בעיה עם הדייבשאפט, העלות גבוהה מאוד ונזקק שיפוץ כל כמה עשרות אלפי ק"מ בודדים. האוטו שלעצמו כבד ולא ספורטיבי. רכב 2 ליטר טורבו כמו שירוקו או משהו דומה יהיה מהיר יותר ובעל פוטנציאל שיפור גבוה בהרבה בשל העובדה שקל יותר לשפר מנוע טורבו. לדעתי, עדיף להמנע

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, guy.a כתב:

לאוטו יש בעיה עם הדייבשאפט, העלות גבוהה מאוד ונזקק שיפוץ כל כמה עשרות אלפי ק"מ בודדים.

תודה רבה חבר, את הסוגיה הזאת אני מכיר, לכן חשבתי להחליף לחדש מיד לאחר הקניה (אלא אם המוכר החליף בעבר הלא רחוק), ממה שהבנתי יהיה לי שקט ממנו לשנתיים לפחות.

לפני 3 דקות, guy.a כתב:

האוטו שלעצמו כבד ולא ספורטיבי. רכב 2 ליטר טורבו כמו שירוקו או משהו דומה יהיה מהיר יותר ובעל פוטנציאל שיפור גבוה בהרבה בשל העובדה שקל יותר לשפר מנוע טורבו. לדעתי, עדיף להמנע

כן, ידוע. לא מחפש רכב למסלול או לשיפורי ביצועים. רכב חזק עם אופי מעט ספורטיבי יספק אותי מבחינת ההנאה מהנהיגה. בסוף, ב80 אחוז מהזמן כנראה שאסע רגוע אם לא בפקקים, אז זאת לא המטרה.

הסטייל שאני רואה ברכב הזה גורם לי לסלוח לו על כך בכל מקרה.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, motek כתב:

א. רכב כזה כל אחד יכול לקנות ולעשות איתו מה בא לו, לא מכיר חוק כזה.

2. אם כבר נתת את הערה הזאת שלא ברור לי איך הגעת לזה שאני רוצה לקנות בררה למטרות שיפורים וחיסכון בדלק, אז אבהיר שלא לשם כך אני מעוניין לקנות את הרכב. אך אני כן מעוניין לצמצם במידת האפשר את עלויות האחזקה שמאוד גבוהות ברכב הנ"ל ממה שהבנתי.

תעשה שיעורי בית (שוב).

צריכת דלק לא תהייה הבעייה שלך. בוודאי ובוודאי לא הבעייה העיקרית.

אם יש פורום "אנטי שיפורים" - מקום הפוסט הזה שם (אם בכלל).

שוב - תקנה, תעשה מה אתה רוצה ברכב (מבטיח שלא נפתח שום מגבית לנושא).

עריכה אחרונה על ידי חולגי

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני 4 דקות, חולגי כתב:

תעשה שיעורי בית (שוב).

זה בדיוק מה שאני עושה כרגע, גם פה בפורום, וכן מודה לך ולכל העונים בפוסטים שפתחתי על כך.

לפני 5 דקות, חולגי כתב:

צריכת דלק לא תהייה הבעייה שלך. בוודאי ובוודאי לא הבעייה העיקרית.

הבנתי זאת מהדיון השני שפתחתי, סביר להניח שארד מהעניין בעקבות התשובות שקיבלתי.

לפני 6 דקות, חולגי כתב:

אם יש פורום "אנטי שיפורים" - מקום הפוסט הזה שם (אם בכלל).

אתה ממשיך לחזור על אותה המנטרה למרות שהבהרתי שלא לשם כך שקלתי סטייג' 1, ועוד לפני כן אני חושב שזה היה ברור מהפוסט המקורי.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

• תוכן חדש...