Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה כללית בנוגע ליד הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון לקנות רכב משומש ממגרש מכוניות, הרכב הוא יד ראשונה אבל הוא רשום בעלים קודמים 01, בעל המגרש אומר שזה רשום 01 ולא 00 כי זה עבר לבעלות המגרש אך ברגע שאני יקנה ונעביר בעלות על שמי ברשיונות החדשים עדיין יהיה כתוב יד 01 עם השם שלי

זה נכון? או שנעביר אותו על שמי זה יהיה 02?

פורסם (נערך)

כאשר תרכוש את הרכב יהיה כתוב 02. האם זה משמעותי? תלוי ברכב, גילו ומצבו. 

מה כתוב בסעיף המקוריות? 

עריכה - ראה מה שכתב יוליאן. אם מדובר במגרש מסודר סביר שאכן מדובר ברשיון עם הפקדת סוחר, אבל ככל הנראה מיד שניה, כאשר היד המקורית יכולה להיות גם של חברת סחר רכב (למשל - "אפס קילומטר"), או אחד המוכרים שמנסים לערבב אותך ש-01 זו יד ראשונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברישיון רכב. צריך להיות מצוין ״הפקדת סוחר״, ככה תדע שהסוחר הוא מורשה והיד הנוכחית תישאר.

רישיון מסוחר מורשה.

הרכב כרגע יד שניה - 01 בעלים קודמים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה אתם רושמים לו שיהיה רשום 02 בעלים קודמים אם זה סוחר מורשה?

הרכב היה 00 וסוחר קנה אותו. הרישיון עבר על שם הסוחר ונרשם שהבעלים הקודמים 01 - וזה נכון.

כאשר הסוחר ימכור את הרכב, בהנחה שזה סוחר מורשה וחוקי, שם בעל הרכב ישתנה לשמו של פות"ש והבעלים הקודמים ישארו 01 כי הסוחר לא מוסיף יד לרכב.

פות"ש יהיה יד 2 והיו בעלים קודמים 1 ( הסוחר לא נספר).

כל זה נכון במידה וברישיון רכב שהוצג שם בעל הרכב הוא שם הסוחר והוא סוחר מורשה. במידה ורשום שם הבעלים הקודמים ורשום בעמודה של בעךים קודמים 01 אז אכן אתה תהיה יד 3 ובעלים קודמים 2.

מה היה השם בבעלות הרכב ברישיון שהוצג?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

מה זה פות"ש?

הרכב הוא שנת 2017, היה ליסינג ביד הראשונה (00), הסוחר (איך אפשר לבדוק אם הוא אכן סוחר מורשה עם תו סחר?) קנה אותו ישירות מחברת הליסינג, אני קונה אותו מהסוחר, איזה יד אני אמור להיות?

פורסם

פותש= פותח השירשור.

לגבי הסוחר מורשה תסתכל מה רשום ברישיון הרכב, צירפתי לך לינק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פות"ש = פותח השירשור = אתה.
אתה תהיה יד שניה ( בעלים קודמים 01) בהנחה שהוא סוחר מורשה ( אתה יכול לבקש שיציג לך תעודה) ושהרישיון אכן על שם העסק.

אם יש שם אחר, ובעלים קודמים 01 אתה תהיה יד 3.
הוא הציג לך את הרישיון? ראית מי הבעלים שרשום?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

אוקי אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהוא סוחר מורשה, אני יהיה יד 01 גם אחרי שאני יקנה אותו? למרות שהוא קנה אותו מחברת הליסינג וברשיונות כתוב שהרכב כרגע יד 01 על שם הסוחר?

פורסם

רק קח בחשבון שאת רכבי הליסינג הטובים, חברות הליסינג מוכרות בעצמן. 

את הפחות טובים, מעבירים לסוחרים. 

קניה ישירות מחברת ליסינג תהיה פחות מסוכנת. 

חברות הליסינג נמצאות כרגע במצב גרוע. מאמין שיהיו גמישות מאוד מול קונה רציני. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 1 שעה, yoni11551 כתב:

אוקי אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהוא סוחר מורשה, אני יהיה יד 01 גם אחרי שאני יקנה אותו? למרות שהוא קנה אותו מחברת הליסינג וברשיונות כתוב שהרכב כרגע יד 01 על שם הסוחר?

אחת מעשרת הדיברות ללקוח התמים שלא מבין הרבה בעסקי קנייה ומכירת רכב ( ניכר מהשאלות שאתה שואל )  , לא לקנות מסוחרי מדרכה , על אחת כמה וכמה לא רכב עם עבר ליסינג . 

כמו שכתבו לך מעלי , אם החלטת לקנות רכב יוצא ליסינג , כנס לאחת הסוכנויות וקנה ישירות מהם . לא סתם הרכב הגיע למגרש . 

גולשים ותיקים בפורום מכירים את השרשורים האלה לפני קניה ואת המכה הכואבת שבאה אחריה . 

לא שחברות הליסינג כאלה מוצלחות , אבל הסיכוי הקטן לממש אחריות ממגרש ליסינג ( יש בכתב האחריות  המון אותיות קטנות וסייגים) הוא טיפה יותר גבוה מלממש אחריות אצל סוחר מדרכה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...