Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הזמן (והקילומטראז') להחליף שמן מנוע - טויוטה יאריס 2012. בספר הרכב שסופק עם הרכב (בעברית, כך שזה אמור להיות מתאים לתנאי הארץ) כתוב להשתמש בשמן מנוע 10W-30. בחנות החלפים התעקש איתי המוכר - על אף שיש לו את השמן הזה, שאמור להיות מקורי של טויוטה - כי השמן הנכון הוא 5W-30. יש הסבר להבדלי הגירסאות? רצ"ב צילום של הדף הרלוונטי מספר הרכב.

IMG_20200110_084837.jpg

פורסם

המוכר בחנות צודק.

5W30 יהיה יותר טוב.

שים לב שחוץ מהטבלה שצילמת, צריכה להיות עוד טבלה עם טווח צמיגויות ותקני שמן למיניהם. צלם לנו גם אותה.

Stay Dirty

פורסם

להלן הצילום. נראה לי משונה מכיוון שלהבנתי ממה שנראה בטבלה, שמן 5W-30 מכסה טמפרטורה ה ר ב ה יותר נמוכה - ממינוס 29 מ"צ , מה שלא כל כך נפוץ באזורנו יעד לטמפרטורה מעל 38 מ"צ, בעוד ששמן 10W-30מכסה טווח טמפרטורות ממינוס 18 מ"צ (גם זה לא קורה כאן) ועד ל38 מ"צ (מעלות צלסיוס, למי שלא הבין) כך שנראה שיותר הגיוני להשתמש בשמן 10W-30, אלא אם כן אני מפספס משהו.

IMG_20200110_093540.jpg

פורסם

נכון שאין פה טמפ' כאלה, אך עדיין צמיגות קרה 5W תהיה עדיפה בהנעה קרה.

חוץ מזה שיותר קל למצוא שמן 5W30, זה שמן מאוד נפוץ. ובנוסף 5W30 יהיה סינטטי מלא ברוב המקרים.

בקיצור - רק יתרונות. קח 5W30. אני ממליץ על יורול PLX, שעומד בדרישות התקנים במקרה שלך.

Stay Dirty

פורסם

כל שמן מנוע 5w-30 בתקן API SN מתאים לרכב שלך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נכון, יש את השמן של טויוטה (ד"א, אני לא בטוח שהוא סינטטי), רק משונה לי שהמלצת היצרן (באמצעות היבואן) שונה ממה שממליצים בפועל.

פורסם

עד 2008 - SL

מ 2008- SM

מ 2012 - SN

ביקשתי לראות הוראות יצרן במוסך טויוטה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...