Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי סוזוקי אלטו ואני מגיע למועד הטיפול

1- ברשותי 2 ליטר שמן מטיפול קודם - castrol edge 5w30 c3 - השמן מגיע ב5 ליטר בלבד

הרכב דורש 3.1 ליטר לטיפול , האם אפשר להשתמש בשמן זה עם עירבוב של ליטר חדש , שאת החדש (4 ליטר הנותרים) אשאיר לשנה הבאה

קראתי בפורום שירשורים שונים אבל לאף אחד אין תשובה , גם מאתרים בחול

או שללכת על שמן פשוט כמו הeurol plx שעולה 90שקל ל4ליטר ?

2- בטיפול זה אני צריך להחליף 2 רצועות אביזרים , מהסתכלות מלעמלה לא הצלחתי לראות את המידות\ מספר רצועה

האם למישהו יש מידע על כך?

3- בautodata כתוב שהשמן המתאים לרכב הוא 0W20 , להבנתי זה למקומות קרים.

השאלה האם יש צורך כאן בארץ להשתמש בשמן 10W30 על פני ה5W30? (חימום יותר מהיר של המנוע)

4- החלפת נוזל בלמים האם יש לבצע ריענון נוזל כמו שעושים המוסכים בארץ -לקנות ולבצע החלפה מלאה על ידי מכשיר יעודי - או שלהשאיר

במוסך בזמנו אמרו לי שמחליפים רק כאשר יש תקלה במערכת, האם זה תקני ככה ?

בתודה

איליה

פורסם

1- היורול מצוין שים אותו.

2- בחנות חלפים יש להם את הספר עם הרצועות שצריך תשאל שם יביאו לך תשתגל שנם יהיו של גייטס או בנדו.

3- 5/30 זה מה שאתה צריך.

4- ממוסך שאמר לך כך תלמד כמה שפחות או שאל תלמד בכלל. נוזל בלמים מומלץ להחליף אחת לשנתיים לפחות מכל הצנרת ען משאבה יעודית.

פורסם

לי יש 2 רכבים הדורשים תקנים שונים באותה צמיגיות.

לרוב אני קונה גלונים המכילים את 2 התקנים ומעביר את השאריות מטיפול לטיפול.

משתדל להיצמד לחברה אחת ..כך שזה לא באמת עירבוב של שמנים שונים .. אלה יותר רק שימוש בשמן מהטיפול הקודם.

אבל כבר יצא לי לעבור חברות ויצא שרכב קיבל 2 ליטר + 2 ליטר מחברות שונות.

גם הכימאים של חברות שמנים טוענים שאין בעיה לערבב.

פורסם

דווקא אני מכיר אמירה הפוכה.

גם בהרצאות שקיבלו מובילי הדעה של הפורום מהנציגים של טלרון והמהנדסים של מוביל1 (ExxonMobil) נאמר שאסור לערבב שמנים של יצרנים שונים שכן תתכן ריאקציה כימית בין תוספים שונים וטיב התוצאה בלתי ניתן לחיזוי.

יום טוב גם לך

פורסם
1- היורול מצוין שים אותו.

2- בחנות חלפים יש להם את הספר עם הרצועות שצריך תשאל שם יביאו לך תשתגל שנם יהיו של גייטס או בנדו.

3- 5/30 זה מה שאתה צריך.

4- ממוסך שאמר לך כך תלמד כמה שפחות או שאל תלמד בכלל. נוזל בלמים מומלץ להחליף אחת לשנתיים לפחות מכל הצנרת ען משאבה יעודית.

1-המחיר שלו די נמוך , בדומה למחיר של שמן צ'אמפיון שסמים במוסכים

כאשר קניתי את השמן התמקדתי בטבלה הזו , אשר בחור שעושה ניסויים בשחיקה ממלא בנתונים

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fbb9qtL-yWlzDPLzvxzpF01gRRtH8fKxeVtXt6HPpgg/edit#gid=0

4-נאמר שעדיף להחזיק את המערכת סגורה, כמה שפחות התעסקויות

וגם שהחלפה עם משאבה יכולה להזיק למערכת, האם זה נכון?

לי יש 2 רכבים הדורשים תקנים שונים באותה צמיגיות.

לרוב אני קונה גלונים המכילים את 2 התקנים ומעביר את השאריות מטיפול לטיפול.

משתדל להיצמד לחברה אחת ..כך שזה לא באמת עירבוב של שמנים שונים .. אלה יותר רק שימוש בשמן מהטיפול הקודם.

אבל כבר יצא לי לעבור חברות ויצא שרכב קיבל 2 ליטר + 2 ליטר מחברות שונות.

דווקא אני מכיר אמירה הפוכה.

גם בהרצאות שקיבלו מובילי הדעה של הפורום מהנציגים של טלרון והמהנדסים של מוביל1 (ExxonMobil) נאמר שאסור לערבב שמנים של יצרנים שונים שכן תתכן ריאקציה כימית בין תוספים שונים וטיב התוצאה בלתי ניתן לחיזוי.

יש שמן מאותה חברה (CASTROL) עם אותה צמיגות רק המאפין שונה של התקן LONGLIFE (על פי הבדיקות הוא די ירוד) ואצלי C3 - לשניהם תקן SN

בשורה התחתונה , בחשיבה לטווח ארוך , עם הגנה נכונה למנוע

לאיזה שמן עלי לכוון ? אולי המלצות לשמנים אחרים?

פורסם

כל הבדיקות האלה שאנשים עושים זה ממש לא אומר כלום, בכל הבדיקות בודקים שמן חדש.

וכל שמן חדש שיושב שנה (ו 15,000 ק"מ) במנוע מתיישן ומאבד הרבה מהתכונות שלו.

מה לדעתך יותר טוב? שמן מקטגוריה יקרה שעבד כבר 10,000 ק"מ או שמן מקטגוריה בינונית חדש?

רוצה לשמור על המנוע לטווח ארוך.. תקטין את המרווחים .. תחליף כל 10,000 או כל 12,000 .

רוצה להשקיע עוד.. תעלה לשמנים יקרים יותר.

לקחת את הרכב ליום מסלול..... תחליף את השמן למחרת..

פורסם
כל הבדיקות האלה שאנשים עושים זה ממש לא אומר כלום, בכל הבדיקות בודקים שמן חדש.

וכל שמן חדש שיושב שנה (ו 15,000 ק"מ) במנוע מתיישן ומאבד הרבה מהתכונות שלו.

מה לדעתך יותר טוב? שמן מקטגוריה יקרה שעבד כבר 10,000 ק"מ או שמן מקטגוריה בינונית חדש?

רוצה לשמור על המנוע לטווח ארוך.. תקטין את המרווחים .. תחליף כל 10,000 או כל 12,000 .

רוצה להשקיע עוד.. תעלה לשמנים יקרים יותר.

לקחת את הרכב ליום מסלול..... תחליף את השמן למחרת..

יש לי 2 ליטר חדשים של שמן אך האריזה פתוח כבר שנה כמעט. (אוכסנה במקום קריר ומוצל)

להשתמש בשמן או לא זו השאלה המרכזית (איבוד תכונות השמן וכו)

• תוכן חדש...