Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד נהיגה במחיר אחיד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב-100 שקל לשעה אי אפשר להתפרנס בכבוד לצערי (בלי להעלים מס מצד המורה).

רק המס ללא הוצאות עומד על קרוב ל-50% ולא הכנסתי דלק, תיקונים, בלאי של הרכב ועוד.

מורה שמבקש 100 שקל עושה אחד משני הדברים הבאים:

1) שם מחיר נמוך כדי להיכנס לשוק

2)מעלים מס

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בררתי לגבי מחירים אצל 7-8 מורים. מדגם כושל? אני לא הלמ"ס. מה רצית שאתקשר לכל המורים באיזור?!

לא יודע מאיפה הבאת את החישוב שלך, לי הוא לא עושה הגיון, אבל לא מתכוון להתווכח אתך ולערוך חישובים בנושא. אבל אם אתה צודק, אם השכר כל כך עלוב, מדוע אף אחד לא מעלה מחירים?! אם זה כך, מדוע באיזורים אחרים המחיר יכול להיות גם 100 שקלים לשעה שלמה?! זה נוגד את הטענות שלך. הבעיה שלי היא לא המחיר אלא האחידות של המחיר. כשצרכן נתקל במחיר אחיד, הוא פשוט מתייאש ולא מבצע השוואות מחירים. כשהמחיר אחיד לעולם לא תדע מה המחיר הנכון שאמור להיות.

אתה צודק, אתה לא הלמ"ס ואין גם ציפיה שתהיה כזה, אני מכיר את התחום מקרוב ומדבר מידיעה.

השכר נמוך כי ההוצאות בישראל גדולות מאוד על עצמאיים (בטח בתחום הרכב היקר בישראל) ומצד שני קשה לבקש יותר כי ישנה תחרות קשה בין המורים.

המחיר בהחלט היה צריך להיות גבוה יותר אבל מורה שמבקש יותר מ-130 שקל היום נשאר ללא תלמידים בכלל ולכן נוצר רף עליון של 130 שקלים, שגם הוא, לא מספיק רווחי.

היום על שיעור פרטי במתמטיקה מבקשים 120 שקל ושם אין הוצאות בכלל חוץ מדיו וכמה דפים, קצת פרופורציה בהקשר הזה של מחיר שיעור נהיגה.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

ב 100 שקל לשעה אין מס של 50% (הרי אתה טוען שהשכר יוצא נמוך) חוץ מזה יש ניכוי של ההוצאות מההכנסות. מעבר לזה שום דבר ממה שאמרת לא מסביר את עניין המחיר האחיד. זה הדבר העקרוני שמפריע לי.

פורסם

מס שולי של מורה נהיגה עצמאי מגיע לפחות ל-41% כי בגלל המבנה של המקצוע המורה "מגלגל" סכומים שמביאים אותי למס שולי גבוה אבל הנטו נשאר נמוך.

ממה שאתה כותב ברור לחלוטין שאינך עצמאי, לעולם לא היית עצמאי וכנראה שלא תבין עד שלא תהיה עצמאי.

לעצמאים יש הוצאות רבות נוספות, כמו למשל: הפרשת הפנסיה לעצמם (גם החלק של המעסיק), ביטוח לאומי לעצמם (גם החלק של המעסיק), ויש עוד הוצאות, כל זה מביא את רף המס (לפני הוצאות) של מורה נהיגה ממוצע לבערך 50%.

על זה תוסיף את ההוצאות על: רכב, ביטוחים, דלק, בלאי, תיקונים ועוד. שלא לדבר שאם יש תקלה ברכב המורה יושב בבית ולא מרוויח שקל.

אם מ-130 שקל נשאר למורה 40 שקל נטו בסוף, אז דיינו. וזה סכום נמוך לכל הדעות.

אגב זאת גם הסיבה שמורים לנהיגה צריכים לעבוד הרבה מאוד שעות כי השכר נטו, לשיעור, נמוך מאוד.

מקצוע הוראת הנהיגה בישראל הוא קשה, לא מתגמל, מלחיץ וגורר ויתור מהותי על חיי משפחה.

אתה ממשיך להתעקש על פרט מומצא כמעט של "מחיר אחיד" אפילו שהוא פשוט לא נכון בשטח וגם אותו מחיר אחיד הוא אפקטיבית נמוך, אז מה בעצם אתה מנסה להגיד?

יש במדינה כל כך הרבה כשלי שוק, עוולות ועוד, אני שוב מסביר, אתה מכוון את הפנס על המקום הלא נכון ידידי.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

כמו שאמרו לפניי, בבקשה - לך תהיה עצמאי, ותגבה על השירות שלך כמה שבא לך. אשמח לשמוע רשמים אח״כ.

אם המחיר הכי נמוך שתמצא במקום שיש בו תחרות בין מורי נהיגה (ערים גדולות) הוא 120 ש״ח,

זה כנראה המינימום בשביל שהעסק יהיה רווחי (רווחי - הכוונה שהמורה יצליח לקנות במכולת, כן?!).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אז אם גילית שהמחיר הוא לא קריטריון לבחירת מורה נהיגה באיזור שלך, אולי תבחר על פי פרמטר אחר?

מי הוא המורה הטוב שמלמד לנהוג נכון ?

יש כאן קושי, כי הממליצים היחידים שיכולים להיות למורים אלו נהגים חדשים חסרי ניסיון בנהיגה, שרובם למדו רק אצל מורה אחד ולכן לא יכולים להשוות ביניהם.

אני שואל בתור אבא לבן 15.5 ששנה הבאה אתמודד ב"ה עם אותן שאלות.

אני חושש שאין טעם בכלל לנסות, שמורי הנהיגה רק מלמדים איך לעבור טסט, ושלימוד הנהיגה האמיתי נעשה לאחר קבלת הרישיון.

אבל חבל, אם כבר צריך לשלם ולבלות כל כך הרבה שעות בחברת מורה הנהיגה, אז לפחות שתהיה תמורה וניצול של הזמן הזה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עמוס נגעת בנקודה חשובה מאוד.

בהחלט מורים רבים מלמדים לעבור טסט.

הסיבה (מניסיוני) היא פשוטה: יש מינימום של 28 שיעורים שקבע המחוקק לפני שניגשים לטסט.

כדי ללמוד נהיגה ברמה טובה, 28 שיעורים בני 40 דקות כל אחד פשוט אינם מספיקים לרובם המוחלט של תלמידי הנהיגה (יש כאלה שכן, אבל נדיר).

אז מה זה גורם? כל התלמידים - ללא יוצא מן הכלל מבקשים לגשת לטסט מיד בתום 28 השיעורים.

זה בכלל לא משנה להם האם הם נוהגים טוב או שהסיכוי שלהם לעבור טסט נמוך.

בעצם השיטה בנויה ככה שאין אפשרות ללמד נהיגה כמו שצריך, הכל מכוון טסט (יש בהחלט מורים שעושים מאמצים בעניין, אבל היכולת שלהם, במסגרת הזמן מוגבלת).

אגב גם הטסטרים נתונים למכסות, אם טסטר ביצע 10 מבחנים ביום ו-8 הראשונים נכשלו לו, סיכוי סביר שיעביר את 2 האחרונים בלי קשר לרמתם. אני לא אומר שזה יקרה בכוונה, אבל זה בהחלט מחסום פסיכולוגי שגורם לבוחן "להקל" על התלמיד למרות שלא מגיע לו, בגלל שכל האחרים היו חלשים אף הם.

ברוב המוחלט של המקרים כשהמורה אומר לתלמיד שהוא לא מוכן לטסט לאחר 28 שיעורים הוא מקבל ביקורת וויכוחים.

אז מה עושים? שולחים את התלמיד לטסט, ואז הוא ברוב המקרים נכשל. מה זה עושה? גורם לו לבזבז עוד כסף על עוד שיעורים ועל טסט שהלך לאיבוד.

ככה השיטה עובדת לדאבוני.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
העובדות לא מראות שום דבר, זה שבדקת אצל כמה מורים באזור מסויים לא מעיד שום דבר והמדגם שלך כושל.

אתה מוזמן ללכת לערים אחרות ולראות שינויי מחיר מהותיים.

המורים לנהיגה בישראל הם אולי היצורים הכי פחות מאורגנים, הכי פחות מאוגדים ופשוט לא יודעים להתנהל כגוף אחד כדי לקבל זכויות (שמגיעות להם), למשל למורים לנהיגה אין שום הנחה על רכישת רכבים (כל אחד רוכש פרטי בנפרש), אין להם הנחות מס מהמדינה ברכישות (להבדיל מנהגי מוניות למשל), אין שום דבר שמונע מכל אחד שרק רוצה להיות מורה נהיגה להפוך לכזה (זה אפילו די פשוט להיות מורה נהיגה).

אגב סתם פרופורציות, משיעור נהיגה של 130 שקל ל-40 דקות משאירים למורה אולי 40 שקל נטו אחרי מיסים וכל ההוצאות, מדובר באחד המקצועות הכי פחות רווחיים שיש היום.

המקצוע כל כך לא רווחי, שאם מורה נהיגה לא עובד 10-12 שעות ביום הוא פשוט לא יכול להתפרנס בכבוד, אני מציע לך להצביע עם הפנס שלך על מקום אחר, אתה לא בכיוון.

החלק הראשון שמדבר על זה שמורי הנהיגה הם גוף לא מאוחד נכון מאוד. השאר פשוט לא. להיות מורה נהיגה הרבה יותר קשה מאשר להיות נהג תחבורה ציבורית (מבחן אדם מילא שהרבה נכשלים בו) למשל וגם הרבה יותר יקר. זה שיש הרבה מוריי נהיגה שעובדים 12 שעות זה לא כי מ-8 שעות אי אפשר להתפרנס, אלא כי הם רוצים למקסם רווחים. יש מורי נהיגה שעובדים 8 שעות ויש כאלה שמתפתים לעבוד יותר.

פורסם
אז אם גילית שהמחיר הוא לא קריטריון לבחירת מורה נהיגה באיזור שלך, אולי תבחר על פי פרמטר אחר?

מי הוא המורה הטוב שמלמד לנהוג נכון ?

יש כאן קושי, כי הממליצים היחידים שיכולים להיות למורים אלו נהגים חדשים חסרי ניסיון בנהיגה, שרובם למדו רק אצל מורה אחד ולכן לא יכולים להשוות ביניהם.

.

אתה לא צודק, כי אצל אותו מורה למדו גם אנשים עם ותק של 10 שנים על הכביש, שיודעים להגיד אם המורה לימד אותם דברים הכרחיים, או שהם למדו אותם בעצמם מאוחר יותר.

אני יכול להעיד על עצמי שבערך שנתיים מאז שהוצאתי רישיון הבנתי כמה דברים המורה לא לימד אותי (כיוון מראות למשל, דבר הכי בסיסי, הוא פשוט היה אומר לי 'עכשיו תכוון את המראות' בלי להסביר מה אני צריך לראות ואיך...).

לפני 8 שנים כשלמדתי נהיגה המחירים היו 110 לשיעור של 40 דק ו155 לשיעור של שעה.

פורסם

Taipan.

אין עניין של מקסום רווחים, מורה נהיגה שעובד 8 שעות וצריך לפרנס משפחה וילדים - כמעט בלתי אפשרי.

בוא לא נשכח דבר נוסף, מורה נהיגה לא יכול לעבוד 08:-15:00 כי צריך להיות זמין לאנשים שיבואו ויקחו שיעורים (לרוב לא בשעות העבודה).

כך או אחרת, היום נמרח ואתה עובד בפועל הרבה מאוד שעות (גם מי שלא ממלא את היומן ב-12 שעות רצופות)

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

העצה שלי לפות"ש:

לברר לא רק מחיר של שיעור נהיגה, אלא מחיר כולל להוצאת רשיון בדגש על:

- אגרות נוספות המשולמות לבית הספר לנהיגה.

- מחיר "העמדת רכב לטסט" שהוא במפתיע גבוה ממחיר שיעור נהיגה. הבנתי שבשנים האחרונות הגבילו את הסכום בחוק.

- לנסות לקבל מחיר של מינימום 28 שיעורים וטסט. יכול להיות בעייתי בראי השרשור הזה (קישור)

אופציה אחרת, שהיא לא יותר כלכלית אבל בהכרח יותר חוויתית ובהחלט לא מתאימה לכל אחד:

קנה רכב לימוד נהיגה משומש, עם הציוד המודרני הנדרש למבחן נהיגה (מצלמות ותוכנה, וכמובן סט דוושות נוסף) והוצא ממשרד הרישוי אישור לימוד נהיגה לקרוב משפחה. אם יש כמה ילדים בהפרש קטן זה עוד עשוי להשתלם כלכלית. חוויתי זה בטוח, ואין לי מושג איך לתאם טסט למשל (יש מערכת חדשה בשם "ברוש" אני מניח שבעת האישור הפרטני ניתן גם משתמש לקביעת מועד טסט).

פורסם
העצה שלי לפות"ש:

אופציה אחרת, שהיא לא יותר כלכלית אבל בהכרח יותר חוויתית ובהחלט לא מתאימה לכל אחד:

קנה רכב לימוד נהיגה משומש, עם הציוד המודרני הנדרש למבחן נהיגה (מצלמות ותוכנה, וכמובן סט דוושות נוסף) והוצא ממשרד הרישוי אישור לימוד נהיגה לקרוב משפחה. אם יש כמה ילדים בהפרש קטן זה עוד עשוי להשתלם כלכלית. חוויתי זה בטוח, ואין לי מושג איך לתאם טסט למשל (יש מערכת חדשה בשם "ברוש" אני מניח שבעת האישור הפרטני ניתן גם משתמש לקביעת מועד טסט).

לא נראה לי שאעשה זאת, למרות שסתם בצחוק אמרתי לבת שלי שאני אלמד אותה נהיגה. עדיין זה מעניין, באמת יש אפשרות כזו? האם אתה לא צריך להיות עם רישיון ללימוד נהיגה? מעולם לא שמעתי על פרוצדורה כזו של "אישור לימוד נהיגה לקרוב משפחה". אני יודע שבארה"ב זה נהוג, אבל בארץ מעולם לא שמעתי שזה בכלל אפשרי.

פורסם (נערך)

חלק מהתגובות לשרשור הזה כמעט והביאו אותי לפתוח קרן צדקה לטובת מורי הנהיגה, או עצמאיים בכלל. ממש לא בא לי להיכנס לחישובים מפורטים, אבל ב 130 שקל ל 40 דקות ההכנסה החודשית ברוטו של מורה לנהיגה היא כ 31,200 שקל (לפי 10 שיעורים ביום = 6.6 שעות עבודה). אם נוריד חלונות של כ 20% נקבל כ 25,000 שקל בחודש ברוטו. לא מקבל את הטענה שלמורה נהיגה יש המון הוצאות. ממש לא. הרכב משמש כרכב האישי של המורה בכל מקרה וההוצאות הקבועות עליו ייעשו בכל מקרה. ההוצאות הרלוונטיות הן על דלק, בלאי נוסף, דוושות מיוחדות והפרשי ביטוח. מעבר לזה אין הוצאות. לא משרד ולא עובדים. כלום. זה ממש לא שכר עלוב שקשה לחיות ממנו, מה גם שרוב המורים עובדים הרבה יותר שעות והשכר בהתאם. אני ממש לא מקנא בהם ושיהיה להם לבריאות, מכל הלב, אבל די כבר עם הטענות כאילו אין פת לחם, על מנת להצדיק מחירים כאלה ואחרים. חבל שהלקוחות צריכים להיתקל בשוק שבו מיישרים קן לגבי המחיר. נכון, אי אפשר לייבא שיעורי נהיגה מעליאקספרס, אבל זו לא סיבה להתנהל כך. אני יודע שיהיו כאן חברים שיתקפו אותי אישית על התגובה הזו. התרגלתי.

עריכה אחרונה על ידי shha
פורסם

25200

תוריד הוצאות דלק על 3 אלף קמ בחודש בערך - 2000 שקל?

תוריד ביטוח יקר כי זה ללימוד נהיגה - 1000 שקל גג?

טיפולים, טסט, ירידת ערך של הרכב - עוד 4 אלף בחודש פלוס מינוס?

הגעת ל18 אלף לפני מס ההכנסה

לא כל המורים עובדים עצמאי אלא תחת בית ספר ללימוד נהיגה

כך שנשארו ביד אולי עם קצת יותר מ10 אלף שקל, למקצוע אינטנסיבי שכזה (להיות כל הזמן עירני בכביש זה מתיש), זה לא כזה אי אי אי, נהג אוטובוס מרוויח כך.

• תוכן חדש...