Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קורה?

עצוב. עצוב המצב שהגענו אליו. אלימות בכל מקום, בכביש, ברחובות, בתי מלון, טיסות ואפילו בפארקי מים שאנשים אמורים ליהנות בהם זה קורה. בתור הורה לפעוטה, המצב הזה מתסכל. המחשבות על הירושה שאנחנו הולכים להשאיר לדורות הבאים מתסכלת ומעציבה אותי.

אני קורא תגובות בפייסבוק על המקרים האחרונים ומרגיש לי שכמות הגועל נפש שיוצאת מפיהם של המגיבים ממש מזכירה לי את ימי הביניים, רק חסרים עוד כמה טריגרים שיתניעו מלחמת אזרחים.

אם זה הולך להמשיך ולהחמיר, אני לא רואה עתיד טוב למדינה הזו. מי שיוכל לברוח, יברח מהספינה הטובעת הזו ומי והשפויים שישארו כאן, כנראה יסבלו.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כבר דובר רבות כאן בפורום על הענין הזה, לאן החברה הישראלית הולכת.

לא יעזור כלום: לא משטרה חזקה יותר, לא חינוך שונה או נוקשה בבית הספר, כלום, רק דבר אחד: חינוך מבית. המורה הכי טוב או טובה לא יוכלו לתקן חינוך קלוקל מהבית.

האנשים כאן לא מחונכים נקודה.

תרבות ה"אני" פושה בכל מקום: אני ורק אני. מגיע לי. עשו לי. ש"מישהו" (וזה לא אני) יעשה כך וכך.

רק אני קיים. אנשים לא לומדים לחיות סוציאלית, בחברה. לא מבינים מה זה לתת זכות קדימה למרות שעיגנו זאת בחוק. לא יודעים ומכירים "מפני שיבה תקום". לא אוספים אחרי הכלבים שלהם - שוב, למרות שעוגן בחוק. אין דחיית סיפוקים. אין איפוק. אין סבלנות. אין התחשבות בזולת.

אין מה לעשות.

הכל מתחיל וגם ניגמר לבסוף - בחינוך.

אם ילד קורא למורה בשמה כאילו היא חברה שלו, אם לא קמים לכבוד המורה בתחילת השיעור, אם אבא אומר לילדו - "עזוב, מה היא מבינה המורה המפגרת שלך", אז מי ילך להוראה? רק קומץ צדיקים שעדיין מאמינים במשהו. הרי לא הולכים לשם בגלל המשכורת, נכון?

אני באמת לא יודע מה להגיד בענין.

פורסם (נערך)

, רק דבר אחד: חינוך מבית.

אני לא מסכים.

אני מגיע מבית מחונך. הבעיה היא בסביבה, ברגע שכל הסביבה פגומה, לחינוך שלי כבר אין משמעות, אחרי שמספיק פעמים ירמסו אותי, יעקפו אותי בתור, ישחיטו לי הרכוש, יעשנו בחדר מדרגות , החינוך הטוב יגמר ויצא כל הזעם.

פעם הייתי ביפן עם קבוצה של ישראלים. ביפן, לצורך העניין, אסור ללכלך ברחוב ואף אחד לא מלכלך. באמת, אף אחד.

תתפלא אבל גם הישראלים הלא מחונכים לא ליכלכו אפילו פעם אחת.

כשאני נמצא בחו"ל - אני פשוט במוד אחר, שם לחינוך הטוב שלי יש משמעות, שם זה הגיוני להיות אדיב ומתחשב ומנומס, בישראל לא.

עריכה אחרונה על ידי snoop90
פורסם

בתי ספר ברמה גבוהה יותר עם מורים מקצועיים יותר בוודאי שישפיעו, ואפילו לא מעט. זה לא הפתרון לבעיה, אבל זה חלק ממנו ויכול לשפר את המצב.

כנ"ל משטרה מקצועית יותר. התמונה הממוצעת בראשו של ישראל ישראלי לגבי איכפת החוק היא שוטר עארס שמתבטא כאילו הוא ילד בן 15 שהרגע למד שקללות קיימות בעולם. איזו מוטיבציה יש לישראל ישראלי להיות קצת מתורבת יותר?

וככה גם שאר הגורמים הסביבתיים.

חינוך מבית זה משהו כמו 60-70%, ההשפעה הסביבתית זה השאר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בנוגע לתמונה השחורה שאתה מתאר, ממליץ לך לצרוך פחות חדשות ופחות דעות של אנשים בפייסבוק.

בחדשות אוהבים להקצין הכל כדי להפחיד את הציבור, וכידוע פחד מוכר כי זה מדביק את האנשים למסך. אאל"ט, זמן הפרסום הכי יקר זה בחדשות.

פייסבוק זה אחלה פלטפורמה לקנייה ומכירה, הצעות עבודה, תזכורות לימי הולדת וסרטונים מצחיקים של חתולים. פחות אידאלי לדיונים בנושאים רציניים כי הניהול שיש ברוב הקבוצות שואף ל-0. כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה ולהפיץ את זה. על כל תגובה עניינית, מנומקת ומנוסחת היטב יש לפחות 200 תגובות של יישויות מפוקפקות ברמות פיגור שונות. סה"כ יוצא שהתמונה שאתה מקבל שם שחורה משמעותית מהמציאות, כי לאנשים שעוסקים בישובו של עולם יש מספיק מה לעשות בחיים חוץ מלשחרר brainfarts כל היום ולחלק לייקים ולבבות לפלוצים בריח דומה לשלהם.

כמובן שהמציאות לא וורודה וישראל זה לא גן עדן עלי אדמות, יש פה מה לשפר אבל זה גם לא גיהנום כמו שהמדיה לפעמים מציגה את זה.

אני חושב שכל מי שמתנהג לאחרים ולסביבה כמו שהוא רוצה שיתנהגו ויתייחסו אליו וגם מנחיל את זה לילדים שלו, תורם המון לשיפור המצב. חינוך זה הפיתרון לטווח הארוך, ופתרונות ארוכי טווח הם הטובים ביותר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא צריך לראות חדשות ולקרוא בפייסוש - מספיק לנסוע כמה דקות בכביש או לעמוד כמה דקות בתור בסופר/ תחנת אוטובוס מרכזית כלשהי.

התמונה עדיין שחורה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה פשוט לא נכון. אתה רואה מה שאתה רוצה לראות כי זה מה שמקובל, לראות את המחדלים בכל פינה במקום להתסכל על התמונה הגדולה.

תסתכל על זה בצורה אנליטית.

כמה פעמים ביום קורה לך שמישהו תוקף או מקלל אותך? ניסו לשדוד אותך בזמן האחרון? הרכוש שלך ניזוק ע"י אחרים על בסיס קבוע? בכל נסיעה שלך, אפילו הקצרה ביותר, מתרחש מצב של כמעט תאונה/תאונה בגלל נהג אחר אדיוט? אתה מרגיש מאויים להסתובב בלילה ברחוב? אתה חושש שלא יהיה לך מה לאכול מחר?

סביר להניח שהתשובות לרוב השאלות היא לא, נכון?

לא תענוג פה, אבל גם לא מדובר בעינוי מתמשך. לדעתי המצב בר תיקון לחלוטין והכל תלוי בחינוך מהבית בשילוב אכיפה עם שיניים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כל בוקר, אני לא מצליח לעבור רמזור ישר בגלל אלה שחוסמים את הצומת. ואז, אחרי כמה פעמים שהרמזור הירוק מתחלף, ואף רכב לא זז ממקומו, מישהו לידי יוצא מהרכב ומתחיל לקלל ולצרוח על הנהגים החוסמים. לפעמים נותן מכה למכסה מנוע. מזה אני מתחיל את היום.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

שיעשו לגליזציה לקנאביס.

לאנשים מעושנים אין כח לאלימות.

בתור בונוס גם תקבל נהגים הכי רגועים ושומרי חוק בעולם:

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תסתכל על זה בצורה אנליטית.

בצורה אנליטית כל הדברים הכאילו אנקדטוליים שאנחנו חופרים עליהם בשרשורים שונים, זה החברה. החל מנסיעה ב-80 קמש בנתיב השמאלי ועד לחסימת כבישים.

ברור, לא מדינת עולם שלישי פה ולא שכונות עוני בארה"ב. הסיכוי לחטוף כדור בראש או דקירה לא ממחבל עדיין די נמוך. אם אנשים מתנהלים במרחב הציבורי כאילו כל אחד הוא האויב שלהם, שאיתו הם צריכים להלחם, בעיקר על זמן (רווח של שניות לפעמים)? לדעתי כן. אם אפשר למצוא לזה הסבר? כן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
כשאנחנו מפעילים אלימות באורח קבע כפרקטיקה של שליטה, כבר עשרות שנים, מה יש להתפלא ?

גם באהבה לא הגענו רחוק...

יש מקומות שחובה עלינו להשאר חזקים - ברומא תהיה רומאי .

גם אני אוהב לסגור את כל הקצוות בלחיצת יד , אבל לא כשאני מקבל סטירה קודם.

פורסם

תיאור שפעם שמעתי של ישראל זה כאילו מישהו הגיע לג׳ונגל נידח ומסוכן, בנה שם וילה מפוארת עם חומות גבוהות ומערכות אבטחה מתקדמות, חי בה בכיף שלו ושם קצוץ על הסביבה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מקס, בלי להכנס לפוליטיקה - אני לא בא להגיד אם זה טוב או רע, אם זה חובה או לא, אבל כשיש וילה בג'ונגל וצריך כל הזמן לעמוד על החומות עם רובה, אז אין מה להתפלא שיש הרבה אלימות בחברה לאלימות נתפסת כמשהו לגמרי לגיטימי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ועוד יותר כאשר יש פעילות סדירה שנועדה לחמם את מרכיבי האוכלוסיה זה נגד זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...