Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

תופעה שהתרחשה לי כמה פעמים אחרי טיפולים שעכשיו כנראה נופל לי האסימון לגבי הסיבה.

אני מגיע לטיפול אחרי שהמנוע הגיע לטמפרטורת עבודה, מבצע החלפת שמן בין 20 דקות לשעה לאחר שהמנוע דמם. לאחר מילוי השמן המכונאי בודק שהמפלס מגיע רק עד המקסימום במדיד ואני נוסע.

בוקר למחרת אני בודק שמן ורואה 1 ס"מ מעל המקסימום במדיד.

עכשיו אני חושב שהסיבה היא שבהחלפה עצמה, נשאר עוד שמן ישן במכלולים השונים ולכן כשהמכונאי בודק הוא בודק את מפלס השמן החדש. בהמשך כאשר הרכב יושב לילה כל השמן שנשאר במכלולים יורד חזרה לאגן (כנראה כ 300 סמ"ק) ואז כשאני בודק בבוקר, הפלא ופלא פתאום המדיד מראה 1 ס"מ מעל המקסימום.

מה אתם אומרים?

פורסם

או שאתה מודד כשהרכב בשיפוע, או שמכונאי שלך לא יודע להחליף שמן כמו שצריך.

תחזור אליו ותגיד לו שיוצאי את השמן המיותר,

כי זה מצב לא תקין.

פורסם

הסבר על התהליך:

לאחר ריקון השמן ופירוק המסנן מרכיבים מסנן חדש, וסוגרים את בורג האגן.

מבצעים מילוי שמן, ולאחריו התנעה של המנוע, כדי למלא את מסנן השמן ולוודא שנורת לחץ שמן נכבית.

המכונאי שלך, כנראה, מיד לאחר ההתנעה ממלא שוב, עד הקו. אבל בזמן הזה השמן שהוא מילא קודם עדיין לא התנקז בחזרה לאגן השמן.

לאחר עמידה של מספר דקות השמן יתנקז, המפלס יעלה עוד - וכך תקבל עודף שמן.

עכשיו זה נכון שצריך למלא עוד שמן, אם מילאו עד הקו ואז התניעו - אבל בדרך כלל מדובר על עוד כמות קטנה של 100-200 מ"ל.

הוא כנראה ממלא יותר, חצי ליטר עד 750 מ"ל, ומכאן העודף המשמעותי. 1 ס"מ זה די משמעותי.

הכי נכון לדעתי פשוט למלא בדיוק לפי הכתוב בספרות, להתניע לכמה רגעים ולבדוק שאין נזילות והכל סגור, לכבות ואחרי 5-10 דקות לבדוק את המפלס. צריך להיות פלס על הקו.

פורסם

הכי נכון לדעתי פשוט למלא בדיוק לפי הכתוב בספרות

גם זה לא תמיד טוב, בכמה מכוניות שאני מכיר מילוי מספר הליטרים שרושם היצרן בספרות אחזקה מביא את המפלס ל 1/2 מדיד.

כנראה רושמים את זה כדי להיות באמצע התחום, לא יותר מידי ולא פחות מידי.

פורסם
גם זה לא תמיד טוב, בכמה מכוניות שאני מכיר מילוי מספר הליטרים שרושם היצרן בספרות אחזקה מביא את המפלס ל 1/2 מדיד.

לכן הוספתי בהמשך המשפט - לבדוק את המפלס. לפעמים הנתון בספרות לא מדויק או כמו דציינת מכוון לאמצע מפלס.

מאור, ס"מ עודף יכול להיות גם הרבה, תלוי ברכב, וברכב מיושן הקפיצה בלחץ השמן יכולה להביא לפריצה של אטמים שנמצאים בסוף חייהם או לגרום לצריכת שמן מוגברת.

אני מוכן לחיות עם 2-3 מ"מ מקסימום מעל הקו.

פורסם

עודף שמן לא גורם לעודף לחץ שמן אלא להקצפה של השמן ואז ליניקת אויר של משאבה השמן ולחץ עוקה גבוה שפורץ את המחזירי שמן.

מפלס שמן קובעים לפי המדיד בסופו של דבר וזה מה שקובע.

פורסם

גם בניסאן טידה שלי המדיד מורה למעלה מהמקסימום

אני נוסע ככה המון זמן ולא ידוע לי על שום בעיה שנגרמה

אם כל המוסכים לא מקפידים ס'תומרת שרוב המכוניות חוזרות מטיפול בכזה מצב

אז אולי זה לא באמת גורם לבעיות?

אולי מאיימים עלינו עם תאוריות וחששות מוגזמים?

פורסם

תודה על התשובות,

האם מישהו יכול להתייחס לסברה שהעליתי בתחילה? שבעצם מה שמעלה את המפלס אחרי הטיפול שנעשה על מנוע די חם, זה השמן הקודם שישב במכלולים (שלא נוקז במהלך הריקון) ובעצם התנקז במהלך הלילה שאחרי לאגן ואז באתי בבוקר ויש ס"מ מעל המקסימום.

זכורני שההמלצה היא לבדוק שמן בבוקר אחרי שהאוטו עמד לילה, מפני שרק אז אפשר להיות בטוחים שהשמן התנקז מכל המכלולים חזרה לאגן אז הבדיקה היא הכי משקפת את המפלס האמיתי.

פורסם

ממה שאני זוכר, בספרות רכב רשום הקיבולת של השמן מנוע ברכב, שזה יותר ממה שנכנס בהחלפה רגילה. למשל אצלי רשום קיבולת של 10.7 ליטר, אך בהחלפה ע"י ריקון דרך הבורג בקרטר, נכנס פחות מ 8 ליטר.

פורסם
יש מקרים שמציינים שני מספרים - כמות כוללות וכמות שיוצאת בהחלפה.

זה ברוב המקרים.

בכל מקרה מה שקובע זה רק המפלס לפי מדיד ולא שום נתון כזה או אחר.

פורסם

ככל הידוע לי, שמן עודף נשרף די מהר במנוע, וזה גורם לנזק מצטבר בממיר הקטליטי. פעם בטיפול, כשמילאו לי כס"מ וחצי מעל הסימון העליון, חזרתי למחרת למוסך וביקשתי שירוקנו קצת. הם לא אהבו את זה אבל עשו זאת. מאז אני מקפיד להזכיר להם בכל טיפול לא למלא מעל קו הסימון. לדעתי פשוט קל להם לשפוך פנימה גלון שלם של שמן ולחייב אותי עבור גלון שלם. הפתרון העדיף הוא להקפיד שימלאו בדיוק לסימון ושיתנו לך את הגלון עם העודף. כך הם יכולים לחייב על גלון שלם ולך יש קצת שמן להוספה בעתיד. הרי עד הטיפול הבא, עוד שנה או 15,000 ק"מ, מן הסתם תצטרך להוסיף קצת שמן.

• תוכן חדש...