Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות נזילה בצנרת בבית פרטי שהתחילה לפני חודש פנינו לחברה המבטחת על מנת לקבל מענה.

עד היום הבעיה לא רק שלא נפתרה, היא החמירה בעקבות הטיפול "המקצועי" של נציגי החברה. ההתנהלות של חברת הביטוח יחד עם הקבלן שאיתו הם עובדים פשוט שערוריה אחת גדולה! לא רק שהאינסטלטורים שמגיעים סובלים מחוסר מקצועיות מוחלט! הם גם מתווכחים, מתקנים נזקים אחד של השני ומבטלים הגעה ברגע האחרון בטענה שקבעו את הביקור בטעות(כל ביטול/הגעה לחמש דקות מצריך תיאום מחדש והמתנה של מספר ימים במקרה הטוב).

בחודש הזה הנזילה שהיתה "קטנה" ממשיכה להתפתח לבעיה רצינית! המים כבר יוצאים מהרצפה באזורים בכלל לא קשורים. מקור הנזילה הוא בחדר הרחצה אבל המים יוצאים במטבח...

לאחר מספר פניות לחברת הביטוח, כולל פניות הציבור. אין שום מענה!

כרגע זה נראה שהדרך הטובה ביותר היא תיקון באופן פרטי ואז הגשת תביעה בבית המשפט.

האם למישהו יש המלצה לשמאי נזקי מים שיכול להגיעה לאריאל?

באיזה שלבים צריך לפעול?

תודה!!!

פורסם

אפשר להתחיל בהגשת תלונה על חברת הביטוח עם השתלשלות העניינים המדוייקת למפקח על הביטוח.

סביר להניח שחברת הביטוח תתחיל להתייחס אליך אחרת כשתדע שהגשת עליה תלונה שיכולה להשפיע על סטטיסטיקות השירות שלה וכו...

פורסם (נערך)

דרוש אישור למאתר ושרברב לפי בחירתך.

כמוכן שמאי להערכת המזקים שנגרמים מהדליפה - שכנראה מגיעים כבר למאות אלפי ש"ח, ויוסיפו ויגדלו ככל שהדליפה לא תאותר ותתוקן בהקדם.

ערב את השכנים, גם הם סובלים מהנזקים ואתה צפוי לתביעה מהם. השמאי צריך להערך גם את נזקיהם.

איתור נזילות מים הוא סיפור לא פשוט, לי היה בעבר סיפור עם נזילה ללקח 4 חודשים לאתר (מרגע האיתור עד התיקון לקח כמה ימים, אבל עוד שבועות עד שניתן היה לסגור את הקיר ולצבוע אותו). הנזק לי ולשכנים היה בסד"ג של חצי מיליון ש"ח. במקרה זה היה מדובר בצנרת משותפת, כך שהנזק תוקן והפיצוי שולם על ידי המבטח של הרכוש המשותף (וזה המקום להזכיר כמה חשוב ביטוח של ועד הבית) - אם כי אני לא יודע מה היו התוצאות הסופיות של הגישור.

בדירה הנוכחית היתה לי בעיה של דליפת מים - מתברר כי משני מקורות (חדירה מהגג שאינה מכוסה בביטוח, ודליפה מצנרת המכוסה בו). לאחר שהשרברב מטעם הביטוח לא פתר את הבעיה - שילמתי 1500 ש"ח למאתר פרטי שעליו אני סומך ואז הפעלתי את הביטוח, כאשר השיטה היתה שנשלחה לי רשימה של איזה תריסר שרברבים מהאיזור שעובדים אתם, והמאתר המליץ על אחד מהם. העדפתי לשלם למאתר מכיסי ובלבד שהבעיה תפתר יותר מהר. מדובר באותו מאתר שפתר לי כמה וכמה בעיות בדירה הקודמת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בוקר טוב, מעדכן לגבי המצב וגם מוסיף קצת פרטים.

השתלשלות האירועים בקצרה:

- בעקבות נזילה נפתחת פניה לחברת הביטוח.

- מגיע אינסטלטור העונה לשם ויקטור, בודק באופן ממש חפיף ונותן חוות דעת:

"זה אינו מקרה ביטוחי, הנזילה היא בגלל אינטרפוץ תקול (אינטרפוץ בן שנה בבית חדש!). במידה ואתם רוצים אני מסדר לכם את זה באופן פרטי".

המחיר ? 1800 ש''ח עבודה + 400 ש''ח אינטרפוץ חדש + 200 שקל לחברת הביטוח על הזמנת ביקור למקרה לא ביטוחי.

למרות שבסבירות ממש גבוהה הבעיה לא קשורה והמחיר ש-"איש המקצוע" נתן מופרז משהו, ההורים שלי נותנים לו לבצע את העבודה.

הוא מחליף את האינטרפוץ, בדרך הורס את הקרמיקה ויוצא לדרכו מרוצה.

- יום למחרת הנזליה מחמירה לדליפה של ממש:

מתקשרים שוב לביטוח ומתאמים אינסטלטור. מגיע אינסטלטור אחר "מקצועי" יותר העונה לשם בני. הוא מוריד את הקרמיקה שמסביב לאינטרפוץ ורואה שאחד החיבורים בוצע לא טוב ופשוט דולף בקיר. שולח תמונה לממונה שלו.

במקביל אומר להורים שלי שאין לו מושג למה ויקטור טען שזה לא מקרה ביטוחי וכמובן שהם יקבלו החזר מלא מחברת הביטוח על העבודה מההתחלה, מלבד מחיר האינטרפוץ החדש. מסדר את החיבור ויוצא לדרכו.

* עד כאן יש רק טיפול בבעיות שהם יצרו, בלי קשר בכלל למציאת מקור הנזילה לשמה נפתחה ההזמנה.

- הנזילה ממשיכה ומחמירה מיום ליום:

בני חוזר, טוען שהנזילה ממשיכה כי הוא עדיין לא סגר את הקרמיקה של האינטרפוץ והיה שימוש במקלחון(הייתה סגורה עם ניילון) . מבחינתו הוא לא מוכן לעבוד כשהכל רטוב. מתאם חזרה לעוד שבוע!!!

* מתקשרים למוקד של חברת הבטוח ומתלוננים על זמנים מפגרים והחמרת נזקים.

- מגיע יום הביקור ואף אחד לא בא. במוקד מבקשים סליחה ומתאמים ביקור לעוד שבוע!

* מתקשרים שוב למוקד של חברת הביטוח. מתלוננים על זה שלא הגיבו לתלונה הראשונה ומסבירים את המצב(לא עזר).

* כותבים תלונה באתר של חברת הביטוח לתלונות הציבור(אף אחד לא חזר).

- בני חוזר אחרי שבוע, פותח את הניילון(איפה שהאינטרפוץ) ומה הוא רואה שם ? שכל החיבורים של האינטרפוץ דולפים לתוך הקיר. טוען שויקטור עשה חרבנה של עבודה. מפרק את הכל ועושה מחדש.

אחרי זה מתחיל לחפש בפעם הראשונה אחרי חודש! את מקור הנזילה שלשמה נפתחה הפניה. פותח את הניקוז, ורואה שיש רווח בין הכוס(של הניקוז) לקרמיקה. הקבלן סגר את הרווח עם סיליקון שפשוט לא החזיק והתנתק. לדעתו משם המים דלפו.

בני אומר שצריך לסגור את זה עם אפוקסי + עוד איזה חלק שאין לו כרגע ולכן הוא יחזור ביום ראשון(מחר) להשלים את העבודה.

מסכנות:

- שתי תלונות למוקד של חברת הביטוח במהלך הטיפול שלא זכו לתגובה.

- תלונה למחלקת תלונות הציבור שלא זכתה לתגובה.

- ניסיון עוקץ של תיקון מחוץ לביטוח שהוביל לנזק עצום.

- נזק של שלוליות מהרצפה של הבית, קירות שהתנפחו, השיש של המדרגות נסדק ושינה את הצבע, מים שפשוט יצרו חורים בטיח של הקיר והתחילו לנזול משם ועוד...

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם (נערך)

להזמין מאתר ושמאי - אפילו על חשבונך. יש כאן נזקים עצומים, ואם השרברב ששלח הביטוח אשם - אם כיון שלא איתר את התקלה ואם כיון שגרם נזק - יש מקום לתבוע אותו ואת שולחיו. מה שאתה מתאר נראה כהצפה של כל הבית, ואני מניח שאם השכנים מלמטה עדיין לא פנו להוריך זה יקרה הערב או מחר.

אם כל הרצפה ספוגה במים מדובר בנזק של עשרות אם לא מאות אלפי ש"ח. יכול להגיע למצב שצריך להחליף את הרצפה בכל הדירה. המטומטמים בחברות הביטוח עובדים עם שרברבים זולים שהמקצועיות שלהם בספק, ואחר כך נדרשים לשלם פיצויים גבוהים (שכמובן משולמים מהפרמיות שכולנו משלמים, ועולות בגלל השטויות האלה).

תתחיל להתעניין גם בעורכי דין.

עוד עצה - תתחילו לצלם את הנזקים מדי יום. פתחו קלסר ותייקו את כל הקבלות והמסמכים הקשורים לארוע. עוד תזקקו להם, ההליכים יכולים להגיע לבית המשפט. במקביל נהלו בקלסר גם יומן וציינו כל התפתחות, כל ביקור של בעל מקצוע, כל הוצאה וכל תלונה של השכנים. אפילו אספו את החלקים שהוחלפו (למשל האינטרפוץ המקורי).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבחינת שכנים - זה דופלקס. להורים יש ארבע קומות, הנזילה היא בקומה השניה. לפחות כרגע השכנים אמרו להם שאצלם הכל תקין.

הביטוח הוא של חברת הראל. חברת תיקוני הצנרת ששולחת את השרברבים היא נץ.

הקטע העצוב זה שבתלונות שהגשתי למוקד של הראל ציינתי שאני לא מבין אותם בכלל! איך החברה שאיתם הם עובדים(נץ) גורמת לנזק עצום שרק גודל וגודל וזה לא מעניין אותם(הראל)? איך????

פורסם

תשמע - כרגע המטרה המרכזית שלך היא לעצור את הנזילה - כיון שכל דקה שבה היא פעילה נגרם נזק נוסף - אני מניח שהתקרה בקומה הראשונה כבר רטובה.

לכן - דבר ראשון בבוקר למצוא מאתר ולהזמין אותו בהקדם (אני יכול לתת לך שם באיזור חיפה).

דבר שני עוד שיחה לסוכן הביטוח.תפקידו לייצג אותך מול חברת הביטוח, כולל ייעוץ לך.

דבר שלישי - להתחיל לחפש שמאי, אלא אם הביטוח שולח אחד אליך. הסיפור של שמאי מטעמך בעייתי כיון ששמאים לא אוהבים, בלשון המעטה, לתת חוות דעת נגד חברות הביטוח המפרנסות אותם.

להביא בחשבון שמיום שהנזילה מתוקנת לוקח 3-6 חודשים עד שהמבנה מתייבש.

פורסם
(אני יכול לתת לך שם באיזור חיפה).

הבית שלהם במרכז, אז אני מאמין שזה פחות אקטואלי, אבל תודה!

מבחינת הרצפה - איך אפשר לדעת אם צריך להחליף או לא ?

פורסם

הבעיה היא הלחות בחל שמתחת למרצופות. אצלי הזמנו בודקים ממכון התקנים שקדחו מספר חורים זעירים במרצפת בפינות נסתרות ודגמו אותו כדי למדוד את הלחות.

עקרונית היינו צריכים להרים את הרצפה כדי להחליף את החול, כיון שהחלטנו למכור את הדירה העדפנו פיצוי גלובלי, והרוכשים טיפלו בנזק במסגרת שיפוץ כללי שעשו (זו ההנחה שלי, לא חזרי לדירה ואין לי שום געגועים).

פורסם (נערך)

ההתנהלות שלנו היתה תחילה מול הביטוח שלנו, תחילה עם השרברבים שלהם (אאל"ט זה היה באמצעות "שח"ר" המפורסמים) ובהמשך קיבלנו אישור להזמין את המאתר מטעמנו (למעשה שניים, אחרי שהראשון נכשל), ולאחר שאובחן סדק בצינור ביוב משותף של הבניין - מול הביטוח של הרכוש המשותף ("ועד הבית") - כולל איתור, תיקון ושמאות. השלב האחרון היה גישור מול השכן מתחתנו שצרף אותנו לתביעה נגד הבניין, אבל המגשר הוציא אותנו מהתביעה כבר בישיבה הראשונה, ואין לי מושג ירוק איך היא הסתיימה.

פורסם

שמח לשמוע שסה''כ עברתם את זה בשלום.

אני גר בחיפה ומנסה לעזור להורים שלי עם זה כמה שאפשר. ההורים שלי מסודרים כלכלית, אבל לא בזכות ידע בקומבינות והתנהלות "שוק".

פורסם

תשמע - ההתנהלות של הביטוח נראית מוזרה.

כאשר היתה לי בעיה לפני חצי שנה - שנה חברת הביטוח שלחה לי רשמה של שרסברבים שאתם הם עובדים, ואני בחרתי באחד מהם (ואני מוסיף - המאתר, ששילמתי לו מכיסי, המליץ על אותו שרברב). הסיפור של חברות השירות היה אמור להגמר, לאור ריבוי התלונות. אבל יתכן שהפוליסה של הוריך היא עוד בזנב של השיטה הקודמת.

האם יש להורים שלך סוכן ביטוח? בדיוק בשביל המצבים האלה נוצר שוקה.

פורסם (נערך)

האם יש להורים שלך סוכן ביטוח?

לדעתי לא.

הדרך שבא הם עובדים זה משהו! רק אני התקשרתי למוקד של הראל פעמיים. מלבד קלדניות נחמדות שמקלידות את מה שאני אומר ומשגרות את זה לשום מקום, אין עם מי לדבר...

מבחינת חברת "נץ" שמבצעת את העבודות עבור הראל גם אין עם מי לדבר. לדרישה לדבר עם מנהל או מישהו שאחראי על אותו הבני, קיבלתי תשובה כזו :

"המנהל האזורי(יעקב) לא מדבר עם לקוחות ישירות. ברגע שבני יגיע תבקש ממנו להתקשר ליעקב. רק ככה אפשר לדבר איתו."

כמו כן, חברת "נץ" קבעה שאת הטיפול בבעיה מבצע רק אותו שרברב שמטפל בבעיה, ולכן אם הוא יכול להגיע רק עוד שבוע - אז אין מה לעשות.

לאורך כל החודש אותו הבני הולך ראש בקיר ולא מוכן להודות שאין לו מושג מה הבעיה. ושוב - אין עם מי לדבר...

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם

כמו שנאמר תארגן בעצמך בעלי מקצוע ושמאי ותפתור את הבעיה. הנזק יכול להיות משמעותית גבוה ככל שהזמן עובר. אחכ תתבע נזקים ממי שצריך.

• תוכן חדש...