Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני צריך להחליף רפידות בלמים בהונדה fk8 . שתי שאלות , האם יש רפידות יותר טובות מהמקוריות ? , האם בכדי לשמור על האחריות אני למעשה מחויב למפרט של היבואן ? ( ולמעשה שלוש שנים אהיה לקוח שבוי )

תודה .

פורסם (נערך)

רפידות ,כמו מגבים,הן רכיב מתבלה ולכן לא קשורות לאחריות. להפך : הן מוחרגות בכוונה מאחריות .

אני מכיר מספר אנשים שלטובת אחריות עושים טיפול שמנים במוסך המרכזי אבל רפידות וצלחות בלם מחליפים במוסך הקטן מעבר לכביש בגלל פער גדול במחיר.

אז כן, במידה מסויימת אתה שבוי של היבואן אבל יש לך יציאות לאפטר .

לא חייבים רפידות מקוריות. בהחלט ניתן לקנות רפידות ברמה זהה מאותו ! יצרן רק בלי הלוגו של הונדה. המחיר מחוץ למוסך היבואן יורד פלאים. צלצל לחנות החלפים הקרובה לביתך , אם הוא מקצועי, הוא גם ידע להמליץ לך על יצרן ודגם.

אם אתה לא מכיר אחד מקצוען אז יש את אבי חלקי חילוף מרחובות. תוכל להתייעץ איתו. בדרך כלל הוא אוהב להסביר. אם אתה גם קונה ממנו אז שמור קבלה . כל מוסכניק סביר ידע להחליף רפידות . לא מדע טילים.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

אבי חלקי חילוף מרחובות יודע לא רק להסביר - הוא יודע לפי מספר השלדה להזמין את הרפידות המתאימות. צריך לשלוח לו בוואטסאפ צילום רישיון הרכב. תוכל לקבל גם במשלוח ( בעלות סבירה ), אם רחובות רחוקה לך .

אפשרות נוספת - לקבל הצעת מחיר מהיבואן על רפידות מקוריות, כולל מק"ט ולהזמין מאוטוסטור חולון ( שהוא קצת יותר זול ) רפידות ferodo.

אצלי ההפרש במחיר כולל מע"מ: הרפידות המקוריות של טויוטה (550₪ ), רפידות ferodo מאוטוסטור (211₪ ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא יודע מה השוני בין 2013 ל 2018 מבחינת הרפידות אבל בבדיקה שעשיתי מול חנות החלפים (לא בחברה) מדובר על הפרש של 150 ש"ח לזוג רפידות- לא משנה קדמי או אחורי (כמובן שהמחיר ללא צלחות,שלא היה צורך בהן).

בסופו של דבר הרכבתי תחליפי ואני מקווה שלא אצטער.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
הצלחות בילום בfk8 גדולות יותר אני מניח בגלל המותג ברמבו המחיר יהיה גבוה יותר , אולי אני טועה .

קצת לא הגיוני שרכב בן שנה נהרסו צלחות בלם,אלא אם הנהג טחן את הרפידות והמשיך לנסוע על הברזלים.

במוסך מורשה (לאו דווקא היבואן,יותר נכון לגבי מוסכים כלליים/מתמחים) צריכים לפי חוק לתת לך הצעת מחיר גם עם חלפים תחליפיים ואתה מכריע בין

שתי ההצעות- יש חלקים שלא הייתי שם תחליפי אבל זה כבר נושא לדיון בנפרד.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...