Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

עד עכשיו הייתי עם איביזה 1.0 שנת 2017.

מחפש רכב דומה שיהיה חזק, חסכוני, מאובזר, מהנה לנהיגה ( כמה שאפשר מסופר מיני) ואמין.

הנסיעות היומיות שלי הן 50 קמ לכל צד ביום, בין עירוני.

הכיוון כרגע על האיביזה החדשה בדגם FR.

( אני יודע שעניין הגיר הוא סאגה בפורום שאין לה דעה מכריעה).

אשמח להמלצות לדגמים נוספים.

פורסם

מה אתה מחפש לשפר מהאיביזה הנוכחית? זה יעזור למקד את ההצעות. וגם, למה אתה רוצה בכלל להחליף?

בגדול, האיביזה (פרט לאמינות הגיר) היא אחת הסופר מיני המוצלחות. אפשר לשקול גם סיטרואן c3, ובקרוב גם הקוריאנית יקבלו מנועים מוגדשים צנומים אז אולי יהיה שווה להסתכל גם לכיוון הזה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מהנה לנהיגה הכוונה לרכב נוח יותר או דינמי יותר?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האמת שהאיביזה לדעתי מבחינת הנאה מנהיגה דינמית הטובה ביותר, הצרפתים פיגו 208/הסיטרואן c3 נוחה יותר אבל עם זווית גילגול גדולה יותר.

ולשאר הרכבים אין מנועי טורבו.

יש כם את הקליאו אבל ללא מערכות בטיחות אקטיבות, היא צפופה יותר ועם מושבים פחות תומכים באיביזה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המושבים של הקליאו לדעתי עדיפים גם משל האיביזה החדשה - אבל זה עניין אישי לכל אחד.

הקליאו לא תיתן שום חידוש טכנולוגי ביחס לאיביזה, כמו שיוליאן אמר היא ישנה יותר ממנה אם כי בהנאה מנהיגה נטו אני נהנתי יותר בקליאו מאשר האיביזה הקודמת.

לדעתי גם האיביזה החדשה לא תחדש הרבה טכנולוגית ביחס לזאת מ2017, המולטימדיה אולי עם מסך קצת יותר גדול ויש בלימה אוטונומית אבל זה הכל - הרכב שלך סך הכל דיי חדש ואין סופרמיני שתהווה שינוי משמעותי מבחינת הדברים האלה - אולי שווה לחכות עוד שנה ולראות מה יקרה עם הקליאו וה208 שמוחלפות בקרוב.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

דווקא יש חידוש דיי גדול בין האיביזה 2017 סטייל לדגם FR 2018.

שינו טיפה את המנוע, את השלדה, מתלים.הוסיפו בלימה אוטונומית בקרת שיוט אדפטיבית, מערכת keyless, בורר מצבי נהיגה, גג נפתח.

מבחינת מרווח וגודלצתא מטען יש גם שיפור בין האיביזה הקודמת לנוכחית.

פורסם

האיביזה התחלפה לקראת סוף 2017.

האיביזה מספקת ביצועים טובים ואחיזה, אבל לטעמי היא לא מהנה לנהיגה ובהיבט הזה הייתי מעדיף קליאו. מצד שני קליאו לא הייתי קונה עכשיו כי אין מערכות בטיחות והדגם בסוף חייו.

פורסם

אגב לגבי תיבות הילוכים, נקודת חולשה מבחינת אמינות גם בקליאו וגם באיביזה, אבל אישית מבחינת מהירות העברת הילוכים, והתנהגות בעיר הdsg עושה עבודה טובה יותר לדעתי.

Sent from my iPad using Tapatalk

פורסם

אם אתה מחפש רכב מאובזר יותר, איביזה חדשה תהיה תשובה טובה.

אם אתה מחפש רכב דינמי יותר, אפשר דווקא לחשוב על משהו כמו 208gti משומשת קלות, אבל זה כולל לא מעט וויתורים כמו העדר בטיחות אקטיבית, שלוש דלתות וגיר ידני.

גם דינמיות, גם אבזור, גם חיסכון, ברכב חדש בסכום הזה, לא חושב שתמצא משהו שעדיף על האיביזה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

האיביזה לא רכב הכי מהנה לנהיגה, הוא כמובן מעולה אבל זו לא אחת מהנקודות החזקות שלו. הקליאו ואם רוצים ללכת יותר אחורה אז גם הפיאסטה הן יותר מהנות.

מצד שני זה כמובן די מטופש להחליף איביזה מ 2017 בקליאו מיושנת יותר מהרכב שלך ושמחליפה דור בקרוב, אין בזה שום טעם בשלב כזה.

אני חושב שתשאר עם האיביזה הנוכחית, רכב שנמצא בטופ של הקטגוריה ועדיין חדש לגמרי (לא נכנס לקבלת ההחלטות שלך לגבי למה קנית אותו מלחתכילה אם כבר שנה אחרי אתה רוצה להחליף) ותחכה לראות אילו חידושים יכנסו בשנתיים הקרובות לקטגורייה, או לחלופין אם כבר אתה מחליף סופר מיני חדשה ומצויינת בשביל לחוות יותר דינאמיות והנאה בנהיגה אז תלך כבר יותר רחוק ותחפש 208GTI או מיני/אבארת׳ משנתונים ישנים יותר שלפחות באמת תרגיש שהבאת פה קפיצה משמעותית במה שאתה מחפש ולא שהחלפת רכב סתם בשביל להחליף.

אני לא רואה היגיון בלהחליף את האיביזה הנוכחית שלך לאור הדרישות שהעלת בשום סופר מיני אחר שמקביל אליו בקטגוריה כמו איביזה FR או C3, קליאו וכו׳

פורסם
אהלן חברים,

עד עכשיו הייתי עם איביזה 1.0 שנת 2017.

מחפש רכב דומה שיהיה חזק, חסכוני, מאובזר, מהנה לנהיגה ( כמה שאפשר מסופר מיני) ואמין.

הנסיעות היומיות שלי הן 50 קמ לכל צד ביום, בין עירוני.

הכיוון כרגע על האיביזה החדשה בדגם FR.

( אני יודע שעניין הגיר הוא סאגה בפורום שאין לה דעה מכריעה).

אשמח להמלצות לדגמים נוספים.

אתה יכול כמובן לקנות רכב משומש ברמה יותר גבוהה ,כמו אאודי A1 עם מנוע 1.4.

פורסם

בגדול, כפי שציינו כאן, אין הרבה רכבים (חדשים) בסכום הזה שיספקו חוויה טכנולוגית עדיפה משמעותית (ומוצדקת) מהאיביזה שלך.

C3 היא אולי המאובזרת והטכנולוגית ביותר אבל לא מהנה לנהיגה.

דווקא 208 מהנה מאוד לנהיגה ואין לה זווית גלגול. היא מכניסה את האף לפניות בנחישות ובחדות והישבן אוהב לצאת החוצה בצורה שובבה (נשמע קינקי :lol:).

אבל שוב, לא תרגיש שדרוג משמעותי מוצדק.

אם אתה רוצה להרגיש שדרוג משמעותי בכוח ובהתנהגות, המלצה שלי לפורד פוקוס. ניתן להשיג רכבים בני שנה בגירסת טיטניום, שעוד ישאירו לך עודף בכיס.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

כנראה שאלך על איביזה חדשה במבצע של ה72 שעות בגלל העדר מכירות של איביזה יד שניה.

ידוע למישהו מה צפוי להיות המחירים לאיביזה Fr?

מה תהיה גובה ההנחה?

פורסם
האמת שהאיביזה לדעתי מבחינת הנאה מנהיגה דינמית הטובה ביותר, הצרפתים פיגו 208/הסיטרואן c3 נוחה יותר אבל עם זווית גילגול גדולה יותר.

ולשאר הרכבים אין מנועי טורבו.

יש כם את הקליאו אבל ללא מערכות בטיחות אקטיבות, היא צפופה יותר ועם מושבים פחות תומכים באיביזה.

זה שרכב FLAT בפניות לא אומר שהוא מהנה לנהיגה או בכלל אוחז..

יש הבדל גדול מאד בין הC3 ל208 ששמת באותה החבילה,הC3 רכב רך מאד,עם אחיזה מצויינת אך לא דינמי או מהנה לנהיגה,

ה208 לעומת זאת הרכב הכי נוח בסגמנט למעט הסיטרואן אך דינמי,מערב את הנהג,ומהנה לנהיגה,גם אם יש לו קצת זויות גלגול בסיבובים מהירים..

• תוכן חדש...