Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז למעשה מה שאני מבין מהתגובות שלכם זה שלא היה שינוי בטכנולוגייה שגורם למסכים "של היום" להיות חדים יותר, אלא זו סוג של "אשליה אופטית" בעקבות הצפייה בלפטופ לכמה ימים במקום המסך הקבוע.

אוקי, הבנתי, תודה.

ועדיין. כמו שציינתי בהודעה הראשונה, גם שריטות, גם פיקסלים שרופים (בודדים אבל זה עדיין מעצבן אותי), גם שטח ענקי של המסגרת...

אחרי כעשור, נראה לי שהגיע הזמן להחליף. בהחלט לא מעוניין לרדת מ-32".

מה עם "למשוך" קצת את התקציב? מה האפשרויות שלי?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

^

נכון

השינוי המיוחל יגיע בשנתיים הקרובות בדמות מסכי HDR אמיתיים.

אבל אנחנו עדיין לא שם. מסיבה כלשהי HDR מחלחל לאט מאוד לעולם המחשוב וישנם דגמים ספורים של מסכי מחשב עם HDR אמיתי והם יקרים להחריד.

קיים מסכים עם כאילו HDR, אבל לדעתי הם לא שווים את הכסף.

אם אתה יכול תמתין עם הרכישה עוד שנה. אם אינך יכול להמתין תקנה מסך 27 אינץ' 1440P איכותי.

לדעתי 32 אינץ יהיה יותר מידי, אבל זה נתון לשיקולך.

פורסם (נערך)

למה שאלתי על ייבוא מסך

סתם דוגמה

https://www.amazon.com/LG-32UD59-B-32-Inch-LED-Lit-FreeSync/dp/B0748KJY4Q

עולה 2700 היה לפני כמה שבועות ב 2300 עד הבית

עוד דוגמה אומנם "רק" 2K דגם שהושק לפני 3 חודשים פאנל IPS

https://www.amazon.com/AOC-Q3279VWFD8-Monitor-Free-Sync-Panel/dp/B07CG41Y8Z

תקל הרבה עודף מ 2000 שח.

ועוד אחת אחרונה

LG מסך 21:9 LG 34UC79G-B מידי פעם יש עליו דיל ב 2100 שח עד הבית.

ואחת ממש אחרונה לא נקפח את סמסונג מסך QLED דגם די חדש

Samsung U32J590 32

https://www.amazon.com/Samsung-U32J590-32-inch-LED-Lit-Monitor/dp/B07CS3JGPC

כ 2200 שח עד האגם.

עריכה אחרונה על ידי eyali23
פורסם
אז למעשה מה שאני מבין מהתגובות שלכם זה שלא היה שינוי בטכנולוגייה שגורם למסכים "של היום" להיות חדים יותר, אלא זו סוג של "אשליה אופטית" בעקבות הצפייה בלפטופ לכמה ימים במקום המסך הקבוע.

אוקי, הבנתי, תודה.

ועדיין. כמו שציינתי בהודעה הראשונה, גם שריטות, גם פיקסלים שרופים (בודדים אבל זה עדיין מעצבן אותי), גם שטח ענקי של המסגרת...

אחרי כעשור, נראה לי שהגיע הזמן להחליף. בהחלט לא מעוניין לרדת מ-32".

מה עם "למשוך" קצת את התקציב? מה האפשרויות שלי?

האמת שמה שכתבת קצת משעשע.

איך אתה מצפה ממשהו שמוגדר כFHD להיות חד יותר? שישנו את הגדרת של FHD ליותר פיקסלים?

מה שקרה בשנים האחרונות זה 2K ו4K בעולם המסכים.

אם אתה רוצה 4K בזול ובגדול, תקנה לעצמך מסך טלוויזיה ותחבר אותו למחשב.

אם אתה לא בונה על גיימינג אונליין וזמן תגובה לא הכרחי לך זה נשמע כמו הפתרון הנכון בשבילך.

פורסם (נערך)

מה שפותח השירשור מדבר עליו הוא הPPI- פיקסל פר אינץ', וגם אני יכול לתת את דעתי שאחרי שהתרגלתי למסך רטינה למחשב( 217.57 PPI) היה לי מאוד קשה להיבחן במחשבי המכללה שבהם יש מסכי 24 אינצ' 1080P שהם רק 91 PPI, לא הצלחתי ליקרוא את הטקסט ביכלל, כל מה שראיתי זה את הפיקסלים ואת הGRID ביניהם.

אז כן יש חשיבות ולהמליץ מסך בגודל של 32" עם 1080P זה היתעללות.

מחשבון PPI:

https://www.sven.de/dpi/

לגבי מסכי טלויזיה: איך המסכים הזולים של 4K היום? זוכר שבעבר הזולים היו רק 4K30HZ ולא היו מתאימים למחשב כי עכבר לא היה ניתן להזיז, האם יש טלויזיות זולות בתקציב שהם 4K60HZ עם HDMI תומך/DP?

נ.ב: כמו שציינו קודמיי, מסכים סבירים שהם לא 1080P ממש יקרים בארץ, כאילו 4K זה מדבקת פרימיום, ממש מבאס כי יש מסכים מדהימים בתקציב הזה רק לא בארץ.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כל עוד אתה בראש של "כלי יחיד שיתאים לכל משימה" לא תמצא את מבוקשך, יש איזו סתירה מובנית בין מסכי מחשב לטלוויזיות שנובעת ממרחק הצפייה ומהתוכן (נע/סטטי).

באופן אישי אני דבק בצפיפות פיקסלים גבוהה, גם אם המסך קטן (13/15 אינץ') סתם בגלל שאני מתעסק עם טקסט כל היום, וגופנים חדים זה גם נעים לעין וגם מקל על ההתמצאות.

יש בעבודה כל מיני מסכי 1080 בגדלי 21-24 אינץ' ואף אחד מהם איננו נעים לשימוש עקב ההפרדה הנמוכה מדי, אז אני עובד מול ה-15 וה-22 עומד בצד עם אינפורמציה פחות קריטית.

מכיוון שאינני מעצב(ת) לא זכיתי לאחד מהמסכים החיצוניים היקרים להחריד של מק...

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש לי 32' של סמסונג, לעבודה, לא למשחקים.

ממליץ לך מסך אחד של 27 אינץ', קח בחשבון שמסך 32 שמחובר ללטפטופ יקח המון משאבים מהלפטופ, תוסיף לזה סרט רץ או תכנות פתוחות והדרך לאיבוד ביצועים בנייד מהירה, אני לקחתי את זה בחשבון כשקניתי.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

תקשיב, תשמע, קודם כל תעצור.

במסכי מחשב, עם מרחק צפייה של 50-60 ס"מ, רצוי להגיע ל-100ppi כלומר. לכן: 24 אינץ' גבולי על רזולוציית 1080, 27 אינץ' הסוויט ספוט הוא 1440, וב-32 ומעלה כבר חובה 4k. מעל 40 אינץ' גם 4k זה כבר מעט מדי.

לצפייה בסרטים קנה טלוויזיה ותחבר אליה איזה כרומקאסט או משהו, למחשב קנה מסך מחשב. מבחינת גודל, אני חושב שיותר מ-27 זה אוברקיל. אני עובד עם מסך 27 בעבודה וקניתי לאחרונה אחד הביתה אחרי שהתלבטתי בינו לבין אחד 32 אינץ' ואני מאוד שמח שהלכתי על הקטן יותר.

אם אתה רוצה חוויה באמת שונה, חפש מסך עם קצב רענון גבוה (לפחות 120hz), זה משנה את איך שהכל נראה והופך את הכל לחי יותר, אפילו כשאתה גולל בפורום או מזיז את העכבר, הכל נראה הרבה יותר חד וחלק ונעים.

מבחינת מסכים, יש המון חברות טובות, אבל רק שלוש שמייצרות פאנלים: סמסונג, lg ועוד חברה שקוראים au optonics שלא מייצרת את המסכים עצמם.

אסוס, אייסר, msi, לנובו, דל, כולם מייצרים מסכים, אבל יש חברות שמייצרות רק מסכים - כמו אייזו ו-viewsonic שנחשבות טובות יותר אבל גם יקרות יותר.

אני לא יודע אם תצליח למצוא מסך 27, 2k ומהיר בתקציב הזה, אבל ב-3000 שקל יש כמה כאלה.

אם לא בא לך מהיר (עדיין, ממליץ מאוד. במיוחד אם אתה רוצה לחזור לגיימינג), אז סדרת האולטראשארפ של דל מצוינת (מסומלת ע"י האות U בשם הדגם) ולא יקרה מאוד. בתקציב שלך אתה יכול למצוא את דגם ה-2715 או משהו כזה, אני עובד איתו והוא מעולה.

ברווז.

במקום מסך 32.

תחשוב על שני מסכי 27 או 24.

לדעתי זה שדרוג הרבה יותר משמעותי.

מיותר, יקר, ויכול לא לעבוד כמו שצריך אם אין כרטיס מסך עם שתי יציאות. אם כבר הולכים לכיוון הזה, יש מסכי ultrawide שנותנים את אותו פתרון בלי שני כבלי אות ושני כבלי חשמל, בלי לשלם אקסטרה על עוד מסך ובלי השוליים המעצבנים באמצע.

השינוי המיוחל יגיע בשנתיים הקרובות בדמות מסכי HDR אמיתיים.

אבל אנחנו עדיין לא שם. מסיבה כלשהי HDR מחלחל לאט מאוד

שנתיים זה אופטימי, 4k קיים כבר כמה, 4-5 שנים? ועד היום קשה למצוא תוכן תואם מחוץ לסרטי קולנוע ונטפליקסים למיניהם. אני לא צופה ש-hdr יכנס למיינסטרים לפחות ב-7 שנים הקרובות. אולי במשחקים, אבל ממש לא בתוכן וידאו שידרוש (שוב, כמו 4k) שדרוג מאוד יקר של ציוד הצילום. אז סרטים אולי, אבל לא תוכן אינטרנטי.

ממליץ לך מסך אחד של 27 אינץ', קח בחשבון שמסך 32 שמחובר ללטפטופ יקח המון משאבים מהלפטופ, תוסיף לזה סרט רץ או תכנות פתוחות והדרך לאיבוד ביצועים בנייד מהירה

מה שמשפיע על הביצועים של המחשב זה הרזולוציה, לא הגודל. למחשב לא אכפת גם אם אתה מריץ מסך של 300 אינץ'. מבחינתו פיקסל זה פיקסל.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אף אחד אשכרה לא נכנס ללינק ששמתי?

https://ksp.co.il/?uin=28719&select=.1024..230..199..4784..2037..4831..1947

28" מסך 4K של סמסונג - בKSP

2000 ש״ח

יותר קרוב לדרישות שלך ברווז - לא תמצא

וSpire - בחייאת - 100PPI בימינו זה מזעזע

1080P על מסך 24״ זה נורא , ו1440P על מסך 27״ זה גם נורא.

(ואני עובד עם אופציה א. בעבודה ... אבל בבית עם 5K ובדרכים עם רטינה של מקבוק פרו... וכל פעם שאני חייב להתיישב מול המסך בעבודה אני מתבאס)

נ.ב. Eizo וViewsonic באותה נשימה :)

זה כמו להגיד יש רכבים יוקרתיים כמו למבורגיני וניסן ...

יש את הGTR אבל כל השאר :) קצת פחות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

רטינה שמטינה, חלאס להיות סנוב אפליסט מתנשא :lol: רזולוציה של 5K זה אחלה, אבל צריך הרבה כסף בשביל זה, ורצוי שגם יהיה מחשב סביר כדי להריץ את זה.

העין האנושית (הרגילה, לא זאת של משתמשי אפל) לא רואה פיקסלים במסך מחשב עם 100ppi.

אה, ואגב רטינה, ב-81 ס"מ, רזולוציה של 1440 על 27 אינץ' נחשב ל"רטינה". במיוחד בשבילך שלפתי את המטר ובדקתי, אני יושב במרחק של בדיוק 66.4 ס"מ, וכאמור, אני לא רואה פיקסלים על המסך.

נ.ב, יש לי בעבודה הרבה איי-מאקים עם מסכי 27 5K, וזה לא כזה ביג דיל. אם אתה לא עורך תמונות/וידאו/מעצב/חיב"ס, אתה לא באמת צריך את זה.

נ.ב2, אני עדיין תומך בזה שיותר מרזולוציה גבוהה, עדיף ללכת על קצב רענון גבוה, זה משהו שמשנה את החוויה לחלוטין, הרבה יותר מאשר עוד כמה פיקסלים.

נ.ב3 - לא אמרתי שאייזו וויוסוניק עושות מסכים באותה רמה, רק אמרתי ששתיהן עושות מסכים. זה כמו להגיד שיש חברות של מכוניות, כמו למבורגיני וניסאן.

פורסם

כל מה שזז על המסך, החל מתנועת העכבר, דרך גלילה של אתרי אינטרנט, וכלה במשחקים (בעיקר משחקים) שאתה מריץ ביותר מ-60FPS פשוט נראה הרבה יותר חלק ומציאותי, והרבה פחות מרוח. לך תראה סרטון ביוטיוב ב-1080p, ואז תראה אותו ב-1080p60. עכשיו תחשוב על זה, פי שניים יותר חלק ומציאותי.

יש פה מין מבחן שמנסה להמחיש את זה, אבל גם שם לא ממש מצליחים להבין.

זה משהו שקשה מאוד להסביר במילים, וצריך פשוט לראות בעיניים. אני גם הייתי מאוד סקפטי בהתחלה, אבל היום אני לגמרי במחנה של קצב רענון על פני רזולוציה.

פורסם

ברור. אני מדבר על קצב רענון גבוה יותר - 100, 144, או אפילו 240 הרץ. למרות שהשמועות מדברות על זה ש-240 זה קצת מיותר.

אגב, אם אני כבר מגיב, חשוב לשים לב לסוג הפאנל של המסך. IPS נחשב להכי טוב, מתחתיו VA, ו-TN הכי גרוע. לצפייה בתכנים, והאמת היא שבכלל (אם אין צורך בדיוק צבעים גבוה), הייתי ממליץ על VA כי הוא מציג את הפשרה הכי טובה בין איכות למחיר.

• תוכן חדש...