Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי כולם אני מחפש רכב משפחתי יד שניה חשוב לי רכב זריז, חסכוני, מרווח ואמין

אני עושה בערך 20K קמ בשנה המליצו לי על הסקודה אוקטביה 1.4 TSI או על רנו פלואנס דיזל 1.5 מההמלצות פה בפורום אני קורא שעל האוקטביה לא ממליצים בגלל הDSG7 ושלפלואנס דיזל 20 אלף קמ לשנה לא בריא

איזה המלצות אחרות יש באזורי המחיר האלו

היום אני נוהג על סיאט איביזה 1.6 dsg (style)

ומאוד נהנה מהנהיגה שלה

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

אם אתה נהנה מהאיביזה, אתה תהנה הרבה יותר מהסקודה, אתה גם יכול לבדוק את הסיאט לאון ליטר שנמכרת חדשה במחיר מפתה מאוד של מאה אלף שקל. בכלל, ההפחדה שיש בפורום על dsg היא הרבה מעבר לבעייתיות האמיתית שכבר הרבה שנים לא קיימת.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם
בכלל, ההפחדה שיש בפורום על dsg היא הרבה מעבר לבעייתיות האמיתית שכבר הרבה שנים לא קיימת.

יש לך נתונים שמאמתים את הטענה?

הגיר הוא גיר דפוק, נקודה.

הבעיות אולי פחתו עם השנים, אבל רחוקות מלהעלם.

לא הייתי קונה כזה רכב משומש ובלי אחריות יצרן.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

קורות תקלות בסדרות מסוימות וסוגים מסוימים.

כמו כן סגנון הנסיעה משפיע על אורך החיים של המצמדים שהחלפתם יקרה.

בנוסף לעוד אילו חלקים שעלולים להתקלקל.

לא אומר לא לקנות,לדעת מה אתה קונה ומה הסיכונים.

ולשלם בהתאם.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
הי כולם אני מחפש רכב משפחתי יד שניה חשוב לי רכב זריז, חסכוני, מרווח ואמין

אני עושה בערך 20K קמ בשנה המליצו לי על הסקודה אוקטביה 1.4 TSI או על רנו פלואנס דיזל 1.5 מההמלצות פה בפורום אני קורא שעל האוקטביה לא ממליצים בגלל הDSG7 ושלפלואנס דיזל 20 אלף קמ לשנה לא בריא

איזה המלצות אחרות יש באזורי המחיר האלו

היום אני נוהג על סיאט איביזה 1.6 dsg (style)

ומאוד נהנה מהנהיגה שלה

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אין לך איזה מישהו בעבודה להתייעץ איתו?? [emoji6]

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

פורסם

מה לא בריא ב-20 אלף ק"מ לרכב דיזל? (רנו או כל רכב דיזל אחר)

ממה שקוראים בפורום, נראה שהגיר של הרנו סובל מפחות בעיות. היא תהיה יותר חסכונית מהאוקטביה אך חלשה יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הגיר הוא גיר דפוק, נקודה.

ואת זה אתה קובע כמהנדס? רופא? פסיכולוג?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

נושא ה-dsg הוא ממש לא סוג של סטיגמה או שמועות.

ישנן עובדות.

אנשים שדיווחו (גם כאן בפורום) על בעיית מצמדים.

חברים שלי שהאחד קצין רכב והשני עובד בחברת ליסינג גדולה מאמתים את העובדה.

אחוז התקלות ירד הברבה מאז 2010, אבל עדיין הבעיה קיימת.

לכן הדגשתי שהבעיה פחתה אבל לא נעלמה. ואמרתי שלא הייתי קונה רכב עם גיר כזה ללא אחריות.

אז אני לא מהנדס, רופא או פסיכולוג. אבל גם לא מפיץ שמועות מזדמן.

הלוואי והבעיה תעלם לחלוטין, אני מאוד אוהב את רכבי הקבוצה וסיאט בעיקר. ואהיה שמח שהרכבים הבאים בבית יהיו ממותג זה.

היום corolla cross 2022

פורסם

אין קשר בין גיר למצמדים - הגיר הזה עובד מצויין, אך כיוון שהוא לא גיר אוטומאטי פלאנטרי הוא מצוייד במצמדים (כמו גיר רגיל) אשר בתנאי שימוש מסויימים עלולים להישחק מוקדם מדי (כמו שנהג לא מיומן יכול לשחוק מצמד בגיר ידני רגיל מהר מאד). מכאן ועד לקבוע מסקנה "גיר דפוק", המרחק הוא רב.

עלות החלפת סט מצמדים מסתכם ב-3000 ש"ח (ויש מקומות שגם פחות), אז זאת לא איזו עלות "מטורפת" לאורך מחזור החיים של המכונית, מה שלא מונע מהרבה מקלידים למינהם לעשות דמוניזציה ל"גיר הדפוק".

פורסם

בס"ד

הגיר היבש הוא בעייתי בן אם זה של פורד או vag.

לאור התלונות והתביעות שיש כנגד שתי היצרניות, להכניס את סקודה תחת ההגדרה אמין יהיה אנדרסטייטמנט.

כל נסיון למיגור תן נתונים וכו' הוא התעלמות מהמציאות.

הגיר היבש לא עומד בפני קגמ גדול יחסית.

אפשר להשוות לגיר הרטוב ואז להבין את נושא האמינות...בעניין סגנון נהיגה.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

מה הקשר בין העובדה שהיו תביעות לפני 6 (!) שנים לזמן הזה?

כמה תלונות היו בפורום על מכוניות מה-3 שנים האחרונות?

הגיר הזה אינו גיר אוט' והמצמדים שלו הם מוצר מתכלה. אנשים בפורום מקשרים בין צורך להחליף מצמדים ל"גיר בעייתי" - אין קשר, ועלות החלפת מצמדים בגיר היבש קרובה מאד לעלות החלפת שמן בגיר עם המצמדים הרטובים (שב-DSG6 דורש החלפה פעם ב-60K ק"מ או 5 שנים).

פורסם

תנאי השימוש במסויימים שבגללם המצמדים נוטים לסיים את חייהם מוקדם מהצפוי הם פקקים.

במקרה שלי, גם הרכב המשפחתי שלי וגם הרכב של אימי נוסעים רוב הזמן בפקקים של גוש דן.

אני חושב שחצי מדינה מרבה ליסוע בפקקים באופן קבוע

אז תגיד לי אתה מה היתרון של הגיר הזה בשימוש ישראלי ממוצע?

היום corolla cross 2022

פורסם

ונחזור לרנו, מה הבעיה ב20000 קלומטר לשנה?

הרכב חזק וחסכוני, וזה מנסיון של שנתיים.

סה"כ תמורה סבירה לכסף.

מערכת הרדיו והמזגן מעצבנת.

הגיר יחסית סביר (שלי היה ליסינג לא מעניין האחזקה), קצת רעש של דיזל בפקקים.

פורסם
תנאי השימוש במסויימים שבגללם המצמדים נוטים לסיים את חייהם מוקדם מהצפוי הם פקקים.

....

אז תגיד לי אתה מה היתרון של הגיר הזה בשימוש ישראלי ממוצע?

סתם פקקים לא מהווים בעיה (אם כי בפקקים הוא יכול להיות פחות רהוט), אלא תנאי זחילה. זחילה עם רגל על דוושת הבלם שוחקת את המצמדים.

היתרון של הגיר ברור, הוא סוחט כל טיפה של כח מהמנוע, ללא הפסדי אנרגיה ובצורה חלקה ורהוטה רב הזמן (שוב, במהירויות מאד נמוכות, הוא יכול להיות פחות רהוט) - חוויית הנהיגה במכונית המצויידת במנוע מטורבת מודרני עם הגיר הזה טובה משמעותית מכל שילוב אחר (במכוניות עממיות. יש גם גירים אוט' פלאנטריים משובחים כמו זה של BMW, אבל שוב הדגש כאן הוא במכוניות עממיות).

בהינתן היתרונות/חסרונות, כל אחד מוזמן להחליט עד כמה גיר כזה מתאים לו - לשיטתי, עם תוואי הנסיעה לא כולל תנאי זחילה אז בהחלט זאת תהיה האופציה המועדפת עלי (למקרה שאין אופציה לגיר ידני...).

• תוכן חדש...