Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי גולף פלוס 2007 עם צמיגי Maxxis (מידה 195/65/15) בני שנה וקצת שכבר עשו כמעט 45000 ק"מ.

לאחרונה אני מרגיש ירידה באחיזה שלהם, אז נסעתי לצמיגאי. הוא אומר שהאחוריים ממש שחוקים, כאשר לקדמיים יש עוד קצת בשר. בנוסף הוא אומר שהאחוריים "גבשושיים" - הם עם בליטות והם לא עגולים - בעוד הקדמיים תקינים גם מבחינה זו.

עכשיו שאלות:

1. בעניין השחיקה - האם זה סביר שהאחוריים יישחקו קודם או שכדאי לקחת את הרכב למוסך לבדיקה מה גרם לשחיקה מואצת של האחוריים? כיוון פרונט בוצע לפני כחצי שנה.

2. בעניין הבליטות - ממה זה יכול להגרם? כדאי לקחת את הרכב למוסך לבדיקה מה גרם לזה?

(גם מבחינת שחיקה וגם מבחינת הבליטות - אני לא רוצה להשקיע בצמיגים ולגלות שהתופעה חוזרת בעוד שנה בגלל משהו ברכב עצמו. מצד שני אני לא יודע אם יכולה בכלל להיות תקלה ברכב שתגרום לזה)

3. כדאי לי להחליף את כל הרביעיה או רק את האחוריים? מה אתם הייתם עושים?

4. המלצה לאיזה צמיגים להחליף עד 300 ש"ח לצמיג. חשבתי על spfm800.

תודה מראש לכולם,

אסף

פורסם

בליטות זה הגיוני כנראה שעלית על כמה מדרכות.

עדיף להחליף את כל הארבע אבל זה כבר עניין של תקציב.

הדגם הזה של דונלופ פחות מומלץ,אם הייתי קונה צמיג של חברה אירופאית עדיף כבר דגם שמיוצר באירופה ולא בתאילנד.

בדייקת פרונט עולה בממוצע 100 ש"ח מקסימום במידה ואתה הולך לעשות כיוון פרונט עדיף שתחליף את כל הארבע.

פורסם

הבליטות להבנתי הן לא בדופן (פגיעת מדרכה), אלא שחיקה לא אחידה של סוליית הצמיג, תוצר של בלאי במתלים או כיוון לקוי שלהם.

אם פותה"ש יעלה תמונות ברורות של הצמיגים אולי יהיה ניתן להציע סיבות לענין.

אחרת אפשר גם לחפש בגוגל תמונות דומות ולראות את ההמלצות לטיפול שם.

החלפת רביעיה היא כמובן מומלצת, אך יתכן שאם התקציב מוגבל אפשר יהיה למשוך עם זוג צמיגים (הפחות שחוק) עוד קצת.

ובכל מקרה יש לטפל בגורם לבעיה/יות.

כפי שנכתב, דגם SP FM800 של דנלופ אינו מומלץ. ערוך חיפוש בפורום משום שמדובר במידה מאוד נפוצה ולא תהיה בעיה למצוא צמיגים טובים בתקציב או קרוב מאוד לכך. ד"א, מאיפה איזור אתה בארץ?

פורסם

קודם כל, תודה רבה על התשובות עד כה.

את הבליטות לא רואים בעין אלא מרגישים במישוש הצמיג, כך שאין לי תמונות להעלות. בכל אופן, הן אכן בסוליה ולא בדופן.

אקח את הרכב למוסך לבדיקת העניין ורק אח"כ אחליף צמיגים. נראה לי שזה סדר הפעולות הנכון.

לגבי צמיגים חדשים, כמו שהציע Tom, אקרא בפורום ואמצא את הצמיג החביב עלי.

אני מחיפה. המלצות למקומות הוגנים?

• תוכן חדש...