Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה או קארוק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני עומד לפני רכישת רכב חדש, ואשמח לקבל מס' עצות וטיפים מבעלי ניסיון ומומחים שונים.

לאחר שיקולים רבים הכיוון המסתמן הוא סקודה, בה יש 3 רכבים שעלו לחצי הגמר (ולא לשאול איך 3 בחצי הגמר, כך יצא :wink:). אוקטביה, קארוק וקודיאק.

לאחר עוד שיקולים וקריאת אין סוף כתבות ומבחנים, העולות לגמר הן אוקטביה וקארוק. הקודיאק יקרה מדי לתקציב, וגם אין ממש צורך ב-7 מקומות ורכב כ"כ גדול.

ישאל השואל; מה הקשר בין אוקטביה לקארוק? זו משפחתית וזו SUV...?!?

הענין הוא, שיש תקציב של בערך 150,000 (בשותפות עם הבנק) ש"ח, ואין העדפה מיוחדת לצורת מרכב כלשהיא. גבוהה או נמוכה אחת היא לי...

יהיה בסוף אוטו משפחתי רגיל? סבבה. יהיה ג'יפון? סבבה.

לכן באתי בשאלתי אליכם, מה ההמלצה שלכם?

וכשאני שואל מה ההמלצה, אני מתכוון הן לשורה התחתונה והן לדרכים המובילות אליה (הבדלי גיר, הבדלי זריזות, הבדלי נוחות נסיעה, הבדלי אבזור, הבדלי אמינות, וכל הבדל שקיים).

כמובן שאני לא מתכוין 'בואו ותכתבו לי מפרט של כל אחד' כי זה אני כבר יודע.

השאלה היא בגדול, אם יש לכם אפשרות לזה או לזה, וצורת מרכב לא מעניינת אתכם.

מה אתם הייתם עושים?

'אני הייתי לוקח את האוקטביה, כי בגאז' יותר גדול זה פרמטר מנצח מבחינתי'. זו תשובה.

'אני הייתי לוקח את הקארוק כי היא מהירה פי כמה' זו תשובה.

'אני הייתי לוקח את הקארוק כי המושבים שם נוחים' זה מידע ברור וידוע, וגם לא מציין האם בדקת ו/או אתה מכיר את השני ומה רמת הנוחות שלו.

'האוקטביה טובה יותר כי יש שם משענת יד מאחור' זו תשובה, אם כי אלו דברים שאפשר לברר.

אני מחפש בעיקר מידע חד ממביני ענין, משהו שמוח קטן שמתלהב משניהם בסוכנות לא רואה לבד.

מקווה שהבנתם את כוונתי, ומודה לכם מראש על העזרה

:)

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מכיר לעומק את הרכבים המדוברים. אבל הנה כמה נקודות למחשבה:

בדר"כ רכב משפחתי יהיה יותר יציב, ג'יפון יהיה יותר פרקטי בלעלות על מדרכות(אתה תופתע כמה פעמים זה יכול לעזור לך). בדר"כ הג'יפון יצרוך יותר דלק.

שווה לבדוק רוחב פנימי של הרכבים, ולבדוק את נפח תא המטען.

בתקוה שעזרתי מעט

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

בתור בעלים של אוקטביה חדשה ומהתרשמות של הקארוק, אני יכול להגיד שזה בסופו של יום העדפה אישית.

נפח התא מטען די זהה ונגיש, המנועים "דומים" בנתונים, אני יכול להעיד שהאוקטביה (מנוע 1.4,) מרגישה מהירה יותר (נתוני האצה מוכחים את זה).

בגדול יש פה פשוט שני פלטפורמות מקבילות עם ישום שונה, האחת SUV השניה משפחתית.

באף אחד מהם אין איזה יתרון על או חסרון משמעותי שיגרום לי להגיד לך ללכת על X או Y.

אתה יכול להיכנס לקטנות כמו בקרת שיוט אדפטיבית בקארוק החדש, ומצד שני האוקטביה מציעה סביבת נהג יותר עשירה לטעמי (משנת יד וכו).

אבל שוב, לדעתי אין פה שום דבר שונה, זה די בחירה אישית שרק אתה תכריע ולא שום פיצר באחד מהרכבים הללו.

פורסם

נפח התא מטען די זהה ונגיש, המנועים "דומים" בנתונים, אני יכול להעיד שהאוקטביה (מנוע 1.4,) מרגישה מהירה יותר (נתוני האצה מוכחים את זה).

אם כבר בדקת את נתוני ההאצה היית בודק גם את נפח תא המטען...

הוא ממש לא זהה, והאוקטביה מנצחת בנוק אאוט מבחינה זו. אין מצב שתוכל לדחוף לתא המטען של הקארוק (שהוא לא קטן בכלל) את מה שתוכל באוקטביה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

בקרת שיוט אדפטיבית נכנסה גם באוקטביה לאחרונה , אז זה לא יתרון מוחץ.

את חוות הדעת שלי אתה יכול לקרוא בשרשור על הקארוק , מדובר ברכב דיי עגול ומוצלח מרוב הבחינות לטעמי.

באוקטביה העדכנית רק ישבתי , ויצא לי לנסוע בטרום מתיחת פנים.

מבחינת ביצועים ,אני דווקא מאמין שה1.4 באוקטביה מציע יותר כוח זמין , ה1.5 בקארוק מרגיש דיי לינארי ושם דגש יותר על חסכון מאשר על ביצועים.

מבחינת נוחות שיוט, הקארוק נע על המתלים יותר מאשר האוקטביה, עקב הגובה שלו.

המושבים החדשים בקארוק, בעיקר מקדימה נוחים יותר מאלו שבאוקטביה לטעמי (בהשוואה סטטית מול דינאמית בקארוק).

נכון לעכשיו הקארוק לא ממש מכוון לליסינג בניגוד לאוקטביה, לפחות ממה שנאמר על ידי נציגי היבואן בהשקה.

בסופו של דבר אין לי מספיק ניסיון עם האוקטביה כדי להגיד לך שיש יתרון חד משמעי לכאן או לכאן.

קארוק הייתי לוקח ברמת גימור סטייל ומעלה, ובתקציב שלך זה רק הליטר טורבו , שמשודך לDSG7 היבש והידוע כרגיש יותר.

פורסם (נערך)

לגופו של עניין האוקטביה כבר רכב וותיק, שייך לסגמנט הרכבים המשפחתיים שהביקוש בו הולך ופוחת ועיקר הביקוש הוא בליסינג והדבר משפיע גם על ירידת ערך שהיא בינונית בלבד.

פיצוי על כך יש בהנחות יפות שצ׳מפיון מעניקים, מחר מסתיים מבצע מועדון חבר (שאמור היה להסתיים לפני כמה ימים והוארך) במסגרתו יש הנחות על האוקטביה בסך של 9,000 ₪ ללא טרייד אין והנחה של 6,000 ₪ בשילוב ״טרייד אין אטרקטיבי״, כאשר בפועל נציג המכירות אמר שהוא רחוק מלהיות אטרקטיבי.

מעבר לכך לגבי האוקטביה אין גירסת סטיישן במלאי ואין צפי עתידי להגעה של גירסה כזאת.

גירסת הסטיישן יותר מתאימה להשוואה לקארוק מבחינה מבנית.

הגירסה הרגילה של האוקטביה, למרות נפח תא מטען גדול יותר, תציג בפועל נפח תא מטען קטן יותר מאחר ולא ניתן להעמיס בה דברים מעל גובה המדף של תא המטען (למעט חלק קטן הקרוב למשענת הגב של המושב האחורי מתחת לחלון האחורי בהורדת המדף האחורי).

כמו כן לאור שיפוע החלון האחורי החד באוקטביה הרגילה תהיה כניסת שמש למושב האחורי בהתאם לכיוון הנסיעה ומיקום השמש.

מעבר לכך הקארוק מרווח יוצר מהאוקטביה בכמה ס״מ בכל מימד והתחושה בו אוורירית יותר.

בקארוק תנוחת הישיבה בו יחסית לרצפת הרכב גבוהה יותר ונוחה יותר.

בקארוק ניתן לסגל תנוחת נהיגה נכונה ללא הפרעה לרגל ימין.

באוקטביה הצלחתי לסגל תנוחת נהיגה נכונה רק כאשר ברך ימין שלי פגעה בקונסולה המרכזית. לא נוח והצריך הזזת מושב הנהג אחורה לתנוחת נהיגה אחורית מדי, על חשבון מרווח הרגליים לנוסע מאחור.

לגבי פרמטרים הקשורים לנסיעה עצמה אני לא יודע כי לא נסעתי ברכבים הנ״ל.

כנראה שהקארוק סובלת מהחולשות הרגילות של הג׳יפונים של התנהגות כביש לא מהוקצעת. לפחות יש תמורה בנושא הנוחות.

בקארוק אין משענת יד אחורית ובאוקטביה יש. פרט שולי לכאורה, אצלי הוא מביא למעשה כמעט לפסילת הרכב.

במסגרת מבצע חבר הדילמה קשה יותר.

ללא מבצע חבר או מבצע אחר, את האוקטביה לא הייתי רוכש. זה לא אומר שאת הקארוק הייתי רוכש, אבל הייתי מעדיף אותו על האוקטביה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הגירסה הרגילה של האוקטביה, למרות נפח תא מטען גדול יותר, תציג בפועל נפח תא מטען קטן יותר מאחר ולא ניתן להעמיס בה דברים מעל גובה המדף של תא המטען (למעט חלק קטן הקרוב למשענת הגב של המושב האחורי מתחת לחלון האחורי בהורדת המדף האחורי).

שוב, זה לא ממש נכון.

באוקטביה יכנסו ארבעה מזוודות גדולות (אבל באמת גדולות), שני מזוודות טרולי פלוס עוד כמה תיקים קטנים.

אם תראה לי שזה יכנס בקארוק אוריד בפניך את הכובע (לא יקרה...).

b1b78dc2-384f-4804-b4c8-0861beaa9d11.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

ללא קשר לשני הרכבים, הDSG לטעמי פוסל את הרכבים הללו מרכישה.

מתנייד בגטה שהוא בגדול רכב מאוד נחמד , לטעמי גם היום לפני החלפה בין הטובים בקבוצה אבל הגיר ... וזה לא רק הרכב שלי בחברה אלא כל קבוצת הרכבים שהגיעו יחד .

אני לא הייתי שם את כספי על רכב המצויד בגיר הזה .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
שלום לכולם

אני עומד לפני רכישת רכב חדש, ואשמח לקבל מס' עצות וטיפים מבעלי ניסיון ומומחים שונים.

לאחר שיקולים רבים הכיוון המסתמן הוא סקודה, בה יש 3 רכבים שעלו לחצי הגמר (ולא לשאול איך 3 בחצי הגמר, כך יצא :wink:). אוקטביה, קארוק וקודיאק.

לאחר עוד שיקולים וקריאת אין סוף כתבות ומבחנים, העולות לגמר הן אוקטביה וקארוק. הקודיאק יקרה מדי לתקציב, וגם אין ממש צורך ב-7 מקומות ורכב כ"כ גדול.

ישאל השואל; מה הקשר בין אוקטביה לקארוק? זו משפחתית וזו SUV...?!?

הענין הוא, שיש תקציב של בערך 150,000 (בשותפות עם הבנק) ש"ח, ואין העדפה מיוחדת לצורת מרכב כלשהיא. גבוהה או נמוכה אחת היא לי...

יהיה בסוף אוטו משפחתי רגיל? סבבה. יהיה ג'יפון? סבבה.

לכן באתי בשאלתי אליכם, מה ההמלצה שלכם?

וכשאני שואל מה ההמלצה, אני מתכוון הן לשורה התחתונה והן לדרכים המובילות אליה (הבדלי גיר, הבדלי זריזות, הבדלי נוחות נסיעה, הבדלי אבזור, הבדלי אמינות, וכל הבדל שקיים).

כמובן שאני לא מתכוין 'בואו ותכתבו לי מפרט של כל אחד' כי זה אני כבר יודע.

השאלה היא בגדול, אם יש לכם אפשרות לזה או לזה, וצורת מרכב לא מעניינת אתכם.

מה אתם הייתם עושים?

'אני הייתי לוקח את האוקטביה, כי בגאז' יותר גדול זה פרמטר מנצח מבחינתי'. זו תשובה.

'אני הייתי לוקח את הקארוק כי היא מהירה פי כמה' זו תשובה.

'אני הייתי לוקח את הקארוק כי המושבים שם נוחים' זה מידע ברור וידוע, וגם לא מציין האם בדקת ו/או אתה מכיר את השני ומה רמת הנוחות שלו.

'האוקטביה טובה יותר כי יש שם משענת יד מאחור' זו תשובה, אם כי אלו דברים שאפשר לברר.

אני מחפש בעיקר מידע חד ממביני ענין, משהו שמוח קטן שמתלהב משניהם בסוכנות לא רואה לבד.

מקווה שהבנתם את כוונתי, ומודה לכם מראש על העזרה

:)

אני הייתי דוחה את הפוסט הזה ואת השאלות המנויות בו עד לאחר ביצוע נסיעת מבחן בשתי המכוניות האלו. רוב הסיכויים שכבר לא יהיה בו צורך. מה שכנראה כן תישאר היא השאלה מה עדיף מבחינת מימוש בבוא הזמן, כאן נדמה לי אפשר להעריך שלקארוק יהיה קרוב לודאי שוק ערני יותר, לא נראה שהחיבה המקומית למכוניות גבוהות/משאיות קטנות עתידה לדעוך בקרוב.

פורסם
אני הייתי דוחה את הפוסט הזה ואת השאלות המנויות בו עד לאחר ביצוע נסיעת מבחן בשתי המכוניות האלו. רוב הסיכויים שכבר לא יהיה בו צורך. מה שכנראה כן תישאר היא השאלה מה עדיף מבחינת מימוש בבוא הזמן, כאן נדמה לי אפשר להעריך שלקארוק יהיה קרוב לודאי שוק ערני יותר, לא נראה שהחיבה המקומית למכוניות גבוהות/משאיות קטנות עתידה לדעוך בקרוב.

עשיתי בעבר נסיעת מבחן באוקטביה, ואעשה בקרוב בעז"ה בקארוק.

אבל אני לא לוקח נסיעה של 20/30 דקות כמדע מדויק ואפילו לא קרוב לזה.

כל כלה נוצצת בפעם הראשונה וקשה לשים לב בזמן קצר כ"כ לפרטים רבים.

נסיעה של חצי יום תוכל לתת אינדיקציה טובה יותר (יש דבר כזה?)

בגדול, אני מבין שכולם אומרים כך:

בשורה התחתונה הקארוק מובילה, אבל דע שיש דברים מהותיים באוקטביה שלא נמצאים בקארוק.

פורסם

הקארוק טיפה כבדה יותר, אז שצריכת הדלק שלו תהיה גבוהה במעט מזו של האוקטביה. לגבי מערכות בטיחות יש לבדוק מול היבואן - כי כנראה שהאוקטביה עברה שיפורים שלא מופיעים במפרט.

ההפרש בתא המטען הוא כ-10% לטובת האוקטביה, אבל אם אינני טועה אפשר בקארוק להזיז את הספסל האחרוי קדימה ואז ההפרש מצטמצם מאד.

כמו שאמרו כבר קודמיי, רק נסיעת מבחן (ואלי גם בכוונה אחד אחרי השני) תוכל לעזור לך להחליט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שווה לשלם עוד 25,000 ש"ח בשביל האקסלוסיב?

אני שואל הן מבחינת האם התוספות מצדיקות את המחיר הזה, והאם במכירת רכב יש לזה משמעות באותו יחס כמו כשזה היה חדש (כעת זה 15% תוספת למחיר של הסטייל, השאלה אם בעוד מס' שנים זה מוסיף את אותו יחס או לא]

פורסם
שווה לשלם עוד 25,000 ש"ח בשביל האקסלוסיב?

אני שואל הן מבחינת האם התוספות מצדיקות את המחיר הזה, והאם במכירת רכב יש לזה משמעות באותו יחס כמו כשזה היה חדש (כעת זה 15% תוספת למחיר של הסטייל, השאלה אם בעוד מס' שנים זה מוסיף את אותו יחס או לא]

בדרך כלל יותר קל למכור את הגירסאות המאובזרות אך לא מקבלים תמורה בוודאי שלא אבסולטית, וגם לא באחוזים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...