Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מעוניין לרכוש רכב לנסיעות בינ-עירוניות. סה"כ ק"מ בשנה 30,000. תקציב עד: 130,000 (גמיש)

קיה נירו היברידית נראת מכונית לא רעה - 16 ק"מ לליטר בנסיעה בינ-עירונית

כמה שאלות:

- לנסיעות ארוכות ברכב היברידי - האם יש שימוש במנוע החשמלי או רק במהירויות נמוכות? יש פה בכלל שיקול לחיסכון?

- האם דיזל ייתן תוצאות יותר חסכוניות?

אני מחפש רכב לא קטן-מיני, לאדם בודד או 2 ולא משעמם (לא טויוטה פריוס וכו'....)

יש הצעות/המלצות?

פורסם

ביונדאי/קיה מנוע חשמלי עובד גם במהירויות גבוהות (אם אני זוכר נכון יכול להניע ללא בנזין את הרכב עד כ120). אם כי הסוללה קטנה כמו בכל רכבים היברידיים שהם לא פלאג אין, לכן במהירות גבוהה, חוץ מירידות או כאשר אתה עוזב את הגז, לרוב הרכב יסע על בנזין ו/או שילוב של שני המנועים. בהאצות/ עליות וכד' תקבל את עזרת שני המנועים בכל מהירות.

מנוע בנזין הוא מסוג אטקינסון (יותר חסכוני בדלק מאשר מנוע בנזין רגיל). בהתאם תוכל לקבל בתוואי בין עירוני 1/20+ בנהיגה רגועה.

לדיזל אין יתרון בצריכה על היברידי בנסיעות בין עירוניות סביב המהירות המותרת (90~120 במישור).

בגלל שגם נסיעות בין עירוניות בדרך כלל כוללות יציאה מהעיר, רמזורים, פקקים וכד', לכן להיברידי יהיה יתרון בצריכה על הדיזל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תלוי מה אתה מגדיר מעניין באוטו, אם זה עניין נהיגה, אני בספק שאחת מההיברידיות תתן לך , ואם כן , אז דווקא האיוניק תהיה עדיפה על הנירו בהיבט הזה.

אתה יכול לחסוך גם כסף ולקחת יאריס היברידית, אבל אני לא ממליץ, לא נוחה לנסיעות ארוכות, לא מאובזרת , איכות חומרים בינונית ומטה, ובכללי מכונית בינונית ומטה , שהנקודות החזקות שלו הן חסכון ואמינות.

פורסם

אם ידני זו אופציה, קקטוס דיזל ידני או 208 ידנית יהיו גם מאוד חסכוניות.

אני לא לגמרי בטוח שהיברידי יהיה יותר חסכוני מדיזל, זה די תלוי בתוואי ובעומס. לרכב היברידי יש גם חיסרון בדמות סוללה שהיעילות שלה יורדת עם הזמן, בניגוד לדיזל שבו, בהינתן מנוע תקין, החיסכון הוא די בילט-אין ולא מאוד משתנה עם הזמן והשימוש.

גם רנו גרנד קופה דיזל תהיה כנראה די חסכונית, רק צריך להבין שיש לה גיר רובוטי עם בלאי לא זול.

3008 דיזל מעל התקציב, אבל גם תהיה חסכונית יחסית.

יש כרגע יחידות אחרונות של c3 פיקאסו דיזל ידניות באתרי האפס ק"מ בפחות מ-80. למי שרוצה לחסוך גם בעלות הרכישה.

יש גם קיה סיד דיזל, אני לא מכיר כל כך את המנוע ונתוני צריכת הדלק שלה, יכול להיות שזו גם אופציה ריאלית לגמרי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אוטו מעניין - לדוגמא טויוטה CH-R אבל הוא באוטו מחיר של הנירו (אגב, מי עדיף?)

לא מחפש ריגושים בנהיגה, סה"כ נסיעה לעבודה ברחבי הארץ.

אבל שיהיה רכב מרווח ועם מראה צעיר

פורסם (נערך)

קקטוס/סישלוש (למי שמתחבר, לטעמי שניהם מוקצנים בעיצוב ולא ממש נאים למראה) או איוניק אם כך, שלטעמי היא ההיברידית עם מקדם הכיעור הנמוך ביותר.

מנוע הבנזין יעבוד כמעט כדרך קבע בבינעירוני, אלא אם אתה בירידה מתמשכת ו/או מוכן להסתפק ב 90-95 קמ"ש, וגם אז, לאחר זמן קצר ורגל ממש עדינה על הגז, מנוע הבנזין יחזור להתערב.

במסגרת ההרצה של האיוניק שלי לא ממש הצלחתי לרדת מצריכה של 17-18 קילומטר לליטר, שזה לכשעצמו מדהים. כבר מס' תדלוקים שאני מגיע לכ 800 ק"מ על 36-37 ליטרים של דלק.

את ההרצה אני מתכוון למשוך עד 5,000 ק"מ, בעיקר בגלל שמנוע הבנזין עובד לסירוגין ולא כדרך קבע כמו בכל רכב אחר, וגם בגלל שעיקר הנסיעות הן בעיר, בהן הוא בקושי עובד ובחלק מהמקרים אפילו לא מספיק להגיע לטמפ' עבודה לפני שמסתיימת הנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אני לא לגמרי בטוח שהיברידי יהיה יותר חסכוני מדיזל, זה די תלוי בתוואי ובעומס. לרכב היברידי יש גם חיסרון בדמות סוללה שהיעילות שלה יורדת עם הזמן, בניגוד לדיזל שבו, בהינתן מנוע תקין, החיסכון הוא די בילט-אין ולא מאוד משתנה עם הזמן והשימוש.

כמה שאני מבין פותח השרשור מדבר על רכב חדש, או כמעט חדש או 0 ק"מ יד ראשונה. לפי התקציב שלו אפשר לקנות איוניק ונירו למשל.

כמו כן, כל רכב ישן היעילות שלו יורדת עם בזמן, לאו דווקא בגלל שהוא היברידי.

אם היה מדובר על לקנות רכב היברידי משומש בן 5+, אז הייתי חושש לסוללה. איוניק (אותם מכלולים כמו נירו) הוא הרכב הנמכר ביותר בישראל נכון לעכשיו עם מעל 14K מסירות, יחד עם זאת, לא שמעתי עדיין על בעיות כלשהן עם סוללות של יונדאי/קיה. גם בפורומים בחו"ל לא שמעתי על איזו מגיפה עם הסוללות. אני מניח אם היו בעיות, כבר היינו יודעים על כך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה כרגע המקרה המפורט ביותר של תקלות באיוניק שנתקלתי בו שלא דווקא נובע מהסוללה, פלוס מבחן דרכים לנירו באנגליה שחולק איתה מכלולים, ולא הצליחו לפתור תקלה במערכת ההינע והרכב הוחלף באמצע המבחן.

http://www.autoexpress.co.uk/kia/niro/98426/long-term-test-review-kia-niro

פורסם

אם הייעוד של הרכב הוא נסיעות בינעירוניות מרובות, הייתי ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן עם הנירו על כביש מהיר ולבדוק אם רמת בידוד הרעשים מספקת אותך, שכן היו מספר דיווחים על רעשי דרך די גבוהים ברכב זה בכביש מהיר.

פורסם

המערכות ההיברידיות של קיה ויונדאי נשארות פעילות במהלך הנסיעה (מה שעוזר בדלק), ממה שראיתי הנירו מאובזרת יותר במערכות בטילות מקוריות וגם תהיה נוחה יותר בגלל גלגלים פחות רחבים שמכוונים נוחות וצריכת דלק. עכשיו זה עניין הפרקטיות, מה אתה צריך, יותר מקום ונוחות או פחות נוחות. אם זה כסף שלי הולך על הנירו

• תוכן חדש...