Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי כל הרמטכ"לים שכאן אני ישן רגוע

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אחרי כל הרמטכ"לים שכאן אני ישן רגוע

נכון כי אנו משחקים בתסכיתי נדמה וכו'

אבל.. צחוק בצד.

אם היה דיון כזה לפני מלחמת יום-כיפורים - על נושא טילי ה סאגר.

אשר טחנו את פאר חיל השיריון, וחכמי אמ"ן ואג"מ אמרו כי המצרים לא יפעילו אותם טוב.

מאחר, וחסרה הטכניקה והידע לחיליים המצרים (בקיצור הם אהבלים) - ולכן אין מה לחשוש.

סאגר – ויקיפדיה

https://he.wikipedia.org/wiki/סאגר

סאגר (באנגלית: Sagger) הוא קוד דיווח נאט"ו של טיל נגד טנקים מתוצרת ברית המועצות שנקרא ברוסית

(Малютка (ПТРК (9M14 מליוטקה).

הטיל נכנס לשימוש בשנת 1963 ולאורך השנים פותחו מספר גרסאות משופרות של הטיל.

הטיל מופעל על ידי חוליות חי"ר

אז אפשר לכתוב ולהעלות תרחישים.

ואולי חן, יעביר את המידע.. לגורמים המוסמכים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הליוגרף (מכשיר איתות באמצעות החזרת אור השמש) אינו צריך להיות גדול בכדי להעביר את המסר לטווח שעשוי להגיע לעשרות קילומטרים. אבל כדי לסנוור מישהו ביעילות צריך לכוון את קרן השמש לעיני הצלף ולייצב את המראה. אז ברגע שזה קורה הצלף זז סנטימטרים ספורים, והשמש זזה כך שאחרי דקה או שתיים צריך לכוון את המראה מחדש. לא במיוחד יעיל. שלא לדבר על האפקט של קצת אבק או עשן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אשר טחנו את פאר חיל השיריון, וחכמי אמ"ן ואג"מ אמרו כי המצרים לא יפעילו אותם טוב.

אה, הטיעון הרגיל, "אבל במלחמת יום הכיפורים..."

כי בגלל שבמלחמת יום הכיפורים היו אידיוטים, אז אנחנו ב-2018 צריכים לחיות בחרדות בצל כוחו הצבאי העליון של חמאס. הרי כל זה הסחת דעת, בזמן שבלב הרצועה הם - בחוכמתם המופלגת - בונים כוכב מוות....

ואני מעדיף את הכינויים האמריקניים או, במקרה, של הסאגר, AT-3.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אייל.

בכול מלחמה לשני הצדדים יש הפתעות אבל מה שחשוב מבחן התוצאה הסופית קרי בסופה של המלחמה הם ירדו על 2.

אל תשכח שאני ואתה (חוץ מחן ג.) ניזונים ממידע שאנחנו מלקטים באינטרנט לכן צריך לקחת הכול בערבון מוגבל.

איזה כייף לי :)

פורסם
בכול מלחמה לשני הצדדים יש הפתעות אבל מה שחשוב מבחן התוצאה הסופית קרי בסופה של המלחמה הם ירדו על 2.

אתה תתפלא אבל בסוריה ובמצרים חוגגים נצחון במלחמת יום כיפור. במקרה המצרי גם אפשר להבין את זה, כי את התבוסה הצבאית הם המירו להישגים מדיניים, וזה הרי מה שקובע בסוף.

פורסם

אני יודע שהסורים וגם המצרים חוגגים את הנצחון שלהם במלחמת יום כיפור. אבל אם צבאות ערב היו מכניעים אותנו מבחינה צבאית במלחמת יום הכיפורים אז ההישגים שלהם היו גדולים בהרבה ממה שהם קיבלו.

פורסם
אתה תתפלא אבל בסוריה ובמצרים חוגגים נצחון במלחמת יום כיפור. במקרה המצרי גם אפשר להבין את זה, כי את התבוסה הצבאית הם המירו להישגים מדיניים, וזה הרי מה שקובע בסוף.

זה שקול לשני בריונים שקופצים בהפתעה על ילד צנום שמתאמן בקראטה ומצליחים לשבור לו שתי אצבעות לפני שהוא שובר להם את העצמות והמורה מפסיקה את הקטטה. אכן ניצחון שיש לחגוג.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מעבר לכך, אחרי המלחמה מצרים קיבלה את סיני.

צבאות לא נלחמים זה בזה - מדינות נלחמות! אז אם הפסדת צבאית אבל מינפת את זה לטובת הישג מדיני (ע"ע נאצר במלחמת סיני) אז ניצחת.

פורסם
בכול מלחמה לשני הצדדים יש הפתעות

אבל מה שחשוב מבחן התוצאה הסופית קרי בסופה של המלחמה הם ירדו על 2.

אל תשכח שאני ואתה (חוץ מחן ג.) ניזונים ממידע שאנחנו מלקטים באינטרנט לכן צריך לקחת הכול בערבון מוגבל.

לא נראה לי כי הבינו את המסר החצי-ציני.

האומר: עם כל-הכבוד לחן, אכלנו בעבר הפתעות.. אז

נראה לי כי אני מהבודדים שישבו פיזית על :wink: טיל סאגר - להרגיש אותו כמו שאומרים, בבסל"ש

חיל השריון הישראלי, שהופתע מצורת ההפעלה המאסיבית של הנשק, לא היה מתורגל להתמודד

עם האיום החדש ונאלץ לפתח תוך כדי הקרבות שיטות התמודדות עם הטיל.,,,,

ההצלחה של טקטיקת ההפעלה המצרית והאבדות הגדולות לשריון הישראלי, הן בנפש והן בטנקים,

,,,,

במהלך מלחמת יום הכיפורים נקלטו בצה"ל טילי סאגר שנלקחו שלל מצבאות ערב, ויחידות צה"ל

שהפעילו טילים נגד טנקים מסוג SS10, SS11 ואשף (כולם נחותים בהרבה מהסאגר)

עשו הסבה תוך כדי המלחמה ומלחמת ההתשה. לצורך ההסבה גויסו דוברי רוסית לתרגום המסמכים

הקשורים בתחזוקת ותפעול הטיל והפעלת קרונות הסימולטור.

הסימולאטורים נועדו לאמן את הכוונים והיו מותקנים על גבי משאיות זיל.

במהלך מלחמת ההתשה הסטאטית ברמת הגולן נעשה בטיל שימוש מוצלח נגד טנקים ונגמשים סוריים.

היחידה שקלטה את הסאגר אילתרה צורת פעולה שאיפשרה שיגורי סאגר בלילה

באמצעות מא"כ (מגבר אור כוכבים) שאיפשר לראות את הטנקים בלילה.

שיגורים כאלה הצריכו ביצוע אלתור בטיל (שנעשה ברמת השדה)

מכיוון שללא האלתור הנותב שבקצה הטיל הכניס את המא"כ לרוויה

(למעשה "סינוור" את המסך כך שניתן היה רק לראות מסך לבן).

בואו נמשיך עם הדיון להבין, מה האפשרויות הנמצאות ברקע ממול.

לא להרים את האף, כבר נסתדר אנחנו יודעים יותר טוב מהאחרים.

ובגלל שזה דיון ללא סודות, אפשר להפריח רעיונות.. אולי.

קצצו לנו את האף קלות לא מזמן, כאשר היו בטוחים כי נגמר מעל שטח הגליל. (ללא הרחבת דיון)

לכן.. כדאי להיות מוכן לכל תרחיש.

ולידע כללי - הרשת מנוטרת ע"י רבים וחלקם חכמים, לכן הכל אפשרי.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני מנסה לחשוב מה הייתי עושה ביכולות המצומצמות של העזתים אם הייתה מוטלת עלי המשימה להפתיע את צה"ל.

לדוגמא: הייתי שולח לגדר 100 פרות ממוגנות ירי (שקי חול בצידי הפרות) ועוד מאות כבשים ממוגנות ירי קל (כבשים עם יריעות נחושת בעובי מתאים) לכיוון הגדר ואז מנסה לבצע פיגוע.

• תוכן חדש...