Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה יצא לי לנהוג על 3 מכוניות עם מובילאיי (האוריס ההיברידית שלי עד שהושחתה בתאונה יומיים לאחר התרנת המובילאיי, קיה פיקנטו מהשכרה ויונדאי I25 מהשכרה).

התרעה על התנגשות מיידית (כיוונתי את המערכת להתריע כשנמצאים 0.1 שניות מהתנגשות). צליל מאוד מאיים שמקפיץ אותך. עשרות התרעות שווא:

- 2 התרעות שווא בכביש 6 ריק לחלוטין. אף רכב לפני בטווח של מאות מטרים (גם לא בנתיבים ליד). 120 קמ"ש. התרעה מפחידה על התנגשות מיידית. בפעם הראשונה ירד גשם קודם לכן והיה איזה שיבוש בכביש שהחזיר את אורות הדרך. אין לי מושג אם זו אכן הסיבה, אבל נתתי למובילאיי להינות מהספק. בפעם השנייה לא היה שום דבר שאני זיהיתי.

- מספר התרעות שווא בעת יציאה לעקיפה. ההתרעה היתה על התקרבות מסוכנת לרכב שלפני, אבל קרתה כשכבר הייתי בנתיב העקיפה (כביש 1 וכביש 6) ולאחר שכבר לא הייתי בנתיב התנגשות.

- מספר התרעות כשהרכב שלפניי בולם, ואני כבר בבלימה ועל מנת לא לבלום חזק מידי, אני מנצל חלק מטווח שמירת המרחק כדי לבלום הדרגתית יותר. לא מבין למה אם אני בולם הוא צריך להציק.

- מספר התרעות לכאורה רלוונטיות. האצה לקראת רכב לפני עקיפתו כדי לצמצם את זמן העקיפה. אפשר לומר שזו נהיגה אגרסיבית במקצת. לדעתי ההתרעה היתה סופר מוקדמת, אבל יכול להיות שאם לא הייתי במודעות, זה היה זמן טוב לנתח את הסיטואציה ולהגיב.

- בעת חנייה צמודה יחסית, אם הרכב לפניי נמצא במרחק מטר או פחות, כל הרמה של חצי רגל מדוושת הבלם ותחילת גלגול במהירות אפס תייצר את ההתרעה המקפיצה הזו. בניגוד לצפצוף החיישנים זה משהו שהרבה יותר קשה להתרגל אליו ובכל פעם גר לי ללחוץ שוב על הברקס. חנייה צמודה היא סיוט עם זה. אולי אם היו לי הרבה חניות צמודות אולי הייתי מתרגל.

- לא היו התרעות שגילו לי משהו חדש...

התרעת סטייה מנתיב:

- ב-4000 ק"מ בכבישים 1 ו-6, כשנוסעים 120, יוצא לעקוף לא מעט ולהיעקף לא מעט. כך שביצעתי מספר רב מאוד של מעברי נתיבים. באחוזים מעטים מהם לא אותתי ונענשתי על ידי הצפצוף (פחות מעיק מהתרעת ההתנגשות, אבל עדיין לא נעים בזמן שיחות טלפון בדיבורית). בנוסף יצא לי כמה פעמים לברוח מרכב שסטה מנתיבו ולהיענש, או לגעת בקצה סימון הנתיב הימני בעת סיבובים ולקבל צפצופים. סה"כ כמה מאות צפצופים להערכתי. ואף אחד מהם לא גילה לי משהו חדש.

בקיצור הפיצ'ר עובד - אבל בסופו של דבר אתה לומד להתעלם ממנו כי הוא לא באמת עוזר. לפחות במהירות עירוית הוא לא מצפצף.

מנסיון במכוניות אחרות, שמירה על מרכז נתיב עדיפה בהרבה ואם כבר התרעה אז רעידה של ההגה.

שמירת מרחק - ניטרלתי ברכבים השכורים. שתי ההתרעות תיארתי למעלה היו מעיקות מספיק. לא זוכר מה היה ב-150 ק"מ שהספקתי לנסוע עם האוריס עם זה.

בסיכומו של דבר - אני יכול לראות איך הצפצוף המצבן גורם לנהיגה יותר מתונה ואולי לעוד כמה איתותים, אבל בניגוד למה שחשבתי מראש (כאמור קניתי מוביל-איי לרכב שלי) - לי המערכת יותר מעיקה מאשר עוזרת.

פורסם

השתמשת כמה פעמים במילה "להיענש".

מה, מוביל איי נתנה לך דו"ח עם נקודות? נעלבת?

אני עם המערכת הזאת שנה וחצי (קרוב ל 50 אלף קילומטרים).

יש מבחינתי שני באגים אמיתיים:

1. המערכת תופסת תמרורי מהירות, גם כאלה שלא שייכים להמשך הנסיעה שלי. למשל, יציאה במחלף מכביש מהיר עם תמרור 70 קמ"ש - גם אם ממשיכים לנסוע ישר, יש התרעה על מהירות מופרזת.

2. במעבר מנתיב לנתיב, אם עושים אותו לא מיידית עם הפעלת האיתות, אלא כאשר האיתות פועל משהו כמו 10-8 שניות, המערכת מתריעה כאילו אין איתות.

יש עוד כל מיני מצבים בהם אפשר היה לשפר את המערכת ולבטל את הצפצפה (הולכי רגל על המדרכה, התקרבות במהירות אפסית בפקק), אבל לא קריטי מבחינתי

בכל יתר המקרים הצפצוף הגיוני, ולא נתקלתי במקרים בהם הצפצוף פעל סתם.

התרגלתי למערכת והיא ממש לא מציקה לי.

מה שכן - כבר שני קווים על הצג לא פועלים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

"להיענש" = קצת הומור.

אני מסכים שלרוב ההתרעות אפשר להתרגל, או להעלים בכלל בעזרת שינוי הרגלי נהיגה. אבל 3 הדברים הבאים הם לא מקובלים לדעתי:

התרעות שהווא בכביש מהיר ריק קרו לי עם שתי מכוניות שונות (אוריס ופיקנטו).

התרעות השווא בחניה קרו לי עם שתי מכוניות שונות (פיקנטו ו-I25. לא הספקתי לחנות קרוב עם האוריס).

התרעות השווא במעבר נתיב (התרעה לאחר שכבר עברתי נתיב ולא הייתי במסלול התנגשות) קרו לי עם שתי מכוניות שונות (I25 ופיקנטו).

לגביי התרעת המהירות - היא היתה כל כך לא מדוייקת וכל כך לא רלוונטית (בגלל מה שכתבת), שהתעלמתי ממנה לגמריי. אפילו לא התייחסתי לזה בתור פיצ'ר של המערכת.

פורסם

כאשר רכשנו רכב חדש לפני כחצי שנה אני זה שלקח אותו מהסוכנות.

אז כאשר אישתי עלתה הסברתי לה מה זה "העיגול" בצד.

"הנה תראי, שאני יורד בטעות לשוליים המערכת מתריעה"

וכדי להראות את נושא שמירת המרחק:

את רואה את המשאית לפנינו?

כן, רואה

אז עכשיו תראי, אני מתקרב אליה והוא יראה שאנו מתקרבים - אין תגובה

רגע, אני אתקרב עוד - אין תגובה

עוד קצצצצת וזה יראה משהו - אין תגובה

לא נראה לך שאתה קרוב מידי?

הייתי כעשרים מטר מהמשאית ( מהירות של כשישים קמ"ש או פחות ) והמובילאיי אפילו לא סימן שיש רכב לפני.

מאז, כמו שנכתב מעליי, לא מעט התקפות לב בלילה חשוך, כביש ריק לגמרי שרק אני וכמה יבחושים בחוץ.

מה גם שהמערכת "מפספסת" לעיתים בסיבובים את השוליים.

ואני לא נוסע בפראות, שומר מרחק, מקפיד לאותת לפני עקיפה ומרגיש שהמערכת יותר מפריעה לי מאשר עוזרת עם כמות התרעות השווא שלה.

• תוכן חדש...