Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקולוס ריפט - GAME CHANGER

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אור מה אתה אומר על הGO?
א. לא השתמשתי אז הדעה שלי לאו דווקא תחזיק מים

ב. על פניו נשמע נחמד, בעיקר בגלל שהוא לא דורש ממך חומרה נוספת

ג. That being said, ההתרשמות שלי מvr היא שגרפיקה זה רק *חלק* מהחוויה. חלק משמעותי? כמובן, אבל זה לא מתחיל ונגמר שם. בלי שלטים איכותיים אתה מאבד המון מהחוויה. אין לך את אותה רמת התממשקות עם העולם הוירטואלי.

אתה לא אוחז בחרב, אתה לא דורך נשק, אתה לא מחזיק בשני אקדחים ויוצא לקילינג ספרי...

ד. האינטואיציה הנסיון וההעדפה האישית שלי גורסים כי פלטפורמות כמו הגו יהיו טובות למשחקים וחוויות סטטיים/ות (כמו רכבת הרים, כמו סימולטור נהיגה, כמו משחקים סטייל God of War) - אבל לא מגרדות את החוויה האמיתית שגרמה לי להתלהב מvr- משחקים כמו robo recall או superhot, משחקים בהם אתה "חי" את העולם הוירטואלי, ולא רק צופה בו

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
דבר אחד לא הבנתי איך הGO מסוגל להפעיל משחקים בStand alone? הרי רוב משחקי הVR דורשים כרטיסי מסך hi-end

משחקי מובייל. אל תצפה לסקיירים VR.

שוב, האוקולוס גו זהה לחלוטין חומרתית לגוגל קארדבורד עם סמרטפון ממוצע. אפילו קצב הרענון של המסך הוא 60Hz, בדיוק כמו סמארטפון ובניגוד ל90Hz של משקפי VR רציניים. הTracking מוגבל לתנועות ראש בלבד (אפילו לא כפות ידיים, בטח שלא Room scale), מה שלא מאפשר משחקים ברמה גבוהה, גם אם לא היית נעול לחומרה החלשה של המכשיר (שהמשמעות של 'עצמאי' היא שאי אפשר לחבר אותו למחשב) שבניגוד לקארבוקד אי אפשר לשדרג בעתיד.

בקיצור, צעצוע. וכשמשקפי מיקרוסופט MR מתקרבים ל250 דולר וקארדבורד עולה 10, זה צעצוע יקר מאוד.

עריכה אחרונה על ידי audiR8

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

בשעה טובה beat Saber הגיע לאוקולוס, וזה משחק פסיכודלי לגמרי ואחד הטייטלים הכי מוצלחים שיצאו לVR.

אילוסטרציה:

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אז בשבוע שעבר יצא לי גם לנסות לעשות 4 מקצים של 5-6 דק עם oculus ב-asseto corsa, זה החמישה סנט שלי:

בגדול, אני מאלו שסובלים מmotion sickness, ו-first person זה משהו שלא ניסיתי לשחק בערך מאז התיכון. משחקים כמו בטמן או gta גם לפעמים עושים לי כאב ראש או בחילה, אבל דווקא הסימולטורים (שהמהירים שבהם היו גורמים לי לרצות להקיא אחרי 2 דק' נהיגה בעבר) כבר לא משפיעים עלי - מה שמראה שכנראה שהגוף יכול להתרגל לסימולציה, כשמשקיעים בה אלפי שעות.

בכל זאת, די התלבטתי אם לנסות את המשקפיים, אבל היה גם קשה לסרב להזדמנות, אז אמרתי לעצמי שמקסימום אני ארד מהעמדה באמצע, ואלך להקיא. בסיבובי ראש הראשונים באמת קיבלתי בחילה קלה, אבל המשכתי לנהוג וניסתי להסתכל כמה שיותר רחוק ולכיוון הנהיגה, וזה עזר כמו שזה יכול לעזור בחיים האמיתיים. כשירדתי מהסימולטור הרגשתי בסדר לגמרי. קיבלתי בחילה קלה וכאב ראש אחרי שעה, והם עברו רק בבוקר שלמחרת. ואז הלכתי לעשות עוד מקצה. אחריו היה לי כאב ראש קליל גם כן, ואחרי שעשיתי עוד שניים, כבר הרגשתי סבבה לגמרי.

מבחינת החוויה, הגרפיקה לא הייתה מדהימה, וחלק מהזמן היה גם אובדן של חדות (כנראה בגלל שלא הידקתי את המשקפיים כמו שצריך סביב הראש), אבל מבחינת חווית הנהיגה, אין ספק שזה הכי קרוב למציאות שהרגשתי בסימולטור אי פעם, בעיקר בזכות היכולת באמת להשתמש במבט, שחסרה לי באופן מלא אפילו בסימולטורים עם 3 מסכים. מה שכן, בניגוד למה שציפיתי, לא הרגשתי יותר את ההאצות או את הבלימות, למרות שבסימולטור הספציפי הזה גם המושב זז בהתאם למה שקורה לרכב עצמו, ובלימה חזקה כן הזיזה אותו קדימה יחסית מהר.

בבוטום ליין, חבל שמדובר בצעצוע יקר כל כך, כי אין ספק שלחובבי נהיגה וסימולטורים זה יכול לתת שיפור משמעותי לכל החוויה. אני מסתפק במועט, ולא הייתי מוציא על זה עכשיו 5-6000, מה גם שלא ברור לי כל כך באיזה סימולטורים יש תמיכה חוץ מאסטו ופרוג'קט קארס. אבל אם הייתי מאלו שבונים עמדה ב10-15,000 שקל - כנראה שהייתי לפחות שוקל את המשקפיים כאופציה במקום הסטאפ הסטנדרטי של שלושה מסכים מחוברים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
קיבלתי בחילה קלה וכאב ראש אחרי שעה, והם עברו רק בבוקר שלמחרת.

מילא ספורטאים שמערימים קשיים על הגוף שלהם כדי לחשל אותו, אבל זה?

אני לא מבין את ההתעקשות.

מי יודע, אולי בעתיד זאת באמת תהיה תכונה חיונית להישרדות וכל אחד יצטרף לאמן את גופו בהדרגה

(עשו על זה יותר מסרט אחד...) אבל בינתיים הייתי מגדיר את זה כמזוכיזם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא מבין את ההתעקשות.

מי יודע, אולי בעתיד זאת באמת תהיה תכונה חיונית להישרדות וכל אחד יצטרף לאמן את גופו בהדרגה

(עשו על זה יותר מסרט אחד...) אבל בינתיים הייתי מגדיר את זה כמזוכיזם.

אותה הגברת בשינוי אדרת: ״ניסיתי ללמוד לרכוב על אופניים, נפלתי, לא עולה יותר על אופניים בחיים מה אני צריך את החרא הזה כשאפשר ללכת ברגל״

(וכמובן שאפשר להשליך את זה על אינספור דברים נוספים)

פורסם
אז בשבוע שעבר יצא לי גם לנסות לעשות 4 מקצים של 5-6 דק עם oculus ב-asseto corsa

...

מבחינת החוויה, הגרפיקה לא הייתה מדהימה, וחלק מהזמן היה גם אובדן של חדות (כנראה בגלל שלא הידקתי את המשקפיים כמו שצריך סביב הראש), אבל מבחינת חווית הנהיגה, אין ספק שזה הכי קרוב למציאות שהרגשתי בסימולטור אי פעם, בעיקר בזכות היכולת באמת להשתמש במבט, שחסרה לי באופן מלא אפילו בסימולטורים עם 3 מסכים. מה שכן, בניגוד למה שציפיתי, לא הרגשתי יותר את ההאצות או את הבלימות, למרות שבסימולטור הספציפי הזה גם המושב זז בהתאם למה שקורה לרכב עצמו, ובלימה חזקה כן הזיזה אותו קדימה יחסית מהר.

בבוטום ליין, חבל שמדובר בצעצוע יקר כל כך, כי אין ספק שלחובבי נהיגה וסימולטורים זה יכול לתת שיפור משמעותי לכל החוויה.

1. הגרפיקה אכן לוקה בחסר, למרות שעם מחשב טוב המצב אמור להיות טוב בהרבה ממה שקורה אצלי (עם לפטופ...).

אצלי בכל אופן, הגרפיקה לא טובה, יש גליצ׳ים ואלמנטים מפוקסלים, אין תחרות לסוני4 ומסך HD ברמה הגרפית נטו

2. יכול להעיד לאחר כמה חברים שהיו אצלי, שיש הבדל ניכר ביכולת השליטה שלהם ברכב על *אותו משחק בדיוק* (פרוג׳קט קארס), אין ספק שזה בגלל הריפט. יש הרבה פחות סחרורים ואובדן שליטה מוחלט, בגלל ההפרש בחוויה. גם אני נוהג משמעותית טוב יותר בריפט, אני כן ״מרגיש״ את שינויי הכיוון של הרכב בצורה טובה יותר, וקל לי בהרבה לשלוט בו. לא יודע להסביר את זה, אולי ברגע שאתה ׳בתוך׳ הרכב כל תנועות ה״מיקרו״ מורגשות יותר מאשר כשאתה מסתכל על המסך בצורה סטטית... אולי זה סתם אפקט פסיכולוגי (״מרגיש אמיתי יותר אז עושה פחות שטויות״).

3. אני לא מבין איך זה צעצוע כל כך יקר, למי שיש כבר סימולטור מלכתחילה ההפרש הוא מחיר הריפט בלבד, ומחיר הריפט הוא $400 בארה״ב (ולכן אני משער שאינו עולה 6000 שח בארץ, לא בדקתי). זה אכן יקר למי שצריך את כל המרכיבים (הגה, כסא, מחשב -- ואז ריפט) - אבל אז השורה התחתונה שלך היא עבור סימולטורים ככלל ולא ריפט בפרט (?)

פורסם
אותה הגברת בשינוי אדרת: ״ניסיתי ללמוד לרכוב על אופניים, נפלתי, לא עולה יותר על אופניים בחיים מה אני צריך את החרא הזה כשאפשר ללכת ברגל״

(וכמובן שאפשר להשליך את זה על אינספור דברים נוספים)

אופניים מביאים תועלת (אמצעי תחבורה, כושר גופני וזה), אז שווה אפילו ליפול כמה פעמים כדי ללמוד לרכב.

איזה תועלת יש לך מאוקולוס ריפט ודומיו? נכון, בידור והנאה מחוויית משחק, אבל אם אתה מקבל בחילה וכאבי ראש מזה, אז איפה הכיף שזה אמור להביא לך? זה כמו לצאת לשייט תענוגות, אבל לבלות כל הדרך מחובק עם האסלה, כשאתה מגלה שם דברים שבלעת בתור ילד ב1985.

ד"א גם אני סובל מmotion sickness, ברמה שאני מקבל בחילה אם המצלמה בסרט זזה מהר מדי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני לא מבין את ההתעקשות.

האמת שלא הייתה שום התעקשות במקרה הזה. זה טרייד אוף בין כמה החוויה עצמה כייפית, לבין כמה רע אני מרגיש אח"כ. על משחקים בסגנון counter strike כאמור ויתרתי. פה לא הרגשתי רע ברמה קיצונית, אז בחרתי לנסות שוב.

חוץ מזה, אני יושב על סימולטור נהיגה רגיל כשעתיים בממוצע בשבוע, ובהתאם זה משהו שרציתי לנסות כבר הרבה זמן, ואני גם די בטוח שמתישהו בעתיד יהיה לי סט כזה גם.

אני לא מבין איך זה צעצוע כל כך יקר, למי שיש כבר סימולטור מלכתחילה ההפרש הוא מחיר הריפט בלבד

זה בתנאי שיש לך גם מחשב מספיק חזק. לי, נגיד, יש דל מאוד גנרי, שמספיק להריץ רפקטור2 או אסטו קורסה, אבל לא מעבר.

אבל כאמור, מי שמוציא כבר את ה-10,0000 - 15,0000 על עמדה - כדאי לו לפוחת לשקול את זה (בהנחה שיש תמיכה כלשהי במשקפיים גם ברפקטור וגם באיירייסינג וסימולטורים אחרים חוץ מאסטו קורסה)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ממש לא. ברכיבת אופניים ובשאר כישורים גופניים פחות-או-יותר-בסיסיים יש אלמנט של חיוניות.

פה? ״לא״ או ״עוד לא״. הקפדתי על הניסוח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
נראה מגניב.

בקיצור, עולם הגיימינג יתחלק בקרוב לאלה שסובלים מבחילות ולאלה שעמידים להן.

בנוגע למחשב הנייד - חיזקת את מה שאני אומר כבר שנים,

אין מה להתעסק עם דסקטופ יותר, חבל על המקום שזה תופס בבית.

say what now?

כל בוקר שאני מגיע לעבודה [אחרי שימוש בדסקטופ שלי בבית] אני מרגיש כאילו חזרתי לפנטיום 2.

לרפרנס- בבית יש לי דסקטופ מרשים עם 8700K @ 5.2GHZ עם 32GB RAM ב 4233MHZ

ובעבודה- לפטופ מרשים, מאוד אפילו - אבל הוא פשוט no match לדסקטופ.

זורקים עליו קצת יותר מכמה VMים עם כמה IDEs ברקע והוא נחנק.

פורסם (נערך)
אופניים מביאים תועלת (אמצעי תחבורה, כושר גופני וזה), אז שווה אפילו ליפול כמה פעמים כדי ללמוד לרכב.

איזה תועלת יש לך מאוקולוס ריפט ודומיו? נכון, בידור והנאה מחוויית משחק, אבל אם אתה מקבל בחילה וכאבי ראש מזה, אז איפה הכיף שזה אמור להביא לך?

התשובה בגוף השאלה - התועלת היא ההנאה, וכאמור בתור אחד עם נסיון לא מועט במשחקי מחשב: ההפרש בהנאה רציני מאוד.

מן הסתם, אם אתה מקבל בחילה כל הזמן אז ההנאה שלך לא תהיה משהו-משהו וכנראה שאין שום טעם שתשחק בריפט. *אבל* אם הבחילה נובעת מחוסר נסיון בריפט ועלולה לעבור בהמשך, אז זה סתם עוד "skill" שאפשר לפתח.

הניסיון לתת לאופניים איזשהו הסבר רציונלי למדוע זה הכרחי (כי כושר, כי תחבורה, וכו') לא מחזיק מים, כי הרי הם לא באמת הכרחיים (כי ריצה, כי אובר/תחצ/אוטו). כמובן שלא צריך לשכנע אותי מכל האנשים מה הערך המוסף של אופניים, הפואנטה היא שהן לאופניים הן לריפט הן לסודוקו והן לתפילין יש ערך מוסף וכל אדם יכול לבחור האם בא לו לעבור את עקומת הלמידה ע"מ להנות ממנו, במידה ואותו ערך מוסף הוא משהו המעניין אותו (אחרת כמובן שאין בכך טעם)

את פלוני לא מעניין לשחק בריפט? Super legit!

את אלמוני כן אבל זה עושה לו קצת בחילה? שינסה פעם פעמיים ויראה האם עובר לו... ביג פאקינג דיל.

ורק בכדי לסבר את האוזן לטיעון הכושר שהועלה כאן (שלדעתי, כאמור, אינו באמת רלוונטי), אותו משחק אליו התייחסתי קודם (ביט סייבר) מצליח לשלב בין המון כיף, קואורדינציה, ו*כושר*. כן כן, זה חתיכת אימון אירובי ברגע שאתה נכנס לזה. אשתי כבר התמכרה וטוענת שזה יותר רציני מכמה וכמה חוגים בחד"כ, ובד בבד משמעותית יותר כיף ומשלהב...

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

ואם דוגמת האופניים ממש לא באה בטוב, אז אפשר לדבר על גיר ידני וה"מזוכיזם" הנדרש מאיתנו ע"מ להוציא עליו רשיון, או אפילו (רחמנא לצלן) להחזיק רכב עם שטות כזו בחניה...

הפואנטה היא שיש דברים שדורשים ממך הסתגלות לטובת הנאה עתידית, לפסול אותם מראש רק על בסיס תקופת ההסתגלות זה מה קוראים אותו poor practice

• תוכן חדש...