Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות? השקת מיצובישי ASX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברנו יש. זה אותו הגיר הרובוטי כפול מצמדי כמו בפוקוס. ברנו כנראה התקלות בגיר מתרחשות בשלב מאוחר יותר ולא באופן גורף כמו בפורד, אבל זה קיים.

בפיג'ו / סיטרואן עברו לגירים פלנטריים יפניים.

הודעה לפני טענת שבאירופאיות יש בעיות קלאץ.

פה אתה טוען שפגו סיטרואן עברו לגיר יפני (דהיינו אין כבר בעיות ידועות) וברנו ״כנראה״ הבעיות תגענה מאוחר יותר.

בקיצור, חוץ מסטיגמות על ״בעיות״ ביצרנים אירופאיים זה בעיקר ספקולציות.

היחידים שהיו ידועים בבעיות בגיר זה וולקסווגן וגם שם זה כבר נפתר כמעט לחלוטין.

היום בעיות האמינות נעוצות בעיקר בסטיגמות.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גיר נעים למוד נהיגה של זקנה בת 80.

חולשתו מתגלה בעיקר בהאצות (למטרות עקיפה למשל).

מה זה מוד נהיגה של זקנה בת 80?

העברות הילוכים נעימות.

נסיעה פחות רועשת, גם בהאצה.

איזו בעיות יש בהאצה עם גיר רציף?

אני אנסה לחפש רכב שמוצא עם אותו מנוע עם גיר רציף או בלי לראות אם יש הבדל מהותי בזמני האצה.

פורסם

איזו בעיות יש בהאצה עם גיר רציף?

רעש מאד לא נעים, בייחוד במנועים אטמוספריים ששיא המומנט מתקבל באזור ה-4000+ סל״ד.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
הודעה לפני טענת שבאירופאיות יש בעיות קלאץ.

פה אתה טוען שפגו סיטרואן עברו לגיר יפני (דהיינו אין כבר בעיות ידועות) וברנו ״כנראה״ הבעיות תגענה מאוחר יותר.

בקיצור, חוץ מסטיגמות על ״בעיות״ ביצרנים אירופאיים זה בעיקר ספקולציות.

היחידים שהיו ידועים בבעיות בגיר זה וולקסווגן וגם שם זה כבר נפתר כמעט לחלוטין.

היום בעיות האמינות נעוצות בעיקר בסטיגמות.

אין שום סטיגמות - עובדות יבשות. אותו הגיר הרובוטי הבעייתי שהיה בפוקוס התקינו גם ברכבי רנו. גירים רובוטיים חד מצמדים ( עם פעולה לא חלקה בעיר ) שהיו ברכבי סיטרואן הוחלפו לגירים של Asin.

אני לא מדבר על DSG 7.

אני לא מוצא שום בעיה עם גיר רציף שיש לי בטויוטה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
רעש מאד לא נעים, בייחוד במנועים אטמוספריים ששיא המומנט מתקבל באזור ה-4000+ סל״ד.

מצטער, לא מסכים. כנראה שהיה לך ניסיון רע.

בכל מקרה ההאצה יותר יעילה ככה כי המנוע תמיד בשיא הסלד. במנוע אטומספרי בכל מקרה ההרצה תהיה רועשת יותר - כי אתה כל פעם עובר בין 2000-5000 סל״ד כדי להאיץ עד שאתה מעביר הילוך ואז מהתחלה. אז אני לא ממש מבין מה ההבדל.

שוב, לטעמי אחת התיבות המוצלחות.

פורסם

בהחלט היה לי נסיון רע עם כמעט כל רכב המצוייד בגיר רציף - אני לא אוהב את ה"מתג" ON/OFF הזה.

כל עוד הנהיגה מאד רגועה ועצלה, הוא סבבה, אך בשאר המקרים אופי פעולתו נחות משמעותית מפלנטארי/רובוטי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

גם אני לא מחבב גירים רציפים.

הכי טוב שניסיתי היה של סובארו באימפרזה החדשה אבל גם הוא רועש בעליות ארוכות או תחת מאמץ מתמשך.

פורסם
אין שום סטיגמות - עובדות יבשות. אותו הגיר הרובוטי הבעייתי שהיה בפוקוס התקינו גם ברכבי רנו. גירים רובוטיים חד מצמדים ( עם פעולה לא חלקה בעיר ) שהיו ברכבי סיטרואן הוחלפו לגירים של Asin.

אני לא מדבר על DSG 7.

אני לא מוצא שום בעיה עם גיר רציף שיש לי בטויוטה.

להזכירך את האינסוף בעיות והפעולה הנוראית שהיו בקורולה הרובוטית..

מעבר לכך שילוב של גיר רציף ומנוע חלש כמו שיש ברכב שלך זה מתכון להזמנת פקקי אזניים.

פורסם (נערך)
מצטער, לא מסכים. כנראה שהיה לך ניסיון רע.

בכל מקרה ההאצה יותר יעילה ככה כי המנוע תמיד בשיא הסלד. במנוע אטומספרי בכל מקרה ההרצה תהיה רועשת יותר - כי אתה כל פעם עובר בין 2000-5000 סל״ד כדי להאיץ עד שאתה מעביר הילוך ואז מהתחלה. אז אני לא ממש מבין מה ההבדל.

שוב, לטעמי אחת התיבות המוצלחות.

כמו שאני מבין את זה, בגיר רציף, הסל"ד בהאצה חזקה "מקדים" את יחס העברה בגיר עד שהיחסים מתאזנים כאשר ממתנים את ההאצה, תופעת הלוואי היא שחלק מהסל"ד "מתבזבז" כמו מצמד מחליק ולכן הרעש החזק יותר וגם צריכת הדלק גבוהה יותר ממה שהייתה יכולה להיות אם הגיר היה יעיל יותר.

גיר רציף יעיל יותר מגיר פלנטארי שבו יש יותר הפסדי כוח, אבל אני מעריך שבגיר רובוטי יש פחות הפסדי כוח מגיר רציף עקב אופי הפעולה הישיר שלו. הסל"ד תואם את יחס העברה בגיר ולכן הרעש נמוך יותר.

אין גיר מושלם לכל גיר יש חסרונות ויתרונות ומידת ההתאמה גם תלויה לאופי הנהיגה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מנוע אטמוספרי עם 150 כ"ס וגיר רציף ברכב משפחתי/ מיני וואן/ ג'יפון, לשינוע משפחה עם ילדים מספיקים מעל ומעבר ל 95% מהמשתמשים, בכל מצב. יש גם קיה ספורטאג' עם מנוע 1.6 אשר נמכרו בכמויות גדולות.

הבעיה עם הרכב המדובר כאן של מיצובישי זה שהוא נכנס לשוק מפוצץ בג'יפונים דומים ולא מציע שום יתרון - לא גימור, לא אבזור, לא מחיר, לא יכולת דינמית. אולי מראה קצת שונה על רקע של עשרות אלפי ג'יפונים אחרים שנוסעים בכבישים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

טרם נתקלתי בגיר רציף נעים לנהיגה (האצות ומחוץ לעיר בעיקר) חוץ מהגיר של אאודי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
לא יודע איפה כמה זמן היתה הנסיעת מבחן ובאיזה תנאים (אני היום לא רוכש רכב בלי לבצע בו נסיעת מבחן של כמה שעות טובות או במקרה של הרכב הנוכחי שלי 24 שעות)

האם ניתן לבקש או לקבוע, כאן בארצנו, עם יבואן נסיעת מבחן של כמה שעות לרכב חדש?

הכי הרבה שהיה לי זה 45-60 דק'.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

תלוי ביבואן. אני מניח שזה קל יותר עם רכבי פרימיום. עם הב.מ.וו שלי עשיתי לא פחות משלוש נסיעות מבחן, כולל ראשונה של כשעה עם נציג, נוספת של כשעה לבד, ועוד אחת 24 שעות. גם ג׳וליה קיבלתי ללילה (אם כי פחות מ24 שעות...).

פורסם
מה שכן מאכזב שאין שינויים במיצובישי.

אין שינויים? הרכב הזה הוא שינוי, האאוטלנדר עבר שדרוג מקיף לפחות מבחינת אסטתיקה, האקליפס זה כבר קפיצת מדרגה למשהו חדש לגמרי, הרכב הזה שמדובר עליו כאן שהוא חדש בארץ, ועכשיו ראיתי גם וידאו (ערוך לא רע בכלל...) מהלאנסר החדשה, מדהים.

[video=youtube_share;P1HhTi4JYQ4]

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

הלאנסר הזאת חדשה בחלומות. זאת אותה הלאנסר המוכרת רק עם עיצוב שונה. נולדה בגלל הצורך שלה להתקיים במזרח, וגם לא מיוצרת ביפן אלא בסין. הפלטפורמה היא אותה פלטפורמה של הלאנסר המוכרת רק עם עיצוב חדש.

• תוכן חדש...