Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אנחנו מתלבטים האם לרכוש סוזוקי קרוסאובר 2014.

לגבי הנתונים של הרכבים שמצאתי הם די דומים:

2014, יד ראשונה פרטית, 35,000 ק"מ, כ-76,000 ש"ח.

1. ראיתי בכמה וכמה מקומות שהרכב לא מגיב בצורה טובה בעליות, המנוע מרעיש והאוטו מתאמץ.

כתושב חיפה, זה אחד הדברים החשובים לי ביותר ברכישת רכב. (כיום נוסע ביונדאי I30CW 2009 והרכב לא זז בעליות).

האם באמת הרכב לא מגיב טוב בעליות? האם הוא מתאמץ?

2. ראיתי כאן בפורום שיש בעיה בהיגוי של הקרוסאובר אשמח לקבל רשמים מבעלי הקרוסאובר ופירוט לגבי הבעיה, כך גם על הבעיות שיש לרכב בביצוע פניות.

אשמח אם תשתפו את הפלוסים והמינוסים של הרכב מבחינת ביצועים ולא מבחינת אבזור, נראות, פלסטיקה וכו'.

אם יש לכם רעיונות לרכב אחר משפחתי בתקציב של כ75,000 ש"ח אשמח לשמוע.

תודה רבה.

פורסם

יש ברשותנו רכב דומה שנת 2016, מדובר במנוע רציף 1600 לא חזק במיוחד. עושה את העבודה, אבל אכן מרעיש ומעט חלש, בטח ביחס למנועי הטורבו שרצים היום.

מצד שני מדובר ברכב אמין שעושה את העבודה ושומר על המחירון באופן יחסי.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

בתור נוסע בדגם 2015 (ולא נהג) אני יכול להגיד שהאוטו פשוט וזה מה שעושה אותו טוב. יש איזה בעייה קטנה עם חיישני לחץ אויר אבל פשוט להתעלם. אי אפשר לכוון /לכייל את החיישנים (פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה).

בעליות של פרויד זה תלוי אם אתה ממהר או לא. אם לוחצים חזק הגיר הרציף גורם למנוע לצעוק . לדעתי לא נורא כי בירידה בפרויד זה מתאזן. זו לא מחלה של סוזוקי , זו מחלה של כל בעלי גיר רציף. המנוע "בסדר". לא חזק אבל גם לא נפילה. הדלתות מרגישות חלולות . לדעתי זה רכב מצויין לדודה ולדוד.

לא הורגשו בעיות היגוי.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

במקרה יצא לי לנסוע בשבוע שעבר ברכב הנ"ל ממקום העבודה (של חבר).

לדעתי האישית זה רכב מזעזע (ומצטער אם אני מעליב מישהו).

אומנם בתוך העיר בנסיעה רגועה הוא סביר, אך כשיוצאים מהעיר מגלים מנוע מזעזע עם רעש מעצבן וחזק מידי וגיר גרוע.

בנסיעה בכביש 6 הרכב התאמץ כל הזמן ובכל עליונת קטנה הוא התחיל להרעיש בהגזמה.

תאוצות ועקיפות זה בכלל משהו שעדיף לא..

ההיגוי הרגיש לי מוזר מאוד, אין לי מושג על איזה בעיות אתה מדבר, אבל לי הרגיש שהרכב זז על המסלול ללא קשר ישיר עם ההגה וכל הזמן דורש תיקוני היגוי. זה מאוד מאוד הציק בנסיעה על כביש מהיר שם הרגשתי שהרכב משייט לכל הכיוונים, מעייף.

מבחינת נוחות הרכב דיי קשיח ולא נוח.

בסופו של דבר, מלבד ישיבה גבוהה יותר ממשפחתית ממוצעת, מצאתי את הרכב הזה כדיי עלוב ובהחלט בין הרכבים הפחות טובים שנסעתי בהם.

מה לקנות ב-70K במקום? כל משפחתית ממוצעת תהיה טובה יותר, תבדוק מה התקציב מאפשר לך..

קורולה 2013 תהיה בחירה הרבה יותר טובה, מכל בחינה.

פורסם

אלון , מה שכתבת נכון אבל מה שהדודה מחפשת זה רכב סחיר, פשוט לתפעול שלא רואה מוסך והקרוסאובר בדיוק פוגע במטרה. גם ככה יש לה ירידה בשמיעה וכאבי גב...

פורסם
היי,

כתושב חיפה, זה אחד הדברים החשובים לי ביותר ברכישת רכב (כיום נוסע ביונדאי I30CW 2009 והרכב לא זז בעליות).

תודה רבה.

אתה אמיתי ?

לי יש I30 בסמלון והרכב בסדר גמור בעליות. צריך ללחוץ מן הסתם יותר על הדוושה והמנוע טיפה רועש (כי הרכב מתוכנן למהירות של 100 על 3,000 סל"ד בגלל 4 הילוכים של הגיר).

ביונדאי שבה יצרו כבר 6 הילוכים,המצב היה טוב יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כחיפאי כבעל קרוסאובר 2016, וגם SX4 מדגם 2010:

המנוע (פחות או יותר זהה בשני הדגמים) אמין מאד, ולא חסר לו כוח. עם התיבה הפלנטרית של ה-SX4 הוא זריז מאד, עם הרציפה של הקרוסאובר פחות זריז, אבל בתמורה צריכת הדלק נמוכה בכ-10%.

בעיות בהיגוי? שמעתי עליהן הרבה. לא הרגשתי אותן כלל. הרכב יציב לחלוטין ושומר היטב על כיוון הנסיעה.

סחיבה בעליות? ממש לא בעיה. אני מטפס מדי יום את נחל הגיבורים, פיקא ופרויד, דרך כלל במצב עקיפה. מה שנכון הוא שתיבת ההילוכים רועשת. לי, אישית, זה לא מפריע.

מבחינת שימושיות - בדרל כלל אני נוסע לבד, אבל כאשר אצני צריך להוביל את המשפחה (5 מבוגרים) על מטענה (עד כדי מזוודות לטיסה של שבוע לאירופה) הרכב יותר ממספק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סליחה sperial...אבל ברגע שאתה כותב שלרכב "לא חסר כוח" זה פשוט לא נכון.

מדובר ברכב עם מנוע חלש מאוד על פי כל מדד אובייקטיבי (מספיק לראות את נתוני התאוצה, קג"מ וסל"ד למומנט מירבי כדי להבין).

הרכב מאוד פשוט מבפנים, רעשי הרוח, מנוע וצמיגים הם פשוט מזעזעים והרכב הוא רכב בינוני מינוס.

נכון שהרכב מאוד אמין, יושב קצת גבוה ו...זהו.

רכב לדודה והדוד כפי שנאמר, לא יותר.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

לי יש כזאת שאני אגב מוכר,

לדעתי בתור רכב יד שניה הוא די מוצלח, אתה מקבל רכב אמין ויחסית חסכוני שגם נראה לא רע בכלל.

הבעיה לדעתי שאין לו את הפקטור פוזה בכלל, מרגיש כמו רכב של מבוגרים, לי למשל זה לא עושה את זה בכלל, הרכב מרגיש כבד אבל מצד שני הוא נוח מאוד לנהיגה, מאוד יציב על הכביש ובגלל כיול המתלים הקשה הוא אפילו יודע לקחת פניות לא רע בכלל.

אם אתה לא חפץ בפוזה, הרכב יעשה את העבודה מעולה וישמור על הערך שלו.

הדגמים הראשונים (2013-תחלילת 2014), נמכרים בכ80 אלף לאחר כמעט 4 שנים!

פורסם

מנסיעה על הויטארה והדגם הנ"ל, אכן זה רכב זול ביותר, ועגלה. לא מבין איך אפשר להגיד שלמנוע 1.6 יש כח בעליות ועוד עם מטען + 5 אנשים, כנראה שלטפס עליות ב 60 קמ"ש זה מדד שלרכב יש כח.

אני אישית לא מרגיש בטוח שלרכב אין כח, מה שמאוד הפריע לי במאזדה.

קורולה 2013 תהיה זריזה יותר וגם במעט.

פות"ש, מלבד אמינות ו"לא רואה מוסך" (כל רכב רואה מוסך בזמן כזה או אחר), לא חשוב בטיחות? הסוזוקי זה פחנוע לא בטיחותי בעליל - ושלא יצעקו עכשיו על כל המערכות שלו, זה רכב שכל מכה מפרקת אותו ( לחבר היה את הקרוסאובר, האשה בלמה - רכב נכנס בה מאחור בגלישה ועיקם את כל החלק האחורי של הרכב עד למושבים - מה שבטוח הוא לא קנה שוב סוזוקי בחיים שלו).

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

תודה לכל המגיבים. הארתם את עיניי.

לאחר מה שקראתי כאן הקרוסאובר כנראה באמת מתאים לדודה ולדוד :wink:

אשמח להמלצות נוספות על רכב משפחתי אמין שמתנהג יפה על הכביש ובמיוחד בעליות בכ75K.

הציעו כאן בתגובות קורולה 2013, אופל מוקה.... (בהחלט לא שולל את הרכבים האלה) יש עוד הצעות?

פורסם

פות"ש, מלבד אמינות ו"לא רואה מוסך" (כל רכב רואה מוסך בזמן כזה או אחר), לא חשוב בטיחות? הסוזוקי זה פחנוע לא בטיחותי בעליל - ושלא יצעקו עכשיו על כל המערכות שלו, זה רכב שכל מכה מפרקת אותו ( לחבר היה את הקרוסאובר, האשה בלמה - רכב נכנס בה מאחור בגלישה ועיקם את כל החלק האחורי של הרכב עד למושבים - מה שבטוח הוא לא קנה שוב סוזוקי בחיים שלו).

אני רק אשים את זה כאן: https://www.euroncap.com/en/results/suzuki/sx4/8891

בכל זאת, רצוי להצמד לעובדות. מקרה אחד בודד הוא לא אינדיקציה לכלום, בטח שהחבר ואישתו הם כנראה לא מהנדסים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

כנראה שאתם קוראים נתונים, לא מטפסים יום יום בפרויד ב-80-90 קמ"ש. אז עם 5 נוסעים ו-4 מזוודות הוא לא יעשה זאת, אבל כנראה גם לא רכבי 1600 (או מקביליהם המוגדשים החדשים). העוובדה היא שכל עוד הנתיב השמאלי לא תפוס על ידי איזה מתנחל אני עוקף את רוב התנועה עם העגלה המיועדת לזקנים.

לגבי המנוע - הוא זריז מאד. נסה אותו על ה-SX4 הישנה, כאשר הוא משודך לתיבה פלנטרית פרימיטיבית, וסוחב מעולה. אותו מנוע בקרוסאובר משודך לתיבה רציפה, אכן רועשת ופחות זריזה, אבל, כאמור, חסכונית בדלק במידה משמעותית.

ד"א אלון, הויטארה בארץ משתמשת באותו מנוע, אבל שוב תיבה אחרת (פלנטרית 6 הילוכים). לא נהגתי בו, כך שאיני יודע איך השילוב הזה מתנהג.

ודבר אחרון, אלון השני, התאור שלך את הפגיעה ברכב של אשתך מראה שהרכב בנוי נכון. רכבים מודרניים סופגים את האנרגיה המשתחררת בהתנגשת על ידי עיוות הרכב, כך שהאנרגיה לא תגיע לנוסעים. כנראה שהרכב עשה בדיוק את תפקידו בהגנה על היושבים בו. אם אתה עדיין שבוי בתפיסה של ה"פח השוודי העבה": חפש את הסרטון שבו מטיחים וולבו ישנה ורנו מהעשור הקודם זו בזו, ותראה באיזה מהשתיים הנוסעים היו יוצאים בחיים.

לגבי המוקה - איןלי ניסיון אתה. קיבלתי אותה פעם בהשכרה בבלגיה אבל סירבתי אחרי שגיליתי שתא המטען שלה קטן ומספיק רק למזוודה אחת.

לעניין אחרון הוא ה-VFM. בשנים האמורות הסוזוקי נמכר ב-10-20 אש"ח פחות מהקורולה, בהתאם לרמת הגימור והמבצע הנקודתיים. אין לי מושג מה ערכם כיום, אבל אם מבחינת פות"ש מדובר במחיר דומה (ולי זה נראה מוזר) הרי שהסוזוקי שומרת על ערכה יותר טוב מהטויוטה. כאמור, משהו לא מסתדר לי בהשוואה בין הדגמים מבחינת המחיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לדעתי בעליות של פיק"א , פרויד ונשר אין יותר כיף מרכב עם מנוע טורבו .והכי כיף טורבו דיזל. מוי כיף. ברגע שתנסה , תבין . הגיר זה כבר העדפה אישית. לכן דווקא את הקורולה האלמותית הייתי שם בצד. יש מבחר מצומצם של רכבים כי הקוראנים והיפנים עוד לא הפנימו.

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...