Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לקפוץ ביום ראשון (כמובן עם רכב אחר) לאבי פרטס פ"ת,

לקנות רדיאטור חליפי,

משם להמשיך לחנות חלפים ולקנות 4-5 ליטר נוזל FL22 של מאזדה,

ואז לפרק את הרדיאטור שלך ולהחליף. לפעמים הגישה קלה ולפעמים צריך לפרק פגוש. תלוי ברכב.

המתן בבקשה בזמן ש-wa11a ירד למאזדה 2 שלו כדי לבדוק איך זה בנוי ולצלם תמונות.

זה לא קיצוני קצת להחליף רדיאטור בגלל סדק קטן שנמצא באיזור גלוי? ראיתי שיש אפשרות לאטום עם איפוקסי או לבצע הלחמה. זה לא עדיף? (גם כלכלית וגם להישאר עם המקורי, אבל בעיקר כלכלית).

פורסם

רדיאטור זה פריט מספיק זול, וההחלפה מספיק פשוטה, בשביל לא להסתבך עם הלחמות והדבקות.

אם זיהית בודאות שיש סדק ברדיאטור, תחליף אותו בהקדם

יום טוב גם לך

פורסם

מתעקש ? אתה יכול לתקן עם אפוקסי, אם תעשה עבודה טובה ומקצועית עם החומרים הנכונים, ההדבקה תעמוד בלחץ. אממה...הרדיאטור "עשה את שלו", מה שקוראים עייפות החומר, לא סתם נוצר סדק. תתקן, זה יסדק בנקודה החלשה הבאה או שיפער חור ענק, אתה לא יכול לדעת מתי זה יקרה, שעות, שבועות ? כותב לך מי שכבר עשה את הטעות הזו, אז לא מנסים להפחיד אותך, המנוע יסלח לך על הרבה דברים, אבל לא על התחממות יתר. העצות שנתנו לך פה שוות הון. תחליף רדיאטור בהקדם !

פורסם
מתעקש ? אתה יכול לתקן עם אפוקסי, אם תעשה עבודה טובה ומקצועית עם החומרים הנכונים, ההדבקה תעמוד בלחץ. אממה...הרדיאטור "עשה את שלו", מה שקוראים עייפות החומר, לא סתם נוצר סדק. תתקן, זה יסדק בנקודה החלשה הבאה או שיפער חור ענק, אתה לא יכול לדעת מתי זה יקרה, שעות, שבועות ? כותב לך מי שכבר עשה את הטעות הזו, אז לא מנסים להפחיד אותך, המנוע יסלח לך על הרבה דברים, אבל לא על התחממות יתר. העצות שנתנו לך פה שוות הון. תחליף רדיאטור בהקדם !

תודה על כל התשובות.

אני החלטתי שאחליף רדיאטור בהקדם לפי ההמלצות.

יש לי רכב מאזדה 2 שנת 2008 זה אומר שהרדיאטור החזיק 9 שנים, יחד עם כל הצינורות וכל הרכיבים המקוריים שקשורים למערכת הקירור.

השאלות שעולות עכשיו הן אלו:

1. חלופי או מקורי? אשמח לשמוע את היתרונות והחסרונות, בעד ונגד של שניהם.

2. חוץ מרדיאטור והצינור העליון והתחתון שמתחברים לדודים כדאי להחליף עוד משהו שקשור למע' קירור? קראתי שברכבים מסויימים צריך להחליף גם תרמוסטט - זה נכון?

תודה מראש.

פורסם

עדיף מקורי תמיד יביא לך שקט לעוד תשע שנים,אבל תלויי כמה זמן את המתכון להחזיק את הרכב,חליפי יחזיק מקסימום חמש שנים.

אצלי החזיק שנתיים חליפי בסוזוקי בלאנו.

כדאי לקנות גם טרמוסטט הוא הבאה בתור ללכת אחריי תשע שנים עדיף מקורי כי מקורי לפעמים מכיל אטמים שאין תחליפי.

צינורות רדיאטור אפשר תחליפי(למרות שגומי מחזיק הרבה יותר שנים) אבל הפרש המחירים בדר"כ גדול מאוד.

הכל תלוי באם תקנה רדיאטור מקורי או תחליפי.

פורסם

יש את הרדיאטורים החלופיים של חברת בשן שהם מצויינים וזולים מאוד עד פי 3 יותר זול מהמקורי. אני מתקין אותם בלא מעט רכבים ולא היה לי איתם שום בעיה עד היום. צינורות גם כן חליפי אין שום בעיה. טרמוסטט לא לגעת.

פורסם
תודה על כל התשובות.

אני החלטתי שאחליף רדיאטור בהקדם לפי ההמלצות.

יש לי רכב מאזדה 2 שנת 2008 זה אומר שהרדיאטור החזיק 9 שנים, יחד עם כל הצינורות וכל הרכיבים המקוריים שקשורים למערכת הקירור.

השאלות שעולות עכשיו הן אלו:

1. חלופי או מקורי? אשמח לשמוע את היתרונות והחסרונות, בעד ונגד של שניהם.

2. חוץ מרדיאטור והצינור העליון והתחתון שמתחברים לדודים כדאי להחליף עוד משהו שקשור למע' קירור? קראתי שברכבים מסויימים צריך להחליף גם תרמוסטט - זה נכון?

תודה מראש.

רדיאטורים תחליפיים אמנם זולים אך לזול יש בסוף מחיר.

לרוב רדיאטורים אלו הם בעלי יכולות קירור נחותות מזה של המקורי, זה בא ליידי ביטוי בקיבולת קטנה יותר של הנוזל קירור, בסוג האלומיניום ובמבנה פשוט יותר שמעכב החלפה חום לעומת המקורי.

לרוב אין עם הזה שום בעיה, ברכב שפועל בתנאים רגילים , עד ליום חמסין בעלייה ארוכה, מתי שמנוע יצטרך את יכולות החלפת החום הטובה ביותר ממערכת הקירור ולא יקבל אותה ויתחמם.

למרות שהתופעה הזאת של רדיאטורים חליפיים שלא מספיק טובים פוגשים אותה יותר ברכבים שעובדי קשים כמו שטח ומסחרי שגורר, אבל יכולה לצוץ גם ברכב הפרטי.

• תוכן חדש...