Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי בכלל רוצה רכב סדאן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוב המכוניות סדאן יותר יפה מהאצ'בק וסטיישן, לא כולם אוהבים סטיישן ולא צריכים בגא'ז ענק, האצ'בק לרוב מגיע עם תא מטען קטן יותר ולא עמוק כמו סדאן.

• תגובות 220
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הגורסא עדיפה עליי היא סטיישן. האץ' לרוב נפסלים בגלל שטח רצפה קטן יותר בתא המטען ולאופי הדברים שאני מעמיס זה חשוב (פסלתי רכבים בגלל בעיות תא מטען החל מפתח צר דרך שטח רצפה ועד קיפול לא יעיל לבב המושב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא מבין את הקטע הזה, מעולם לא רכשתי סדאן - ולא מתכנן בעתיד הקרוב אלא אם זה דגם מאוד ספציפי שממש ארצה שלא מגיע בתצורה סטיישן/האצ'.

לא רואה שום סיבה פרקטית להעדיף סדאן, וגם ברמה העיצובית אני כמעט תמיד אעדיף את הדלת החמישית.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ועוד משהו אחד - אל תחשבו כמו רווקים או מובילי סחורה - תחשבו על שני ילדים במושב האחורי - נראה אתכם מובילים מכונת כביסה או מייבש בהאצ' כשיש גם שני ילדים במושב האחורי.

מעבר לזה שעם 2 ילדים מאחור אתה לא מכניס מייבש לא בהאטצבק אבל גם בטח לא בסדאן (בין אם יש ילדים או אין במושב האחורי), הילדים האלה מתניידים בעגלות?

כי אם כן, בוא נראה אותך, חכם גדול, מכניס 2 עגלות ילדים במזדה 3 סדאן:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נו באמת... כמה אנשים מובילים ברכב מייבשי כביסה וסלונים מאיקאה... לרוב מכוניות הסדאן יש נפח תא מטען גדול משמעותית ממכוניות האצ'בק ורוב האנשים משתמשים בתא המטען בשביל להוביל קניות מהסופר ומזוודות לסופ"ש בצימר. עגלות תינוק נכנסות גם בלי בעיה.

אז כן, סדאן זה מטופש.

למה? כי אמריקה. אמריקאים חולים על סדאנים, כי פעם זה מה שהיה - סדאנים או סטיישנים. האצ'בק בכלל לא היה קיים כי לא היה בו צורך. לא היתה מגבלת מקום. אז עשו סדאן, או סדאן עם גג שממשיך באותה זווית עד הסוף. משם כולם עברו ל-SUVים. וקרה שיש סדאנים וג'יפונים. וישראל, כמו ישראל, קיבוץ גלויות - אנחנו אוהבים לקחת מנהג מטופש מכל אומה ולהפוך אותו לשלנו.

לעניין "פעם לא היה האצ'בק - רק סדאן", זה פשוט לא נכון. הדה-שבו היתה סדאן? החיפושית היתה סדאן? בארה"ב ייצרו מכוניות במרכב סדאן אבל תא המטען שלהן היה אדיר מימדים וגם הפתח היה ענקי בהתאם.

ככלל, הנסיון להדביק לאמריקאים טיפשות או חוסר הגיון מוטורי הוא משונה בעיני מאוד, בייחוד כשזה מגיע מאנשים שלא ממש מבינים את החיים בארה"ב שמחוץ למרכזי הערים הגדולות (או במילים אחרות את ארה"ב של הפרברים והעיירות שבה חיה רוב האוכלוסיה של ארה"ב).

אבל למה ללכת רק לארה"ב? המכונית הנמכרת ביותר ברומניה היא הדאצ'יה לוגאן (סדאן) ולא הסנדרו (האצ'בק זהה כמעט לחלוטין). המכונית הנמכרת ביותר בפולניה ובצ'כיה היא הסקודה האוקטביה. ברוסיה היא היונדאי סולאריס (סדאן) או הקיה ריו (שנמכרת שם רק בגירסת הסדאן), בטורקיה זו הפיאט אגאה (טיפו) ושם היא מוכרת בעיקר סדאן. אני יכול להמשיך... בסופו של דבר זו בחירה שתלויה באופנה ותרבות. זהו.

פורסם

אני מכיר כמה אנשים שאוהבים יותר צורת סדאן ( לא מוסבר מדוע, עניין של טעם ) וטוענים שרכבי סדן בטוחים יותר בתאונה מאחורה ( לא יודע על סמך מה ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ועוד משהו אחד - אל תחשבו כמו רווקים או מובילי סחורה - תחשבו על שני ילדים במושב האחורי - נראה אתכם מובילים מכונת כביסה או מייבש בהאצ' כשיש גם שני ילדים במושב האחורי.

לפני שלושה חודשים הובלתי מכונת כביסה, שני תיקי 85 ליטר עמוסים ועוד שקיות מלאות ציוד בסקודה ייטי. ברכב היו שלושה מבוגרים לא קטנים במיוחד.

בסדאן הייתי מכניס אולי את התיקים. אולי.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

הסיבה היא עיצוב, כנראה, וגם אז זה תלוי בגודל ופרופורציות המרכב ולראייה מכוניות סופר-מיני בתצורת סדאן בדרך כלל לא יראו טוב מידי במבט צד. טיעון אחר הוא שסדרה 5, למשל, לא תהיה מדהימה בתצורת האצ'בק, מספיק לראות איך נראתה ה-GT מול 5 סדאן בדור הקודם, כנ"ל סדרה 3.

להאצ'בק יש יתרון בגזרת תא המטען, וזהו פחות או יותר ברוב המקרים. לרגע כמעט השתכנעתי שכולנו בוחרים מכוניות על פי נוחות העמסת תנור אפייה. NOT.

מהצד השני של ההאצ'בק - חלון אחורי גדול, דלת כבדה, תהודה שונה בחלק האחורי של תא הנוסעים (מודגש אפילו יותר בדגמי סטיישן) - לטוב ולרע.

The older you get, the better you used to be

פורסם

שמתי לב שרכבי סדאן זה משהו שרואים הרבה במדינות מזרח אירופאיות ובמדינות כמו סין או תאילנד, לא בדיוק מדינות שמהוות מודל לחיקוי בתחום המוטורי. זה רק אומר עלינו משהו כנראה.

לעומת זאת במערב אירופה רואים הרבה יותר הצ'באקים וסטיישנים, בעיניי הרבה יותר פרקטי, בייחוד כשיש הרבה מה להעמיס, על נושא המראה אפשר כמובן לדון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לעניין "פעם לא היה האצ'בק - רק סדאן", זה פשוט לא נכון. הדה-שבו היתה סדאן? החיפושית היתה סדאן? בארה"ב ייצרו מכוניות במרכב סדאן אבל תא המטען שלהן היה אדיר מימדים וגם הפתח היה ענקי בהתאם.

ככלל, הנסיון להדביק לאמריקאים טיפשות או חוסר הגיון מוטורי הוא משונה בעיני מאוד, בייחוד כשזה מגיע מאנשים שלא ממש מבינים את החיים בארה"ב שמחוץ למרכזי הערים הגדולות (או במילים אחרות את ארה"ב של הפרברים והעיירות שבה חיה רוב האוכלוסיה של ארה"ב).

אבל למה ללכת רק לארה"ב? המכונית הנמכרת ביותר ברומניה היא הדאצ'יה לוגאן (סדאן) ולא הסנדרו (האצ'בק זהה כמעט לחלוטין). המכונית הנמכרת ביותר בפולניה ובצ'כיה היא הסקודה האוקטביה. ברוסיה היא היונדאי סולאריס (סדאן) או הקיה ריו (שנמכרת שם רק בגירסת הסדאן), בטורקיה זו הפיאט אגאה (טיפו) ושם היא מוכרת בעיקר סדאן. אני יכול להמשיך... בסופו של דבר זו בחירה שתלויה באופנה ותרבות. זהו.

ב"לא היה" התכוונתי לתעשיית הרכב האמריקאית. הרוב המוחץ של הרכבים האמריקאים בשנות ה-50-70 היה סדאנים וסטיישנים. ו-SUVים כמובן. תבדוק את זה.

אני דווקא מכיר את ה"עולם המוטורי" האמריקאי לא רע, חלק מזה נובע מהעובדה שגרתי תקופה בקנדה.

הדגמים שאתה מדבר עליהם במדינות אחרות לא כאלה רלוונטיים מכמה סיבות - קודם כל כי אנחנו כבר הרבה אחרי שלב "עיצוב הטעם", בדיוק כמו שפה בשרשור - אחרי שהראו עובדתית שהנפח האמיתי של האצ'בקים גדול יותר משל סדאנים, אנשים נכנסים ומגיבים שלסדאנים יש ת"א מטען גדול יותר. כי אנשים תפוסים על כך חזק בדעות שלהם שגם עובדות לא ישנו את דעתם.

הסיבה השניה היא ששניים מתוך חמשת הדגמים שאתה בעצמך ציינת לא רלוונטיים או לא נכונים - אוקטביה היא האצ'בק, ולאגן היא לא סנדרו סדאן, היא גדולה יותר ויש לה גם בסיס גלגלים ארוך יותר, אז ההשוואה לא נכונה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

הצידוק הפרקטי היחידי זה שאם פותחים את תא המטען אז זה לא פוגע במיזוג בתוך הרכב. לא יודע עד כמה באמת זה שיקול אפילו במקומות עם תנאי קור או חום קיצוניים.

אני אישית אוהב סטיישן.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

שימושיות תא המטען נגזרת הן מנפחו והן ממבנהו, כולל רוחב, גובה ומבנה פתח ההתענה. המאזדה 3 שהוזכרה - לפחות בדור הקודם - היא דוגמא לעיצוב מחפיר, תא מטען בלתי שימושי בעליל. יש סדאנים הרבה יותר שימושיים.

לגבי האצ'בקים - אישית אני לא אוהב אותם בגלל תאי מטען קטנים מאד, משפחתיות עם תא מטען שמתאים לסופרמיני לא גדול. לכן בטיולים משפחתיים בחו"ל אני שוכר סטיישנים או ואנים, שמתאימים לנפחי המטען הדרושים לי. בארץ אני מעדיף סדאן כיון שלהאצ'ים שאני מכיר תא מטען לא מספק. זו גם אחת הסיבות שבגללה רכשתי את הסוזוקי קרוסאובר - תא מטען גדול יותר מזה של האצ'בק, אבל לא האורך של סטיישן (שממילא קשה למצוא בארץ).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי

שם סדאן למעשה הגיע מצרפת בגלל עיר קטנה עם אותו שם.

יש כמה דברים למה קונים סדאן.

יש דגמים שתצורה של סדאן רכב יפה יותר. במדינות קרות לא צריך לבזבז אנרגיה כדי לחמם גם חלק אחורי.

רכב סדאן נחשב יותר יציב בגלל מבנה ופחות רועש.

אל תשכחו שיש אנשים שרוצים בידוד בין הסלון לבגאז׳ כי לפעמים יש ריח לא נעים מחומרים או דברים שיש שם ואלו פלוסים של סאדן.

פורסם
סיפור אמיתי

קניתי שלשום מהומו סנטר סולם עץ 6 שלבים.

נכנס בדייהטסו שלי כמו גדול עם קיפול מושב אחורי ומושב ליד נהג.

בסדאן של אבא שלי? רק להרכיב על הגג, לך תמצא חוטים, חבלים וגגון. :)

ברוב מכוניות הסאדן החדשות גב המושבים האחוריים מתקפל, ואז אתה יכול להכניס מטענים ארוכים.

הרבה יותר ארוכים מאשר במכוניות האצ'בק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...