Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש ממקום העבודה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם לרנו כזאת אין מערכות בטיחות אקטיביות ( וזה החסרון העיקרי של הרכב ). בנוסף, הדגם 1.2 של גרנד קופה פחות חזק מאוקטביה 1.4.

היא גם איטית יותר מהאוקטביה 1.0, לא רק מה- 1.4. לפחות ב 0-100.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תקראו שוב את ההודעה של SPIRE מעלי,

התוספת שלי:

אתה נוסע בעיקר בתל אביב לכן כל ההמלצות על רכבים חזקים בכוח הן די מיותרות...

עדיף להתרכז בנוחות ובתחום הביצועים להסתפק ברכב סביר.

הטעם האישי שלי אומר לבחור בין: רנו גרנד קופה (הכי נוחה) לאסטרה שנותנת חבילה מאוזנת של נוחות וזריזות יחד עם איכות חומרים, אבזור ובטיחות אקטיבית.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
תגיד, שאלה כנה, מאיפה הבאת את ערימת זיבולי המוח המהבילה הזאת?

"פח לא מספק בטיחות"? מה כן עושה את זה (מלבד הדברים הברורים של כלוב הגנה וכו')

"פח עבה תמצא במכוניות יוקרה"? מדדת את עובי הפח במכוניות שונות? מה ההבדלים?

"בגלל שהוא במרכב 5 דלתות תא המטען שלו קטן יותר"? ואם מעניין אותנו משהו מעבר להסעה של ליטרים? אלא אשכרה צריך להכניס עגלת תינוק או איזה מזוודה גדולה מדי פעם?

באמת, אנשים, תסנו קצת את השטויות שמרחפות לכם במוח לפני שאתם מקיאים אותן לפורום.

חבריקו, אני לא מכיר אותך, לא יודע מה אתה יודע ומה אתה לא יודע אבל הדבר היחיד שאני יודע לגביך זה שיש לך פה ג'ורה.

זה אגב הדדי, אתה גם לא מכיר אותי, אתה לא יודע איזה רכבים יש לי ואיזה רכבים היו לי בהיסטוריה, מה אני מכיר ומה אני יודע.

לעצם העניין, פח מספק הגנה על המרכבים ועל הנוסעים מפני מפגעי דרך ומזג אויר, הפח גם יכול לסייע מאוד להקטנת מקדם הגרר עם האויר אבל פח לא מספק בטיחות. לרכב יש כלוב, באמפרים, איזורים קורסים, התקנים סופגי אנרגיה כשעובי הפח הוא לא פרמטר משמעותי כי החוזק המכני שלו זניח. מה עוד מספק בטיחות? חגורות בטיחות, קדם מותחנים לחגורות הבטיחות, כריות אויר, קורות הגנה בדלתות,...

לעניין ההבדל בין עובי הפח במכוניות שונות, אתה מוזמן לקחת את הרכב שטוני שוב מתקן לך, להעמיד אותו בחניה ליד איזו בימרית (אפילו מסדרה 1 הזולה יחסית) ולפתוח את הדלתות בעוצמות זהות על שתי המכוניות. אחרי שתעשה את זה תבוא ותצלם לי את התוצאות. מבטיח לך שההבדלים די דרמטיים. אני אגב מכיר את התשובה לזה היטב, באופן אישי ומשני הכיוונים (גם של הבווארית, גם של הלקוחה הקבועה של טוני וגם של שתיהן ביחד בצמוד בחניה).

לעניין תא המטען, אני אחזור על המשפט המצוטט: "הוא מגיע במרכב של 5 דלתות ולכן תא המטען כנראה מעט קטן יותר". שים לב שהיתה לו i35 ורוב האלטרנטיבות האחרות ברשימה הן בתצורת סדאן. להאצ'בקיות כמו האסטרה המדוברת יש לרוב תא מטען קטן יותר (ושים לב לשימוש במילה "כנראה" במקור). אני חשבתי ועדיין חושב שזו נקודה שראוי שפותח השרשור יתן את דעתו עליה, בייחוד בהתחשב בזה שמדובר ברכב ליסינג ושהוא מזמין ומקבל, בלי לבקר באולמות תצוגה ובלי לעשות נסיעות מבחן.

אז אם לצטט בן אדם לא חכם במיוחד עם פה ג'ורה מהפורום: "אנשים, תסנו קצת את השטויות שמרחפות לכם במוח לפני שאתם מקיאים אותן לפורום".

פורסם

עובי הפח לא מספק הגנה על הרכיבים או מפני מפגעי דרך ומזג האוויר, עובי הפח גם לא יכול לסייע להטנת מקדם הגרר. סוג הפח וסוג או עובי הציפוי (צבע ולכה) יכולים להגדיל או להקטין את מידת העמידות של הפח לפגעי מזג האוויר או מפגעי דרך, וצורת הפח יכולה לסייע להקטנת מקדם הגרר. הפח עצמו (עוביו, מרכיביו) ועוד מספק בטיחות, בנוסף לכל הדברים הנכונים שציינת.

הנזק שנגרם לפח של הרכב לא נובע מהעובי של הפח אלא מהרכבו. יכול להיות פח קשיח יותר שיהיה עמיד יותר בפגיעות קטנות ויכול להיות כזה שמתוכנן ככה שיהיה מספיק קשיח בשביל למנוע פגיעות קטנות ומספיק גמיש כדי לספוג אנרגיה של מכה חזקה - כמו נקודת כשל מתוכנן של פתח השתיה בפחיות או באמפולה במתקני כיבוי אש תעשתיים (ספרינקלרים).

תא המטען של האצ'בק קטן יותר בליטרים, אבל הוא הרבה יותר יעיל מבחינת צורה. ראיתי שיש לו i35, אפילו התייחסתי לזה בהודעה. לכן אני לא הייתי ממהר לרמוז שהוא פחות טוב.

בכל מקרה, אין הלימה בין פה ג'ורה לבין חוכמה או היעדרה. אז אין צורך להעליב.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
מהרשימה שלך הייתי בוחר באוקטביה 1.4 - רכב איכותי, מרווח, בגאז' ענק, מזגן מפוצל לשורה השניה, מרגיש הרבה יותר חזק מהרכב הנוכחי שלך.

הבחור רשם שהוא רוצה רכב שייראה טוב עם קצת פוזה.

העיצוב של האוקטביה הוא הכל חוץ מפוזה. עיצוב שמרן ומשעמם עד לכדי פיהוק.

פורסם (נערך)

הוא גם ביקש כוח ( למרות שרוב הנסיעות בעיר ).

יש הרבה בקשות/ דרישות שאין אפשרות למלא את כולן באותו הרכב מהרשימה הארוכה של הרכבים.

גם לא ברור מה רמת האבזור בחלקם ( ליסינג ) ואיזה רכב מגיע עם מערכות בטיחות.

רוב הרשימה הזאת רכבים משעממים ( אולי אופל האצ'בק נראית יותר צעירה ), אבל לאוקטביה יש כמה יתרונות על אסטרה ( מרחב פנים, כוח, בגאז' ).

אגב, לא חייבים לבחור רכב על עיוור - אפשר וכדאי לראות את הרכבים בסוכנות ולבצע נסיעות מבחן על 2-3 מהם ( צריך לצמצם את הרשימה ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
עובי הפח לא מספק הגנה על הרכיבים או מפני מפגעי דרך ומזג האוויר, עובי הפח גם לא יכול לסייע להטנת מקדם הגרר. סוג הפח וסוג או עובי הציפוי (צבע ולכה) יכולים להגדיל או להקטין את מידת העמידות של הפח לפגעי מזג האוויר או מפגעי דרך, וצורת הפח יכולה לסייע להקטנת מקדם הגרר. הפח עצמו (עוביו, מרכיביו) ועוד מספק בטיחות, בנוסף לכל הדברים הנכונים שציינת.

הנזק שנגרם לפח של הרכב לא נובע מהעובי של הפח אלא מהרכבו. יכול להיות פח קשיח יותר שיהיה עמיד יותר בפגיעות קטנות ויכול להיות כזה שמתוכנן ככה שיהיה מספיק קשיח בשביל למנוע פגיעות קטנות ומספיק גמיש כדי לספוג אנרגיה של מכה חזקה - כמו נקודת כשל מתוכנן של פתח השתיה בפחיות או באמפולה במתקני כיבוי אש תעשתיים (ספרינקלרים).

תא המטען של האצ'בק קטן יותר בליטרים, אבל הוא הרבה יותר יעיל מבחינת צורה. ראיתי שיש לו i35, אפילו התייחסתי לזה בהודעה. לכן אני לא הייתי ממהר לרמוז שהוא פחות טוב.

בכל מקרה, אין הלימה בין פה ג'ורה לבין חוכמה או היעדרה. אז אין צורך להעליב.

שאלת לגבי התרומה לבטיחות של הפח ועניתי לגבי התרומה לבטיחות של הפח. הדברים שרשמתי נכונים לכל עובי פח שקיים בתעשיית הרכב.

לעניין העובי הפיזי מול ההרכב שלו וסוג הטיפולים שעשו לו, כמובן שכל הדברים האלה נכונים אבל פותח השרשור הבהיר את הכוונה שלו במפורש כשהוא רשם שהוא מעוניין ב"פח שלא נמעך בלחיצה". גם עובי פיזי תורם לחוזק המכני של הפח ולמרות הטענה הנכונה לגבי סוג החומר וסוג הטיפול שהוא עובר, קיימים הבדלים משמעותיים גם בעובי הפח עצמו בין מכוניות כמו BMW ומרצדס לבין פיאט או טויוטה.

לעניין תא המטען, איפה רשמתי או רמזתי שהוא פחות טוב? הדגשתי נקודה שחשבתי שנכון לציין כשבצמוד אפילו הבהרתי שהאסטרה המדוברת היא הרכב המומלץ ביותר לטעמי.

לבסוף, אתה צודק לחלוטין שאין הלימה בין פה ג'ורה לבין חכמה (זה גם לא מה שטענתי), אני שמח שהטון קצת ירד וכמובן שאין לי שום עניין להעליב אבל דחילק, אתה יורה עלבונות בצרורות ואז רושם שאין צורך להעליב? :)

פורסם

קרוז החדשה שקטה עם בידוד רעשים מהטובים בקטגוריה ונוחה יותר מהאוקטביה וגם מהנה לנהיגה יותר ממנה, וגם מציעה מרווח לא רע מאחור ובכוח שניהם שווים.

פורסם (נערך)

אני נוטה לא להאמין בוודאות למה שאמרו במבחן כי הם הגזימו ולא התייחסו לבידוד ומושבים, אם נדבר עם גרסת הבסיס של הקרוז (LT) אז היא כן נחשבת לנוחה על שיבושים בגלל מתלה אחורי שונה ורך יותר, וזה עוד בלי לדבר על נוחות המושבים והבידוד רעשים הטובים שגם נחשבים לנוחות.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

• תוכן חדש...