Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב לפירוק - רנו מגאן 2007

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

נפל הפור והחלטתי שהגיעה העת למסור את הרנו מגאן II 2007 שלי למפרק רכבים. הרכב עם תקלה שלא זולה לי לתיקון (למוסכניק יותר זול בהרבה), מי שמכיר את הרכב יודע שאין לו שוק ביד שנייה.

הרכב גוזל ממני משאבים גדולים מידי ואינו מגיע למצב של יישור קו גם לאחר של שנה וחצי של טיפול מסור - כלומר מתקן כל חודש-חודשיים. בשנה וחצי האחרונות הוצאתי על הרכב למעלה מ4000 ש"ח תיקונים כאלה ואחרים, הייתי פדנט מאוד ולא נתתי לרכב צ'אנס להדליק נורה או להיכשל בטסט. כל רעש הכי קטן ישר למוסך ולתקן. הכנה יסודית של הרכב לטסט ואף מעבר לדרוש בטסט. כאמור, אני מבין עם הזמן שאין לזה סוף לצערי. האמת שמאוד נהניתי מהרכב בתקופה זו וגם הכל בו עובד, למעט מה שאפרט.

הרכב כאמור שנת 2007, 199 אלף ק"מ, התקלה היחידה שיש בו ובגינה החלטתי למכור לפירוק היא פולי מנוע שבור. הרכב במצב נסיעה אך קיים רעש דפיקה קל שנובע מפולי מנוע שבור - לא מומלץ לבצע נסיעות במצב כזה. מרגע שהמוסך דיווח על התקלה (אתמול) הרכב בחנייה ואינני נוסע בו כדי לא לגרום לנזק נוסף.

רציתי לבקש המלצותיכם למפרק מאיזור השרון/עמק חפר שיכול לתת לי מחיר הוגן ככל הניתן לרכב.

הצעות/הערות/הארות יצירתיות יתקבלו בברכה (מישהו אמר גרוטראלי?!:lol:).

תודה מראש

עריכה אחרונה על ידי מ.א.צ
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המפרק ההגון ביותר לא יתן יותר מ 600 ש''ח לרכב,

למה לא לתקן בכמה מאות שקלים ולהעיף אותו ברגע ביד 2 ב 2000 ש''ח.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

רק הארה קטנה: לפחות מבחינה כלכלית, 4000₪ בשנה וחצי (בטח אם חלק מזה יצא על טיפול שוטף) זה לא סכום גבוה במיוחד. זה לא יותר (ואפילו פחות) מירידת ערך של רכב חדש יותר שיצמצם משמעותית את הסכום הזה.

אני כמובן לא מנסה להגיד שכדאי להמשיך עם הרכב, וברור לי (קצת מניסיון, לצערי) שגם הזמן שמושקע בטיפולים והסיכוי להיתקע הם פקטור משמעותי בהחלטה, אני רק רוצה להגיד שבהסתכלות כלכלית נטו, לפחות בינתיים, לא מדובר בהפסד משמעותי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אולי נכון כלכלית אבל נדמה לי שמגאן מהשנים הנ"ל הולכת ונעלמת מנוף ארצנו .

כנראה מדובר בבור ללא תחתית ונמאס להתעסק איתה בעוד שמאזדה 3 / סובארו אימפרזה / קורולה וכו' משנתון זה ויותר ישנות עדיין נושמות ובועטות

פורסם
פולי מנוע עולה באיזור ה600 ש"ח כולל עבודה, אצלי במגאן זה התפרק באמצע רמזור לפני כשנה.

לא סיבה לפרק רכב תקין לדעתי.

אני מתחיל להבין את הבן-אדם.

הוא זרק הרבה כסף על האוטו, וזה "הקש ששבר את גב הגמל"{מבחינתו}.

ומי אמר שלאחר התיקון הזה, הרכב לא ימשיך בשלו?{להתקלקל}.

פורסם

הרכב גוזל ממני משאבים גדולים מידי ואינו מגיע למצב של יישור קו גם לאחר של שנה וחצי של טיפול מסור - כלומר מתקן כל חודש-חודשיים. בשנה וחצי האחרונות הוצאתי על הרכב למעלה מ4000 ש"ח תיקונים כאלה ואחרים, הייתי פדנט מאוד ולא נתתי לרכב צ'אנס להדליק נורה או להיכשל בטסט. כל רעש הכי קטן ישר למוסך ולתקן. הכנה יסודית של הרכב לטסט ואף מעבר לדרוש בטסט. כאמור, אני מבין עם הזמן שאין לזה סוף לצערי. האמת שמאוד נהניתי מהרכב בתקופה זו וגם הכל בו עובד, למעט מה שאפרט.

הרכב כאמור שנת 2007, 199 אלף ק"מ, התקלה היחידה שיש בו ובגינה החלטתי למכור לפירוק היא פולי מנוע שבור. הרכב במצב נסיעה אך קיים רעש דפיקה קל שנובע מפולי מנוע שבור - לא מומלץ לבצע נסיעות במצב כזה. מרגע שהמוסך דיווח על התקלה (אתמול) הרכב בחנייה ואינני נוסע בו כדי לא לגרום לנזק נוסף.

4000 ש"ח על פני שנה וחצי זה לא משהו חריג לרכב מודל 2007 עם 200 אלף ק"מ.

אם תוכל לפרט, מה בדיוק תוקן? האם חלק מזה היו טיפולים תקופתיים רגילים?

פרמטר נוסף שחשוב לדעת, כמה קילומטרים עברת בשנה וחצי עם הררב?

אתה מתאר רכב מטופל עם תקלה שעלות תיקון שלה היא כ 500 עד 1000 ש"ח להערכתי, ואת הרכב הזה אתה רוצה לתת למישהו במתנה.

פורסם

4000 ש"ח לתחזוקת רכב בשנה וחצי זה באמת לא הרבה.

אבל כל חודשיים במוסך. כנראה שחלק מהכניסות במוסך הן יזומות ולא תקלה משביתה.

באמת אין לרכב שוק וספק אם תשלום על תיקון התעסקות ומכירה יצאו כל כך משתלמים (מדובר בכסף קטן לכאן ולכאן במובנים של שדרוג הרכב).

באמת אין קנייה לחלקים בעלות גבוהה ממחיר ברזל?

פות"ש: עלות אגרה וביטוח הם הדבר הכלכלי ביותר ברכב כרגע, דאג להשתמש בהם בתבונה.

פורסם

כל חודשיים מוסך זה גם יכול להיות להחלפת נורות שרופות בחלק מהפעמים או לכן מעניין אותי לדעת מה בדיוק תוקן.

כמו כן אם הרכב עשה 30 אלף ק"מ בשנה זה משהו אחד, אם עשה 5000 בשנה זה משהו אחר.

פורסם

מאוד מעריך את התגובות של כולכם, תודה רבה!

אכן 4000 ש"ח בשנה וחצי זה לא הרבה עבור רכב, אך תדירות הכניסה למוסך וחוסר יכולת התכנון והביטחון בנהיגה ובהוצאות הן גם אפקט משפיע. כניסות יזומות בוצעו בחכמה (כך גיליתי) כיוון שתמיד התגלו כפוטנציאל וודאי להשבתה או תקלה יקרה אף יותר מאפקט מתגלגל אפשרי. כן גם להחליף נורות פנסים (איזה 4 פעמים) ולבצע הלחמות חיווט, החלפת מתגי חלונות (פעמיים) וכו' כל חודש-חודשיים - זה מעיק.

כמו כן, הבנתי את המגמה - זה רק הולך ונהיה גרוע יותר, ואני לא משקיע בטויוטה קורולה שמורה מפנסיונר - עם אחת כזאת הייתי נוסע 10 שנים בכיף.

הצעות מחיר שקיבלתי לתיקון:

החלפת פולי מנוע בלבד - 1400 ש"ח.

החלפת פולי מנוע + ביצוע טיימינג (אין וודאות אם יש צורך בהחלפה עד לטיפול בפולי) - קיבלתי הצעות 3000-5000 ש"ח.

ואז נשאר גם ה"פחד" שימצאו עוד משהו נוסף - ואז אני יכול "לסגת" עם נזק של 3000 ש"ח ורכב שעתידו קצר.

לגבי תיקון ומכירה - אכן הצעה מעניינת, אך נראה לי שהצפי למכירה לרכב כזה הוא לא גבוה גם כתקין. אין שוק ואין תדמית טובה, וגם לחסכנים יש גבול, כך אני מרגיש.

הקילומטראז' השנתי שלי נע בערך על 10,000 ק"מ בשנה.

לגבי ביטוח וטסט - אני נמצא בערך באמצע התקופה - ניתן לבטל ולקבל החזר יחסי?

המלצות למכונאים שיציעו מחירים שפויים יותר יתקבלו בברכה.

בערב אעלה לפה פירוט טיפולים.

שוב תודה רבה על תגובותיכם!

פורסם

איפה קיבלת מחיר של 1400 ש''ח ?

בהודעה מס' 5 בשרשור הבחור מדבר על פחות מחצי.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• תוכן חדש...