Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הייתי במוסך, אמרו לי להגיע שבוע הבא כי אין להם זמן לעשות בדיקה מעמיקה היום בגלל החגים ועומס העבודה

יועץ השירות הסכים עם כך שיש בעיה

לפני כמה ימים כשהבעיה התחילה להופיע, הסל"ד זז כשהרכב מונע בעמידה עם מזגן פועל, היום כשהגעתי למוסך הסל"ד זז כשהרכב מונע בעמידה עם מזגן פועל וגם כשהוא לא פועל!

אני כבר מכין אימייל לפג'ו בצרפת לפני שמתחילים הסיפורים שלהם, אני לא מתכוון לשמוע מהם הרבה סיפורי אגדות, כל התהליך הולך להיות מתועד ומוסרט ויהיה זמין ביוטיוב.

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחרי שאתה קורא את הדיון הנ"ל , קשה שלא להביע אכזבה מהאופן שבו העניין הזה התנהל , וכמובן איך שזה הסתיים.

אני ישמח לשמוע תגובה רשמית של לובינסקי בנושא הזה. האם הם מגבים את התשובה שקיבל פות"ש, בנוגע לזה שהרעידות והסלד הלא יציב , זה תופעה "נורמלית" למנוע שלוש צילנדרים ?

פורסם

זה לא יכולה להיות תופעה טבעית, אצלי זה לא קרה עד 37,000 קילומטר ברכב, עכשיו זה קורה אחרי שהרכב עבר 37,000 קילומטר, אני אישית נמצא הרבה בתוך הרכב כשהוא בעמידה מונע עם מזגן פועל, אי אפשר לשהות ברכב בגלל שהרכב רועד יותר ממה שהוא רעד לפני, מה יקרה בעוד 50 אלף קילומטר או 100 אלף קילומטר? אי אפשר יהיה בכלל לשבת ברכב יהיה כמו פצצה מתקתקת.

פורסם

אחרי שקראתי את השרשור הנ"ל עקבתי אחרי הרכב שלי (208 אטמוספרית 1.2 2014) ומסתבר שקיים גם אצלי.

אמנם לא חושב שזה חמור כמו אצל פות"ש כי עובדה שעד עכשיו לא שמתי לב לזה בכלל או כול נוסע אחר ברכב והרעידות ממש בקושי מורגשות והקפיצת סל"ד גם מאוד קטנות.

מצד שני אצלי זה לא משתנה בהתאם לכיבוי או הדלקת אורות או הדלקה של המזגן אולי יעזור לפותח השרשור באיתור מקור התקלה אצלו.

פורסם
אחרי שקראתי את השרשור הנ"ל עקבתי אחרי הרכב שלי (208 אטמוספרית 1.2 2014) ומסתבר שקיים גם אצלי.

אמנם לא חושב שזה חמור כמו אצל פות"ש כי עובדה שעד עכשיו לא שמתי לב לזה בכלל או כול נוסע אחר ברכב והרעידות ממש בקושי מורגשות והקפיצת סל"ד גם מאוד קטנות.

מצד שני אצלי זה לא משתנה בהתאם לכיבוי או הדלקת אורות או הדלקה של המזגן אולי יעזור לפותח השרשור באיתור מקור התקלה אצלו.

אתה בטוח שלא מדובר בהתנהגות טבעית של מנוע שלושה צלינדרים?

פורסם

לא מומחה לא יודע, גם לא מפריע לי אעקוב אם יתגבר אקפוץ למומחה (אורן) ואשאל אם לא אשאל בכול מקרה במועד הטיפול הבא.

פורסם

אחרי שהייתה לי סוזוקי אלטו עם מנוע 3 צילינדרים החלטתי שלעולם לא אקנה רכב שיש לו מנוע 3 צילינדרים. כל הרכב רעד בסרק והייתי צריך ללחוץ על הגז בשביל להעלים את הרעידות.

פורסם
יש הבדל משמעותי בין רעידות שהן טבעיות במידה מסויימת לבין סל"ד לא יציב באופן מובחן (קפיצות בין 700 ומשהו ל-1500 ואפילו ל-2000) בלי נגיעה בגז. אלו שתי תופעות שונות לגמרי, והשניה היא לגמרי תקלה, ולא קשורה למס' הצילינדרים במנוע.

גם במנועי סינגל עתיקים מוזני קרבורטור על אופנועי דו"ש, מאלו שהידיים שלך נרדמות אחרי חצי שעה מהוויברציות, אין קפיצות כאלו בסרק.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אחרי שהייתה לי סוזוקי אלטו עם מנוע 3 צילינדרים החלטתי שלעולם לא אקנה רכב שיש לו מנוע 3 צילינדרים. כל הרכב רעד בסרק והייתי צריך ללחוץ על הגז בשביל להעלים את הרעידות.

אם תנהג ברכב מודרני בעל 3 צילנדרים כמו האיביזה למשל תחשוב אחרת, הרעידות בקושי מורגשות.

זה לא דומה לאלטו בכלל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם תנהג ברכב מודרני בעל 3 צילנדרים כמו האיביזה למשל תחשוב אחרת, הרעידות בקושי מורגשות.

זה לא דומה לאלטו בכלל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

הלוואי. אבל לפי מה שאני קורא כאן הם עדיין רועדים.
פורסם

תצפו בדוגמאות שצרף פותח השרשור. ההתנהגות שנראית שם חד-משמעית אינה תקינה. אם זה מה שחלקכם חווים, גשו למוסך.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם

טוב אחרי שהשוואתי ישיבה ממושכת בהונדה סיויק 2017 עם מזגן פועל וב208 שלי עם מזגן פועל, ההבדלים לא כאלה נוראים כמו שחשבתי, ה208 מעט יותר רועדת והסל״ד מעט עולה כשאני מדליק את המזגן, בכל מקרה אני מכניס את הרכב למוסך מחר ונבדוק אם זה תקין שהסל״ד מעט עולה כשאני מדליק את המזגן.

פורסם

גם ב208 של אבא שלי יש את התופעה הזאת לפעמים. לו היא לא הפריעה והוא לא שם לב אליה עד שאמרתי לו. אגב גם בדאצ׳יה סנדרו של אישתי גם הסלד לא יציב לפעמים בסרק, אבל היות וזה לא מנוע 3 צילינדרים, אין רעידות מטרידות. בסי3 שלי בת ה9 חודשים התופעה לא קיימת, אבל כן בכל עצירה סלד הסרק יכול להתייצב על קרוב ל900 או קרוב ל750, כאשר לרוב הוא קרוב ל900 ואם הוא על 750 הרכב רועד בצורה לא נעימה. כנראה יש משהו אצל הצרפתים שהם אוהבים ויברציות

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
טוב אחרי שהשוואתי ישיבה ממושכת בהונדה סיויק 2017 עם מזגן פועל וב208 שלי עם מזגן פועל, ההבדלים לא כאלה נוראים כמו שחשבתי, ה208 מעט יותר רועדת והסל״ד מעט עולה כשאני מדליק את המזגן, בכל מקרה אני מכניס את הרכב למוסך מחר ונבדוק אם זה תקין שהסל״ד מעט עולה כשאני מדליק את המזגן.
זה תקין לגמרי שהסל"ד עולה קצת כשאתה מדליק מזגן, בהנחה שהוא נשאר קבוע אח"כ. זה גם תקין שהרכב מעט יותר רועד עם מזגן דלוק, כי יכול להיות שהרכב גם מדליק את המאוורר באופן קבוע כשהמזגן דולק.

מה שלא תקין זה סל"ד שמשתנה במהירות (עולה ויורד) בעמידה, כשכל שאר הדברים קבועים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...