Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התופעה מופיעה גם אצלי,פיגו 206.בעיקר כשהמזגן עובד.

עוד לא מצאתי מאיפה זה.

איפוס מחשב עזר לכמה זמן אבל זה תמיד חוזר

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאחר שאני קורא את הבעיות שאתם חווים ב 208. אני מרוצה שלא רכשתי את ה 2008 (מנוע 3 צילינדרים) ורכשתי רכב יפני 1600 סמק 4 בוכנות גיר פלנטרי רגיל.

פורסם
לאחר שאני קורא את הבעיות שאתם חווים ב 208. אני מרוצה שלא רכשתי את ה 2008 (מנוע 3 צילינדרים) ורכשתי רכב יפני 1600 סמק 4 בוכנות גיר פלנטרי רגיל.

שיעמום .... :roll:

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

עדכון:

אז היום הייתה נסיעה עם מנהל מרחב השירות ובחור שאחראי על הצד הטכני. בקטע מרפי לגמרי, כל הדרך למוסך הבעיה לא הייתה קיימת. הסל"ד יציב והרעידות נעלמו. כשנפגשנו כולנו נכנסו לנסיעה, התחלנו סיבוב ו... שום דבר. תוך כדי הם הקשיבו ותיארתי להם את כל הבעיה. בדרך חזרה לעשות סיבוב נוסף, עצירה ברמזור והבעיה הופיעה. איש הטכני ביקש שאחזור למוסך ואעמיד את האוטו. הרימו בלם יד ונשארו על דרייב ואכן, האוטו הפגין קוהרנטיות והראה את הבעיה במלוא העוז.

יאמר לטובה שגם אחראי השירות וגם הבחור מהטכני (אני לא אציין שמות בשלב זה) התייחסו אליי בצורה שירותית ונעימה במיוחד. רצו לשמוע, להקשיב, הסבירו לי הכל. איש צוות הטכני עשה דיאגנוסטיקה יותר מעמיקה עם המחשב והנתונים ועלה על איזה משהו שהוא רצה לבדוק. תחילה הוא הקליט נתונים אותם הם ישלחו לצרפת, אך מעבר לכך הוא המשיך לבדוק משהו שנראה לו מוזר. לאחר שעה וחצי-שעתיים הוא כנראה עלה על משהו.

מסתבר שהבעיה מופיעה כאשר לוחצים על דוושת הבלם. הוא הסביר שיש שני דברים שפועלים כאשר לוחצים על דוושת הבלם - האחד זה הלחץ המכני שעולה ובולם (כנראה אני מניח נוזל הבלמים) והשני זה החיישן שמשדר למנוע על הבלימה. הוא ניסה לבודד את שניהם והוא הסביר לי שכאשר מבטלים את האחד, הבעיה לא מתרחשת (כלומר כאשר החיישן מבוטל ולוחצים על הבלם או להפך, הטורים יציבים). הוא צילם גראפים שמצליבים את הנתונים האלו ובבירור רואים את המתרחש... (אני חייב לציין שלאחר נסיעה זה קורה גם מבלי שאני לוחץ על הבלם, כלומר כשאני עומד בחניה עם P. אולי זה בגלל שהמנוע מקבל נתון מסויים ופועל על פיו או מנסה לייצב את עצמו... לא יודע).

אז (אולי) החדשות הטובות שהבעיה אובחנה (אני מקווה), אך הוא אמר לי שזה מאוד מאוד מוזר והם ישלחו הכל לצרפתים כדי לדעת איזה עוד בדיקות/החלפות/עניינים לעשות ויעדכנו אותי בהתאם, כי כרגע הם לא נתקלו בדבר כזה וחבל סתם להמשיך מכאן. זהו בינתיים - כמובן שאמשיך לעדכן.

פורסם

יש סיכוי לעדכון תוכנה שייצא בגלל זה

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

עידכון קטן מאצלי:

איפסו לי את המחשב רכב, התופעה עדיין ממשיכה להתקיים.

מה ששמתי לב זה קורה רק בבוקר

אמשיך לעדכן

פורסם

אהלן תמשיך לעדכן אני עם בעיה קצת דומה בפיג'ו 2008 1.2 טורבו אוטומטית שנת 2016 חדשה. אצלי האוטו פתאום סוחב הילוכים או שאני לוחץ על הגז והתגובה ממש איטית האוטו לא זז כמעט אני צריך ללחוץ על הגז בשיא הכח. כמובן שזה לא תמיד קורה יותר בשעות הצהריים החמים היתי במוסך מורשה בבאר שבע לפני שבועים בדקו עשו עדכון גרסה במחשב חשבתי שזה יסתדר אבל השבוע זה חזר במיוחד ביום שישי בצהריים שהמזגן דלוק בעצמה גבוהה. אני אדבר איתם שוב אם למישהו יש אבחנה למה זה קורה אשמח לעזרה.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון 12.9!

אז נקראתי למוסך היום לבדיקות נוספות. הוציאו והחזירו פיוזים ועדכנו עוד מערכות מחשב ברכב אחת אחרי השנייה. יצאתי לסיבוב והבעיה לא נפתרה, אולי אפילו הרגישה קצת יותר חזק. איש הפיז'ו דווקא רצה שזה יתגבר כי זה מראה על תגובה. דיברנו על הבעיה עוד קצת, על כך שזה קורה גם עם מזגן, על כך שזה קורה גם כשלא לוחצים על הבלמים (למשל כשהרכב עומד או כשהרכב מתגלגל), על כך שזה קורה כשהרכב מתחמם ולא מיד כשהוא קר (למרות שפה אני לא כזה בטוח אבל לוקח כמה דקות נסיעה זה כן) והוא שאל אותי לגבי הטענה שהעלתי על זה שבערב זה פחות קורה לי.

הוא יצא גם כן לסיבוב אחר כך לבדוק משהו וכשחזר אמר שהוא לא הבין למה אצלי זה קורה ואצלו זה לא קרה - עד שהוא כיבה את האורות שהדליק מקודם כדי לנסות משהו. נסיתי גם כן ביציאה מהמוסך ואכן נראה שכאשר האורות דולקים, הבעיה "נעלמת" (לא יצא לי לבדוק לאורך זמן, רק היום) אבל זה מאוד מסביר כמובן את העובדה למה בערב כשחשוך זה לא קורה.

הוא אמר שזה משנה לגמרי את מה שאיש הקשר מצרפת ביקש לבדוק ושככל הנראה זו אכן בעיה אלקטרונית ולא מכנית ויצטרכו לעדכן אותם שם. ינסו בהמשך להזמין חלקים להחליף ויקראו לי שוב. אמר לי מנהל השירות שאם גם אז זה לא יעבוד, הם כבר יקחו את הרכב לצמיתות עד שהבעיה תיפתר לגמרי (או שלא?).

בכל מקרה למרות שזה נורא מעניין מצד אחד, זה מבאס ומעייף מהצד השני. לא משהו שמצפים מרכב חדש שנקנה על מנת להימנע מחוסר אמון במכונה... אבל דברים קורים ובינתיים נראה שמטפלים ברצינות. כמובן שאמשיך לעדכן.

פורסם

זה אמנם לא נעים שזה קורה לך, אבל לפחות מתייחסים מאד ברצינות לתלונה שלך ועושים מאמצים להגיע לשורש הבעיה.

האם היו צריכים לתת לך רכב חלופי עד שיפתרו את הבעיה? אני לא יודע. מצד אחד, זאת לא תקלה משביתה ואתה יכול לנסוע עם המכונית שלך, אך מצד שני כל הטרטור של "תלך-תבוא" והזמן הפרטי שלך הוא לא עניין של מה בכך.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אכן. הם כבר נתנו לי בזמנו רכב חלופי והחליפו ועשו דברים שלא עזרו, אז אין לזה כל כך טעם שהרכב ישב אצלם במשך שבועות לחינם כשזו לא בעיה משביתה ולא יודעים כל כך מה לעשות. הם בתקשורת עם היצרן והאיש הטכני אמר לי שצריך סבלנות. זה שמביאים ובודקים ועושים דברים, זה מה שנותן לי אורך רוח. אני כן מצפה שבסוף התהליך אם ימצאו את הבעיה ויפתרו אותה, ידעו גם לפצות על כל העניין - בינתיים אני נותן להם את הזמן שנדרש.

פורסם

כל עוד הם עובדים עם היצרן אני בטוח שזה רק עניין של זמן עד שיעלו על הבעיה, ואז סביר להניח שעדכון תוכנה יפתור את הבעיה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון: טוב אז לפני החג תיאמו איתי להביא את הרכב למוסך ולקחת רכב חליפי (מאותה חברת השכרה) וקבעתי ליום ראשון השבוע. השארתי את הרכב ולקחתי רכב חליפי מחברת ההשכרה (קיה פיקנטו :?) ולהפתעתי לאחר יממה התקשרו להגיד לי שהרכב מוכן. שאלתי מה נעשה ואמרו שהחליפו רצועת מנוע ועשו עוד כמה דברים.

בקיצור הגעתי הבוקר לקחת את הרכב. בקבלה של המוסך נאמר לי שאני אצטרך לשלם על הרצועת מנוע (אביזרים כמובן). קצת הופתעתי, כי מה פתאום אני צריך לשלם על רכב עם בעיה ועוד באחריות, אבל ברור שיש לרצועה בלאי וסבבה והכל, אז למה לא מודיעים לי מראש אלא במעמד לקיחת הרכב? הנציגה האדיבה הראתה לי שיש אחריות של 20 אלף ק"מ על הרצועה והרכב שלי (מתחילת הבעיה) כבר עבר זאת. מנהל המוסך הסביר שהרצועה הייתה קרועה ולא רצה שהיא תשתחרר לגמרי בנסיעה. אמרתי לו הכל בסדר, רק למה לא להגיד לי שזה עולה כסף להחליף מראש?

בכל מקרה לאחר שהתעקשתי על העיקרון, היא התקשרה לנציג לובינסקי שאמר לה שהרצועה באחריות וכנראה לא היה סינכרון במידע. אז בסוף לא שילמתי כלום. לקחתי את האוטו קצת מלוכלך מנעליים ברצפת אזור הנהג, עם מכסה מתחת להגה פתוח, אבל שטויות. שאלתי את מנהל המוסך האם זו יכולה להיות הסיבה לכל הבעיה ברכב? לדעתו לא, אבל הוא רצה מאוד שאעדכן אותו. נקיתי וסגרתי הכל ויצאתי לדרכי וואלה... הבעיה נעלמה. נסיתי כל מיני וריאציות שהבעיה הופיעה בעבר - כמובן נסיעה ללא אורות, עם מזגן, ללא מזגן, עם לחיצה על הבלמים, עם התגלגלות בפקק. אין. האוטו יציב וגם מרגיש קצת פחות רועד באופן כללי. היום בערב אותו דבר, הסל"ד יציב והרעידות נעלמו כלא היו.

מצרף פה את התמונה של הרצועה. הבעיה החלה כאשר הרכב היה עם 25~ אלף ק"מ בערך, היום עומד על 29 אלף ק"מ. אני כמובן לא קופץ למסקנה ועוד לא התקשרתי להודיע שהכל בסדר. אני אתן לזה איזה שבוע או קצת יותר כדי לבדוק שבאמת בא לציון גואל.

20170926_095637.jpg

פורסם

טוב שהוחלפה הרצועה, ובאחריות. מקווה שהסאגה הזו נגמרה, רק עדיין לא הבנתי - מה עשו ברכב מעבר להחלפת הרצועה? כמו שאמר האיש הטכני, לא זה היה הגורם ככל הנראה לתקלה. אם כך מה כן נעשה?

סה"כ השירות שקיבלת היה כנדרש. מובן שאנשי הדיאגנוסטיקה לא קוסמים ואי אפשר לעלות על תקלה מסתורית ברכב מודרני כהרף עין, אך סה"כ נעשה מאמץ לפתור את הבעיה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם (נערך)

מוזר, אם אכן האחריות לרצועת אביזרים היא 20K. למה לא החליפו בטיפול השנתי. זו הרי רצועה שעולה ₪100. למה לקחת סיכון ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

האחריות הזו זה כסת"ח לדעתי. ברור שהרצועות האלו צריכות להחזיק הרבה יותר. אם התופעה קרתה בגלל הרצועה, זה בכלל מעניין הרגישות הזו של מנועים 3 צלינדרים. אבל בכל מקרה אני כמובן אעדכן בעוד כמה ימים שאוודא שאכן נפתרה הבעיה.

• תוכן חדש...