Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי מנוע ה1.2 אני לא יודע אבל במנועי ה1.6 טורבו הניקוי התבצע בעזרת התזת שבבי אגוזים (כן כן) על גב השסתומים עם מכשור מיוחד. ההליך עולה כ3000 ש"ח.

אני מניח שגם במנועי 1.2 הניקוי יהיה דומה.

Renault clio RT 1994

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ואיך מיתבצע הניקוי לאחר הסרת הסעפת?

ישנן טכניקות ניקוי על ידי התזת קליפות אגוז.

ספציפית במנועי 1.2 של פז'ו לא ניתקלתי עדיין בצורך לנקות שסתומי יניקה.

בזמנו באירוע של פיז'ו סיטרואן בסורק, שאלנו את המנהל הטכני לגבי הנושא הזה, ולטענתו המנוע הזה לא אמור לסבול מהתופעה. אבל הכל יכול להיות..

יום טוב גם לך

פורסם

יש לי גם בעיה דומה(פיזו 206) כאשר המזגן עובד,כאילו הרכב "נושם".אולי אצלך גם יש בעיה דומה עם מכלול אחר,שווה אולי להוריד רצועת אביזרים ולראות אם זה נעלם.

Sent from my LG-D722 using Tapatalk

פורסם (נערך)
המנוע הזה הוא מנוע הזרקה ישירה. מכיוון שדלק לא פוגש את גב השסתום (הזרקה ישירה) מצטבר פיח על גב השסתומים ומונע סגירה ואטימה מושלמת של השסתום. שום תוסף לא יעזור שכן התוסף בכלל לא יבוא במגע עם הפיח.

מניסיון עם מנוע כזה, תופעת הלוואי בסרטון מתאימה בול לבעית הפיח.

הדרך היחידה לנקות היא להוריד סעפת יניקה ולנקות את גב השסתומים.

אבל איך זה מסביר את זה שזה קורה לסירוגין? כלומר יש פעמים שהתופעה פשוט לא קיימת (האמת, אולי זה ישמע מטופש, אבל זה קורה בעיקר ביום ולא בערב/לילה). בנוסף כאשר האוטו ככה, אני זז טיפה וזה מתייצב, כאילו העובדה שבלמתי הפעילה משהו ואז כאשר אני משחרר את זה בתזוזה קלה, זה "מתאפס". אם היה שם לכלוך שמונע סגירת שסתום מסוים, ההיגיון אומר שזה היה משהו שהיה באופן קבוע בכל נסיעה, בכל מצב.

אם הרכב במסגרת אחריות, מבחינתך שיחליפו מה שהם רוצים עד שהתקלה תסודר. לך זה אמור לעלות כלום ושום דבר!

נכון, אבל זה מבאס כי קצת מאבד אמון מהרכב. חוץ מזה שברגע שמתחילים לפרק, להחליף ולהזיז דברים, תמיד יש סיכון שלא הכל יחזור להיות כמו שצריך וזה עוד זמן ועצבים שהולכים.

עריכה אחרונה על ידי Dark Muse

פורסם

אפשר פשוט להסיר את הסעפת ולהביט על גב השסתומים עם מצלמה מתאימה ולפי זה לקבוע אם אכן דרושים ניקוי. לדעתי זה לא הבעיה אבל באמת מעניין. אני אישית כן הייתי עושה ניקוי מצערת ונותן למחשב ניהול מנוע ללמוד אותה מחדש.

פורסם

ישנו פתרון הרבה יותר זול לניקוי גב השסתומים במנועי הזרקה ישירה, הוא נקרא אינפוזיה, חומר אשר מתיזים לתוך סעפת היניקה וממסיס את הקרבון מגב השסתומים, הניקוי הוא לא אבסולוטי כמו ניקוי "חול" אבל הוא זול פי 28 מהתפרון של אלכס ואפשר לבצע אותו פעם בשנה

פורסם (נערך)

עדי, אתה מוזמן לקרוא באינטרנט על אינפוזיה למנועי הזרקה ישירה (אחד החומרים הכי חזקים נקרא sea foam). זה פשוט לא עוזר מספיק. יש הרבה סרטונים של לפני ואחרי אינפוזיה.

אבל אם פעם אחת לבצע ניקוי אבסולוטי עם שבבי אגוזים ואז להקפיד על אינפוזיה כל עשר אלף ק"מ, ללא ספק יעזור.

DARK MUSE, זה לא קורה כל הזמן כי המצב אצלך עוד לא גרוע מאד. עם פעולת המנוע חלקים מהפיח נשברים ונופלים לתוך הצלינדר. לאחר שחלק נשבר לפעמים יש אטימה טובה יותר ולכן המנוע עובד טוב יותר אבל עם הזמן המצב יחמיר. אגב מהסיבה הזאת הרבה ממנועי ה1.6 נכשלו. חלקי פיח גדולים היו נופלים לתוך הצלינדר והיו פוגעים בדפנות הצלינדר מה שהיה גורם לצריכת שמן גבוהה ולבסוף לכשל.

ישנם פתרונות לתופעה הזאת, אתה מוזמן לקרוא על oil catch cans אבל זאת חתיכת התעסקות.

לדעתי במנועים קטנים התופעה תתחיל בק"מ יחסית גבוה שכן המנועים האלו לא עובדים בעומסים גדולים כמו מנועים של מכוניות ספורט ולכן קצב הצטברות הפיח קטן יותר. לדוגמא בDS3 שהיתה לי המצב ניהיה ממש גרוע בסביבות ה60 אלף ק"מ.

הבדיקה הכי טובה היא בהנעה הראשונה של הרכב. תניע אותו ותצא החוצה ליד האגוז. תבדוק האם פליטת הגזים היא מחזורית. אם מדובר בבעית פיח סביר להניח שיהיו הפרעות בפליטה.

עריכה אחרונה על ידי אלכס נמרמן

Renault clio RT 1994

פורסם

טוב עדכון קטן - אתמול בעל המסך חווה בעצמו את הבעיה. עדכנו את המחשב מנוע והוא אמר שאעקוב אחר זה. ובכן, נראה שעוד באותו היום הבעיה נפתרה. היום נסעתי בבוקר ובערב ונראה שכן, הסל"ד יציב והרעידות נעלמו. אני אמשיך לעקוב.

גם שמתי לב שהמנוע עובד קצת שונה מבעבר בהנעת הרכב (סל"ד גבוה ויציב יותר בעמידה), וגם הנסיעה עצמה, אולי זה בראש, מרגישה יותר חלקה וזריזה... יש מצב שגם יש שיפור בצריכת הדלק (אני יכול להגיד מהיום בלבד) אבל זה משהו שאבדוק לאורך זמן.

ממש פלא.

אני כמובן אעדכן אם יהיו חדשות במידת הצורך! אנשים שיש להם בעיה זהה, לכו לעדכן את מחשב הרכב! להזיק זה לא יכול.

תודה לכולם :)

פורסם

טוב לשמוע, מקווה שלא יחזור על עצמו. מה שכן אני תוהה אילו איפוס (ללא עדכון) מחשב הרכב/מצערת לא היה מניב תוצאה זהה.

Sent from my OnePlus 3T

פורסם

מוזר שלא עדכנו לך את המחשב ברגע שחיברו אותו למחשב דיאגנוסטיקה. הוא אמור לתת למאבחן הודעה שיש גרסה חדשה.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
מוזר שלא עדכנו לך את המחשב ברגע שחיברו אותו למחשב דיאגנוסטיקה. הוא אמור לתת למאבחן הודעה שיש גרסה חדשה.

אלעד

תלוי איזה מחשב..

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

טוב, בצער ויגון הבעיה חזרה היום :-\ הרגשתי גם שהמזגן הפסיק לקרר בזמן עמידה כשהטורים קפצו והאוטו רעד.

לא אעיק יותר בשרשור עד שהעניין יטופל ליסודו, ולו רק כדי לתת מידע לאלו שסובלים/יסבלו מכך בעתיד.

פורסם (נערך)

העדכון השבועי, מצטער על ההקפצה, אם זה בסדר מבחינת המנהלים שאני ממשיך לכתוב פה בלוג....

חזרתי למוסך המורשה. ניסו לבדוק עם צוות הטכני של פיג'ו - לא יודעים. פתחו לבדוק את הפלאגים, תקין. בדקו אולי דליפות אוויר מהצינורות, תקין. בדקו לחץ דלק... תקין. זה לאחר תוסף דלק ועדכון מחשב מנוע.

אחרי שבעל המוסך נסע באוטו, הוא ממש הרגיש צער אבל הוא אמר לי שהוא לא יודע מה הבעיה. אמר לי לחזור אליו עוד 1000 ק"מ...

נסעתי קצת בתחושה מאוכזבת למוסך טוב שמוכר בפורום, שאינו מורשה יבואן, שרק אישש את הטענה שמשהו לא בסדר באוטו. הם כמובן לא יכולים לגעת עד שאני מביא כתב התחייבות מלובינסקי או משהו שהם לא מסוגלים לפתור את הבעיה ושהם מתירים לי לבדוק ולטפל במקום אחר.

נסיתי גם לעלות אופציות, אולי מנוע צעדים/חיישן סל"ד - אין באוטו לטענת המוסך.

שמתי לב שכשאני עובר בגיר למצב "שלג" או מצב "ידני", הפולסים של הרעידות וקפיצות הסל"ד נעלמות. בעל המוסך טוען שזה לא קשור לגיר.

אמרתי אולי פיח בשסתומים כפי שהציעו כאן - נאמר לי שלא ידועה בעיה במנוע הזה 1.2 טורבו, שזו בעיה של מנועים אחרים בעבר.

בקיצור כל העצות בפורום שהעלתי, נשללו על ידם תיאורתית.

אני מתלבט מה לעשות ואשמח לעצתכם. האוטו בבעלותי שנה ושלושה חודשים, יש לי עוד זמן רב לאחריות. האם לחכות את ה 1K ק"מ או כבר עכשיו לקבוע תור למוסך המרכזי של לובינסקי ולזרוק את האוטו שם עד שיפתרו לי את העניין. יש לציין שכבר נסעתי בסביבות ה-1000 ק"מ מאז שהוסיפו לי את אותו תוסף כפי שציינתי בשרשור מעלה.

זה פשוט הזוי שאני אתמול אחר הצהריים נסעתי בערב ובלילה והבעיה פשוט לא הייתה. היא קיימת לפעמים בערב, אבל לעיתים רחוקות. בבוקר בנסיעה לעבודה ואפילו למוסך (נסיעה קצרה יחסית), זה קורה כל הזמן, בצורה מאוד בולטת. כשהדלת פתוחה היא רועדת ממש, השהייה באוטו לא נעימה, וגם המנוע נראה רועד במקצבים, ואין תקלות ואין שום דבר שמתריע מה הבעיה...

• תוכן חדש...