Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא קראתי את כל התוכן בשרשור.

אני יודע שזה long shot וככל הנראה נוסה, אבל בכ"ז -

ביצעתי חיפוש -

1. בלינק הראשון, ראיתי ב- youtube סרט עם בעיה דומה, ובאחת התגובות, הוחלף המנוע של הרכב וזה לא עזר.

2.בלינק השני, אכן ראיתי הפנייה למועדון של בעלי 208 ב- UK (אלא מה),ושם נכתב שזאת בעיה ב- ECU של הרכב (מחשב מנוע).

בלינק היה כתוב שעדכון תוכנה עזר למזער את הבעיה.

http://www.208ownersclub.co.uk/forum/fluctuating-rev-counter_topic299_page2.html

3. ואז הגעתי ללינק הזה:

http://www.ecutesting.com/peugeot_206__306_1_4_litre_ecu.html

שם כתוב ש- coil דפוק ,ששלח מתחים לא יציבים הרס את ה- ECU והאלקטרוניקה של הרכב.אמנם מדובר במנועים אחרים, אבל ייתכן שזה "תופס" גם למקרה שלך.

לכן, אם קיים, הכיוון הוא להחליף את ה- COIL PACK ,ואם בוצע (ואפשרי) את כל האלקטרוניקה של הרכב - ולהתחיל ב- ECU.

אם אפשר להצליב ECU מרכב אחר ולבדוק (שאחרי ההצלבה , במשך כמה ימים אצלך זה בסדר, ואצל זה שהחליף זה לא בסדר).

אפשר כמובן לבצע הצלבה כזאת בעוד רכיבים אלקטרוניים, עד שעולים על הבעיה (ואני בטוח שליבואן יש פיג'ו 208 דומה, שאין לו את הבעיה הזאת - כך שניתן לקחת ממנו חלקים לבדיקה).

נשמח לעדכון

בהצלחה

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני תוהה אם הקויילים לא הוחלפו בכל מקרה עם החלפת המנוע במקרה של פות"ש, אך על פניו נשמע מאוד הגיוני שזה כשל שמקורו במערכת החשמל/הצתה.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם

לפותח ההודעה,

האם יצא לך לנסות לאורך זמן אם התקלה מופיעה כשהאורות דולקים כפי שציינת?

לשאר המשתמשים שדיווחו על התקלה(שעוד לא ברור בדיוק אם מדובר באותה התופעה), האם גם אצלכם היא מפסיקה כשהאורות דולקים?

פורסם

השתלשלות האירועים מהיום הראשון שהופיעה אצלי הבעיה של סל"ד לא יציב ורעידות בפיג'ו 208 1.2 אוטומטית

30.03.2018

10:00 - ישבתי ברכב שלי עם מנוע מונע על P, בנוסף לרעידות הרגילות שהרכב יוצר (מנוע 3 צילנדרים) רעד לי המנוע, הרמתי את מכסה המנוע, ראיתי שכל כמה שניות כשהמנוע עובד הוא זז אחורה קדימה

זה היה ככה במשך 3 דקות, המנוע נרגע והפסיק לרעוד.

10:30 - אני מבין שיש כאן בעיה שלא הייתה בעבר, מתאפס על עצמי מוציא מצלמה ומתחיל לצלם, מצלם את הסל״ד של הרכב מקפץ (משהו שבעבר לא קרה אף פעם).

03.04.2018

13:28 - בזמן המתנה ליועץ שירות במוסך יבואן מורשה של פג׳ו, מצלם את הסל״ד של הרכב כשהרכב מונע ללא מזגן דולק, הסל״ד קבוע ולא זז, מדליק את המזגן הסל״ד מעט עולה אך לא מקפץ כמו שקיפץ לי בפעם הראשונה שהבעיה הופיעה, אני אציין שעד 37 אלף קילומטר הסל״ד של הרכב תמיד היה קבוע בעמידה עם מנוע מונע, לא קפץ, לא עלה ולא זז גם כשהמזגן היה מופעל.

הסל״ד מעט זז אבל לא משהו רציני, היועץ שירות מגיע לרכב שלי מסכים איתי שאכן הסל״ד מעט זז, מסביר לי שזה מנוע 3 צילנדרים ושלדעתו זה לא משהו נורא, אך הוא רוצה לבדוק את זה, בגלל שחג היום ולטענתו בעוד שעה הם נסגרים אומר לי שלא יספיקו לבדוק את הרכב בשעה אחת, מבקש ממני לקבוע לשבוע הבא פגישה מסודרת ולהגיע לבדיקה, אני עוזב את המקום.

08.04.2018

מגיע למוסך יבואן מורשה של פג׳ו בעיר אחרת, לא המוסך שביקרתי בו שבוע שעבר,

רושמים את התלונה שלי, מספר להם על הבעיה ושאני לא הראשון שזה קרה לו, מוסיף שהיה מקרה כמו שלי שהגיעו בגלל הבעיה להחלפת מנוע, לא ממש התייחסו לדברים שלי, לא התעניינו, לא ביקשו שאני אראה להם את הדיון בפורום שיוכלו ללמוד על הבעיה ולנסות לפתור אותה, לא בדקו אפילו אם הסל״ד תקין או לא תקין במצב עמידה עם מנוע מונע, הגיעו עם מחשב עשו ״ עדכון תוכנה ״ שלחו אותי לדרכי, חוסר מקוצעיות וחוסר אכפתיות לרכב שנמצא באחריות, לא ממש מעניין אותם הם מחכים למנורת מנוע שתדלק ואז הם ינסו לעזור.

14:15- מגיע לביתי, מחנה את הרכב, יושב בתוך הרכב מנוע מונע עם מזגן, הסל״ד רוקד

14:24- מכבה את המזגן של הרכב, הסל״ד ממשיך לרקוד

14:25-מדליק את האורות של הרכב והסל״ד נרגע, מכבה את האורות לאחר חצי דקה של הרכב הסל״ד עדיין רגוע.

מה קורה פה? מה אתם חושבים?

פורסם

מאוד מוזר.

אותי מעניין האם הדלקת האורות באמת פותרת את התקלה ואז 2 אפשרויות מתוך מה שפותח ההודעה המוקרית רשם: מדובר באיזשהי בעיה חשמלית ו-2. זה לא פתרון אמיתי, אבל לפחות יש לזה מרגוע.

תעדכן אותנו מה המסקנות לאורך זמן ומה תהיה תגובת לבינסקי.

פורסם

אני רואה שהשרשור ממשיך בעקבות בעיה שהתעוררה אצלך - אז אני אעדכן לגבי ומקווה שגם אוכל לעזור לך.

האוטו התקול כבר לא בידיי, הגעתי להסדר טרייד אין במחיר מחירון עם לובינסקי על רכב חדש (וזאת לאחר משא ומתן קצת עיקש על גובה מחיר הרכב החדש). היו תוספות איבזוריות שניתנו לי (לאחר משא ומתן) ומבחינתי רק רציתי לסיים עם זה.

אגב - בגלל החלפת המנוע והטענה של השירות שלהם שאני "רק מרוויח מזה", הם ספגו ירידת ערך של 30 אלף שקל בטרייד אין. הטענה של המכירות היה שהשירות רואה את זה אחרת - ברור שזה טימטום וכיסוי תחת. אם זה היה רכב בן 10 שנים אולי זה היה יתרון.

מבחינתי אם הסל"ד היה קופץ ללא רעידות חריגות מעבר לרעידות של השלושה צילנדרים, זה היה מטריד אותי פחות והייתי מקבל את הטענה שזו התנהגות נורמלית. אם המרכב שלך רועד ומטלטל (מה שהעיד המוסך המורשה ולאחר מכן איש הטכני מפיג'ו ברכבי) בכל קפיצת סל"ד, זה משהו שלא צריך לשתוק עליו. הטענה שלהם הייתה שהם החליפו מנוע גם בלי קשר לבעיה כי מצאו חריגה בו. זה פתר את הבעיה עד לשלב בו המזגן דלק עם אורות כבויים, אז הסל"ד קפץ והרעידות הורגשו. האיש הטכני מפיג'ו בדק רכבים נוספים ואמר שבעת בלימה, כאשר הרכב עומד, יש קפיצת סל"ד פעם אחת שמתייצבת כי הרכב נכנס "לניוטרל". הבעיה כאמור היא שהרכב לא מתייצב וממשיך לרעוד. זה קרה רק עם האורות כבויים. עם האור דלוק אתה לא תרגיש בבעיה.

הרכב החדש הוא גם פיג'ו 208 (שנת 2018) והאיכות הרכבה שלו משמעותית טובה יותר מהרכב הקודם (שנת 2016), לפחות בפנים הרכב. לגבי הבעיה - כרגע אחרי 4500 ק"מ האוטו נוסע חלק ואין שום הפרעה בסל"ד או רעידות חריגות. הבעיה ברכב הקודם התעוררה אחרי שנה וחודשיים כך שעוד חזון למועד אבל בינתיים טפו טפו.

אגב, אם תהיה לי בעיה כזו שוב, אני כמובן לא אחליף מנוע אלא יכול להיות ישר אמכור את הרכב ואגיד שלום לפיג'ו.

אגב אם קראת את כל השרשור, אז ברכב הוחלף לא רק המנוע, אלא גם אלטרנטור, היה ניקוי שסתומים, הוחלפה רצועת אביזרים קרועה והיו עוד אי אלו בדיקות ודברים וכמובן מצערת (לאחר החלפת המנוע). זה לקח חצי שנה והיה שיפור בסופו של דבר (אך לא פתרון מוחלט), אבל אחרי שמחליפים חצי אוטו כשהרכב חדש, זה כבר לא אותו דבר. שיהיה בהצלחה ותכתוב פה אני אשתדל לעזור מנסיוני.

פורסם

בה מתבטאת איכות הרכבה טובה יותר?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

Dark Muse, אתה אמיץ הלכת שוב על אותו הדגם עם אותן פוטנציאל תקלות.

ובינתיים, אנשים ממליצים על הדגם הזה בפורום ייעוץ למרות הכל.

מעניין, אם מעבר להמלצות הם היו גם קונים אותו בעצמם.

השאלה עד כמה אדם שהוא לא מ"כאן", היה באמת מבחין בזה או שהוא לא היה שם לב לזה בכלל.

עד כמה זה באמת מפריע, האם אפשר להסתדר עם זה ולחיות עם זה בשלום?

פורסם

למרות מה? למרות תקלה נקודתית באקזמפלר בודד, שטופלה על ידי היבואן כמיטב יכולתו? (ניתן להתווכח על טיב היכולת)

יום טוב גם לך

פורסם

עד עכשיו היו פה בפורום 2 או 3 תלונות.

קשה לומר אם זאת מחלה של הדגם, או מחלת ילדות שתוקנה בדגמים חדשים יותר.

לגבי הרעידות שמאפיינות את יחידת ההנעה הזאת כול אחד יעשה לו נסיעת מבחן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

Dark Muse, אתה אמיץ הלכת שוב על אותו הדגם עם אותן פוטנציאל תקלות.

מעניין, אם מעבר להמלצות הם היו גם קונים אותו בעצמם.

השאלה עד כמה אדם שהוא לא מ"כאן", היה באמת מבחין בזה או שהוא לא היה שם לב לזה בכלל.

עד כמה זה באמת מפריע, האם אפשר להסתדר עם זה ולחיות עם זה בשלום?

ברור,כי 2 דוגמאות מתוך אלפי אקזמפלרים שנמכרו ב3 שנים האחרונות,נו באמת..

פורסם
ברור,כי 2 דוגמאות מתוך אלפי אקזמפלרים שנמכרו ב3 שנים האחרונות,נו באמת..

ב3 שנים האחרונות לא הרבה אנשים עברו את ה30 אלף קילומטר עם הרכב הזה,

תבדוק ביד 2 רוב הדגמים שנמכרים של ה208 עם קילומטרז' נמוך.

• תוכן חדש...